Herkese günaydın!!
Ben de hamileliğimi 2 gün önce öğrendim kısmetse Kasım son hafta olacak doğumum
Ben çarşamba günü test yaptırdığımda 79.16 çıkmıştı bugün tekrar test yaptıracağım dua edin de sağlıklı bir hamilelik olsun değerim katlansın... doktora da haftaya cumartesi gideceğim.
Allah hepimize sorunsuz hamilelikler ve bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı kısmet etsin...
merabalar cnm o kadar cok arastırdm kı kafam karıstı artk haftaya etlik lokman hekımden randevu aldım bakalım bı yerden baslamak lazım[/Q
evet orayı duydum ama kalabalık oluyo dediler. ben özel doğum sigortası yaptırmayı düşünüyorum arkadaşım yaptırdı 2400 tlye herşey dahilmiş
ozel saglik sigortalari hamile kalmadan en az alti ay ya da bir yil once yapilmasi gerekir. yani ozel saglik sigortasi yaptirdiysan sigorta sirketine gore alti ay veya bir yil hamile kalmayacaksin. yani burada kriter hamile kalmamak dogum yapmak degil. ama ben de dogumdan sonra bebegime sigorta yaptirmayi dusunuyorum kendimle birlikte.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Günaydın kızlar......
Sabah yine acı son, kabızım hala ://
bazen bendede oluyo ama sormadım daha doktorumaSelam herkese!
Kızlar kalbim çok hızlı atıyor bazen. Böyle bişey yaşayan var mı?
5. haftadayım bu arada.
sanada günaydın canımmm güzel dileklerin için saolGünaydın hanımlar😊güzel bir gün olsun hepimiz için😊
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar...
Akşam dr a bazı endişelerimden dolayı tekrar gittim.ilk kontrolümüzde normal sata göre 5+2 fakat dr a göre 4+3 çıkmıştı...fakat akşam kontrolde kesemin 1 haftada hiç büyümediğini söyledi doktor.İçindede hiç bir şey yoktu1 hafta daha bekliyeceğiz eğer büyümez ise ve boşsa hamilelik sonlanacak..çok üzülüyorum..bu benim 2. kaybım olucak...bebek kaçıncı haftada kesenin içinde belirir ki?
bugun cok mutlu haber aldım ıkızlerım olacakmıs tek yumurta ıkızı:))
ama sıkıntılı bı donemmıs dusuk tehlıkesı olabılır bana dua edın ayetel kursu okuyun lutfen. duaya ıhtıyacım var
ıkısıde saglıklı 8+5 gunluk ortalama sata yakın gıdıyor saglıkları ıyıymıs suanlık:))
ıkısınınde kalp atısı cok tatlıydı dıgerınınkını duyması bıraz zorladırabbım nazardan korusun masallah kuzularıma
aranızda vitamin takviyesi almaya başlayan var mı acaba? benim demirim cok düşük çıkmasına rağmen dr sadece folik asit verdi.
:) kac gundur cikmadin tuvalete. 3 gunden sonra tuvalete cikamazsan kabiz teshisi koyuyorlar. yani 3 gune kadar cikmamak normalmis. benim 7 gun oldugu oluyordu, cok zordu gercekten. ben de en son persembe ciktim hala cikamadim, benim icin normal :) stres yapmaakisina birak :)
ama sıkıntılı bı donemmıs dusuk tehlıkesı olabılır bana dua edın ayetel kursu okuyun lutfen. duaya ıhtıyacım var
ıkısıde saglıklı 8+5 gunluk ortalama sata yakın gıdıyor saglıkları ıyıymıs suanlık:))
ıkısınınde kalp atısı cok tatlıydı dıgerınınkını duyması bıraz zorladırabbım nazardan korusun masallah kuzularıma
cnm antidepresani ne zaman biraktin. bebegi planliyor muydunuz, surpriz miydi? bende de kas romatizmasi oldugu icin yaklasik 1 sene antidep. kullandim ama 1 yil once cocuk dusundugum icin biraktim. dr.lar 6 ay onceden birakmak gerekir diyor. bu arada eger cok cay kahve iciyorsaniz azaltin, ya da mumkunse gunde bir icin. o da carpinti nedeni.
demir benim de düşük çıktı ve doktorum demir takviyesi de verdi.
:) tatlım facedeki gruba gelsene sende
grup gızlı ne gruba katıldıgını ne yazdıkalrını kımse görmüyor
Arkadaşcıklarım bildiginiz gibi bende artik anne olacagim henüz bebisim daha cok kücük ama annenin yedigi bebegi cok etkiledigini okudum.
Begenin karakterini, huyunu, görünüsünü etkiliyormus.....
Narin icinde bir damla cennetin suyundan bulundugunuzu biliyormuydunuz. Ve hamilelerin bunu yemesini Peygamber efendimiz S.A.V in tavsiye ettigini. Ve bunu yerke ne bir tanesini birisiyle paylasmayin nede yere düsürün diyor. Yani tüm bir nari tek basiniza yiyecekmisiniz.
Ayvaya gelince ümmetlerden birisi cok cirkin olduklarindan sikayet ederlermis, ve bunu Peygamberlerine sikayet ediyorlar. Bunun üzerinde Allah c.c. tarafindan o Peygambere vahiy yoluya "Gebeleri Ayva yesin deniliyor" Gebeler Ayvayi yedikten sonra Bebekleri artik güzel doguyor..... Yani güzel bir Evlat icin Ayva yenmesi gerekiyor kızlar.....
Gelelim narin faydalarina:
<dir><dir>Tansiyonu olumlu bir sekilde düzenliyor
kalbi koruyor ve düzenli calismasina destek oluyor
enfeksiyona karsi vücutun direncini artiriyor
Enerji veriyor, yorgunlugu gideriyor
Idrar söktürücü etkisiyle toksin atmini sagliyor
Bagisiklik sistemini güclendiriyor hastaliklara karsi koruyor
Kolesterol ve kan sekerini regüle ediyor
Bagirsak parazitlerinin düsmanidir, iyi bakterilerini artmasini sagliyor
Ishali önler tedavide destek saglarCiltte olumlu katkisi vardir, pürüszsüz görünüm saglar
Ayvanin Faydalari:
Resulullah S.A.V söyle buyuruyor: hamile kadinlara, cocuklarinin iyi ahlakli olmalari icin ayva yemelerini tavsiye edin.
Ayva yemek, akil ve zekayi fazlalastirir
Ayva cocuklarda sagligi korur, büyümeyi ve gelismeyi hizlandirir
Bircok hastaliga sifa olan ayva, kalp akciger, bogaz, migde ve bagirsaklari zararli mikroplardan koruyarak hazimsizlik gibi sorunlari önler.
Cilde ve tirnaklari zinde, parlak ve daha saglikli hale getirir
Grip ve nezle de iyilesmeyi hizlandirir
</dir></dir> ayrıca ahmet maranki diyorki ayva suyu içen kadının çocuğu çok güzel olur ve porselen gibi cşlde sahip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?