carputicim fransız bılım adamlarının yaptıgı bır calısmaya gore, hıcckıran bebısler ıyı emerlermıs, ıstahlı olurlarmıs :)yaa benim minik sürekli hıçkırıyor bi başlıyo en az 10-15 dk.. doktora sordum reflex bu çok normal sıvı içiyor içerde hıçkırır dedi..
en sevdiğim bilim adamları İsviçreli bilim adamlarıydı şimdi Fransızlar oldu vallacarputicim fransız bılım adamlarının yaptıgı bır calısmaya gore, hıcckıran bebısler ıyı emerlermıs, ıstahlı olurlarmıs :)
Seninle gunlerimiz ayni:) 32+ da degil canim 31+ li gunlerde almamiz gerek calisabilir raporunu yani eylulun son haftası almalıyız raporumuzu:)
Ben oglumda calisabilir raporunu 32+0 da aldim bu bebeğim de de dr. 32+ 0 da cagirdi calisabilir raporu için.. Benim gibi alan var mi?
Sorma canım ya çok canım sıkıldı bugün kola muz patates hepsini denefim tatlım ilaçlardandır bdlki diyehepsinide bıraktım ama nafile yarın 4 te randevumuz var bakalım ne dicek doktor bide yemeğimi felan yapcak kimsem yok ki canım annem daha 15 gün önce rahimini aldırfı ameliyatlı çocuğa bakıyo işte zorla ben doğumda napcam elim ayağımdı valla annem benim eşim ben bakarım diyo ama bilmiyorum artık jayın validemde çalışıyo hayırlısı bakalım
kızlar sezeryan olacak kimler var aranızda benim sezeryan ama dok.son gittiğimde bana kızım 9 yaşında bu arada ooo 9 sene olmuş dedi söylemedi ama normal doğummu yaptıracak acaba daha var doğuma konuşuruz sonra dedi sezeryandan sonra normal doğum olurmu hiç heee birde nst ye ne zaman girilmeye başlanıyor benim doğuma 8 hafta kaldı
Ya bu arada bizim eskiler neredeeeee???
İsyan yok, Eileithyia yok..
Herkese günaydın iyi mesailer bugünü saymazsam kaldı iki gün sonra gelsin doğum izniiii
inşallah göz açıp kapayıncaya kadar geçer valla anlıyorum seni bende 37 e kadar çalışırım diyodum ama yok sabrım bitti..Evet günlerimiz aynı ama zaten 31+7 yani tam 32+0 da almak gerekiyor raporu öncesinde almak doktorun insafına kalmış bu durumda bizim 32+0 3 ekime geliyor arefe gününe. Ama ben 31+5 yada 31+6 da isteyeceğim doktordan. Bayramdan sonraya kalmasını istemem.
Bende ilkinde 32+0 da almıştım tam. Bunda bir iki gün önce almak istiyorum.
Annene çok geçmiş olsun canım. Kilo konusunu dert etme, bebeğin kilosunda sorun yoksa senin vermen ya da almamış olman hiç sıkıntı değil inan. Arkadaşım son 3 ayında 4 kilo verdi bebeği 2 gün önce çok sağlıklı bir şekilde doğdu maaşallah, başka arkadaşım 34. haftasında ve toplamda 2 kilo aldı.
Eski sezeryanlılardan bende varım. Ama ben bu sefer sezeryan olmak istemiyorum. Herşey yolunda giderse normal doğum istiyorum.Eğer doktorun sana normal doğum teklif ederse yada evet yapabilirsin derse bana ismini ve yerini bildirirmisin? Çünkü ssvd yaptıracak doktor o kadar az ki. Belki benim ya da benim gibi isteyenlerin işine yarar :)
Bu arada 2 yıl aradan sonra ssvd yapılabiliyor. Yurt dışında bu rutin olarak yapılıyor zaten Türkiyede yaptıran sınırlı sayıda doktor olduğu için henüz yaygınlaşmış değil. Ancak şu an bilinen 240 'a yakın ssvd yapmış anne var. 2 kişi si 2 sezeryan sonrası normal yapmış hatta. Bu konuda facebookta bir grupta var ssvd diye aratırsan bulabilirsin.
Benim 5 yıl olacak ikisinin arası senin 9 yıl olmuş eğer sen istersen doktorunda desteklerse neden olmasın ki?
Bende meraktayım Eileithyia ile geçen hafta konuştuk en son ama İsyan'ı bende merak ettim iki gündür.
Ayyyyyy darısı başımaaaaaa.. Benim daha toplamda 55 gün, 37 iş günü, daha çalışmam lazım pöffffffffff
İnşallah ilerlemez canım, geçmiş olsunUmarım daha fazla ilerlemez... Sorma nasıl geçecek bu günler bilemiyorum yorgunluk halsizlik... Bugün de ben öyleyim uyuyacam...
Ben de dönerken giriyor o ağrılar ay hepsini sorun edersek zaten bu stresle erken doğururuz =) Biraz sakin olalım ya... Bebişler pıtır pıtır gelmeye başladığında bizim de zamanımız gelmiş olacak
Tamam o kadar kişi önerdi eşime söylim de alsın suratı düzelmeyen adam...
GünaydınnnGünaydınlaarr herkeseeeeeee
Günaydın canım da birşey dicem, ıkınmadan nasıl çıkacak peki? Ben ilk zamanlar olmuştum kabız şimdi yok çok şükür kan ilacım rahatlatıyor baya, ama merak ettim doğrusu, kabız olunca ıkınmadan nasıl olacak o iş
Günaydın canım, erkek milleti diyerek boşveriyoruz. Bazen azcık dürtmek gerekiyor, kendilerine geliyorlar. Bende dün iş çıkışı eve giderken serviste kayınvalidemi aradım, laf arasında canım bulgur pilavı istedi annecim gidip onu yapıcam dedim, ayy ben hemen yapıyorum servisten indiğin gibi bize gel Cüneyt'i de ara burada yiyelim dedi. Hehehee, zaten servisten kayınvalidemin kapısının önünde iniyorum, güzelce yemeğimizi yedik, ben bulgur pilavımı tabi, sonra da meyveli pasta , yetmedi kavun çatlayacaktım sanırım, dedim biz kalkalım yoksa yuvarlanarak gidicem eve
Tesekkur ederim cevabiniz icinbana 31+6 ya da 32+0 da gel dedi. Ben 31+6'ya randevu aldım. okuldan başka bi arkadaşım 32+2de almış hatta
ben de çok beğendim, güle güle kullanın.
Ya o kabızlık sorunu bende kendimi bildim bileli var ve gebelikte çok arttı dayanılacak gibi de olmuyor.. Ben çok şiddetli ıkınıyorum çoğu zaman yoksa hiç olmuyor
Çok geçmiş olsun canım... Rabbim bir daha yaşatmasın...
saolcanmm aminnn
Herkese günaydınnnnnnn...[/QUO
İnşallah ilerlemez canım, geçmiş olsun
Günaydınnn
Ben onu bir dürteceğim ki, görecek o zaman gününüOhh afiyet olsun canım, iyi olmuş, evde telaşe olmamış tekrar. Bizim bulgur da artık bugün köpeğe verilir heralde, 3 gün oldu, üzülüyorum böyle olunca da ama annem çok yapmış işte eşim de yer diye. Sadece 1 kaşık yedi
carputicim fransız bılım adamlarının yaptıgı bır calısmaya gore, hıcckıran bebısler ıyı emerlermıs, ıstahlı olurlarmıs :)
en sevdiğim bilim adamları İsviçreli bilim adamlarıydı şimdi Fransızlar oldu vallayaa çok sevdim bu yazdığını inşallah öyle olur çünkü gün içinde sürekli hıçkırıyor.. zaten usg de baktığında doktor ya eli ağzında ya ağzının kenarında hep emmeye hazır duruyor.. inşallah hepimizinkiler çoooook çoook emer Amiiinnn.
bnmkıde cok hıckırıyor netten arastırdım bunu buldum hosuma gıttı bnmde :)en sevdiğim bilim adamları İsviçreli bilim adamlarıydı şimdi Fransızlar oldu vallayaa çok sevdim bu yazdığını inşallah öyle olur çünkü gün içinde sürekli hıçkırıyor.. zaten usg de baktığında doktor ya eli ağzında ya ağzının kenarında hep emmeye hazır duruyor.. inşallah hepimizinkiler çoooook çoook emer Amiiinnn.
Yazık değil yazık değil, öfkem geçmedi canım hala yaaHhihihihiiYapma kız adama yazık...Olsun bak köpeğin de kısmeti var demek ki, en azından bir can doyuruyorsun sevabı çok.
31+ 0 denince aklim karisti..malum dogumdan sonra 1 gun bile cok onemli..tesekkurler cevabiniz icininnuk .!.:Evet günlerimiz aynı ama zaten 31+7 yani tam 32+0 da almak gerekiyor raporu öncesinde almak doktorun insafına kalmış bu durumda bizim 32+0 3 ekime geliyor arefe gününe. Ama ben 31+5 yada 31+6 da isteyeceğim doktordan. Bayramdan sonraya kalmasını istemem.
Bende ilkinde 32+0 da almıştım tam. Bunda bir iki gün önce almak istiyorum.
Annene çok geçmiş olsun canım. Kilo konusunu dert etme, bebeğin kilosunda sorun yoksa senin vermen ya da almamış olman hiç sıkıntı değil inan. Arkadaşım son 3 ayında 4 kilo verdi bebeği 2 gün önce çok sağlıklı bir şekilde doğdu maaşallah, başka arkadaşım 34. haftasında ve toplamda 2 kilo aldı.
Eski sezeryanlılardan bende varım. Ama ben bu sefer sezeryan olmak istemiyorum. Herşey yolunda giderse normal doğum istiyorum.Eğer doktorun sana normal doğum teklif ederse yada evet yapabilirsin derse bana ismini ve yerini bildirirmisin? Çünkü ssvd yaptıracak doktor o kadar az ki. Belki benim ya da benim gibi isteyenlerin işine yarar :)
Bu arada 2 yıl aradan sonra ssvd yapılabiliyor. Yurt dışında bu rutin olarak yapılıyor zaten Türkiyede yaptıran sınırlı sayıda doktor olduğu için henüz yaygınlaşmış değil. Ancak şu an bilinen 240 'a yakın ssvd yapmış anne var. 2 kişi si 2 sezeryan sonrası normal yapmış hatta. Bu konuda facebookta bir grupta var ssvd diye aratırsan bulabilirsin.
Benim 5 yıl olacak ikisinin arası senin 9 yıl olmuş eğer sen istersen doktorunda desteklerse neden olmasın ki?
Bende meraktayım Eileithyia ile geçen hafta konuştuk en son ama İsyan'ı bende merak ettim iki gündür.
Ayyyyyy darısı başımaaaaaa.. Benim daha toplamda 55 gün, 37 iş günü, daha çalışmam lazım pöffffffffff
Günaydın arkadaşlar,
Awakecan büyük geçmiş olsun, yine çabuk toparlanmışsın maşallah.
Hiç endişe etme, her ne kadar ben bunu söylesem de senin kaygılı olmanı çok iyi anlıyorum. Ama şöyle söyliyim, ben de bu konularda acayip paranoyak bir insanım. Sürekli eyvah ateşim çıktı bebeğime bişey olursa, eyvah öksürdüm zatürre mi olucam bebeğime zarar gelirse, dermansız, tıbbın bilmediği bir hastalık çıkarsa da bebeciğim etkilenirse gibi abuk sabuk fikirler beynimde ara ara dans ediyor, aklımı oynatıcam. Dayanamadım, bu ateş / soğuk algınlığı / grip/ öksürük/ enterit / iltihap vs mevzularını komşumuz olan ve aynı zamanda gebe olan doktor hanımla konuştum. Şu haftalarda artık hiiiiiiiiç endişe etme, bebeğimize zarar gelecek dönemleri çoktan geçtik dedi. Ne antibiyotik ne de öyle 38 derecelerde bir ateş bebeklerimize dokunmaz. Çok ağır enfeksiyon geçiren doktor arkadaşlarım oldu, son trimester da bebeğin her bi şeysi tamam, organ oluşumu vs yok, antibiyotik de alırsın, hastalık da geçer gider, gebeler sürekli böyle şeyler yaşıyor, 9 ay gibi uzun bir zamanda hasta olmadan geçirmek imkansız gibi bişey, denizi geçtik, artık derede boğulucam diye hiç korkma dedi. Tek uyarusı toksoplazma rubella gibi tehlikeli olan durumlar. Yoksa öyle bağırsak bozulması, grip sebebiyle ateş (tabi 40 derece gibi anneye zarar verecek yüksek ateş filan hariç Allah korusun) bebişlere dokunmaz, rahat ol dedi.
Sen de rahat ol canım. Tedavini olmuşsun, hemencik de kendini toplamışsın, yavrunun da hareketleri iyiymiş. Aklını gönlünü ferah tut. Her şey yolunda :)
Günaydın...Evet günlerimiz azalıyor artk ben heyecanlanıyorum ve korkuyorum
Günaydın...Amin...Senin içinde hayırlı, sağlıklı, bereketli bir gün olsun inşallah
Günaydın..Geçmiş olsun..İncir çok güzel bir meyve. Ben kabızlık bilmeyen biriydim ta ki hamile olana kadar. İncir yiyince güzel tuvalete çıkartıyor nasıl rahatlatıyor. Ama çok çok yememek lazım. Tuvaletten çıkamazsın sonra. Ben aç karna bikaçtane yemeye çalıştım öğünlerden önce.
haklısın canmm ben abarttım
Günaydın...Aynen senin gibiyim..Uykusuzluktan ölüyorum ama iş başındayız mağlum
Günaydın...Yaş inciri şiddetle öneririm canım aç karnına ye bence. Ben çok faydasını gördüm yiyorum sürekli çıkmadan aş ermeye başlamıştım o gün bugün yiyorum. Hazımsızlığa birebir
Günaydın... Limon iç canım sıcak sıcak
İşte değilsen uyu
Günaydın...Benimkiler hazır değil yıkamadım bile hatta aldıklarımı.
Günaydın
Günaydın...Hemen mutfağa koş annesi bebiş aç kalmasın
Yazık değil yazık değil, öfkem geçmedi canım hala yaa
Öyle tabi, yazık onlar da yemek bekliyorlar. 2 köpeğimiz var. Gerçi biri görümcemin oğlunun, ama bizim bahçede duruyor. Gelip o besliyor köpeğini. Çok güzel bir şey, minik daha, ama hamileliğimden dolayı elleyemiyorum hiç
Geçmiş olsun canım
Ooohhh :)) yatışş carputiii
günaydın. Yaa mutsuz olmaa. İyidir o annesiii.
Dün akşam 20 de çok fena uykum geldi, ben yatıyorum 21 gibi kaldırın dedim. Eşim uyandırdı 21de.kalkıcan mı dedi. Yok dedim :) saat 23. 30 da kalktım. Baktm eşim bir şeyler yiyor, ben de oturdum yedim . Sonra yatacağım ben dedi. Ben de yataym dedim :) nasıl uyuyacaksn merak ediyorum dedi
Yattım . İlk defa burda anlatılanlara benzer bir şey yaşadım. Önce pıt pıt pıt diye bir şey başladı. Dedim herhalde hıçkırık tuttu. Daha evvel de yaşamıştk ama 1 dk falan sürmüştü. Bu sefer uzadıkça uzadı. Ay okşa okşa deli oldm. Kalktım odada dolaştm. Ayaktayken geçti. Oturdum. Karnım taşşş gibi. Nasıl toplanmş öyle. Konuşa Konuşa yattım geri. Biraz daha devam etti hareketleri. Öyle uyuyakalmışım..
saol canmmGeçmiş olsun canım
Ooohhh :)) yatışş carputiii
günaydın. Yaa mutsuz olmaa. İyidir o annesiii.
Dün akşam 20 de çok fena uykum geldi, ben yatıyorum 21 gibi kaldırın dedim. Eşim uyandırdı 21de.kalkıcan mı dedi. Yok dedim :) saat 23. 30 da kalktım. Baktm eşim bir şeyler yiyor, ben de oturdum yedim . Sonra yatacağım ben dedi. Ben de yataym dedim :) nasıl uyuyacaksn merak ediyorum dedi
Yattım . İlk defa burda anlatılanlara benzer bir şey yaşadım. Önce pıt pıt pıt diye bir şey başladı. Dedim herhalde hıçkırık tuttu. Daha evvel de yaşamıştk ama 1 dk falan sürmüştü. Bu sefer uzadıkça uzadı. Ay okşa okşa deli oldm. Kalktım odada dolaştm. Ayaktayken geçti. Oturdum. Karnım taşşş gibi. Nasıl toplanmş öyle. Konuşa Konuşa yattım geri. Biraz daha devam etti hareketleri. Öyle uyuyakalmışım..
kediler zerre kadar bu hislerden nasip almamışBenim de köpeğim var, her akşam ona sarılıp tüm stresimi atıyorum. Bir de hissediyorlar kesinlikle, Lady kulağını karnıma koyup bekliyor yada patisini karnıma koyup bekliyor. Ne hissediyor yada ne duyuyor bilmiyorum ama, bir heyecanlanıyor görmen lazım, dört dönüyor etrafımda. Bir de dışarı çıktığımızda, kimseyi yaklaştırmak istemiyor yanıma.Bambaşkalar ya, umarım Lady kızımın en iyi arkadaşı olur.
kediler zerre kadar bu hislerden nasip almamışama şöyle oluyor mesela kucağıma yatıyor içerden bebiş hareket edince buna vuruyor uyuyosa gözlerini açıp bana bakıyor noluyoo diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?