• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Canım erkek bebekte kanguru ile taşımak iyi değil dedikleri için ben hiç düşünmedim bile.. Sling almayı düşünüyorum onu da uzun süre kullanamayız sanırım... Yani anlayacağın kucaklayıp gezeceğiz gibi görünüyor :KK48:

bizim kızımız olacak inşAllah o yüzden bir sorun olmaz diye düşündük

Bana görümcem kendi oğlu için kullandığı bebek telsizini verdi, ama inan hiç bakmadım markası nedir diye. O memnundu, bakıp yazabilirim sana istersen.

Ancak ben kullanıp kullanmamak konusunda kararsızım. Bebeklerin yanında böyle elektronik zevat olması beni tedirgin ediyor, telsiz, cep telefonu, TV, vs. Şu elektromanyetik dalga mevzusu kafamı kurcalıyor, çok araştırılmamış, zararı konusunda kesin kanıt olmayan mevzular çünkü bunlar.
Ama diğer yandan da senin bebeğinin sesini duyamama kaygını da anlıyorum. Akşam ben bir markasına bakayım canım, sana yazarım.

aslında aynı şeyleri ben de düşünüyorum ama kararsız kaldım ilkini rahat büyütmüştüm şimdi aynı şeyleri yapamıcam bu da benı dusunduruyor. çok teşekkür ederim cnm

Bu anlatilan yüksek lavman her hastane bunu uygulamiyor biz bunu kullanmiuoruz mesela korkma.hic..
Neye göre yapıyorlar ki bunu bir ayırt ediciliği vardır mutlaka mesela hastalık yada ileri derece kabızlık gibi... yoksa doğuma giden insana neden yapılsın bunu yazan arkadas ishalmis birde yapan kisi mi bilmiyor acaba bu isio_O

aynenn yaa her yerimiz görüncek etcekk...resmen iç dış röntgenimiz çekilcekkk...
annuvvv korkmayalımm kızlarr ben lavman mavman onlardan değilde elle açıklık kontrolünden çok tırsıyorummm

kızlar güldrdünüz beni Allah da sizi güldürsün inşallah

Canım doğum sabır ve huzur işi..
Sen bu kadar çok düşünürsen, böyle panik yapar, korkuya kapılırsan zorlanırsın asıl..
Bak Kur'an-kerimde doğum ile ilgili ayetlerin Türkçe meallerini oku ve bol bol dua et.
Sonuçta rahimlerimizde minicik bir kan pıhtısından bir insanoğlu yaratan rabbim onu ordan çıkarmak içinde kusursuz bir sistem yaratmış.
Bize düşen sadece bu sistemin çalışmasını engelleyecek şeylerden uzak durmak (korku, kaygı, gereksiz müdahale)
Vücudumuz ve bebeğimiz ne yapması gerektiğini biliyor, bizde onlara yardımcı olalım yeter.
Tesekkurler canim, rahatlattiniz benii..
Rabbim hepimizi tek sancida kurtarsin insallah..

kızlar bebeğinize kanguru aldınız mı benim eşim heves ediyor bu cumartesi eşimin doğum günü hediye olarak alayım diyorum ama nasıl bişey alacağımı bilemedim tavsiyeleriniz var mı ?

bebeğin kız mı canım erkekler için sakıncalı olabiliyormuş. erkek bebeklere sling denilen şeyleri tavsiye ediyorlar. ben chicco nun bel destekli bir ürünü kullanmıştım pahalıydı ama cok rahat ettim. markası onemli değil ama bel destekli ürünlere bakmanı tavsiye ederim

Ben ozelde calisirken dogum kati bu yuksek lavmani kullaniyordu.. Biz devlette normal hazir lavman kullaniuoruz.. İkisindede amac bahirsaklarin bos ve temiz olmasi.. Sezaryende yanlislikla bagirsaklara bi kesi yapilirsa karin ici enfekte olmasin diye.. Normal dogumda ıkınirken tuvaletini yapma diye yapiliyor.. Genelde her hastanede yapiliyor bu korkulacak bisey degil sadece ishal gibi oluyosun..
Neye göre yapıyorlar ki bunu bir ayırt ediciliği vardır mutlaka mesela hastalık yada ileri derece kabızlık gibi... yoksa doğuma giden insana neden yapılsın bunu yazan arkadas ishalmis birde yapan kisi mi bilmiyor acaba bu isio_O

hıhıım:)Aynı canım evet 2. ismini ben koycam oğlusumun gün boyu benle olacak nasılsa neye alısırsa öyle devam eder umuduyla içim rahat:KK66:
Ayu biz yok dediğimiz halde yüzsüzlük yapıyolar valla iki isim koyacam hiç bişey yapamycaklar hıh:63: sinir oluyorum ya neden anlayışsız bu büyükler

aynenn yaa her yerimiz görüncek etcekk...resmen iç dış röntgenimiz çekilcekkk...
annuvvv korkmayalımm kızlarr ben lavman mavman onlardan değilde elle açıklık kontrolünden çok tırsıyorummm
O konuya hiçç giremyorum bile derin mevzulara daldıkça korkuyorummmm:KK17:

Kızlar hamilelikte trombosit düşüklüğü nelere neden olur şimdi araştırıyorum ama bi yandanda korkuyorum

Omega 3 ü bıraksam mı trombositin yapısını bozar diyor bi sitede ama doktorum bişi demedi

[QUOTE="innuk, post: 37031164, member: 1388İnuunım doğum sabır ve huzur işi..
Sen bu kadar çok düşünürsen, böyle panik yapar, korkuya kapılırsan zorlanırsın asıl..
Bak Kur'an-kerimde doğum ile ilgili ayetlerin Türkçe meallerini oku ve bol bol dua et.
Sonuçta rahimlerimizde minicik bir kan pıhtısından bir insanoğlu yaratan rabbim onu ordan çıkarmak içinde kusursuz bir sistem yaratmış.
Bize düşen sadece bu sistemin çalışmasını engelleyecek şeylerden uzak durmak (korku, kaygı, gereksiz müdahale)
Vücudumuz ve bebeğimiz ne yapması gerektiğini biliyor, bizde onlara yardımcı olalım yeter.
Ohh sukur innuk geldi sen olmasan yandik.. İnnuuuk benim dogumuma girsenee[/QUOTE]

Ay olur valla iki gebe doğumhanede önce seni doğurturlar artık sonra beni.. :KK50:
Şaka bir yana oğlumun ameliyatında doğumhanede 3 saat geçirdim gelen geçen ebe bana bir sardı. Dedim az sonra beni de yatırırlar doğurturlar burda..

Ben ozelde calisirken dogum kati bu yuksek lavmani kullaniyordu.. Biz devlette normal hazir lavman kullaniuoruz.. İkisindede amac bahirsaklarin bos ve temiz olmasi.. Sezaryende yanlislikla bagirsaklara bi kesi yapilirsa karin ici enfekte olmasin diye.. Normal dogumda ıkınirken tuvaletini yapma diye yapiliyor.. Genelde her hastanede yapiliyor bu korkulacak bisey degil sadece ishal gibi oluyosun..
Amacını anladım da canım hani demissin ya yüksek lawman her hastanede uygulanmıyor diye onun için sordum türleri mi var neye göre uygulanıyor diye.Enjektör ve hortumdan bahsediliyor ya onun için.

herkese merhaba

bir konuda fikrinizi alıcam. bebek telsizi alanınız var mı ya da almayı düşünüyor musunuz? hangi ürünü aldınız? ben kızımı büyütürken ihtiyaç duymamıştım çünkü ev sessiz ve kapılar açıktı her zaman. salonda uyuttugumda olurdu rahatlıkla duyardım sesini. şimdi evde bir ablamız var mecburen oğlumun uyudugu odanın kapısı kapalı olacak. kızımda oldugu gıbı salonda ana kucagında falan yatıramam sürekli başını beklemem gerekir. oğlumun sesini duymazsam gürültüden gibi bir hisse kapıldım. almayı düşünüyorum bu sefer ama ne alacağıma karar veremedim :S
Canım ben chicco alıcam. Yazlıkta bi ablamız kullanıyodu çok da memnundu. İyiki almışım bunu sende al dedi. Hatta bi gece bende onlarda otururken hışır hışır ses geldi noldu şimdi uyandımı dedim yok döndü dedi. Yani en ufak harekete karşı duyarlı.

kızlar bebeğinize kanguru aldınız mı benim eşim heves ediyor bu cumartesi eşimin doğum günü hediye olarak alayım diyorum ama nasıl bişey alacağımı bilemedim tavsiyeleriniz var mı ?
Canım ben kanguruyu mart gibi alıcam. Alırsam da mom fort baby alıcam. İnstagramda satılıyor. İnanılmaz bir ürün. Bebeğin bacakları sallanmıyor, tam pozisyona göre ayarlanmış. Bi incele istersen.

Dur senin daha var ilk ben yapcam hakkaten aramizda baya zaman var hayirlisi bakalim..
Ohh sukur innuk geldi sen olmasan yandik.. İnnuuuk benim dogumuma girsenee

Ay olur valla iki gebe doğumhanede önce seni doğurturlar artık sonra beni.. :KK50:
Şaka bir yana oğlumun ameliyatında doğumhanede 3 saat geçirdim gelen geçen ebe bana bir sardı. Dedim az sonra beni de yatırırlar doğurturlar burda..[/QUOTE]

Bizde cerrahi servisi falan uyguluyor bazen daha detayli ameliyatlar oncesinde veya sonrasinda szaryen icin biz kullanmiyoruz ama bazi hastanelr kadin dogim servislerinde kullaniyor.. Heryerin sekli farkli iste
Amacını anladım da canım hani demissin ya yüksek lawman her hastanede uygulanmıyor diye onun için sordum türleri mi var neye göre uygulanıyor diye.Enjektör ve hortumdan bahsediliyor ya onun için.

Canım ben chicco alıcam. Yazlıkta bi ablamız kullanıyodu çok da memnundu. İyiki almışım bunu sende al dedi. Hatta bi gece bende onlarda otururken hışır hışır ses geldi noldu şimdi uyandımı dedim yok döndü dedi. Yani en ufak harekete karşı duyarlı.

Canım ben kanguruyu mart gibi alıcam. Alırsam da mom fort baby alıcam. İnstagramda satılıyor. İnanılmaz bir ürün. Bebeğin bacakları sallanmıyor, tam pozisyona göre ayarlanmış. Bi incele istersen.

teşekkür ederim inceleyeyim bakayım...

Back
X