• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

merhabalar... lavman konuşulmuş sanırım kızlar bana da ilk doğumda yapmışlardı sezeryanda. bana herkes lavman hiç acımaz dedi. hatta kendilerinden örnek verdiler benim hiç acımadı falan diye. kimseyi korkutmak istemem kızlar ama benim çok acıdı. büyükçe bi serum ve ucunda uzunca bi hortum vardı. yani hortum demeyelim de hortumdan çok ince bişey. ucunda da hemen hemen 5 cm lik hunimsi bi plastik vardı. o plastik kısmı makattan içeri soktu hemşire ve serumun içindeki sıvı bağırsaklarıma dolmaya başladı. ama ben bi yarım saat önce ishal olup 4-5 kez büyük tuvalete çıktığım için nerdeyse serumun içindeki bütün sıvı bağırsaklarıma doldu. ishal ollmasaymışım o sıvının az kısmı içeri girdikten sonra sıkışarak tuvalete koşarmışım. bağırsakların temizmiş demişti bana hemşire. hatta patlıycaksın hala sıkışmadın mı falan diye espiri bile yapmıştı.
benim acıdı çünkü o plastiği çok hızlı bi şekilde tabiri caizse popoma soktu. sanırım bende sıktım popomu iki kere denedi ve o sıvıyı tuvalette çıkarırıken çok cnm acımıştı. makatta kanama oldu sonra. yaralamış yani hemşire. umarım bu kez yavaş yaparlar da çok acımaz cnm. uyarıcam hemşireleri bu kez.
okurken küçük çocuklar gibi totomu sıktım valla:oops:

merhabalar... lavman konuşulmuş sanırım kızlar bana da ilk doğumda yapmışlardı sezeryanda. bana herkes lavman hiç acımaz dedi. hatta kendilerinden örnek verdiler benim hiç acımadı falan diye. kimseyi korkutmak istemem kızlar ama benim çok acıdı. büyükçe bi serum ve ucunda uzunca bi hortum vardı. yani hortum demeyelim de hortumdan çok ince bişey. ucunda da hemen hemen 5 cm lik hunimsi bi plastik vardı. o plastik kısmı makattan içeri soktu hemşire ve serumun içindeki sıvı bağırsaklarıma dolmaya başladı. ama ben bi yarım saat önce ishal olup 4-5 kez büyük tuvalete çıktığım için nerdeyse serumun içindeki bütün sıvı bağırsaklarıma doldu. ishal ollmasaymışım o sıvının az kısmı içeri girdikten sonra sıkışarak tuvalete koşarmışım. bağırsakların temizmiş demişti bana hemşire. hatta patlıycaksın hala sıkışmadın mı falan diye espiri bile yapmıştı.
benim acıdı çünkü o plastiği çok hızlı bi şekilde tabiri caizse popoma soktu. sanırım bende sıktım popomu iki kere denedi ve o sıvıyı tuvalette çıkarırıken çok cnm acımıştı. makatta kanama oldu sonra. yaralamış yani hemşire. umarım bu kez yavaş yaparlar da çok acımaz cnm. uyarıcam hemşireleri bu kez.
Anahmm hortum mortum diyor ya :rolleyes:doğurmaktan vazgeçcem nerseyse.Bir çocuk yapalım dedik ellenmedik kurcalanmadık yerimiz kalmayacak bu ne yaa:KK61:

Anahmm hortum mortum diyor ya :rolleyes:doğurmaktan vazgeçcem nerseyse.Bir çocuk yapalım dedik ellenmedik kurcalanmadık yerimiz kalmayacak bu ne yaa:KK61:
:KK9::KK9::KK9:aynen katılıyorum sözlerine yaaa sezeryan önceden ayarlanmış olursa yapılmıyor diye biliyorum çünkü yemek yemeyi yasaklıyorlar diye duymuştum. korkuyorum yaa ofof :mad::mad::mad:

aynenn yaa her yerimiz görüncek etcekk...resmen iç dış röntgenimiz çekilcekkk...
annuvvv korkmayalımm kızlarr ben lavman mavman onlardan değilde elle açıklık kontrolünden çok tırsıyorummm

herkese merhaba

bir konuda fikrinizi alıcam. bebek telsizi alanınız var mı ya da almayı düşünüyor musunuz? hangi ürünü aldınız? ben kızımı büyütürken ihtiyaç duymamıştım çünkü ev sessiz ve kapılar açıktı her zaman. salonda uyuttugumda olurdu rahatlıkla duyardım sesini. şimdi evde bir ablamız var mecburen oğlumun uyudugu odanın kapısı kapalı olacak. kızımda oldugu gıbı salonda ana kucagında falan yatıramam sürekli başını beklemem gerekir. oğlumun sesini duymazsam gürültüden gibi bir hisse kapıldım. almayı düşünüyorum bu sefer ama ne alacağıma karar veremedim :S

Bana görümcem kendi oğlu için kullandığı bebek telsizini verdi, ama inan hiç bakmadım markası nedir diye. O memnundu, bakıp yazabilirim sana istersen.

Ancak ben kullanıp kullanmamak konusunda kararsızım. Bebeklerin yanında böyle elektronik zevat olması beni tedirgin ediyor, telsiz, cep telefonu, TV, vs. Şu elektromanyetik dalga mevzusu kafamı kurcalıyor, çok araştırılmamış, zararı konusunda kesin kanıt olmayan mevzular çünkü bunlar.
Ama diğer yandan da senin bebeğinin sesini duyamama kaygını da anlıyorum. Akşam ben bir markasına bakayım canım, sana yazarım.

Ayyyy ne güldümm yaaa sakla sakla sonra herkese heryerini aç :rolleyes:
Sorma bizi de öyle bir yetistirdiler ki oranızda mühür var biri dokunur yada görürse mühürünüz bozulur diye aklımız çıkardı.Ortaokula kadar hakketen orda mühür var sanıyordum çoculuk iste:KK48:.Gel gör ki mühür bir bozuldu tam bozuldu:KK57:

kızlar bebeğinize kanguru aldınız mı benim eşim heves ediyor bu cumartesi eşimin doğum günü hediye olarak alayım diyorum ama nasıl bişey alacağımı bilemedim tavsiyeleriniz var mı ?

Hahahahha hayırrr en tembel benimmm dünden annemin yaptığı çorba var 1 tabaklık onuda birazdan hüpleticem akşama Allah kerim :-)

aa lütfen kendinize haksızlık etmeyinn..
en son ne zaman yemek yaptım ben acaba..annem ve kv saolsunlar.bugünde annemin buzluğa koyduğu karnıyarığı çıkardım onu ısıtcammm hehehehe

kızlar bebeğinize kanguru aldınız mı benim eşim heves ediyor bu cumartesi eşimin doğum günü hediye olarak alayım diyorum ama nasıl bişey alacağımı bilemedim tavsiyeleriniz var mı ?

Canım erkek bebekte kanguru ile taşımak iyi değil dedikleri için ben hiç düşünmedim bile.. Sling almayı düşünüyorum onu da uzun süre kullanamayız sanırım... Yani anlayacağın kucaklayıp gezeceğiz gibi görünüyor :KK48:

Deneyelim :KK43: ben cok panigim, bir kere aci esigim dusuktur, tansiyonum duser bende kan alinirken damar yolu bulana kadar igneyle oynarlar ya hani, ben soguk terlerim, nefes alirim ama veremem..
Nrmal dogumda sanciyi naparim bilmem..
Sezeryan yani ameliyattan zaten basli basina korkuyorum, sonda takilmasi, kesilmek dikilmekk.. tam uyumak isterim ama ondada sacma sapan sayiklarsam kv gilin yaninda :D bebegimi en sonda görmek istemem..
Benden uyusmali da zaten aci olmuyor ama diger hersey hissediliyor :KK43:
Rabbim sabir versin. :KK43:

Canım doğum sabır ve huzur işi..
Sen bu kadar çok düşünürsen, böyle panik yapar, korkuya kapılırsan zorlanırsın asıl..
Bak Kur'an-kerimde doğum ile ilgili ayetlerin Türkçe meallerini oku ve bol bol dua et.
Sonuçta rahimlerimizde minicik bir kan pıhtısından bir insanoğlu yaratan rabbim onu ordan çıkarmak içinde kusursuz bir sistem yaratmış.
Bize düşen sadece bu sistemin çalışmasını engelleyecek şeylerden uzak durmak (korku, kaygı, gereksiz müdahale)
Vücudumuz ve bebeğimiz ne yapması gerektiğini biliyor, bizde onlara yardımcı olalım yeter.

sana sulu lavman ve ya yüksek lavman dediğimiz uygulamayı yapmışlar canım.
normalde uygulanan lavman küçük bir şişe içinde oluyor onu sıkıyosun içeriye onun ucuda daha küçük oluyor.
sulu lavman.webp sana uygulanan bu canım değil mi?
lavman.webp normalde uygulanansa bu diye biliyorum
sulu lavmanı ileri bağırsak temizliği için yapıyorlar

Abuuvv :-)
büyük şırınga ile mi hemde oraya.
Aniii utanırım ya benn :oops:

Bazi hastanelerde yuksek lavman yapiliyor dedigin gibi yani ama o da acitan bisey degil
.. Biz Bt Enema diye bi lavman kullaniyoruz bi aksam ni sabah yapiyoruz sezaryen olcaklara..
canım sanırım benimki ondandı saat 12 den sonra bişey yemedim sabah ta 15:15 tesezeryan oldum ama bir kere lavman yaptılar dk başı wc ye koştum bide çok sancı yaptı karnıma sonda mıda uyuşturmadan taktılar ayyy aklıma geldikçe tuhaf oluyorum:KK43:

Bugün yemek konusunda en tembel benim galiba menümde domates çorbası ve karışık kızartma var :)
bende tembelim bacım tavuklu kerevizle pilav var menümde yanınada ayran:KK48:

[QUOTE="innuk, post: 37031164, member: 1388İnuunım doğum sabır ve huzur işi..
Sen bu kadar çok düşünürsen, böyle panik yapar, korkuya kapılırsan zorlanırsın asıl..
Bak Kur'an-kerimde doğum ile ilgili ayetlerin Türkçe meallerini oku ve bol bol dua et.
Sonuçta rahimlerimizde minicik bir kan pıhtısından bir insanoğlu yaratan rabbim onu ordan çıkarmak içinde kusursuz bir sistem yaratmış.
Bize düşen sadece bu sistemin çalışmasını engelleyecek şeylerden uzak durmak (korku, kaygı, gereksiz müdahale)
Vücudumuz ve bebeğimiz ne yapması gerektiğini biliyor, bizde onlara yardımcı olalım yeter.[/QUOTE]
Ohh sukur innuk geldi sen olmasan yandik.. İnnuuuk benim dogumuma girsenee

Back
X