2014 Kasım Anneleri

İnsallah canım 7+1 olduk bugün karından görmezse alttan baktırıcam mecbur.
benım yakın arkadasımla aynı ay hamıle kaldık doktorumuzda aynı,o bi kac gün önce gitmiş karından görememiş
alttan bakmış kalp atıslarını göstermiş ama dinletmemiş...4aydan sonra dinleticem bebege zarar verıyor dinletmek demiş.
Umarım bana öyle bişey demez ilk defa böyle bişey duydum neden zararlı olsunkı yanı

günaydın kızlaaaaarrrr

canım bence boş değil sonuçta bir artış var progesteron değerine baktı mı tahlilde ona baktır...

evet canım 11-14. haftalar arasında yapılır şu anda yapılmaz ki ikili tarama..bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor anormal bir durum var mı yok mu diye varsa 3lü taramaya yönlendiriyorlar yine belli hafta aralıklarında...ama ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyosan doğrucam diyosan 3lü tarama gereksiz..2li taramada kan değerlerinede bakıyolar...
özelde de ben devletten farklı ilgili bir doktora rastlamadım henüz malesef..ama sen büyükşehirlerden birindeysen iyi bir doktor bulabilirsin benim olduğum yerde imkanlar biraz kısıtlı...

6+4 haftalık hamileyim ama doktor ultrasonda bebek 5+3 lük görünüyor dedi, kalp atımını görmemiz önemli olan, küçük olması bir sorun olmaz dedi. ama bu durumu yaşayan varmı acaba

canım bende sata göre şu anda 6+0 ım ama yumurtlama tarihime göre yani hamile kaldığım güne göre 6+4 üm yani arada 4 gün fark var..adete yakın hamile kalmışsındır olabilir böyle bir şey tabiki panik yapma
herkesin yumurtlaması tam adetin ortasında olmuyo...ben 29 günde bir adet oluyodum ortasını 4 gün geçti yani 14. günde değil 19. günde hamile kaldım mesela o yüzden böyle farklı çıkıyor...

Son düzenleme:

Geçen hastaneye gittiğimde serum bağlamadılar, tahlillerde bişey yok demişlerdi. Demek ki henüz yeterince -ölecek kadar- sıvı kaybetmemişim.
Bu arada idrardaki o tehlikeli maddenin adı "Kitin" değil "Keton"muş, sizi yanıltmış olmayayım arkadaşlar.

Ben Başkent'e (Ankara) gidiyorum şimdi gebelik için ama geçen gün aşırı bulantı ve kusma için acilen doktora ulaşmaya çalıştığımda büyük problem yaşadım. Başkent iyi güzel hastane ama o kadar kalabalık ve curcuna ki orda birinin sizinle ilgilenmesi için ölmek üzere olmanız ve bunu kanıtlayabilmeniz gerekiyor, ya kolunuz bacağınız kopmuş olucak, ya kan revan gidiceksiniz filan. Beni Kadın Doğum katına bile almadılar zorla çıktım yukarı, bayılıcam şimdi, Çağrı Hoca'nın hastasıyım, acil durumlarda buraya yönlendirdi diyorum, güvenlik suratıma bakıp yasak hanfendi diyor :S Yuh yani.. Eşimi zaten almadılar. Benim canım çekilmiş bedenimden, iki kat aşağı in kayıt yaptır beş kat yukarı çık kağıt imzalat, vs vs. Orda bayılıp başımı çarpsam hamileliği geçtim kendim beyin kanaması geçiricem. Bu böyle olmaz kesinlikle, acilen doğru düzgün ve istediğim zaman ulaşıp insan muamelesi göreceğim bir doktor ve hastane bulmam gerek

Saat 11:30 da tahlil için kad -idrar alıp ben orda can çekişirken 3 gün sonrası saat 2'ye sonuç randevusu veriyorlar, insaf yani.
Serum konusunda da o nedenle yeterince ilgilenildiğini düşünmüyorum açıkçası. Cuma günü de doktorla bir konuşucam ama bu böyle kesinlikle gitmez.

valla bide bu çıktı başımızaa..benim bütün arkadaşlarım kalp atışını dinledi...
valla dinletmezse başka doktora gider dinlerim

dün burada bir arkadaşada doktoru aynı şeyi sölemiş..
ama bencede neden zararı olsunki ben internettede araştırdım öle birşey yazmıyor hiç..
bilemiyorum yani ben üniv hastanesinde çalışıyorum her anneye dinletiliyor..

valla bide bu çıktı başımızaa..benim bütün arkadaşlarım kalp atışını dinledi...
valla dinletmezse başka doktora gider dinlerim

benimde etrafımdaki tanıdıgım herkes aylık rutin kontrollerinde sürekli dinlediler hemde.
her doktorun metodu farklı oluyor işte gercekten,dinletmezse bende sırf duymak için bi defalık
baska doktora giderim sanırım : )

( off canım ya,, dilerim işe yarar akapunktur. İyiyim bende sizleri merak ettim,, oğundum gelemiyodum buralara. Bebiş iyi dimi

Tatlım iyi olmana çok sevindim. Yazdıklarını okudukça içim açılıyor, maşallah sana. Hayırlı vakitte bekliyoruz aramıza inşallah.

Bebiş iyidir umarım, ben bişey yiyemesem de o takılıyordur heralde kendi halinde. Cuma günü randevumuz var bakalım, görücez kısmetse inşallah.

bana sacma geldi bilmiyorum canım,herkes dinliyor yani tehlıkeli olsa hiç bir doktor dinletmez bence.
bazı doktorlar farklı ilerliyor işte,oda akıl karıstırıyor.

bana sacma geldi bilmiyorum canım,herkes dinliyor yani tehlıkeli olsa hiç bir doktor dinletmez bence.
bazı doktorlar farklı ilerliyor işte,oda akıl karıstırıyor.

kız senin bebeğin gözleri falan belli olmuş..
ama hiç bu imzadaki gibi olmuyor..
dün benim bebek susam tanesi gibiydi..böle siyah bir nokta...
albümde var bakmak istersen canımm

kız senin bebeğin gözleri falan belli olmuş..
ama hiç bu imzadaki gibi olmuyor..
dün benim bebek susam tanesi gibiydi..böle siyah bir nokta...
albümde var bakmak istersen canımm

Burdakıyle tutmuyor canım tarıhler adet tarıhıme göre 2 gün geriden gelıyorum ben
7+1 doktorun söylemesine göre bugün..

Sata göre 7+3 oluyor canım ..

biran önce gercek haftamız belli olsa sevınecem

sen 7 haftalıkmısın canımm

Çok teşekkürler desteğiniz için. Evet kesinlikle desteğe ihtiyacım var, ama sanki hastanede beni pek ciddiye almadılar gibi geldi. Yukarıda yazdım, bence yeterince ilgilenebilecekleri bir ortam yok benim gittiğim yerde. Biraz Allah'a emanet, ve son noktaya kadar sınırları zorluyorlar gibi. Doktordan da çare bulamamak insanı iyice yalnızlık ve çaresizlik duygusuna itiyor Değiştiricem sanırım doktorumu, insanlıktan çıktım yahu son 11 günde.

Aşırı tükürük salgısı bende de var, ve aşırı bulantı sebebiyle nabzım çok yükseliyor, sanırım farkında olmadan bulantıyla baş etmek için kendimi kasıyorum. Hem bütün kollarım bacaklarım kaslarım ağırıyor, hem de nabzım ara ara çok yükseliyor kusmamaya çalışmaktan.

Bu böyle olmicak gerçekten, benim doğru düzgün benle ilgilenicek bi doktora ihtiyacım var.

evet canım 7 haftalık..
ama doktorum adet başlangıcından böle hesaplanıyor normalde bebeğin 5 haftalık dedi..
yani aslında 2 ahfta çıkmak gerekiyor çünkü döllenme adetten 2 hafta sonra oluyormuş en erken...

Canım cok gecmıs olsun umarım bıran önce bulantıların gecer..
insan ruhen çöküyor tahmin edebiliyorum..doktorunuda değiştir daha mutlu olacagın birine git.
neden ilgilenmezler anlamam zaten bastan savmaya calısan doktorlarla dolu her yer.
Umarım sana iyi gelecek bir hekim bulursun ve hersey yoluna girer.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Size de çoook çok geçmiş olsun, tez zamanda şifa diliyorum. Nasıl bir illetmiş bu bulantı Allım ya Rabbim ezip geçiyor insanı..

Ben doktoruma bir ulaşırsam yarın, inşallah bana da artık insanlık namına bi yardım etsin. Serum gerekiyorsa serum, ilaç gerekiyorsa ilaç.
Susuzluk konusunda herkes uyarıyor, minik minik yudumlarla içmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

gebelikteki bu hesaplamaları aklım almadı benım.
çok karısık valla: ))

Çok sağolun.

Doktora ulaşmanın, soru sormanın imkansız olduğu bir gebelik kesinlikle bana göre değilmiş, gördüm. Bulantım olmasa, normal yiyebilsem günleri geçirebilsem neyse ama çok müşkül haldeyken bile hastanenin başından savması berbat bir durum. Çok üzülüyorum, kendi doktorumuz kendimiz mi olucaz biz, bu kadar mı çaresiziz... Artık maddi olarak da neyse ne düşünmicem, özelde insan muamelesi göreceğim bi yer bulucam galiba kendime.

Selam kızlaaaaarrrr beni de alın aranıza bizde 8+5 olduk bugün. sat 25 ocak doktor ekim sonu kasım başı muhtemel doğum dedi. Kalp atışımızı 7 haftayı geçtiğimde duyduk çooook şükür. Hamilelik belirtilerim yok denecek kadar az bebeğim beni hiç yormuyor maşaallah deyin sabahları kalktığımda çoook aç hissediyorum kendimi yumurta süt ceviz dilediğim kadar yiyorum, kokulara falan da hassasiyet yok aşermem hiç yok bulantı hiç olmadı zaten . İlk başlarda çok endişeleniyordum anneme sordum iki hamileliğinde de benim gibiymiş sanırım şans tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi oldum çok şükür rabbime. Çok ayakta kaldığımda bel ağrım oluyor bazen de ara ara kasıkta batmalar okadar. Herkese sağlıklı uzuuun ömürlü eli ayağı düzgün bebekler herşeyden önce sağlıklı hamilelikler diliyorum....

canım eğer devlat hastanesi üniv. hastanesi ile ne yazıkki şartlar böle..
ben üniv hastanesinde çalışıyorum..
Allah biliyor ya kötü birşey olmadığı sürece bu hastanelere gelmek saçma..
ben şimdi burada çalıştığım için şartlatım uygun doktorlar ayağımın altında hemen buluyorum..
ama dışardan gelen hastalara üzülüyorum..
ben kendim burada çalışmama rağmen yeni bir doktor hastane arıyorum..
doğumu Allahtan kötü birşey gelmezse burada yapmak istemiyorum (çalışan olmama rağmen).
ama doktorum çok çok iyi bir doktor herkez tarafından övülen ve randevu alnımayan doktor..
aylık rutin kontrollere hem bu doktoruma hemde özelde bir doktorla devam etmek istiyorum..
iinş en yakın zamanda iyi bir doktor bulursun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…