Günaydın arkadaşlar!
Geçmiş sayfalara bakamadım, herkes iyidir inşallah.
Tikitacım kaşıntın nasıl oldu?
Ben de uykusuz tayfadanım, geceleri bölük pörçük döne döne iki gıdım uykuyla direnmeye çalışıyorum çoğumuz gibi.
Ankara'da olan arkadaşlar için Ulus maceramı yazayım:
Suluhan'a gitmeye niyetli olanlar, Pazar günü gitmeyin, Han kapalıymış

Biz, eşim sadece Pazarları uygun diye o gün gittik, el elde baş başta döndük hiç bişey yapamadan bebek şekeri, kapı süsü vs için.
Çıkrıkçılar yokuşu boyunca pijama-gecelik satan yerler var 5-6 mağaza gördük girdik, fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı gibi. Ya çok spor şeyler var bebekli kalpli filan, ya da biraz daha "şık" mı desem nasıl söylesem dantelli işlemeli bişeyler. Şıkların fiyatları 140-160 civarı pijama ve sabahlıkla. Maalesef gecelik sabahlık takım daha az. Ve small beden nerdeyse hiç bulamadım ben. Bir tane zar zor bulduğum nispeten şık pijama-sabahlık-terlik-saç bandı takımı aldım, artık onunla idare edicem. Çıkrıkçılarda genel izlenimim biraz kalite açısından orta değerde ürünler var - ya da ben gidilecek yerleri bilmediğim için çok güzel şeyler denk gelmedi, bilemiyorum. Öyle iyi kaliteli ve süper çok çeşit arasından seçme gibi bir durum olamadı yani, biraz "basit duran" modeller vardı diyeyim - bir de bebekli, emzikli, resimli şeyleri eşim sevmiyor diye pek onlara da bakamayınca seçenekler iyice daralıyor.
Hemen doğum sonrası içinse kanama vs olursa gözden çıkarabileceğim pamuklu bir gecelik aldım Ay-Yıldız'ın web sayfasından, fiyatlar çok uygundu, isterseniz sizler de bakın. Lohusa için fazla çeşit yok ama bir kaç tane önünde aşağı kadar inen düğmesi olan gecelik varı, ben bir tane seçiverdim uygun fiyatlı.
Çıkrıkçılarda emzirme sütyeni, atleti, hamile çamaşırı vs çok var ama deneme yeri çoğu mağazada yoktu, ben de özellikle sütyeni hamile değilken de denemeden kesinlikle alamam, göğüslerim küçük, görüntü hoşuma gitmiyor, illa denicem. O nedenle Çıkrıkçılar'dan alamadım. Artık bir iç giyim mağazasından bakıcam mecburen.
Kapı süsü, bebek şekeri, magnet vs için yokuş üzerinde çok nadir bir iki mağaza vardı, ama ben pek estetik bişey göremedim. Kapı süsleri 35-40 TL civarıydı, bebek şekeri için sepetler de genelde 30 civarı.
Ha bir de bebek giyim, banyo, vs ihtiyaçları için de bayağı mağaza varmış çıkrıkçılarda, ben hiç bilmiyordum, öğrenmiş oldum. İdil Baby'nin filan hastane çıkış setleri, organik giyim, tulumlar, ayakkabılar, çoraplar filan oldukça bol. Ama orijinal marka ürünler mi bilemiyorum. Bir kaç parça alınıp denenebilir belki.
İşte böyle arkadaşlarım. Herkese güzel günler, güzel haftalar diliyorum.
Ben şimdi kardiyoloji sonuç randevum için çıkıyorum. Bir kalp problemi çıktı ne yazık ki bende, kadın doğumcum normal doğum yapıp yapamayacağım konusunda kardiyoloğumla görüşmemi ve yazılı rapor getirmemi istedi. Geçen hafta muayenemi oldum, tetkikleri yaptırdım, bugün de sonuçlar için gidicem bakalım. İnşallah olumlu şeyler duyarım. Gerçi doğum işleri kısmet normal doğum yapabilir miyim yapamaz mıyım, gücüm yeter mi, canım dayanır mı Allah bilir, ama en başından engel teşkil eden bir sağlık durumum yoktur inşallah.
Hepinize selamlar, öpücükler!