memur arkadaşlarım size bir sorum var lütfen beni aydınlatın
benim doğumum sat a göre 6 kasım
6 kasıma göre son üç hafta izne çıkınca geri kalan 5 haftayı da sonraya aktarınca benim doğum iznimin son iki haftası sömestr tatiline denk geliyor
sorum şu:
doğum 6 kasımdan önce olursa benim bu izin durumum ne olur?
lütfen biri bana çooook açık anlatabilir mi?
ama sanırım o 37 hafta oncesındekı erken dogumlardaKızlar artık erken doğum yapıldığında izinler yanmıyor.doğum iznine ayrıldığınız an 16haftalık izniniz başlıyor.37.haftada ayrılıp 38.haftada doğum yaparsanız doğum sonrasına 15haftanız kalmış oluyor aradaki 2hafta yanmaz .eskiden yanıyordu. Şirketimden biraz önce aldığım bilgidir.
Kızlar artık erken doğum yapıldığında izinler yanmıyor.doğum iznine ayrıldığınız an 16haftalık izniniz başlıyor.37.haftada ayrılıp 38.haftada doğum yaparsanız doğum sonrasına 15haftanız kalmış oluyor aradaki 2hafta yanmaz .eskiden yanıyordu. Şirketimden biraz önce aldığım bilgidir.
37 hafta oncesı erken dogumlarda heyet raporu ıle aktarılabılıyor galıba onu tam bılmıyrmCanım doğum izni yasasında herhangi bir değişiklik olmadı. Eskiden nasılsa halen öyle. Şirketler mevzuatlara pek hakim olmayabiliyorlar bu konuda ki en doğru bilgiyi 170 i arayarak alabilirsin.
Keşke dediğin gibi olsa..
bende ınsan kaynaklarını arayıp bıda sorayım hanı artık dedıgınız ıcın. ne zamandır yanmıyor ben hıc duymadımkızlar şimdi bildiğim bütün doğrular uçup gitti.3 hafta mevzusu artık yanmıyor diye biliyordum bende.
o zaman 37 ye kadar çalışmanın pek bi mantığı kalmıyor ki kimse kendini kasmasın.
en iyisi cumartesi bende gidip iznimi başlatayım başka çare kalmadı 38 de nasılsa sezeryan yapıyorlar
valla izin birimine gittim sordum 37. haftaya kadar çalıştıktan sonra ne zaman doğum yaparsan yap iznin yanmıyor sadece doğum 40 haftayı geçerse uzadığına dair rapor alacaksın dediler.. bizde durum böylekızlar şimdi bildiğim bütün doğrular uçup gitti.3 hafta mevzusu artık yanmıyor diye biliyordum bende.
o zaman 37 ye kadar çalışmanın pek bi mantığı kalmıyor ki kimse kendini kasmasın.
en iyisi cumartesi bende gidip iznimi başlatayım başka çare kalmadı 38 de nasılsa sezeryan yapıyorlar
Kızlar artık erken doğum yapıldığında izinler yanmıyor.doğum iznine ayrıldığınız an 16haftalık izniniz başlıyor.37.haftada ayrılıp 38.haftada doğum yaparsanız doğum sonrasına 15haftanız kalmış oluyor aradaki 2hafta yanmaz .eskiden yanıyordu. Şirketimden biraz önce aldığım bilgidir.
Canım doğum izni yasasında herhangi bir değişiklik olmadı. Eskiden nasılsa halen öyle. Şirketler mevzuatlara pek hakim olmayabiliyorlar bu konuda ki en doğru bilgiyi 170 i arayarak alabilirsin.
Keşke dediğin gibi olsa..
ama işte o kısmı 32-37 haftalar arasındakı dogumu kapsıyor sankı dıye yorumluyrmKadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Ne şanslısın özeniyorum böyle durumlara:)Günaydınlaarr herkeseeeeeee
Günaydın canım da birşey dicem, ıkınmadan nasıl çıkacak peki? Ben ilk zamanlar olmuştum kabız şimdi yok çok şükür kan ilacım rahatlatıyor baya, ama merak ettim doğrusu, kabız olunca ıkınmadan nasıl olacak o iş
Günaydın canım, erkek milleti diyerek boşveriyoruz. Bazen azcık dürtmek gerekiyor, kendilerine geliyorlar. Bende dün iş çıkışı eve giderken serviste kayınvalidemi aradım, laf arasında canım bulgur pilavı istedi annecim gidip onu yapıcam dedim, ayy ben hemen yapıyorum servisten indiğin gibi bize gel Cüneyt'i de ara burada yiyelim dedi. Hehehee, zaten servisten kayınvalidemin kapısının önünde iniyorum, güzelce yemeğimizi yedik, ben bulgur pilavımı tabi, sonra da meyveli pasta , yetmedi kavun çatlayacaktım sanırım, dedim biz kalkalım yoksa yuvarlanarak gidicem eve
ınsan kaynaklarına ulasamadım. bana yanmama olayı 37 hafta oncesı erken dogumlarda var gıbı gelıyor
ınsan kaynaklarına ulasamadım. bana yanmama olayı 37 hafta oncesı erken dogumlarda var gıbı gelıyor
Günaydın perimmm, nasılsın cancağızım
Benim demir ilacım kabızlığımı önlüyor, onu içmediğim zaman kabız oluyorumO zaman çok zor oluyor yaa. Sakın ıkınma, hemoroid de başlayabilir. Kabızlık sorunun için doktorun bir ilaç yazsın, darda kalınca onu kullanırsın. Bir de hergün armut yemeye çalış, gerçekten güzel çalıştırıyor barsakları
Günaydın canım, hala geçmedi mine kadar uzun sürdü ya. Doktorun ne diyor bu duruma?
valla izin birimine gittim sordum 37. haftaya kadar çalıştıktan sonra ne zaman doğum yaparsan yap iznin yanmıyor sadece doğum 40 haftayı geçerse uzadığına dair rapor alacaksın dediler.. bizde durum böyle
Aynen öyle eskiden yanıyomuş artık yanmıyor ben bakanlığıma da sordum doktora da..
Şimdi mesela 16 hafta iznini başlattın ne zaman doğurursan doğur 16 hafta sonra işbaşı yapıcaksın..yani doğumdan önce kullanamadıpın haftalar doğum sonrasına ekleniyor artık..
Benim çalışma arkadaşım Aralık'ta doğum yaptı cnm ,37.haftada izine ayrıldı 38dede doğum yaptı.ve kullanmadığı izinleri doğum sonrası kullandı.ama ben bankada çalışıyorum belki bizde farklıdır bilmiyorum.
Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?