2014 Kasım Anneleri

Canım sende mi iğne kullanıyordun, sorma zaten oda ayrı sorun oluyor pantolonda, bende rahatsız oluyorum kullandığımdan...
Biz erken başlıcaz galiba kendimize bişeyler almaya :)

Evet kuzu aynen..tüp benim bu yüzden iğneleri çok kullandım. Hala da kullanıyorum...

Ben elevit kullanıyorum sadece. Ayrıca folik asit kullanmıyorum..elevit zaten vitamin cümbüşü.

demir benim de düşük çıktı ve doktorum demir takviyesi de verdi.

kafama takıldı şimdi. ilk hamileliğimde dr folik asiti kesip elevit vermişti içinde zaten folik asitte var diye. şimdiki doktorum 3. ayda başlıyacaz sadece folik asit dedi anlamadım valla.. üstelik demirde en alt sınır sanırım 20 ydi benim 17 cıktı..

Oy canim benim Gelmis gecmis olsun, insallah bir daha hic boyle bir korku yasama, sag salim, hayirlisiyla al bebeklerini kucagina.
Fazla aklina takmamaya calis demek istiyorum ama soylemesi kolay diyeceksin tabi normal olarak, yasamasi kimbilir nasil zor.

Yuregini ferah tut, insallah hic bir problem olmadan saglikla devam edecek gebeligin. Cok cok gecmisler olsun, Allah tekrarini gostermesin.

oy geçmiş olsun Allah acil şifa versin... çok şükür bebeklerin seninle

Slm kızkar nasılsınızz?

İnşaAllah herşey yolundadır.

Gecmişte ki yazılara göz gezdireyim biraz ne olmuş ne bitmiş

Cnmm cok gecmiş olsun yavrularının ikisininde iyi olmasına sevindim aman dikkat et kendine.

BİAA cnm yazını okudum o kadar cok duygulandım ki dualarım seninle cnm. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Keşle elimden birşey gelse. İnşaAllah güzel günler bekliyor seni ve bebişini.

hoşbulduk olmaz mı:):) oğlum 21 aylık sütten kesmem lazım ama cok severek emiyo nasıl kıyacam bilemiyorum.

Cnm aynı durumdayız bende kızımı emziriyordum hamile oldugumu bilmeden tam iki ay saf saf hamile olduğumu bilmeden dolandım ortalıkta. Neler yapmadım ki evin altını üstüne getirdim bahar temizliği niyetine

Rabbim cok şükür yavrumu korudu. Ben hep temizlikten filan cok yorgunum sanıyordum oysa hem emzirsiğim icin hemde bebişim icin vitaminler bana kalmıyordu. Bende hic kıyamadım o kadar güzel bir duygu ki emzirmek yavrunun gözlerine bakabilmek. Ben 21 aylıkken öğrendim hamile olduğumu ve biraktım ama icim hala kan ağlıyor gelip yokluyo kuzum eee oldu annem artık diyorum ağlıyo boynunu büküp gidiyo

Allah yavrularımıza sağlık sihhat versınnn

Olur canım tabii ki yazarım ama tabii ki bu bana özel diyet. Boyum 1.60, kilom 66'ydı bu diyet verildiğinde.
Uyanınca: 1 tatlı k. çörekotu verilmişti ama çörekotunun adeti hızlandırıcı etkisi varmış. Her ne kadar kadın doğum doktorum herhangi bir zararı yok dese de bıraktım son günlerde
Sabah: 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir (kk), 4 adet zeytin, 2 dilim çavdar, tam buğday ya da tam tahıllı ekmek, sınırsız yeşillik, domates, salatalık
(sabahları işe geciktiğim için pek yeşillik yiyemiyorum, salatalığı kabuğuyla soymadan yemeye çalışıyorum, domatesi de bu aralar hormonlu diye pek yemedim, ama bir iki aya domatesi de yemeye başlarım.)
Ara Öğün: 1 meyve, 2 adet ceviz (bütün)
Öğlen: 1 kepçe çorba, 1 dilim ekmek, bol salata (kabız olduğum için diyetisyenim 1 tatlı kaşığı z.yağı katabilirsin dedi) 4 adet köfte kadar et, tavuk, balık (başka bir yerde okuduğum yazıda dip balıklarının cıva gibi ağır metaller içerebileceği sebebiyle hamileler tarafından yemesi önerilmiyor. Doktorum çupra ve levreği yiyebileceğimi bunların 1 tanesinin benim için 1 porsiyon olacağını belirtti. Ton balığını yemesi kolay diye önceden balık yerine çok tüketirdim, ancak ton balığı gibi konserve ürünlerini de haftada bir kezden fazla yemeyin diyorlar.
Okuduğum yerdeki açıklama bu; mezgit, berlam, kefal, levrek, lüfer, barbunya, kalkan gibi dip balıkları
köpek balığı hiç yenmemeli
ton balığı sınırlı! (ölü doğuma sebep olabilir)
Ara Öğün: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 1 meyve
Akşam: 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze , 4 yk yoğurt, 1 dilim ekmek
Ara Öğün: 4 yemek kaşığı yoğurt (veya 1 su bardağı ayran, kefir, süt) Bende kabızlık olduğu için kefiri tercih ediyorum, diyetisyenim de onu önerdi zaten.
1500kcal'lik bu diyet ama dediğim gibi diyetisyenim 1 ekmeği çıkarıp yerine başka türden fazla bir yiyecek eklediğimde kendin ekleme çıkarma yapamazsın, benim söylediğim tarife uymak zorundasın diyor. Bu nedenle bu tarif tam anlamıyla sizin vücudunuza uygun olmaz. Ama en azından hangi besin gruplarından yemeniz gerektiğine yardımcı olur. Daha önceki diyetisyen deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Bir kaç hafta bu formül uygulandıktan sonra yine aynı ürün grupları var ama porsiyonlar değişiyor.
Hamile olduğum için bol su içiyorum, salatayı dışarıda yemiyorum, bebeğin kalbi oluştuktan sonra kalp atışını hızlandırdığı için kafein içeren içecekleri cok içmiyorum (çay kahve gibi) (hoş daha bebeğimin kalp atışını duymadım ama ben yine de kendimi alıştırıyorum)
dışarıda kola gibi gazlı ve ice tea gibi katkılı içecekler içmiyorum, sadece ayran
Önerilerim sadece bunlar işte bunlar da doğru olduğunu düşündüğüm bilgiler Hepiniz güzel güzel beslenin, hepsinden nasiplensin bebişlerimiz :)

Son düzenleme:

Aynen öyle canım ama bende bulantı yerine aksine iştah açılınca kilo aldım haliyle :)
Ama sanki yavastan bulantılar geliyor gibi 2 gündür, bakalım :)

Evet kuzu aynen..tüp benim bu yüzden iğneleri çok kullandım. Hala da kullanıyorum...

Hayırlısıyla, sağlıkla kucağımıza alırız inşallah tatlım hepimiz, iğneler falan zor oluyor, bide ben günde 2 kere yapıyorum ama yeter ki bebişlerimiz iyi olsun, katlanıyoruz işte seve seve :)

Slm kızkar nasılsınızz?

İnşaAllah herşey yolundadır.

Gecmişte ki yazılara göz gezdireyim biraz ne olmuş ne bitmiş

Şimdilik yolunda şükür, inşallah herkes sorunuzca geçirir bu güzel zamanları :)
Ama bu aralar bebeklerini kaybeden arkadaslarımız odu, onlara üzülüyoruz, korkuyoruz haliyle..

Canımm, çok çok geçmiş olsun. Rabbim senide, meleklerini de korumuş şükür.
Çok dikkat et ve hep yat dinlen, başka sorun yaşamadan tamamlarsın inşallah bu süreci...

Tatlim coook gecmis olsun yazini korkarak okudum coksukur iyi olmaniza sevndm dikkat et canm

gerçekten aynı durumlarımız.. ben daha bırakma adına hiç bi girişimde bulunmadım acilen bi yerden başlamam lazım. hamile olupta emzirenlerde var ama içim rahat etmiyor. psikolojik olarak karnımdaki bebeğin hakkına giriyormuş gibi hissediyorum.

Allah yardımcımız olsun.

Anladım canım, çok geçmiş olsun, ben de lustralı üniversitedeyken almıştım. 6 ay kullandıktan sonra kendiliğimden bıraktım ve bir daha ihtiyaç duymamıştım. Tabii ki depresyonun şiddetine göre değişiyor. Ama 2012 senesinde kas romatizması tanısı konulunca laroxyl verdiler. ilkin 25 mg'dı, yanlış hatırlamıyorsam sonra 50'ye çıktım ve son bir kaç ay da 25 mg'a düşürerek toplamda 1 sene kullanmış oldum ve geçen sene şubatta bıraktım. Aslında bu 1 sene de bana yeterli oldu, gerçekten çok fazla ağrılarım oluyordu ve ciddi anlamda azaldı. Aslına bakarsan biraz da bakış açımı değiştirdim. Bu hastalığı tetikleyen stres, her şeyi dert etme ve sporsuz, hareketsiz bir yaşam oluyor ki halim tamamen böyleydi. Ama şunu söyleyeyim. Hamilelikte salgılanan hormonlar sayesinde vücut hamilelik boyunca önceki hastalıklarını bastırıyor. O yüzden çok canını sıkma, zaten bebeğin için bırakmışsın, inan bana bu hormonlar iyi gelecek sana. Sadece bebeğine odaklan, insanlar her türlü sıkıntıyı çözer hiç üzülme. Ayrıca lustral da benim çok midemi bulandırıp iştahımı keserdi. Onu bırakınca daha iyi hissettim kendimi. Zaten doktorların bazıları veriyorlarsa hamile hastalarına zorunlu olarak çok da dert etme. Nasıl olsa sen hamileliğin süresince içmek zorunda değilsin. Buna da şükür. Allah şifalar versin, sağlıklı beslen, bol suyunu iç, açık havada yürüyüş yap zaten bebeğin sana antidepresan olacaktır

Şimdilik yolunda şükür, inşallah herkes sorunuzca geçirir bu güzel zamanları :)
Ama bu aralar bebeklerini kaybeden arkadaslarımız odu, onlara üzülüyoruz, korkuyoruz haliyle..

Herşeyin yolunda olmasına sevindim senin adına cnm. Henüz bebeğini kaybeden arkadaşların yazılarını görmedim senden duydum cok üzüldüm kim olursa olsun Rabbim yardımcısı olsun tez zamanda tekrar bi bebiş nasip etsin inşaAllah.

Aynı duygulardaydım cnm. Sanki daha oluşmamış kücücük bir sabiyin hakkını kucağımdaki yavruma yediriyormuş gibi.

İlk adım cok zor en zoru hatta, daha sonra bir iki hafta sıkıntı cekiyorsunuz ama alışıyorlar.

Ben geceleri her iki saatte bir kalkıp sanki yeni doğmus bebekmiş gibi emziriyodum sürekli meme derdindeydi nadıl ki biraktim geceleri kesintisiz uyumaya başladı. O kadar rahatladım ki anlatamam. Dünya varmış dedim tabi Allah kısmet ederse deliksiz sadece 6 ay daha uyuyacağım sonra kaldığım yerden dvm...

Bu arada benim karın ağrılarım oluyodu emzirmeyi bırakınca gecti bilmiyorum bağlantısı var mı.

Sende karın ağrısı var mı? Özellikle sabahları.

çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım ,aynı şeyleri ben de yaşadım hatta önce sadece rahim kalınlaşması var dedi doktor sonra kese var bebek yok dedi anlayacağın iyi bir şey duymadım, geçen hafta kalp atışını duyduk yine minik dedi her şeye hazırlıklı olalım gibilerinden.Hayırlısı diyorum artık ,bekle canım kendini çok da fazla kaptırma ben durumumu ailemle bile paylaşmadım bir şey olursa üzülmesinler diye.Sonuç olarak tek tavsiyem iyimser olup zamana bırakmak.

Aynen canım, rabbim mutluluğumuzu yarım bırakmasın, amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…