2014 Kasım Anneleri

Ya bizde hep 1000 gr aldik ilk 3 ay..4.ayda 600 gr duyunca şok olmustum..birde emziriyorux iyi güzel alıyorlar diye acaba yeme içmemizi mi ayarlayamadik diyorum
Bizde bu ay 600 gr almisiz anne sutu arti mama berdigim icin mamayi daha az yiyo eskiye gore istahi azaldi 4. Ayda cok belli yani doktor cok normal dedi artik daha az kilo alicakmis bide bu ay 2 hafta ishal olmustu yavrum acaba cok yedi diye vucudu attimi bi sekilde ne bilim yedigini cikariyodu alttan
Anne sutu mama farketmez ne kadar almasi gerekiyosa okadar aliyo benimki mama oyle kof bile kilo yapmadi yani hatta normale gore az bile yavrum hala 6 kilo olmamis kiyafetle 5900 cikti saglik ocaginda

Bende randevu alip o doktora gidicem bakalim ek gidaya falan ne zaman baslayin diycek bide su kan ilaclarini falan sorcam vermelimiyiz bakalim en erken ne zamana randevu var cok yogun bi doktor

Hoş bulduk canım, ben normalde altına iki kat üstünede içe çıtçıtlı badi üstüne kazak sweet ne olursa işte gydryrm yere koycağım zaman üstünd yelek giydryrm sadece eğer ev sıcaksa onuda gydrmyrm çok şükür hasta olmadı battaniyeyi 3 e katlıyrm biraz büyük benim battaniyem üstünede çarşaf serytm ohh mis yuvarlanıyor Bazen halıya kadar sürünüyor ama yanında olunca alyrm hemen

6da uyandık. Babamızı işe uğurladık. :)

Sonra emzirdim ve babaneye bıraktım. İşe geldim
Ohh maşallah bizde gece hiiiç uyumadık 4 buçuk aylık ama hala gaz var ayaklarnı karnına çekip durdu sabta 6 da uyandık oturuyoruz İşe gtmk zor olyrmu uykusuz gecelerde ben daha başlamadım korkuyrm biraz yürütemem diye, bugünde bakıcıyla görüşmem var off çok üzgünümm

Günaydın hanımlar, biz bugün kızımla güne sabah saat 5 buçukta başladık. Kızımın mıkırdanması ile uyandım, alıp emzireyim dedim yok ağlıyor, derken bir koku , aman Allah'ım Bizim hanımefendi kaka yapmış. Yataktan çıkartmadan altını değiştireyim, uykusu fazla açılmasın dedim. meğer taa sırtlarına kadar doldurmuş. Bir baktım nevresim , çarşaf kaka olmuş. Melis'i temizledim giydirdim, nevresimleri değiştirdim. Tam alayım emzireyim dedim, bu seferde bööö diye kustu mu Hadi bir daha kıyafet değiştirme faslı, aldım emzirdim, uyudu. Yerine koydum açtı gözlerini, bir bastı yaygarayı ama sebep ne anlamadım. Ve de bir den susup kapadı gözlerini, uyudu. Saat 7 buçuk olmuştu tabi. O uyuyor şimdi, benim gözler açık Uyku falan kaçtı gitti.

Aslında kan sayımı yapılıp öyle ayarlansa vereceğin miktar daha sağlıklı olur. Mesela bana sağlık ocağı direk günde 4 damla dedi, ama doktorum tahlil sonucuna bakarak "onlar 4 damla diyecek ama sen 6 damla ver" dedi. Tahlil yaptıramazsan da bence doktorunun söylediğini baz alarak ver kan ilacını.

Aynı durum bende de var, sol göğsüm resmen boş. Sık sık onu veriyorum emsin diye ama az çekiyor birşey gelmeyince basıyor yaygarayı. Bir süredir sadece sağ göğsüm ile emziriyorum. Bir arkadaşla konuştum, "ben oğlumu sadece sağ göğsümle beslenmiştim 6 ay" dedi. İlk günden beri onun sol göğsünden gelmemiş süt yani. Ya bana artık herşey normal gibi gelmeye başladı, gelmiyorsa gelmiyor dedim, yükledim sağ göğsüme bende , ne yapayım.

kan damlası veren arkadaşlar rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bebışın kakasında kırmızı nokta gibi[ kan gıbı] bırşeyler gördüm sızdede oluyormu?

Benim hiç öyle birşey dikkatimi çekmedi.

Gunaydın kızlar. Kızımın üç gundur kaka sorunu varya. Dun yaptı bıkere azcık oda yeşil camur gıbıydı. Hep ıkınma halınde.

Evet, bırakıp gelmek çok zor ama malesef şartlar bunu gerektirdi. İzin rapor falan alıcam ama büyük ihtimalle. 2 gecedir Alperen de çok kötü. Ben uykusuzluktan çatladım dün gece. Boğazım ağrıyordu dünden beri. Bir de akşam baş ağrısı başladı... Allahtan 2 gibi de olsa uyudu ve 6da uyandı.

Bi de süt sağma derdi var. İş yerinde her yerde kamera var. Bi yığın adam ve şahıs var..

Sıkıntılı anlayacağın..

Sabahin 4 unde uyanilir mı yahu sabah olmuş gibi gulucukler atmalar bakmayinca çığlığı basmalar.. sarhos gibiyim ve kucuk beyi yeni uyutabildim.. eşim de sinir etti sabah sabah zaten uykusuzum yerinden bile kalkmayan adam artik bizi gece istemiyormus yaninda sadece sevmeye geliyor ohh ne ala memleket! Cook kizginimm

yaaaaa aynı sıkıntı var bende de tubis, geçen gece agla agla deli oldum. normalde bogulurdu bebeğim gelen sütten, şimdi içinden koçanı alınmış mısır püskülü gibi gögüslerim. hiç tas gibi olmuyor. hatta sağdığımda bile cok gelmedi. bu aylarda süt kontrollü olarak üretiliyormuş, normal diyorlar ama hiç içime sinmiyor. 19 unda kontrolumüz var ve su ana kadar 450 gr almış bizim kontrollere göre. bildiğim kadarıyla normal ama demir çok küçük doğdu, bizim için de nırmalmi bilmiyorum. iki gündür bakıma aldım kendimi. sanki düzelecek gibi. moralimizin yüksk olması lazım tubiş.

bu arada pompanın azalttığı tamamen yanlış bilgi, tam tersine arttırıyor. benim pompa salonda dünden beri ve sürekli sağım modundayım. her emzirme sonrasında pompa, arada sağdığımı verdiğimde de yine sağma. sağmaya devam yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…