2014 Kasım Anneleri

Kızlar artık erken doğum yapıldığında izinler yanmıyor.doğum iznine ayrıldığınız an 16haftalık izniniz başlıyor.37.haftada ayrılıp 38.haftada doğum yaparsanız doğum sonrasına 15haftanız kalmış oluyor aradaki 2hafta yanmaz .eskiden yanıyordu. Şirketimden biraz önce aldığım bilgidir.

önemli olan iznini başlattığın tarih canım.izne başladığın tarihten itiberen sayacaksın 16 haftayı.ne zaman doğurduğunun önemi yok

ama sanırım o 37 hafta oncesındekı erken dogumlarda

Canım doğum izni yasasında herhangi bir değişiklik olmadı. Eskiden nasılsa halen öyle. Şirketler mevzuatlara pek hakim olmayabiliyorlar bu konuda ki en doğru bilgiyi 170 i arayarak alabilirsin.
Keşke dediğin gibi olsa..

37 hafta oncesı erken dogumlarda heyet raporu ıle aktarılabılıyor galıba onu tam bılmıyrm

kızlar şimdi bildiğim bütün doğrular uçup gitti.3 hafta mevzusu artık yanmıyor diye biliyordum bende.
o zaman 37 ye kadar çalışmanın pek bi mantığı kalmıyor ki kimse kendini kasmasın.
en iyisi cumartesi bende gidip iznimi başlatayım başka çare kalmadı 38 de nasılsa sezeryan yapıyorlar

bende ınsan kaynaklarını arayıp bıda sorayım hanı artık dedıgınız ıcın. ne zamandır yanmıyor ben hıc duymadım

valla izin birimine gittim sordum 37. haftaya kadar çalıştıktan sonra ne zaman doğum yaparsan yap iznin yanmıyor sadece doğum 40 haftayı geçerse uzadığına dair rapor alacaksın dediler.. bizde durum böyle

Konu açıklığa kavuşursa ben de sevinirim... Benim de bildiğim eskiden yanıyordu artık yanmıyor oluşu... Ama ne kadar doğru tabi emin değilim... Nasıl öğrenicez en doğru bilgiyi... Eğer yanıyorsa gerçekten 37 ye kadar kendimizi kasmamıza gerek yok..

Aynen öyle eskiden yanıyomuş artık yanmıyor ben bakanlığıma da sordum doktora da..
Şimdi mesela 16 hafta iznini başlattın ne zaman doğurursan doğur 16 hafta sonra işbaşı yapıcaksın..yani doğumdan önce kullanamadıpın haftalar doğum sonrasına ekleniyor artık..

Benim çalışma arkadaşım Aralık'ta doğum yaptı cnm ,37.haftada izine ayrıldı 38dede doğum yaptı.ve kullanmadığı izinleri doğum sonrası kullandı.ama ben bankada çalışıyorum belki bizde farklıdır bilmiyorum.

Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

ınsan kaynaklarına ulasamadım. bana yanmama olayı 37 hafta oncesı erken dogumlarda var gıbı gelıyor

ama işte o kısmı 32-37 haftalar arasındakı dogumu kapsıyor sankı dıye yorumluyrm

Ne şanslısın özeniyorum böyle durumlara:)

ınsan kaynaklarına ulasamadım. bana yanmama olayı 37 hafta oncesı erken dogumlarda var gıbı gelıyor

Canım benim doğum izmi eskiden daha azdı sonra 16 haftaya çıkardılar ya..
İşte o zaman bu yanması olayını da kaldırdılar memuriyette..özel işyerleri nasıldır bilmiyorum..
Ama memuriyette erken doğursanda kullanamadığın İzin yanmıyor sonrasına ekleniyor bak az önce yazdım kanun maddesini..

Canım benim doğum izni eskiden daha azdı sonra 16 haftaya çıkardılar ya..
İşte o zaman bu yanması olayını da kaldırdılar memuriyette..özel işyerleri nasıldır bilmiyorum..
Ama memuriyette erken doğursanda kullanamadığın İzin yanmıyor sonrasına ekleniyor bak az önce yazdım kanun maddesini..

Doktorla gorusmedim, adam da pek takmiyoki, dahiliyeye,gogus hastaliklarina gitten baska bisey demiyor. Valla iltihabi söksem öksurmemde iltihap var.

valla izin birimine gittim sordum 37. haftaya kadar çalıştıktan sonra ne zaman doğum yaparsan yap iznin yanmıyor sadece doğum 40 haftayı geçerse uzadığına dair rapor alacaksın dediler.. bizde durum böyle

Canlarım inşallah bu dediğiniz doğrudur. Eğer gerçekten şu altı çizili son cümle mevzuata eklenmişse çok süper bir haber bu. Öğle arasında hemen bimer i yada 170 i arayıp bu bilgiyi teyid edeceğim. İnşallah doğrudur yaw.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…