- 29 Eylül 2013
- 1.132
- 1.272
- 408
işte diyorum ya doktorlara bile güvenme diye. öncelikle sadece anne sütü alan bebeklerde demir eksikliği altı ay olmaz çünkü anne sütünden tüm demir ihtiyacını karşılar. hatta anne sütünden alınan demirin neredeyse tamamını aktif olarak kullanır bebek. formul süt kullanan bebeklerde de genelde olmaz çünkü formul sütlerin içlerinde genelde demir vardır. ayrıca bebekler demir depolarını anne karnındayken, son trimesterda doldururlar ve bu depo onlara altı ay yeter. eger prematureyse, anne sütü yerine inek sütü içiyorsa, ek gıda alıyorsa daha dogrusu erken başladıysa almaya demir eksikliği söz konusu olabilir. buna ragmen bizim aklı okul sıralarında kalmış, dogru düzgün okumayan doktorlarımız hemen demir ilacı verirler. haaa bebeğin takibindedir, o bebeğe özel olması gerektiğini düşünür onu bilemem. ama altı aydan önce demir verilmez.. eger kansızlıktan şüpheleniliyorsa da test ile bakılır ve ona göre verilir. çünkü demirin fazlalığı gelişim geriliğine neden olur, ciddi sıkıntılar doğurur. o yuzden test şarttır.
imza: her b.ku araştıran çillibom
Canım malesef sorun var erteleyemiyoruz keşke küçük demeyip 2ay öncesi yaptırsaymışız ama hep büyüyünce hayal etmistim böyle olması gerekiyormuş iki ayrı doktor görüşü aldık
sağlık bakanlığı kampanyası varmış demir gibi bebekler mi ne, çocuk doktoru 6ay öncesi kesinlikle dedi sonra tahlille bakılarak
teşekkür ederim canım seninki de maşallah güzel büyümüş
dişimiz çıkmadı ama huysuzluk ve gece 12 lere kadar uyyumama bizdede var gündüz desewn 1 saat anca eller yumruk yapıp emiyor sürekli salyanlanma annem dioy daha çıkmaz diş erken diyo ama bi yerde okumştm 2 ay öncesinde belrtileri olurmş çıkacağı zamanKizlar aranizda bebeklerinizin disi cikan varmi oglum disligi elinden birakmiyo parmagini emme deyilde isiriyo benim parmagimi isiriyo ve salya akitiyo aranizda bebisinin fisi cikan var mi ? Ve huysuzluk var uyku uyumama falan
Burda her saat başı emiyor bu kız demiştim o günden sonra emme düzenimiz değişti artık hiç belli olmuyor bir bakıyorum bir saatte acıkıyor bir bakıyorum birbuçuk iki saat oluyor acıktığını belli ediyor zaten o zaman emziriyorum kızım açıkmadan emzirmeye çalışırsam ağzını bile açmıyor doğduğu günden itibarende en uzun emme süresi 10 dakika oda geceleri gündüz beş dakikayı geçmiyor kilo alışıda gayet iyi canım kızını zorlama ne Zaman acıkırsa o zaman emzir doymasa belli eder zaten artık büyüdülerSdece anne sutu verenler bebişiniz nekadar süre ve aralıklarda emiyo
Evet canim tiny love tekmele gym umarim senin sevgi pitirciginda begenirTamam canim bende alayim o zaman tiny love mi almistin sen hatta hemen sipariş mi versem:)
Evet canım bıraz once oyle yaptım. IKI SAAT emmedı sonra ıkı gogumu bırden bışalttı maşallah. Alışkanlık edındı memeye gelınce ıkı üç sanıye cok aglıyo sonra memeyı alıyo susuyo. O aglamasıda olmasa bazen cok aglıyo bazen az. Bır onun nedenını cozemedım. Cok uzuluyorum her cocuk gıbı zorlamadan emmıyo dıyeBurda her saat başı emiyor bu kız demiştim o günden sonra emme düzenimiz değişti artık hiç belli olmuyor bir bakıyorum bir saatte acıkıyor bir bakıyorum birbuçuk iki saat oluyor acıktığını belli ediyor zaten o zaman emziriyorum kızım açıkmadan emzirmeye çalışırsam ağzını bile açmıyor doğduğu günden itibarende en uzun emme süresi 10 dakika oda geceleri gündüz beş dakikayı geçmiyor kilo alışıda gayet iyi canım kızını zorlama ne Zaman acıkırsa o zaman emzir doymasa belli eder zaten artık büyüdüler
mersi şekerim, sinirlerinizi zıplatmıyorsam ne mutlu bana. ayrıca aynı kafada buluşmak da çık guzel. ates konusunda benim şahsi fikrim, özellikle aşı sonrası, 38.5 a kadar beklemek. tabii beklerken yapılabilecek ne varsa yapmak. ince giydirmek, bilekleri saran ıslak çorap giydirmek, ılık duş vs. aynen dediğin gibi vucudun savasıp aşıya karşı göstermesi gereken etkiyi düşürüyor. özellikle ateşi önlemek için verilenler. çünkü zaten vücut savaştığı için ateş oluyor. sen ateş düşürücü verirsen o savaşa çomak sokuyor oluyorsun. çok yükselirse ayrı tabii. ama ateş görmeden vermek çok ama çok yanlış.C cillibom tatlim cok seviyorum senin bu huyunu tam benim gibi dusunuyorsun her konuda, ya rosebek dr a goturduk vermeliydiniz dedi ya bizim dr lar ayni da o yuzden bizede oyle soyler diye dedim yoksa dr demeden kafama gore yapmam gecenki asidada sukur vermeye gerek kalmadi birde 37.5 a kadar ilac vermemek gerekiyormus degil mi bagisiklik baskilanmasin diye
A a bu kızın içine Eren Kaya kaçmışişte diyorum ya doktorlara bile güvenme diye. öncelikle sadece anne sütü alan bebeklerde demir eksikliği altı ay olmaz çünkü anne sütünden tüm demir ihtiyacını karşılar. hatta anne sütünden alınan demirin neredeyse tamamını aktif olarak kullanır bebek. formul süt kullanan bebeklerde de genelde olmaz çünkü formul sütlerin içlerinde genelde demir vardır. ayrıca bebekler demir depolarını anne karnındayken, son trimesterda doldururlar ve bu depo onlara altı ay yeter. eger prematureyse, anne sütü yerine inek sütü içiyorsa, ek gıda alıyorsa daha dogrusu erken başladıysa almaya demir eksikliği söz konusu olabilir. buna ragmen bizim aklı okul sıralarında kalmış, dogru düzgün okumayan doktorlarımız hemen demir ilacı verirler. haaa bebeğin takibindedir, o bebeğe özel olması gerektiğini düşünür onu bilemem. ama altı aydan önce demir verilmez.. eger kansızlıktan şüpheleniliyorsa da test ile bakılır ve ona göre verilir. çünkü demirin fazlalığı gelişim geriliğine neden olur, ciddi sıkıntılar doğurur. o yuzden test şarttır.
imza: her b.ku araştıran çillibom
Maşallah canım güzel kilo almışDün attığım fotodan da anlaşılacağı üzere Mehmet Alperen im 3 aylık oldu. Bugün kontrole gittik.
Oğluş 8 şubatta kıyafetleri ile 5750 idi. Boyu da 62 cm idi. Bugün de yarı kıyafetleri ile 6750 gram geldi. Boyu 65 cm olmuş :)) maşallah kuzuma. 22 günde gayet iyi. Anne sütüne devam, haricinde bir şey yok dedi.
Ben rota aşısı hususunda olumsuz düşünüyordum ama doktoru yapalım dedi. Adama güveniyorum, istemiyorum diyemedim. Yaptırdık. Kusmadı çok şükür. Bir buçuk saat kadar emzirmedim. Yan etkisi diye sordum. Her aşıda olan yan etkiler bunun için de geçerli, fazlası yok dedi.
Bugün doktorumuz belirtiler başlar fakat dişin çıkması 7.ayi bulur dediKizlar aranizda bebeklerinizin disi cikan varmi oglum disligi elinden birakmiyo parmagini emme deyilde isiriyo benim parmagimi isiriyo ve salya akitiyo aranizda bebisinin fisi cikan var mi ? Ve huysuzluk var uyku uyumama falan
yok onun gibi olamam :)) ama ilaçta çalıştığım için her ilacı biiiiiiin defa düşünüyorum. kendim içerken bile :)A a bu kızın içine Eren Kaya kaçmış
Maşallah canım güzel kilo almış
Bugün doktorumuz belirtiler başlar fakat dişin çıkması 7.ayi bulur dedi
Hangi firmafasin bende eczanede calisiyorumyok onun gibi olamam :)) ama ilaçta çalıştığım için her ilacı biiiiiiin defa düşünüyorum. kendim içerken bile :)
eren aşmış olayı, ben kendi çapımda takılıyorum :)
Allah yardimcin olsun canim Rabbim guc kuvvet versin sana.. Bir an once bebegin de esin de iyilesir insallah.. Ah su misafirler de gelmese hasta ziyareti sonucta ama senin de durumun belli.. Annen yakininidaydi sanirim gelmiyor mu yardima.. Kizim biraz dengesiz kolik dorduncu ayiyla bir nebze olsun rahatladim yani en azindan oyun halisina koyunca oyalaniyor biraz ama bazen de kucaktan indigi an agliyor evi bile o kucagimdayken supurdugumu bilirim..Kızlar bizim koliklik artarak devam ediyo hiç iyi değilim Allah ım ne zormuş kolik bebek. Mahfolduk. Eşimde ayağından ameliyatlı 1 buçuk ay yere basamıycak hep ben gezdiriyorym oda oda. Ev hep misafir dolu hergün eşimi ziyarete geliyolar yazamıyorum buraya. İnternetten baktım da 1 yaşına kadar koliklik devam edebilirmiş ya ben 6.aydan ümitliydim moralim bozuldu. Kolikliği biten var mı peki merak ediyorum ne zaman son bulcak :-(
Doğru yapıyorsun canım kar zarar hesabını iyi yapmak lazım.yok onun gibi olamam :)) ama ilaçta çalıştığım için her ilacı biiiiiiin defa düşünüyorum. kendim içerken bile :)
eren aşmış olayı, ben kendi çapımda takılıyorum :)
Canim senin bebegininmi disi.cikmisti ?@demekoyle_19perikanadi yirmisekizonbirdoksan bebekleriniz cook ama cook tatli masallah onlara.. Rabbim hayirli guzel ömürler versin insallah..
Maşallah çok tatlı, nasıl da huzurlu uyumuşKontrole giderken ; kontrolden sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?