görünür canım hiç telaş etme..
bende masada çok korktum..
birde doktor başta göremedi..kese boş görünüyor dedi nasıl korktum...sonra alttan bakalım istersen dedi kabul etmedim..çünkü gebe polik gitmiştim kendi doktorum değildi..doktor çok şeker bir hanımdı dur bir daha bakalım dedi..biraz aşağı indi ve işte buraya saklanmış küçük melek dedi..o an çok duygulandım bak annesi kalp atışı dedi..güm gümm..ayy çok güzeldi..inş bugün sende duyarsunnn
ayyy maşallah 10 günden ne kadar çok büyümüş Allah'ım nazarlardan korusun.benim kese çok yavaş büyüyor beta hcg yavaş artıyor((büyük bir anormallik var
kızlarrrr acilllll yardımmmmm
4 mart 230 (devlet hastanesi)
6 mart 785 (özel hastane)
9 mart 1238 (devlet hastanesi)
15 mart 4558 (devlet hastanesi)
26 mart bugün 10000 (devlet hastanesi)
değerlerim çok yavaş artıyor kesem yavaş büyüyorhakkaten boş gebelik heralde ya:'(((
anneler merhaba,
dün doktora kontrolüme gittim 7+4 olmuşum bana bugün için ikili testini yaptır dendi. alttan muayene etti doktor ben giyinirken çıkmış gitmiş odadan ee bana durumu kim anlatacak benim sorularıma kim cevap verecek asistan da ultrosan resmine bugün için ikili test yaptırmam gerektiğini not düşmüş sağolsun. doktor ortada yok. asistan desen ne içmiş bilmiyorum sürekli etrafa baygın baygın gülüyo. aklımda sorular çıktım odadan haliyle ilk gebeliğim bişey bilmiyorum sürekli gebelikle ilgili bişeyler araştırıyorum 7. haftada ikili test yapılmaz diye biliyorum 11-14 hafta arasında yapılır diye okumuştum. neyse ben bugün yine gittim doktorla tekrar konuşmak için onun öncesinde ikili test odasındaki doktorla da görüşmek istedim asisanına doktorumun beni yönlendirdiğini söyledim. bana bu hastanede öyle bi doktor yok dendi. ağzıma geleni saydım haklı olarak. personeli hastanesinden doktorundan habersiz. bir kriz de orda geçiriyordum. Allah bildiği gibi yapsın dedim çıktım evime geldim.özel bi hastanede muayemi olup doğumumu orda yaptırcam allah nasip ederse. tek çare burası kendimiz kendimizin doktoruyuz olmak zorundayız bu devirde. sizlerinde fikrini almak istiyorum bu test ne zaman yapılıyor yaptırmak gerekli mi yaptıran yaptırmayan varmı güvenilirliği siz görüp yaşayan anneler bana bilgi verirseniz mutlu olurum.
6+4 haftalık hamileyim ama doktor ultrasonda bebek 5+3 lük görünüyor dedi, kalp atımını görmemiz önemli olan, küçük olması bir sorun olmaz dedi. ama bu durumu yaşayan varmı acaba
Ben her iki üç güne yapiyorum evde oldugumdan
Tez zamamda gecer insallah serum baglatsaydin keske ozellikle su icemegin icin biraz kendine gelirsin. Benimde arkadasim 7/24 kusuyor yuzunde gram renk kalmamisti ancak serumlarla biraz renk geldi birde demirinde düşmüştür onun icin birsey aliyormusun?
Ama sen ne kadar hirpalanirsan hirpalan yavruguna hic birsey olmuyor inanki olan anneye oluyor
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İnsallah canım 7+1 olduk bugün karından görmezse alttan baktırıcam mecbur.
benım yakın arkadasımla aynı ay hamıle kaldık doktorumuzda aynı,o bi kac gün önce gitmiş karından görememiş
alttan bakmış kalp atıslarını göstermiş ama dinletmemiş...4aydan sonra dinleticem bebege zarar verıyor dinletmek demiş.
Umarım bana öyle bişey demez ilk defa böyle bişey duydum neden zararlı olsunkı yanı
Çok grçmiş olsun inşallah bebeğiniz sağlıkla büyürken sizde iyi olursunuz..
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
günaydın kızlaaaaarrrr
.[/B]
dün burada bir arkadaşada doktoru aynı şeyi sölemiş..İnsallah canım 7+1 olduk bugün karından görmezse alttan baktırıcam mecbur.
benım yakın arkadasımla aynı ay hamıle kaldık doktorumuzda aynı,o bi kac gün önce gitmiş karından görememiş
alttan bakmış kalp atıslarını göstermiş ama dinletmemiş...4aydan sonra dinleticem bebege zarar verıyor dinletmek demiş.
Umarım bana öyle bişey demez ilk defa böyle bişey duydum neden zararlı olsunkı yanı
valla bide bu çıktı başımızaa..benim bütün arkadaşlarım kalp atışını dinledi...
valla dinletmezse başka doktora gider dinlerim
( off canım ya,, dilerim işe yarar akapunktur. İyiyim bende sizleri merak ettim,, oğundum gelemiyodum buralara. Bebiş iyi dimi
dün burada bir arkadaşada doktoru aynı şeyi sölemiş..
ama bencede neden zararı olsunki ben internettede araştırdım öle birşey yazmıyor hiç..
bilemiyorum yani ben üniv hastanesinde çalışıyorum her anneye dinletiliyor..
bana sacma geldi bilmiyorum canım,herkes dinliyor yani tehlıkeli olsa hiç bir doktor dinletmez bence.
bazı doktorlar farklı ilerliyor işte,oda akıl karıstırıyor.
kız senin bebeğin gözleri falan belli olmuş..
ama hiç bu imzadaki gibi olmuyor..
dün benim bebek susam tanesi gibiydi..böle siyah bir nokta...
albümde var bakmak istersen canımm
Aramınza hoşgeldin canım bu günleri hayırlısıyla atlatsak
seni gördüğüm iyi oldu çok çok geçmiş olsun enerjine moraline hayranım umarım kısa zamanda meleğine kavuşursun
amanin çok fenasın sen desteğe ihtiyacın var ben serumlarla duruyorum içinde zofran bulantı kesici ilac var söylemiştim zaten ben ilk gebeliğimdede zofer kullandım 4 ay bebeişim gayet sağlıklıydı çünkü hiçbirşey yemedim kraker lablebiden falan da nefret ettim. Şunu ye bastıror şunu yap iyi gelir diyprlar yaa hepsi hikaye eğer kusacağın varsa ne yersen yE fayda etmez bu böle bişey bizim diğerleri gibi bastorabileceğimiz bir bulantımız yok 1000 kadından 3 tanesi böle oluyormuş ahanda biz işte bide bende asırı tükrük salgısı mide çarpıntısı ağzımda bir demir tadı yani yok yok çok zor allah yardım etsin sanada ne diyim ama şu ilaclardan korkma tamam mı birde bebek çok küçük bebekten yana üzülme izin al biraz birde annen gelsin nasıl duruyon şimdi gelmicekte ne zaman gelicek en zor zamanların en zor 8. Haftadır benimde öleydi 9. Da bi nebze işte ehhh ama kaçarı yok gecicek zaman iyi kötü geçicek el mahkum
Burdakıyle tutmuyor canım tarıhler adet tarıhıme göre 2 gün geriden gelıyorum ben
7+1 doktorun söylemesine göre bugün..
Sata göre 7+3 oluyor canım ..
biran önce gercek haftamız belli olsa sevınecem
sen 7 haftalıkmısın canımm
Çok teşekkürler desteğiniz için. Evet kesinlikle desteğe ihtiyacım var, ama sanki hastanede beni pek ciddiye almadılar gibi geldi. Yukarıda yazdım, bence yeterince ilgilenebilecekleri bir ortam yok benim gittiğim yerde. Biraz Allah'a emanet, ve son noktaya kadar sınırları zorluyorlar gibi. Doktordan da çare bulamamak insanı iyice yalnızlık ve çaresizlik duygusuna itiyorDeğiştiricem sanırım doktorumu, insanlıktan çıktım yahu son 11 günde.
Aşırı tükürük salgısı bende de var, ve aşırı bulantı sebebiyle nabzım çok yükseliyor, sanırım farkında olmadan bulantıyla baş etmek için kendimi kasıyorum. Hem bütün kollarım bacaklarım kaslarım ağırıyor, hem de nabzım ara ara çok yükseliyor kusmamaya çalışmaktan.
Bu böyle olmicak gerçekten, benim doğru düzgün benle ilgilenicek bi doktora ihtiyacım var.
Canım merhaba bende nasip olursa ekim annesi olacağım 8. Haftada başlayan kusma ve mide bulantılarımla savaşıyorum buna çok çok şiddetli mide yanması da eklendi benim doktorum bana serum yazdı 1 kg serum ve içine vitamin ve metpamit karıştırdı bu besin alamadığım için di fayda etti mi malesef ama en azından su kaybını gidermek için şuan bol bol yoğurt yiyiyorum kusmam kesildi bulantı devam midem de fena yanıyor gaviskon içiyorum oda psk bişeye yaramıyor tavsiyem doktorunla görüş susuz kalma allah yardımcımız olsun canım
evet canım 7 haftalık..
ama doktorum adet başlangıcından böle hesaplanıyor normalde bebeğin 5 haftalık dedi..
yani aslında 2 ahfta çıkmak gerekiyor çünkü döllenme adetten 2 hafta sonra oluyormuş en erken...
Canım cok gecmıs olsun umarım bıran önce bulantıların gecer..
insan ruhen çöküyor tahmin edebiliyorum..doktorunuda değiştir daha mutlu olacagın birine git.
neden ilgilenmezler anlamam zaten bastan savmaya calısan doktorlarla dolu her yer.
Umarım sana iyi gelecek bir hekim bulursun ve hersey yoluna girer.
Çok sağolun.
Doktora ulaşmanın, soru sormanın imkansız olduğu bir gebelik kesinlikle bana göre değilmiş, gördüm. Bulantım olmasa, normal yiyebilsem günleri geçirebilsem neyse ama çok müşkül haldeyken bile hastanenin başından savması berbat bir durum. Çok üzülüyorum, kendi doktorumuz kendimiz mi olucaz biz, bu kadar mı çaresiziz... Artık maddi olarak da neyse ne düşünmicem, özelde insan muamelesi göreceğim bi yer bulucam galiba kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?