2014 Kasım Anneleri

Merhaba kendi sorunuma yakın seyler yaşayan bir kişi görünce hemen yazmak istedim. Ben şu an anksiyete yaşıyorum ve baya zor durumdayım, sürekli hafta sayıyorum ama nasıl geçireceğim o günleri bilmiyorum bazen başlaayım diyorum ama yapamıyorum tatbiki.Dr.um 3 aydan sonra ilaç kullanabilirsin bir zararı yok dedi ama doğuma 1 ay kala bırakacaksın dedi. İnşallah sen rahat geçirirsin hamileliğini

Benimkiler sırasıyla karpuz dut kavun erik sebzedende domates ve yeşil fasülyeeeeeeee off off gel artık yazzzzz

Çoook güzelmişş. Paylaşım için teşekkür ederim..

Bak canım ayva çekti geçen gördüm markette mevsimi ne zaman hatırlayamadığım için almadım bide sabırsızlıkla domates ve karpuzu bekliyorum offff yaz gelsinnnnn
ayyy hakkını helal et o zaman kuzum bide çıkta al bari canın çekmiş

Cok tesekkur ederim, insallah siz de cok rahat gecirirsiniz, hic ilaca gerek kalmaz.
Durumunuzu o kadar iyi anliyorum ki.. Ben senelerce bu bela ile ugrastim, evliligim bile sarsildi zaman zaman. Evlendim, 4 ay sonra basladi major depresyon belasi, sagolsun kayinvalide zulmunden. Bir daha da yakami birakmadi. Bir kac aylik aralarim oldu hah biraktim diye sevindigim, her seferinde atak daha agir gelip beni yere serdi. Yesil receteli ilaclar kullandim donem donem SSRI'lar esliginde, mide sakinlestiricileri, uzun sure raporlu gecirilen, isten, aileden, herkesten kopulan hayal meyal hatirlanan donemler. Berbatti..

Ilk uc ayi atlattiktan sonra cok mecbur kalirsam ben de alirim ilacimi, hatta buyuk konusmak istemiyorum ama ilk uc ay bitmeden bile alirim eger cok perisan olursam. Evet, insan yavrusu icin en ufacik minicik bir risk bile almak istemiyor, dusuncesi bile vicdani ck rahatsiz ediyor. Ama bir yandan da ilacini icip, hatta degil C grubu, X grubu cok agir ilaclar alip saglikli bebekler dunyaya getiren annelerin oykuleri var.

Mumkun oldugunca dusunmemeye calisiyorum. Sacma sapan dizilere, basit, eglenceli romanlara birakmaya calisiyorum kendimi. Bir de soyledigim gibi, gebelik bulantisi felegimi sasirtigi icin, hormonlarim alt ust oldugu icin, henuz vucudum algilayamadi bence ilacsizligi.
Ama biliyorum ki anksiyete ya da depresyon atagi gelirse medikal yardim disinda hicbir sey cozum olmuyor. "Herseyi ilactan bekleme, is senin beyninde bitiyor" diyenlere bobregi calismayan birine, ya da ne biliyim pankreasi calismayip seker hastasi olan birine de "hadi hersey beyninde bitiyor, her seyi ilactan bekleme, bunu sen basarabilirsin, o pankreasi calistirabilirsin" der misiniz diyorum. Insanlar tamamen iyi niyetle destek olmak istiyor, anliyorum. Ama sonucta depresyon, kaygi, "bugun de canim cok sikkin, aman da patron kizdi, esimle tartistim moralim bozuk" gibi bir sey degil. Beyninizin kimyasinin bozulmasiyla ilgili, ve kesinlikle oyle olumlu dusuneyim vs gibi seylerle atlatilacak bir sey degil.

Neyse cok uzattim. Umuyorum gebeliklerimiz huzurlu, kaygidan, depresyondan uzak, saglikli gecer.
Ve bilin ki yalniz degilsiniz, kendinizi yalniz ve caresi hissetmeyin..

Kızlar glukoz, tsh vs bi sürü şeye bakılan kan ve idrar testini yaptirdiniz mi? sağlık ocağında yapılıyor mu? yapılmıyorsa devlette yaptırıp özeldeki doktorumuza gösterebilir miyiz acaba :what:

Selam anneler :)
Tecrübeli annelere bi sorum olacak :)
Malum mide bulantısı, iştahsızlık olmayınca kilo alımı kaçınılmaz oluyor bende azcık almışım galiba
Pantolonlarım falan belime oturmaya başladı, öyle ki bazıları otururken tam kasık bölgeme baskı yaptığından rahatsız oluyorum.
Bu ilk aylarda sağlıksız mı, bebeğe olumsuz etki eder mi? Yani artık yavas yavas daha bol şeyler mi alsam dersiniz

Tatlıım çok doğru söylüyorsun aslındaa :))bende elimden geldiğince dikkatli besleniyorum daha çok bebeğe yarayacak şeyleri tüketiyorum.Hamur işlerini zaten çok tüketen biri değildim şimdide canım çok çekmezse yemiyorum..

Senden rica etsem bana 1 günlük menü örneğini yazar mısın?? banada diğer arkadaşlarada fikir vermiş olur..tabi ki bu diyetler (hamilelik diyeti de olsa) kişiye özeldir ama en azından günlük bebeğin alacağı besinleri,değerleri görmüş oluruz

Ben de aldım.tabi kullandığım iğneler yüzünden hala da almaya devam ediyorum, ama benimki galiba şişlik.....
Pantolonlarım olmuyor şimdiden, kasık ağrısı zaten var, rahat giymek lazımmm...çünkü bebişler rahimi kasıyor..

Canım sende mi iğne kullanıyordun, sorma zaten oda ayrı sorun oluyor pantolonda, bende rahatsız oluyorum kullandığımdan...
Biz erken başlıcaz galiba kendimize bişeyler almaya :)

Yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu seni çok iyi anlıyorum, ben şuan depresyonun tam içindeyim bir süre ilaç kullandım bıraktım 5 ay oldu bırakalı benimde daha önce bırakma denemelerim olmuştu ama hep geri geldi hep hastalık en son Kasım ayında bıraktım bebekdenemek için hemen hamile kaldım ama boş gebelik yaşadım ve kürtaj oldum sonra tekrar bebek denedik derken ben bu sürede hiç kullanmadım , Şubat'ın son haftasından beride çok fenayım ve ben geçer sandım ama geçmedi işte sonrada hamile olduğumu öğrendim Allah hepimize sağlıklı evlat versin inşallah tamamına erdirsin hamileliklerimizi. Benimde o kadar çok ki çevremde kendini bırakma herşey senin elinde ilaçlar çare değil diyen... Ama bu da bir hastalık hormon eksikliği az salgılanması v.s bu hastalığı sadece ama sadece yaşayan biliyor anlıyor. Hiç bir şeye konsantre olamıyorum tv izleyemiyorum işe gitmek işkence gibi sadece yatmak istiyorum kimse bana bir şey demeden... İşte bakalım böyle nasıl geçecek bilmiyorum

okudum :) inşallah ikisini de sağlıkla kucağına alırsın, ben de ikiz teyzesiyim, tek plasenta var biri gelişmeyebilir diye korkutmuşlardı ama Allah'a şükür ikisi de tosun gibi şimdi maaşallah :)
Masallah, harika bir haber! :) Gozunuz aydin, saglikla, mutlulukla kucaginiza alin insallah! Cok cok tebrik ediyorum!

cok tskler saolun kızlar hayırlısı olur ıns. rabbım ısteyenlere versın

Cok dogru, sadece yasayan anlayabilir. Ben de sizi anliyorum.

Eger yatmak iyi geliyorsa, isten rapor alip evde dinlenme, uyma sansiniz yok mu? Bir haftayi oyle gecirseniz en azindan? Zaten 12 haftanin yarisi bitmis, 6 haftalik olmussunuz. Bisey kalmamis en hassas donemin bitmesine.

Doktorunuzla yakin takipte olun ayrica bence.
Annenin hayati ve sagligi bebegin iyiligi icin zaten, ilk dikkate alinmasi gereken mevzu. Benim doktorum "once anne" diyor, "siz saglikli olursaniz on tane de bebek sahibi olursunuz, once annenin sagligi, bedensel ve ruhsal butunlugu" diyor. Ilac alin derse de bir noktadan sonra isi kismete birakip almak gerekebilir. Nacizane fikrim, kendi durumum icin boyle. Dayanamayacak gibi olursam, alicam.

Dunyada bizim gibi hamileler cok, bu depresyon berbat bir illet. Ama depresyonla mucadele ederken saglikli evlatlar dogurmus milyonlarca kadin var. Yerli yabanci onlarca kaynak okudum, arastirdim. Bir noktadan sonra kismete birakmak gerek, buna karar verdim. Ilaci icmicem diye kendini harap edip oldurmenin bir manasi yok, bu tamamen benim sahsi fikrim.

Cevrenizdekilere de hiiiic kulak asmayin, iyi niyetle soyluyorlar ama yasamadiklari icin bilmiyorlar. Elimizde olsa, oyle gercekci bir ihtimal olsa, kendi beynimizde bu isi bitirebilsek, biz de akilsiz degiliz heralde, zaten ilacla ugrasmak istemeyiz.
Ve soyledigim gibi, yalniz hissetmeyin sakin, ben varim, bizim gibi onlarca, binlerce hamile var dunyada.

Iyi olsun diyelim, insallah iyi olucak.

tecrübeli değilim ama ilk üç ay 1 kilo dışında alma demişti doktorum. kiloma dikkat etmek istediğim için özellikle ayrıntılı bilgi aldım. sık ama çok az yemeliymişiz. çok yemenin bebeğe de bi faydası yokmuş zaten. önemli olan faydalı şeyler.

Merhaba arkadaşlar,
Perşembe günü kalp atışını dinlemiştim, doktorum 15 gün sonra görüşürüz deyince "bu arada ne olursa gelmem gerekir" dedim, kanaman ağrın vs. olunca hemen gel ama ben inanıyorum hiçbirşey olmayacak demişti.. Cuma sabahı kahvaltı sonrası çok kustum, bulantım vs. olmuyordu benim. 10 dakika geçmedi bi sıcaklık hissettim, kontrol edeyim dedim. Daha o sabah en ufak bir lekem vs. olmadığı için şükretmiştim. Oysa şarıl şarıl kıpkırmızı kan akıyordu işte.. Hastaneye koşarken en azından bebeklerimin birisi bari bırakmasın diyordum.. Nasıl geldim, ultrasona girdim bilmiyorum, ama miniklerim oradaydı Kalp atışlarını dinledik tekrar, yoğun kanamam olduğu için hastaneye yatırdılar, bugün de çıkarmadılar. Şükür kanamam durdu ama içte bir alan kanamalı.. 24 saat dolmadan daha nasıl olabilir bilmiyorum, tek ihtimal kusarken zorlamanın neticesi.. Allah hepimizin yardımcısı olsun, evhamlanmam artık diyordum, kısmet olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…