Merhaba kendi sorunuma yakın seyler yaşayan bir kişi görünce hemen yazmak istedim. Ben şu an anksiyete yaşıyorum ve baya zor durumdayım, sürekli hafta sayıyorum ama nasıl geçireceğim o günleri bilmiyorum bazen başlaayım diyorum ama yapamıyorum tatbiki.Dr.um 3 aydan sonra ilaç kullanabilirsin bir zararı yok dedi ama doğuma 1 ay kala bırakacaksın dedi. İnşallah sen rahat geçirirsin hamileliğiniAntidepresani hamile oldugumu anladigim zaman biraktim. Hamilelik oncesinde de birakmaya calistim, dozum cok dusuktu zaten, 25 mg di gunde. Iki gunde bir uc gunde bir iceyim derken birakicaktim, tam beceremeden hamile oldugumu ogrendim. Daha oncesinde defaatle birakmaya cok cirpindim yillar icinde ama olmadi. Ataklar hep tekrarladi. Benim az buz degil 6 senelik major depresyon, anksiyete bozuklgu ve ilac gecmisim var. Ufak bir sey degil yani.
Antidepresanlar ve hamilelik konusunu cok arastirdim, pek cok psikiyatr ve kadin dogumcu ile konustum, bir suru bilimsel makale okudum. SSRI grubu kullaniyordum. Kesin bir sonuc gosteren calisma yok, bazi kadin dogumcular benim kullandigim ilac (Lustral) icin "Ay o da ilac mi, biz gebelikte gelisen depresyonlara veriyoruz onu, hicbisey olmaz" diyor. Kimisi gebelikte kullanilmasa daha iyi diyor. Kimisi anne hayati icin risk varsa -intihar egilimi vs- kesinlikle kullanilmali diyor. Kimse garanti veremiyor zarari ya da zararsizligi konusunda. Kullanip saglikli bebekler dunyaya getiren milyonlarca kadin var, ne olursa olsun birakiyorum deyip yasayan cehennem seklinde hamilelik gecirenler de var.
Bilemiyorum. Ben su an icmiyorum, idare ediyorum gibi sanki. En buyuk problemim bulanti ve kusma, onlar hayatimi mahvettigi icin, antidepresansizligi vucudumun henuz algilayamadigini dusunuyorum.
Bakalim, yasayip gorucem, yurekten umuyorum ki kullanmama gerek kalmadan gebeligimi tamamlarim.
Cayim kahvem hic yok, suyu bile zar zor iciyorum zaten bulanti yuzunden.
Arkadaşcıklarım bildiginiz gibi bende artik anne olacagim henüz bebisim daha cok kücük ama annenin yedigi bebegi cok etkiledigini okudum.
Begenin karakterini, huyunu, görünüsünü etkiliyormus.....
Narin icinde bir damla cennetin suyundan bulundugunuzu biliyormuydunuz. Ve hamilelerin bunu yemesini Peygamber efendimiz S.A.V in tavsiye ettigini. Ve bunu yerke ne bir tanesini birisiyle paylasmayin nede yere düsürün diyor. Yani tüm bir nari tek basiniza yiyecekmisiniz.
Ayvaya gelince ümmetlerden birisi cok cirkin olduklarindan sikayet ederlermis, ve bunu Peygamberlerine sikayet ediyorlar. Bunun üzerinde Allah c.c. tarafindan o Peygambere vahiy yoluya "Gebeleri Ayva yesin deniliyor" Gebeler Ayvayi yedikten sonra Bebekleri artik güzel doguyor..... Yani güzel bir Evlat icin Ayva yenmesi gerekiyor kızlar.....
Gelelim narin faydalarina:
<dir><dir>Tansiyonu olumlu bir sekilde düzenliyor
kalbi koruyor ve düzenli calismasina destek oluyor
enfeksiyona karsi vücutun direncini artiriyor
Enerji veriyor, yorgunlugu gideriyor
Idrar söktürücü etkisiyle toksin atmini sagliyor
Bagisiklik sistemini güclendiriyor hastaliklara karsi koruyor
Kolesterol ve kan sekerini regüle ediyor
Bagirsak parazitlerinin düsmanidir, iyi bakterilerini artmasini sagliyor
Ishali önler tedavide destek saglarCiltte olumlu katkisi vardir, pürüszsüz görünüm saglar
Ayvanin Faydalari:
Resulullah S.A.V söyle buyuruyor: hamile kadinlara, cocuklarinin iyi ahlakli olmalari icin ayva yemelerini tavsiye edin.
Ayva yemek, akil ve zekayi fazlalastirir
Ayva cocuklarda sagligi korur, büyümeyi ve gelismeyi hizlandirir
Bircok hastaliga sifa olan ayva, kalp akciger, bogaz, migde ve bagirsaklari zararli mikroplardan koruyarak hazimsizlik gibi sorunlari önler.
Cilde ve tirnaklari zinde, parlak ve daha saglikli hale getirir
Grip ve nezle de iyilesmeyi hizlandirir
</dir></dir> ayrıca ahmet maranki diyorki ayva suyu içen kadının çocuğu çok güzel olur ve porselen gibi cşlde sahip olur
ayyy hakkını helal et o zaman kuzum bide çıkta al bari canın çekmişBak canım ayva çekti geçen gördüm markette mevsimi ne zaman hatırlayamadığım için almadım bide sabırsızlıkla domates ve karpuzu bekliyorum offff yaz gelsinnnnn
rica ederim canım hepimiz ayyy parçası gibi bebişler doğuralımÇoook güzelmişş. Paylaşım için teşekkür ederim..
ayyy hakkını helal et o zaman kuzum bide çıkta al bari canın çekmiş
Merhaba kendi sorunuma yakın seyler yaşayan bir kişi görünce hemen yazmak istedim. Ben şu an anksiyete yaşıyorum ve baya zor durumdayım, sürekli hafta sayıyorum ama nasıl geçireceğim o günleri bilmiyorum bazen başlaayım diyorum ama yapamıyorum tatbiki.Dr.um 3 aydan sonra ilaç kullanabilirsin bir zararı yok dedi ama doğuma 1 ay kala bırakacaksın dedi. İnşallah sen rahat geçirirsin hamileliğini
rica ederim canım hepimiz ayyy parçası gibi bebişler doğuralım
tabii ki salata :) yesil salata, coban salata... vs. sadece salatalik yersen de kafi gelmeyebilir. ozellikle marul roka tere maydonoz dereotu. bunlar lif ve c vit. kaynagi. eger yiyebilirsen ispanagi da iyice temizleyip sirkeli suda bekletip salatana ekleyebilirsin. cig cig hem lif hem de demir kaynagi. ben bazen useniyorum. sadece marul salatasi yapip yagliyorum. benim gibi bagirsak tembelligi olan birini bile gunde bir cikariyor. pizza, kek, borek, lahmacun, beyaz ekmek de dahil hic bir hamur isini yemiyorum. cavdar veya tam bugday ekmegi yiyiyorum. ekmegi gunde 5 dilim yiyiyorum. azaltirsam diyetisyenim kiziyor. o da folik asit kaynagi. bu arada hamilelik sirasinda da diyetisyene gidebiliyorsaniz mutlaka gidin. kilo vermek icin degil, hamilelikte saglikli beslenebilmek icin. inanin cok faydasi var. ben ki senelerden beri diyet uygulayamayan bir insanim. bebegim icin gercekten duzgun bir sekilde uyguluyorum. onun icin ne eksigini ne de fazlasini aliyorum. bir kere daha korumaci oldugumuz icin once onu dusunuyorum. tatlisiz duramayan gunde bir tatli yiyen bir insanim ama onun icin hic yemiyorum. canim da cekmiyor. ozellikle marketlerden aldigimiz cips, biskuvi, kola vs. hic tuketmemek gerek. kayisi bende cok aliskanlik yapti cunku. yesil salatayi kesinlikle tavsiye ederim. not: diyetisyenim salatayi disarida ASLA yeme dedi hamileyken! nasil yikandigini bilmiyorsun dedi. salata duzgun temizlenmeden yapildiginda icinde bir bakteri galiba cok net hatirlamiyorum. dusuge sebep oluyormus. tabi bu her kadinda degil. daha once buna bagisikligi olan kadinlarda sorun olmuyor. ama bagisikligimizin olup olmadigini bilemedigimiz icin riske atmaya gerek yok :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Selam anneler :)
Tecrübeli annelere bi sorum olacak :)
Malum mide bulantısı, iştahsızlık olmayınca kilo alımı kaçınılmaz oluyor bende azcık almışım galiba
Pantolonlarım falan belime oturmaya başladı, öyle ki bazıları otururken tam kasık bölgeme baskı yaptığından rahatsız oluyorum.
Bu ilk aylarda sağlıksız mı, bebeğe olumsuz etki eder mi? Yani artık yavas yavas daha bol şeyler mi alsam dersiniz
Ben de aldım.tabi kullandığım iğneler yüzünden hala da almaya devam ediyorum, ama benimki galiba şişlik.....
Pantolonlarım olmuyor şimdiden, kasık ağrısı zaten var, rahat giymek lazımmm...çünkü bebişler rahimi kasıyor..
Cok tesekkur ederim, insallah siz de cok rahat gecirirsiniz, hic ilaca gerek kalmaz.
Durumunuzu o kadar iyi anliyorum ki.. Ben senelerce bu bela ile ugrastim, evliligim bile sarsildi zaman zaman. Evlendim, 4 ay sonra basladi major depresyon belasi, sagolsun kayinvalide zulmunden. Bir daha da yakami birakmadi. Bir kac aylik aralarim oldu hah biraktim diye sevindigim, her seferinde atak daha agir gelip beni yere serdi. Yesil receteli ilaclar kullandim donem donem SSRI'lar esliginde, mide sakinlestiricileri, uzun sure raporlu gecirilen, isten, aileden, herkesten kopulan hayal meyal hatirlanan donemler. Berbatti..
Ilk uc ayi atlattiktan sonra cok mecbur kalirsam ben de alirim ilacimi, hatta buyuk konusmak istemiyorum ama ilk uc ay bitmeden bile alirim eger cok perisan olursam. Evet, insan yavrusu icin en ufacik minicik bir risk bile almak istemiyor, dusuncesi bile vicdani ck rahatsiz ediyor. Ama bir yandan da ilacini icip, hatta degil C grubu, X grubu cok agir ilaclar alip saglikli bebekler dunyaya getiren annelerin oykuleri var.
Mumkun oldugunca dusunmemeye calisiyorum. Sacma sapan dizilere, basit, eglenceli romanlara birakmaya calisiyorum kendimi. Bir de soyledigim gibi, gebelik bulantisi felegimi sasirtigi icin, hormonlarim alt ust oldugu icin, henuz vucudum algilayamadi bence ilacsizligi.
Ama biliyorum ki anksiyete ya da depresyon atagi gelirse medikal yardim disinda hicbir sey cozum olmuyor. "Herseyi ilactan bekleme, is senin beyninde bitiyor" diyenlere bobregi calismayan birine, ya da ne biliyim pankreasi calismayip seker hastasi olan birine de "hadi hersey beyninde bitiyor, her seyi ilactan bekleme, bunu sen basarabilirsin, o pankreasi calistirabilirsin" der misiniz diyorum. Insanlar tamamen iyi niyetle destek olmak istiyor, anliyorum. Ama sonucta depresyon, kaygi, "bugun de canim cok sikkin, aman da patron kizdi, esimle tartistim moralim bozuk" gibi bir sey degil. Beyninizin kimyasinin bozulmasiyla ilgili, ve kesinlikle oyle olumlu dusuneyim vs gibi seylerle atlatilacak bir sey degil.
Neyse cok uzattim. Umuyorum gebeliklerimiz huzurlu, kaygidan, depresyondan uzak, saglikli gecer.
Ve bilin ki yalniz degilsiniz, kendinizi yalniz ve caresi hissetmeyin..
Ayyy canımm beniim çok amaa çok sevindimm
Allah korusun kötü şeyleri aklına bile getirme Rabbim inşallah hayırlısıyla kucağına almayı nasip edecek
Ama kendine çok dikkat et ,çok şükür sağlıklılarmış sakın endişe yapıp kasma kendini..Okumazmıyım okurum tabi hepimiz içinn :))
Maşallahh bebişlerine canım ay darısı bana inşallah bende kesemi görüp kalp atışlarını duyarım inşallah
okudum :) inşallah ikisini de sağlıkla kucağına alırsın, ben de ikiz teyzesiyim, tek plasenta var biri gelişmeyebilir diye korkutmuşlardı ama Allah'a şükür ikisi de tosun gibi şimdi maaşallah :)
Masallah, harika bir haber! :) Gozunuz aydin, saglikla, mutlulukla kucaginiza alin insallah! Cok cok tebrik ediyorum!
Yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu seni çok iyi anlıyorum, ben şuan depresyonun tam içindeyim bir süre ilaç kullandım bıraktım 5 ay oldu bırakalı benimde daha önce bırakma denemelerim olmuştu ama hep geri geldi hep hastalıken son Kasım ayında bıraktım bebekdenemek için hemen hamile kaldım ama boş gebelik yaşadım ve kürtaj oldum sonra tekrar bebek denedik derken ben bu sürede hiç kullanmadım , Şubat'ın son haftasından beride çok fenayım ve ben geçer sandım ama geçmedi işte sonrada hamile olduğumu öğrendim Allah hepimize sağlıklı evlat versin inşallah tamamına erdirsin hamileliklerimizi. Benimde o kadar çok ki çevremde kendini bırakma herşey senin elinde ilaçlar çare değil diyen... Ama bu da bir hastalık hormon eksikliği az salgılanması v.s bu hastalığı sadece ama sadece yaşayan biliyor anlıyor. Hiç bir şeye konsantre olamıyorum tv izleyemiyorum işe gitmek işkence gibi sadece yatmak istiyorum kimse bana bir şey demeden... İşte bakalım böyle nasıl geçecek bilmiyorum
Selam anneler :)
Tecrübeli annelere bi sorum olacak :)
Malum mide bulantısı, iştahsızlık olmayınca kilo alımı kaçınılmaz oluyor bende azcık almışım galiba
Pantolonlarım falan belime oturmaya başladı, öyle ki bazıları otururken tam kasık bölgeme baskı yaptığından rahatsız oluyorum.
Bu ilk aylarda sağlıksız mı, bebeğe olumsuz etki eder mi? Yani artık yavas yavas daha bol şeyler mi alsam dersiniz
iiyiyim canım sağolasın bizde 15. haftamıza girdik:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?