2014 Kasım Anneleri

Ama 37 değil 35te alırsan çalışamaz raporunu o zaman yanmamış olur 2 haftan..daha çok tatil yapmış olursun..boşuna işe gitmezsin 2 hafta..

bu işte bir yanlışlık var.. 37 de doğum yaparsan doğum öncesi 8 doğum sonrası 8.. 16 hafta olur..
olmaz cunku normalde 40 haftada dogurman lazım. 3 haftası ortada harcıyorsun, 37 de dogurduysan o 3 haftan yanıyor aktarılmıyor. en cok aktarılacak zaten 5 hafta

kızlarrr geçende doğum çantası hazırlamıştı ya annelerimizden bir kaçı acaba tekrar paylaşabilir misiniz miniğimin çantasıı hazırlıyorum da

33 te dogum yapan 8+1 : 9
34 te dogum yapan 8+2 : 10
35 te dogum yapan 8+3 : 11
36 te dogum yapan 8+4 : 12
37 te dogum yapan 8+5 : 13
38 te dogum yapan 8+5 : 13 (5. haftasonrası 1 haftasınıda kullanmıs oluyor.)
39 te dogum yapan 8+5 : 13 (5. haftasonrası 2 haftasınıda kullanmıs oluyor.)
40 te dogum yapan 8+5 : 13 (5. haftasonrası 3 haftasınıda kullanmıs oluyor.)

o toplam 3 haftayı evde dınlenerek kullanamadıysa aktaramaz

olmaz cunku normalde 40 haftada dogurman lazım. 3 haftası ortada harcıyorsun, 37 de dogurduysan o 3 haftan yanıyor aktarılmıyor. en cok aktarılacak zaten 5 hafta
40 haftada doğurmak zorundasın diye bişey olmaz.. ben şimdi 37 de doğum iznine ayrıldım diyelim 38 de doğurdum 16 hafta
iznim var.. biri daha müdahil olsun konuya yanlışmıyım

40 haftada doğurmak zorundasın diye bişey olmaz.. ben şimdi 37 de doğum iznine ayrıldım diyelim 38 de doğurdum 16 hafta
iznim var.. biri daha müdahil olsun konuya yanlışmıyım

zorundasın diye bırsey yok. aktarabılecegın yasal sure calıstıgın kadarı... dogum oncesı sen ne kadar kullandıysan o kadar...

38de dogurursan 16 hafta flan ıznın yok.. ancak 32-37 sonrası aktarılır ve yasal olarak 40 hafta uzerınden sayılır. sen o 3 haftayı dogumu beklereyek degılde dogurarak gecırmıssen 38-39-40 haftalarda dogum olduysa yanı kalan haftalar aktabılıyorsun dıye bırsey yok. maksımum sure dogum sonrası 13 haftadır...

yanlış bilgilenmeyin hesabınızı iyi yapın.. gayet açık..

4857 sayılı iş kanunun 74. maddesine göre hamile kadınlar 8 haftası doğumdan önce 8 haftası da doğumdan sonra olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni kullanabilmektedirler. Yine doktor raporu ile doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilmekte ve izinlerinin geri kalan kısmını doğum sonrasına aktarabilmektedirler. Yani, çalışan gebeler dilerlerse gebeliklerinin 32. haftasında doktorlarından aldıkları "37. gebelik haftasına kadar daha 5 hafta süre ile çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır" şeklindeki benzer raporlarla doğum öncesi kullanmadıkları 5 haftalık izni doğum sonrasına aktarabilirler (Aktarma). Bu durumda doğum sonrası 8+5= 13 hafta (91 gün) süre ile kanuni olarak izin kullanma hakkına sahip olurlar.

Canım memur değilim ama bende cevap vermek isterim doğru anladıysam erken doğumda ne kadar süreyi doğum iznine aktarabileceğini sormuşsun. Açık anlaşılması için örneklerle anlatayım.
Beklenen doğum yani 40 haftanın dolduğu tarih 6 kasım ise ve sen 32. haftada çalışabilir raporunu aldıysan durum şöyle..
32. haftadan itibaren hangi hafta doğum yaparsan o haftaya kadar ki süre doğum sonrasına aktarılır.

Örneğin sen 35. haftada mesela 9 ekimde falan doğum yaptın (Allah korusun erken doğum olur) 9 ekim tarihi itibariyle 8 haftalık doğum sonrası iznin başlar ve 32 den 35 e kadar çalıştığın 3 haftanı bu 8 haftaya eklersin. Aralık 25 te de doğum izinin bitmiş olur. Doğum öncesi iznin ise yanıyor maalesef.

Başka bir örnek sen 32 de çalışabilir raporu aldın ve 37 ye kadar çalıştın 37 de doğum öncesi iznini başlattın. 39. haftanda da doğum yaptın diyelim. 30 ekim diyelim doğum tarihin.30 ekim itibariyle doğum sonrası izin başlamış olur. 8 haftalık doğum sonrası iznine önceki 5 haftanda eklenmiş olur ve 13 hafta doğum sonrası izin kullanırsın ocak sonu izinin bitmiş olur. Ama yine doğum öncesi izinden 1 haftan yanmış oluyor.
Son örnek sen yine 37. haftaya kadar çalıştın. Fakat 40 haftan doldu 6 kasım geldi hala doğum yapmadın. 8 haftalık doğum öncesi iznin dolduğu için beklemeye karar vermişseniz doktor postmatüre raporu yazıyor maximum 10 günlük. Sen 41. haftan bittiğinde doğurdun diyelim. o tarih itibariyle 8+5 haftalık doğum sonrası izin başlamış oluyor. Arada fazladın 1 haftalık doğum öncesi izni daha kullanmış oluyorsun ama sanırım sgk bunun ödemesini yapmıyor.

Yeterince detaylı oldumu bilmiyorum. Umarım kafanı karıştırmamışsımdır.

Tabi senin köpeğin evde yaşıyor ve aşılarından eminsen sıkıntı yok. Ama biz yetişkin aldık bizimkini, aşılarını yaptırdığını söyledi adam ama aşı kartı fln yok. Bir de evde değil bizimki, bahçede. Başka hayvanlardan ne kadar ne kapabilir emin değilim. Biraz da iri cüsseli kızımız Büyük olan kangal, küçük olan golden. Goldenın aşıları yeni yapıldı, ondan eminim ama

gayet dogru

37. haftadan sonraki 3 hafta zaten sana yasal olarak veriliyor.. 37. haftaya kadar çalışıp ayrıldın diyelim ne zaman doğum olursa olsun 16 hafta kullanırsın benim bildiğim bu

düşünsenize 32de doguruyorsunuz 8 hafta ıznınınız var kesınlıkle cok kotu

iyice kafam karıştı yahuu çok konuşuldu burda ama ben hiç bu durumu çıkarmamıştım

herkesın kafası karısıyor ama onemlı bır bılgı

"4857 sayılı iş kanunun 74. maddesine göre hamile kadınlar 8 haftası doğumdan önce 8 haftası da doğumdan sonra olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni kullanabilmektedirler. Yine doktor raporu ile doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilmekte ve izinlerinin geri kalan kısmını doğum sonrasına aktarabilmektedirler. Yani, çalışan gebeler dilerlerse gebeliklerinin 32. haftasında doktorlarından aldıkları "37. gebelik haftasına kadar daha 5 hafta süre ile çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır" şeklindeki benzer raporlarla doğum öncesi kullanmadıkları 5 haftalık izni doğum sonrasına aktarabilirler (Aktarma). Bu durumda doğum sonrası 8+5= 13 hafta (91 gün) süre ile kanuni olarak izin kullanma hakkına sahip olurlar."

bu kanun acıklaması ve yazdıgım asagıdakı tabloyu herkes dıkkate alsın. kesın dogrudur.

33 te dogum yapan 8+1 : 9
34 te dogum yapan 8+2 : 10
35 te dogum yapan 8+3 : 11
36 te dogum yapan 8+4 : 12
37 te dogum yapan 8+5 : 13
38 te dogum yapan 8+5 : 13 (5. haftasonrası 1 haftasınıda kullanmıs oluyor.)
39 te dogum yapan 8+5 : 13 (5. haftasonrası 2 haftasınıda kullanmıs oluyor.)
40 te dogum yapan 8+5 : 13 (5. haftasonrası 3 haftasınıda kullanmıs oluyor.)
o toplam 3 haftayı evde dınlenerek kullanamadıysa aktaramaz

düşünsenize 32de doguruyorsunuz 8 hafta ıznınınız var kesınlıkle cok kotu
Birde o zaten erken doğmuş minnacık çocuğunu bakıcıya bırakıp gittiğini düşün. Gününde doğan bebekten daha küçük olacak. Sonra o anne heyet raporlarının peşinde koşsun, rapor aldı diye müdürü ona taksın. Özel sektörse işten kovulsun, olmadı ücretsiz izinle maddi yıkıma girsin.
Biz anneler bu konuda isyan çıkarmalıyız aslında. Gerçi o zamanda terörist sayılıyorsun ya..

bildiğim kadarıyla doğum öncesi izinler doğum erken olursa doğum sonrasına aktarılıyor...
Net bilgi lazim canim
canım benim bildiğim doğum sonrasına aktarılıyor
Ama net bilgi lazim
13 hafta mo diyecektin canim?
yine dev puntolar illa 6 kasım tutturamazsın zaten ne zaman doğum yapsan kalan günler doğum sonuna aktarılacak..
Canim ben calisabiliri aldim diyelim ki iki hafta sonra dogum gerceklesti benim iznim nasil olacak?
Yani 10 hafta mi oluyor canim dogum sonrasi verdigin ornektee?

He işte daha evvel de yazmıştım. Biz masumca sarılmak istiyoruz ama onlar sarılırken işi başka taraflara götürüyolar. :) e hal böyle olunca "ben dayanıyorum da sen niye dayanamıyorsun" diyo paşalar
Canim benim ki masallah pek dayanikli
Ama 37 değil 35te alırsan çalışamaz raporunu o zaman yanmamış olur 2 haftan..daha çok tatil yapmış olursun..boşuna işe gitmezsin 2 hafta..
canim lilipitcigimin verdigi ornekte kullanilmayanlar aktarilmiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…