2014 Kasım Anneleri

günaydın güzel annişlerrr...
açlık tokluk şekeri yaptırıyorum şeker yüklemesi yerine..
açlığı verdim tam 1 saat sonra tokluk vericem..
eğer bir anormallik çıkarda öle şeker yüklemesi yaptıcam..
aslında şeker yüklemesine karşı biri değilim ama aç kalamıyorum..mide bulantım başlıyor..gastrit olunca mide yanması olup kusma şikayetim oluyor dayanamıyorum..

ben aylardır her sabah bi yumurta yemekten valla öhh geldi tavuk gibi oldum.. gebelikten sonra uzun süre yemiycem sanırım :KK63:

Aynen canım ben de aslında yiyesim olmasa bile ya haşlama ya tavada muhakkak bebeğim için yapıp yiyorum mecbur ama bu sabah geç kaldım diye o kadar uğraşamadım sütle bisküvi yapıp yedim.. Gerçekten sürekli yemek de insanı soğutuyor ama yavrular için işte..

Kızlar günaydın, ya benim dünkü pozitifliğimden, enerjimden eser yok. Dün akşam eve gittim, eşim sofrayı hazırlamış, yemeği yapmış, hatta sofrayı salona kurmuş ki klimayı da açmış içerisi mis gibi, terlemeden yemek yiyebileyim diye. neyse yedik yemeğimizi, malum maç vardı, kardeşim , bir arkadaşımız ve onun nişanlısı bize gelecekti. Onlar gelmeden güzelce duşumu aldım. Ve kendimi inanılmaz kötü hissetmeye başladım. Eşime gittim "beni seviyor musun?" diyorum, o da şaşırdı, kalktı "seni sevmeyen ölsün, çok seviyorum seni" dedi ama ben ağlamaya başladım birden, "bu halimle de seviyor musun?" diye. "Nil, saçmalama bebeğimiz var orada, ne demek bu halimle seviyor musun, her koşulda sevmek ve yan yana olmak için evlendik biz. Benim sevgim bu kadar basit mi ki, hemen bitsin" dedi. Deli gibi ağladım resmen, gözyaşlarımı tutmaya çalışıyorum, yok elimde değil. Eşimin yüzünü gözünü ıslattım o bana sarıldıkça.

Sonra misafirlerimiz geldi, ama ben yine iyi değilim. Karnım taş gibi gerildi. Klima çalışıyor ama ben daralıyorum. Herşey üstüme üstüme geliyor gibiydi. Sanırım çatlayacağım falan diye düşünmeye başladım, penguen gibi yürüdüğümü fark ettim ve kendimi yine kötü hissettim. Bu zamana kadar sorunsuz bir hamilelik yaşayan ben, artık doğru düzgün uyuyamaz oldum, bir yandan diğer yana dönmem bile büyük bir iş gibi geliyor. Daha önce söylemiştim, eşim yatak odamız sıcak oluyor diye oraya da klima almıştı, yatmadan önce gidip açıyor ki, ben rahat rahat yatayım. Kendisi yorgana sarılıp neredeyse sesini çıkartmıyor, ama ben tüm bunlara rağmen uyuyamıyorum. Uykusuzluk, iş yerinde ki stres, sıcaklar, akşamları gerilen ve çatlayacak gibi olan karnım ve sonuç bozulan sinirlerimTabi böyle olunca, güzel kızım da dün akşam pek hareket etmedi. Arada ufak ufak hissettirdi kendini ama, o deli gibi tepinmeleri yoktu.Bu sabahta ufak bir günaydın hareketi yaptı, şu an tık yok. Onu da geriyorum biliyorum ama, elimde değil. Çığlık atıp, elime ne geçerse kırasım var.

canım çok normal bu durum..
hamilelik hormonları bazen tavan yapıyor..
sende de o durum olmuş..
arada bir banada geliyorlar..
eşin ne kadar anlayışlı maşallah benim eşimde onun onda biri yok..bak o yüzden şu anda mutlu olabilirsin şekerimmm

Günaydınnnn pozitif güzel anne adayıııı... Sana yakışmıyor bu haller ya... Hormonların bize yaptıklarına bak... Canım şükür bu zamana kadar maşallah dediğin gibi sorunsuz sayılabilecek bir hamilelik yaşadın inşallah bundan sonrası da öyle olur.. Ama artık son aylara girdik... Biraz sıkıntı yaşayacağız elbet... İşe gelip gitmek, sıcaklar, geceleri uykusuzluk.. Bu gece ben de kalktım uyuyamıyorum resmen uykuya dalamıyorum diye sinirimden ağladım ama kısa sürdü sonra uyumuşum... Biraz daha sabretmemiz gerekecek.. Şükür ki bizi seven insanlar var çevremizde.. Onlardan güç alıp en güzel varlığımıza kavuşacağız..

kızlar ya ekim kasım anneleri face grubuna üye olan varmı aranızda..
birçok arkadaş riskli gbelik durumunda ve yatışta şu anda erken doğum riskleri var..
dün akşam okudum okudukça psikolojim bozuldu valla

herkese günaydınlar

doğumdan sonra gerçekten evde dolanacak sana bakacak birisi gerekiyor cnm. zaten ne yapacağını bilemez halde oluyorsun. ama arkadaşların dediği gibi işe yarıyacak biri hizmet isteyen biri değil. benim ilk bebeğimde annem 20 gün kadar kalabilmişti aynı şehirde yaşamıyoruz. 23 günlük cocukla tek başıma kaldım zırıl zırıl ağlamıştım giderken birde tabi lohusa sendorumu ama gitmek zorundaydı. cocugun annesi biziz sonuçta bizden iyi kimse bakamaz ama sabah kalkıp 12 ye kadar ağzıma lokma koyamadıgımı bılırım. eşim sağolsun evde oldugu zamanlar çok yardımcı oldu.. özetle anneye bakabılecek bırılerı gerekıyor bır sure. benim kv zaten yaşlı bebekten anlamaz ocak şubat gibi gelir her sene 15 gün kalır geldiği zaman da sağolsun zıyaret edeni çok olur. böyle dusundugum ıcın kızıyorum kendıme ama bebek küçükken hiç gelmese keşke diye dua ediyorum.

Biz çok büyük ihtimal chicco liteway plus alacağız canım.çok kullanışlı duruyor,hantal arabala alipta ardindan bundanda alan çok olmuş.çok begendigimden degil baya bi kullanışlı olduğu için..

ben de ilk cocugumda travel sistem bir araba alıp 1,5 sene sonra liteway alanlardanım kızlar. ilk araba da çok işim gördü ama chicco çok rahat kızım 3 yaşını geçti dışarda uyuduğu zaman açıyoruz çok rahat yatıyor hala.

pişman olmayacaksınız eminim

birçok arkadaş riskli gbelik durumunda ve yatışta şu anda erken doğum riskleri var..

Valla benim face hesabım yok canım o yüzden hiç bilmiyorum... Hayırlı sağlıklı doğumlar nasip olsun inşallah.. Allah yardımcımız olsun...

Güaydın kızlar herkese

Günaydın canım haftanı görünce hemen yazmak istedim
29.haftamdayken bebeğimi az hissetmeye başladım cumartesiydi ve yalnız evdeydim sürekli aklıma taktım türlü senaryolar yazdım o tekmeleriyle canımı acıtan çocuk yok zorla hareket eden bir bebek vardı sanki sonra 29.hafta hamilelik takvimi okudum ''artık bebeğiniz büyüdü ve yeri daraldığı için hareketlerini daha az hissedebilirsiniz'' içim rahatladı tabi
şimdi genel seyrimiz dalgalanmalar şeklinde
birde eşler hep destek her zaman vücudumla ilgili motive edici şeyler söyler ama hamilelik psikolojisi işte bende kendimi kötü hissediyorum uykuya gelince sabah 4ten beri ayaktayım ne yatırıyor ne uyutuyor ama isyan etmiyorum anneyiz biz 2 ayımız kaldı dayanabiliriz

nil üzme kendini az kaldı 32. haftaya ayrılıp rahat edeceksin zaten.. emin ol hepimiz aynı durumdayız geçen eşime o kadar kötü davrandım ki ağzını açıp bişey demedi öyle olunca daha da kötü oldum ağladım.. hormonlar fabrika gibi çalışıyor sürekli bi olumlu bi olumsuz hissettiriyor buda bizi dengesiz yapıyor maalesef.. karnının büyümesi yürüyüşünün değişmesi sağdan sola rahat dönememeni bile özleyeceksin.. arada olur böyle şeyler hamilelik sonuçta vücut ilk kez bu duyguları yaşıyor kendini çok sıkma rahatlamaya çalış.

Amanınnn!
Aynı ben!
Acıyorum kocişime artık. Bi gün ağlıyorum, bi gün huysuzlanıyorum. O bana bakınca Çok çirkinim dimiiiii diyorum gülüyor bana. Geçen kötü rüya gördüm evde aşkım aşkım diye ağlayarak onu aradım Allahtan işe gitmemiş geldi sarıldı öptü. Yazık adamlara yahu!
Ama bizim de bi suçumuz yok, hep o minişlerden oluyo bunlar. Sanırım doğumdan sonra gülerek hatırlatacak bize bu günlere kocacıklar :)))

o zaman hemen o guruptan çık isyancım sağlam psikolojiye ihtiyacımız var :KK63:

Benden de günaydınlar herkese.

Ben de keyifsizim bu sabah. Ofise gelirken trafikte ani fren yapmak zorunda kaldım dengesiz sürücülerden biri yüzünden Aslında öyle çok sert bir durum değildi, kemerim de takılıydı ama, zaten kaygı bozukluğundan sabıkalı olduğum için hemen kurmaya başladım aklımda, bebeğime bir şey olmuş mudur, zarar gelmiş midir, ya o an darbe aldıysa, ya kordonundan kan gitmediyse, vs vs. Bebeğimi sağlıkla dünyaya getirmek inşallah kısmet olur da, o zamana kadar ben aklımı oynatmazsam iyi

Ofise geldim, hareketleri normal bebeğimin, her zaman ki gibi. Ama sanırım yaşadığım stresten dolayı benim karnım -mide-bağırsak sistemim- biraz ağrıyor gibi. Tam ağrı da değil de, bir sıkıntı var gibi. Hani affedersiniz tuvalete çıkmak istersiniz, ihtiyacınız vardır ama çıkamazsınız ya, öyle bi his var. Tam emin olmamakla birlikte rahmimden geldiğini düşünmüyorum ağrının yani. Biraz sakinleştirilmeye ihtiyacım var Bir şey olmamıştır di mi kızlar?

Perşembe doktor kontrolüm var, şimdi onunla konuşana kadar uyku bile uyuyamam stresten kesin
Uf ya, ne olur düzgün kullansalar şu arabaları, sabah sabah artistlik yapmasalar yollarda Farkında olmadan ne streslere sebep oluyor düşüncesiz insanlar.

Eşim anlayışlıdır canım Allah ondan bir kere değil bin kere razı olsun, işte zaten ben huysuzluk yapıyorum. Annem duysa "sana rahat batıyor" der eminim.

İnşallah canım, geçsin şu vakitler de alalım bebeklerimizi kucaklarımıza. O zaman çekilen bütün dertler unutulacakta işte, bu hormonlara biri dur dese iyi olur aslında.

Sende okuma şöyle şeyler, boşuna kendini üzüyorsun. Kendine bak sen, var mı sorunun, doktorun ne diyor ona bak sen. Herkesin yaşadıkları farklı, herkesin bünyesi farklı böyle şeyler okuyupta sıkma canını.

Benim de dün arkadaşım doğum yaptı bu arada kızlar, hamilelik öncesi ve sonrası sürekli plates yapan, yüzen, koşan bir kızdı. Hamilelik boyunca da platese ve yüzmeye devam etti. Eşi yüzme antrenörü olduğu için neredeyse 2 akşam da 1 yani. İnanılmaz fit bir hamileydi. Doktoru normal doğum yapabilirsin demişti, o da bekliyordu. Ve inanın hiç şikayeti yoktu. Sancılar gelmiş ama açılma olmamış maalesef. Mecburen sezaryen ile doğum yapmak zorunda kaldı. Dün çok iyiydi, sabah işe gelirken aradım, acayip enerjik hissediyorum kendimi dedi. Darısı bizlerin başına inşallah.

kuzucum korkma öle ani frenle falan bebeğe birşey olmaz..
onlar şu anda en korumalı yerdeler..Rabbimin koruması altındalar düşünsene bunu..
içini ferah tut..
Allah korıusun birşey olcak olsa biz oturukende olur canım..
Rabbime emanet şu anda bebişlerimiz..
tabiki bizler dikkat etmeliyiz..ama böle kazalara karşıda en güvenilir yer orası..onu amniyon sıvısı öle koruyorki kolay kolay birşey olmaz korkma..

aynısı dün bana oldu koca transit araç önden vuruyodu bana sert bi fren yaptım sürekli kornaya bastım sinirden sonra bi baktım adamın sol aynası yok beni görmüyor bile ne umursamaz insanlar var yahu pess.. hemen sinirimi yatıştırdım oğlumdan özür diledim yola devam ettim.. sende sakin ol Allahın izniyle hiç bişey olmaz en korunaklı yerde onlar..

Canım ne çok stres yapmışsın geçen haftaki benim durumumdasın şu an.. Ki sen arabada, emniyet kemeriyleymişsin.. Ben bildiğin yüzüstü yere kapaklandım geçen hafta çenemi bile sertçe yere vurdum dizlerim hala mosmor ama şükür ki bişi olmadı... Korkma lütfen.. İlk bir kaç saat benim de bebeğim sanırım hem korktuğum için hem stresimden çok kıpırdamadı ama sonra normale döndü... Kızlar da söylemişti pamuk ipliğine bağlı değiller ki onlar şimdi ne desek için rahat etmez ama hareket ediyorsa sıkma canını lütfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…