2014 Kasım Anneleri

Herkese günaydın!!

Ben de hamileliğimi 2 gün önce öğrendim kısmetse Kasım son hafta olacak doğumum

Ben çarşamba günü test yaptırdığımda 79.16 çıkmıştı bugün tekrar test yaptıracağım dua edin de sağlıklı bir hamilelik olsun değerim katlansın... doktora da haftaya cumartesi gideceğim.

Allah hepimize sorunsuz hamilelikler ve bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı kısmet etsin...

günaydınnn hoşgeldinn.
hadi hayırlı olsun inş.düzenliş şekilde yükselirde sağlıcakla bebişini kucağına alırsın.

Günaydın kızlar......
Sabah yine acı son, kabızım hala ://

:) kac gundur cikmadin tuvalete. 3 gunden sonra tuvalete cikamazsan kabiz teshisi koyuyorlar. yani 3 gune kadar cikmamak normalmis. benim 7 gun oldugu oluyordu, cok zordu gercekten. ben de en son persembe ciktim hala cikamadim, benim icin normal :) stres yapma akisina birak :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benimm nolur üzülme rabbim çok büyük bunda da vardır bi hayır bilemeyiz ( ama sana şöyle sölyliim canım daha çok küçük seninle aynıyız ,ben doktora pazartesi günü gittim ne alttan ne de karından bakmadı bile daha çok küçük nokta kadar hiç birşey anlamayız dedi düşün..ayın 7 si gibi gidicem nasipse..

Belki senin ki de öyle olabilir tatlım hemen üzme kendini umuyorum böyledir..Ama rabbim ne derse o olucak elbette hepimiz için dee,allahım gönlüne göre versin kuzum

Ayyy canımm beniim çok amaa çok sevindimm
Allah korusun kötü şeyleri aklına bile getirme Rabbim inşallah hayırlısıyla kucağına almayı nasip edecek
Ama kendine çok dikkat et ,çok şükür sağlıklılarmış sakın endişe yapıp kasma kendini..Okumazmıyım okurum tabi hepimiz içinn :))
Maşallahh bebişlerine canım ay darısı bana inşallah bende kesemi görüp kalp atışlarını duyarım inşallah

Tek mesele bu akışına bırakmak )) dur bakalım savaşı kazancam nasılsa ...

okudum :) inşallah ikisini de sağlıkla kucağına alırsın, ben de ikiz teyzesiyim, tek plasenta var biri gelişmeyebilir diye korkutmuşlardı ama Allah'a şükür ikisi de tosun gibi şimdi maaşallah :)

Günaydııııın güzel bi kahvaltı yaptıktan sonra midem bulanıyooooooooo:97:bebeğim ne yapıyo acaba

Antidepresani hamile oldugumu anladigim zaman biraktim. Hamilelik oncesinde de birakmaya calistim, dozum cok dusuktu zaten, 25 mg di gunde. Iki gunde bir uc gunde bir iceyim derken birakicaktim, tam beceremeden hamile oldugumu ogrendim. Daha oncesinde defaatle birakmaya cok cirpindim yillar icinde ama olmadi. Ataklar hep tekrarladi. Benim az buz degil 6 senelik major depresyon, anksiyete bozuklgu ve ilac gecmisim var. Ufak bir sey degil yani.

Antidepresanlar ve hamilelik konusunu cok arastirdim, pek cok psikiyatr ve kadin dogumcu ile konustum, bir suru bilimsel makale okudum. SSRI grubu kullaniyordum. Kesin bir sonuc gosteren calisma yok, bazi kadin dogumcular benim kullandigim ilac (Lustral) icin "Ay o da ilac mi, biz gebelikte gelisen depresyonlara veriyoruz onu, hicbisey olmaz" diyor. Kimisi gebelikte kullanilmasa daha iyi diyor. Kimisi anne hayati icin risk varsa -intihar egilimi vs- kesinlikle kullanilmali diyor. Kimse garanti veremiyor zarari ya da zararsizligi konusunda. Kullanip saglikli bebekler dunyaya getiren milyonlarca kadin var, ne olursa olsun birakiyorum deyip yasayan cehennem seklinde hamilelik gecirenler de var.
Bilemiyorum. Ben su an icmiyorum, idare ediyorum gibi sanki. En buyuk problemim bulanti ve kusma, onlar hayatimi mahvettigi icin, antidepresansizligi vucudumun henuz algilayamadigini dusunuyorum.
Bakalim, yasayip gorucem, yurekten umuyorum ki kullanmama gerek kalmadan gebeligimi tamamlarim.
Cayim kahvem hic yok, suyu bile zar zor iciyorum zaten bulanti yuzunden.

Masallah, harika bir haber! :) Gozunuz aydin, saglikla, mutlulukla kucaginiza alin insallah! Cok cok tebrik ediyorum!

Arkadaşcıklarım bildiginiz gibi bende artik anne olacagim henüz bebisim daha cok kücük ama annenin yedigi bebegi cok etkiledigini okudum.
Begenin karakterini, huyunu, görünüsünü etkiliyormus.....

Narin icinde bir damla cennetin suyundan bulundugunuzu biliyormuydunuz. Ve hamilelerin bunu yemesini Peygamber efendimiz S.A.V in tavsiye ettigini. Ve bunu yerke ne bir tanesini birisiyle paylasmayin nede yere düsürün diyor. Yani tüm bir nari tek basiniza yiyecekmisiniz.
Ayvaya gelince ümmetlerden birisi cok cirkin olduklarindan sikayet ederlermis, ve bunu Peygamberlerine sikayet ediyorlar. Bunun üzerinde Allah c.c. tarafindan o Peygambere vahiy yoluya "Gebeleri Ayva yesin deniliyor" Gebeler Ayvayi yedikten sonra Bebekleri artik güzel doguyor..... Yani güzel bir Evlat icin Ayva yenmesi gerekiyor kızlar.....

Gelelim narin faydalarina:
<dir><dir>Tansiyonu olumlu bir sekilde düzenliyor
kalbi koruyor ve düzenli calismasina destek oluyor
enfeksiyona karsi vücutun direncini artiriyor
Enerji veriyor, yorgunlugu gideriyor
Idrar söktürücü etkisiyle toksin atmini sagliyor

Bagisiklik sistemini güclendiriyor hastaliklara karsi koruyor
Kolesterol ve kan sekerini regüle ediyor
Bagirsak parazitlerinin düsmanidir, iyi bakterilerini artmasini sagliyor
Ishali önler tedavide destek saglarCiltte olumlu katkisi vardir, pürüszsüz görünüm saglar

Ayvanin Faydalari:

Resulullah S.A.V söyle buyuruyor: hamile kadinlara, cocuklarinin iyi ahlakli olmalari icin ayva yemelerini tavsiye edin.
Ayva yemek, akil ve zekayi fazlalastirir
Ayva cocuklarda sagligi korur, büyümeyi ve gelismeyi hizlandirir
Bircok hastaliga sifa olan ayva, kalp akciger, bogaz, migde ve bagirsaklari zararli mikroplardan koruyarak hazimsizlik gibi sorunlari önler.
Cilde ve tirnaklari zinde, parlak ve daha saglikli hale getirir
Grip ve nezle de iyilesmeyi hizlandirir
</dir></dir> ayrıca ahmet maranki diyorki ayva suyu içen kadının çocuğu çok güzel olur ve porselen gibi cşlde sahip olur

grup gızlı ne gruba katıldıgını ne yazdıkalrını kımse görmüyor

Yok tatlim ondan degil, kendi psikolojim acisindan. Antidepresanlarimi da biraktim ya, duygusal bir dengesizlikten cok korkuyorum. Sanki simdi o gruba da katilsam, sonra bisey olursa... Bilmiyorum, sacma sapan vesvese benimki ama.. Bekliyim azcik daha.

Bak canım ayva çekti geçen gördüm markette mevsimi ne zaman hatırlayamadığım için almadım bide sabırsızlıkla domates ve karpuzu bekliyorum offff yaz gelsinnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…