2014 Kasım Anneleri

canım aynen normal doğum gibi şartlandırmamak en iyisi..
herşey yolunda gitsede son anda belli oluyor herşey..
bebişlerimiz nasıl sağlıkla çıkacaksa oradan öle çıksın..
yeterki bizlerde bebişlerde iyi olsun..
arkadaşınında bebeğinin yaşı uzun olsun canım

canım hamilelikte böyle dalgalanmalar cok normal. ama üzme kendını bak ne kadar anlayışlı sana yardımcı bir eşin var. hamileliğin sıkıntısız çok şükür. ben de senin gibi oluyorum zaman zaman benim bir de kızım var 3.5 yaşına yaklaştı çok yaramaz. evde o kadar yük var ki üzerimde. bırak uzanmayı oturamıyorum bile. evde yorgunluktan sinirleniyorum ağlıyorum, kızımı kreşe vericem haftaya düşünüp düşünüp ağlıyorum orda kendını yanlız hıssederse diye , vs vs.

çok şükür sıkıntımız yok canım kafamıza takacak bir sorun yok. öyle düşünelim.

eşinle başbaşa geçirdiğin son günler :) tadını çıkarmaya bak kendını üzme

Bende sebamed aldim.. Birkac urununu kendim icinde kullandim memnunum..

Allah sizlerden razı olsun arkadaşlar, yüreğime su serptiniz. Çok çok sağolun, eksik olmayın.
Şimdi eşimle de konuştum, o da sakinleştirmeye çalıştı beni.

Sanırım hormonların da etkisiyle, diğer arkadaşların da bahsettiği gibi alınganlıklar, aşırı kaygılar, aklına olmayacak şeyleri takmalar yoğunlaşmaya başladı hem ben de, hem genel olarak bu ayları yaşayan hamile arkadaşlarda.
Her gördüğümden bir şey çıkarır hale geldim.

Geçen gün iş çıkışı, normalde sadece selamlaştığım birisi bana dönüp "Nasıl bebek, sağlıklı mı?" dedi, benim bu soruya canım sıkıldı . Niye şimdi böyle sordu, içine bişey mi doğdu, böyle soru mu olur, bana deseydi nasılsın diye, niye bebeğin sağlığına vurgu yaptı filan diye cozutmaya başladım. Ya da mesela web üzerinden bişeylere bakarken birden down sendromu ile ilgili bir ilan çıkıyor, ya da trafikte billboardlarda otizm farkındalık afişleri var ya, onları gördüm bir kaç kere, hemen ben kurmaya başlıyorum bu ilan niye benim karşıma çıktı şimdi, bu evrenin bana bir mesajımı, yok bilmem ne... Aklımı oynatıcam bu gidişle Zaten gebelikle birlikte bırakmıştım anti-depresanlarımı, bu son haftalar iyice zorlamaya başladı beni.

Minik kurabiyeleri hayırlısıyla bir alsak kucaklarımıza... Biliyorum, asıl mücadele ondan sonra başlıyor aslında ama, olsun...

Bu arada sana da geçmiş olsun arkadaşım. Allah beterinden ve böyle düşüncesiz tiplerden korusun herkesi.

İnan ki hepimiz yaşıyoruz bu anlattıklarını. Öyle buhranlı anlar geldiğinde geçiyorum aynanın karşısına, yatağa oturuyorum, açıyorum göbişimi... oğlumla konuşuyorum. babayı unutuyoruz. onu seviyorummm seviyorum.. güzel şeylerden bahsediyoruz. arada o tepki verince şakalaşıyoruz :) Babayı da anlamak gerek dimi oğlum diyip bitiriyorum konuşmamı.
Sevgi ve ilginin dibine vurulmasını istiyoruz ama bu istekler çok abartı oluyor işte. adamlar ne yapsın ki :) ellerine alıp bulutların üstünde gezdirecek halleri yok ya
ağlamak konusunda bir şey diyemeyeceğim. ben çok sulugözüm. o gözyaşı geldi mi akacak. valla önceden sebepli ağlardım şimdi durduk yere yaa bildiğin hiç bir şey yokken ağlıyorum. e adam dasoruyor haliyle, ne oldu ? diye. yok bir şey diyorsun, inandıramıyorsun anlata anlata dilimde tüy bittiiiii sebepsiz işteee :)

Geçmiş olsunn.. karnına masaj yap annesi, başını popişini okşa bebişin :)
Aman Allahım yaa sen neden bu kadar üstüne alınıyorsun, bu kadar panik oluyorsunn? Allah onları koruyor annesiii :) bırak sen evreni mevreni mesajı sen karnındakinden al öyle şeylerle (reklam-alınacak sorular) karşılaştığında "yavrum, nje diyor bunlar :)" de gül geç :)
galiba seni ilaçlardan uzaklaşmak etkilemiş. ama inşallah bir daha antidepresanlara ihtiyaç duymazsın. biraz daha rahat biraz daha rahatttt ol

Çok teşekkür ederim desteğin için :)

Amin, inşallah ihtiyaç duymam ilaçlara evet. Yavrumu huzurla, ağız tadıyla büyüteyim istiyorum, hepimiz gibi.

Herkese teşekkürler tekrar. İyi ki varsınız arkadaşlar, Allah hepinizden razı olsun.

Canım lohusalık dönemi çok farklı bir dönem anladığım kadarıyla. Eskiler, "lohusa yalnız bırakılmaz, lohusaya uğrarlarmış" derler. Lohusa tuvalete gittiğinde bile, illa kapıda biri bekler. Eskiler, yalnız bırakılan lohusaların 3 harflilere karıştığını söylerler. Hatta "lohusa , lohusayı ziyaret etmez, lohusa yeni geline gitmez, cenaze evinden çıkılıp lohusaya gidilmez" gibi varsayımlarda vardır. Bunlara hurafe diyoruz biz günümüz gençliği. Bizim çağımızın da kullandığı terim, lohusalık sendromu. Benim akrabamın kızı, lohusalık sendromu denilen şeyi çok ağır bir şekilde yaşadı. Bebeğini camdan atacağı sırada yakaladılar, günlerce hastaneler yattı. Kimisi "daha 40'ı çıkmadan yeni gelin arkadaşı varmış onu ziyarete gitmiş bak gördün mü ondan olmuş" dedi, kimisi "lohusalık sendromu, kaldıramadı psikolojisi bozuldu" dedi. Kimi akrabalar hocaya götürdü okuttu,üfletti; kimisi psikologlara götürdü. Sonuç olarak o zor günleri atlattı. Şimdi kızıyla çok mutlu.

Kısacası, yeni bir dönem, hormonların yine tepetaklak olduğu bir dönem. Yardıma ihtiyacının olacağını bir dönem. Eşin tabi ki yanında olacak ama, onunda bilmediği, anlamadığı kadınsal şeyler yaşayacaksın. Bence yalnız kalma sen yine de, sana destek olacak, yardımcı olacak birileri olsun yanında. Annen veya anlaşabiliyorsanız kayınvali
den olabilir.

İsyan değil ki be canım, tuhaf bir şey işte. Ağlayasım var, bağırasım var, kırıp dökesim var, var da var yani. İsyan edemem zaten, bir çok insanın sahip olmak isteyipte olamadığı, sahip olmak için çareler aradığı bir mucizeye sahibim.

Kızlar teşekkürler, daha iyiyim şimdi. Ara ara bu dalgalanmaları yaşayacağız başka çare yok gibi, neyse ki anlayışlı eşlere sahibiz çok şükür.

Ayy Pınar, al benden de o kadar. "şu halime bak, ne çirkinim dimi" derken derken sonunda eşimin kafası atacak bir gün. Yok yani, eşim bunu hissettirecek birşey yapmadı hiç, bakışları aynıdır, dokunuşları, sözleri, ilişkimize zaten hiç ara vermedik. İşte sorun bende, ben kuruyorum kafamda

Teşekkürler canım amin, darısı hepimizin başına.

Senin durumun daha zormuş gerçekten, bir de kızın var demek. Allah bağışlasın onu da. Değişik şeyler yaşıyoruz işte, kendime dışarıdan bakınca ne yapıyorsun sen diyorum zaten. Neyse bu akşam soframı kurayım, güleryüzle olayım azcık, eşimi hoş tutayım biraz

Ay şu belirttiğim yerlerde aynı beni anlatmışsın. Bunlar için bir çare sunamayacağım lakin kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Bende dün 15 günlük izinden sonra iş başı yaptım. İş yerimizde ki temizlik işlerine bakan bayan geldi yanıma "bakayım göbeğine, bebek nasıl" şeklinde sorular sorarak oturdu. Sonra da başladı, kardeşinin kızının başına gelen kötü bir olayı anlatmaya. Kötü olay da hamilelik ile ilgili yani. Bir söylendim, o sırada yanımda ki arkadaşım da "şimdi bu Nil'e anlatılacak şey mi abla, kız panik yapacaksın, git Allah aşkına işine" dedi.

Kısacası, yaşadığımız dönem acayip bir dönem, endişeler had safhada, kızgınlık, kırgınlık, öfke, mutluluk, zevk, her duyguyu adeta dibine kadar yaşıyoruz. Resmen "rutubetten nem kapar" haldeyiz. Her işareti kendimize, bebeğimize yoruyoruz. Normal midir, anormal midir bu durumlar bilemem ama, yalnız değilsin. Sabah ki olay için de çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, bebeğinin hareketleri iyiymiş bak, korkma ve gerilme. O annesiyle, böyle ufak sarsıntılar sizi ayıramaz

Bu arada kızlar, Turuncukasa.com'da Lierac Phytolastil Jel Çatlak Kremi 200ml (kutusuz olduğu için defolu ürün diye geçiyormuş) ve Lansinoh Lanolin Meme Başı Kremi 40 gr'da güzel indirimler var gibi geldi. Ben kendime sipariş edicem galiba. Almayı düşünen arkadaşlar varsa bakabilirler.

Ben bu zamana dek çatlak önleyici olarak Bella B kullanıyordum doğal içerikli ürün olduğu için, ama son aylara girdik, göbeğim aldı başını gidiyor, sivrileşti iyice, ve çatlaklardan çok korkuyorum. Belki biraz daha aktif bir kremle desteklemek gerekebilir sona doğru diye düşündüm. Gebe olan doktor komşum da Lierac ve göğüs uçları için Lansinoh tavsiye edince kararımı verdim. Bu ürünleri denicem bakalım.

Bende çok sulu gözüm işte, en sevmediğim huyum bu. O yaş geldiyse, imkansız tutamam kendimi. Eşim tüm bunların hamilelik sebebiyle olduğunun farkında sanırım, yoksa çekilecek yanım kalmadı yani

Gunaydin kizlar, forumu okuyunca hayret ettim bu sabah ben de cok negatif uyandim dokunsaniz aglicam yalniz degilmisim meger :)
Gecen pazar gunu de cook keyifli uyanmistim buraya bi göz atmistim forumda kelebekler ucusuyordu herkes o kadar keyifliydi ki :d
Aramizda degisik bi sinerji olusmus demek ki ya da sürü psikolojisi mi desek bilemedim
Birazdan aciliriz moral bozmak yokk opuyorum hepinizi

Teşekkür ederim :) Böyle abukluklar düşünmek ve hissetmek konusunda yalnız olmadığımı görmek de bir nebze rahatlatıyor beni.
Yaşamadan insan bilemiyormuş, ama gerçekten hamile bir hanımla konuşurken dikkatli olmak gerek, bunu çok net tecrübe ediyorum bu dönem.

Hu huu alışveriş eksiği olanlar butikbebe de philips, bebedor, dr brows ve daha bir çok şey de indirim var. Ayrıca e bebek de molfix bezlerde indirim var. Henüz almamış olanlara duyurulur. :)

Hu huu alışveriş eksiği olanlar butikbebe de philips, bebedor, dr brows ve daha bir çok şey de indirim var. Ayrıca e bebek de molfix bezlerde indirim var. Henüz almamış olanlara duyurulur. :)
ben banyo suyu için derece, ev için oda ısısı ölçen derece, roxy matik, lansinoh krem ve süt saklama poşeti alıcam eksiklerim bunlar şuan yoğunlaşıyorum bunlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…