- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
Seni bu denli kızdırıp nefret ettiren sebep nedir bilmiyorum ama o suratı ben yapsam ve kp çekip gitse esim beni bosar.Bende iğreniyorum ama arada torunlarını götürüyorum onlar için değil sadece çocuğum dede ve babaanne duygusunu tatsın diye.Biraz böyle düsünürsen belki daha kolay katlanabilirsin.Kızlar eşim aradı şimdi akşama annemler geıyo dıye. Yanı kv kp gelcek. Şimdiden sinir stres sardı benı. Kp en son 1 ay once gelmişti ben beşkarış suratla oturunca kapıyı çekıp çıkıp gıtmiştı yüZsüz nasıl gelcek şimdi acaba. Eşimede dedım benı degıl annen senı aradıgına gore sen gelmeden gelmesınler dedım. Dua edıyorum kızım hepsınde aglasn durmasın dıye sizde edın sabır dileyın bana. Kızıma dokunucakları bile aklıma gelınce cıldırıyorumya
AYNEN katılıyorum sana aynı seylerı benım kayınvalıdemde yapıyor anne ben yıkıcam dıyorum bır bakmısım eve geldim ben yıkadım dıyor benıde sınırlendıyor ne soylersem soylıyım aynı seyleri yapıyor bende artık bıktım aynı seylerı soylemekten ama aslında buda cok guzel bırsey cok sevıyor ama bız sınır oluyoruz sankı cocugumuzu elınden alcakmıs gıbı zaman gectıkce takmamaya basladım bırde soyle soylıyım cnm tek basıma yıkadım yerı geldı yapabıldıgımı gorsun dıye sonra zaten benım işime geldi işten gelıyorum yoruluyorum cocuguma daha cok vaktım oluyor sıkıntı yok ben istesem yıne yıkarım zaten benım cocugum takma bosver afedersın sıçan çıktıgı yerı unutmazmıs ıstedıklerı kadar sevsınler ne yaparsa yapsın bebegın senın kokunu bılıyor senden kopAMAZ VE anneden asla vazgecmzler kımsenın gücü yetmz ALLAHTAN BASKAtabiki biz bunun farkındayız asla bişi demiorum da benm kv çok sahiplenio bana bile bırakmak istemio daha bi kere kendim yıkamadım çocuğu hergün geldiği içini bize ben varım ne gerek var dio bişi olur dio düşün.altını ben açamıomuşum gibi gelir gelmez altını açar sorsun en azından ne zaman açtın sanki ben ona altını açamazsın mı diyorum.bu gibi şeylere beni sinir edio ama yapıcak bişi yok tabi şimdi onda güzel bakıo ben bişi demiorum güveniorum tabiki ama şunu şöle yap anne dediğim zaman dinlemio gene kendi bildiği yapıo.
biz normalde farklı sehirlerdeyiz simdi işe baslayınca gelcek bakalım beni nasıl delirtecek kp de olcak birde görümcemin oğlunada bakıyo cocugu bırakacak kimse yok diye onuda getircek sabır sabır
maşallah paşaya .yesin onu teyzesii.guduuuuu
Bende indirdim simdi
AYNEN katılıyorum sana aynı seylerı benım kayınvalıdemde yapıyor anne ben yıkıcam dıyorum bır bakmısım eve geldim ben yıkadım dıyor benıde sınırlendıyor ne soylersem soylıyım aynı seyleri yapıyor bende artık bıktım aynı seylerı soylemekten ama aslında buda cok guzel bırsey cok sevıyor ama bız sınır oluyoruz sankı cocugumuzu elınden alcakmıs gıbı zaman gectıkce takmamaya basladım bırde soyle soylıyım cnm tek basıma yıkadım yerı geldı yapabıldıgımı gorsun dıye sonra zaten benım işime geldi işten gelıyorum yoruluyorum cocuguma daha cok vaktım oluyor sıkıntı yok ben istesem yıne yıkarım zaten benım cocugum takma bosver afedersın sıçan çıktıgı yerı unutmazmıs ıstedıklerı kadar sevsınler ne yaparsa yapsın bebegın senın kokunu bılıyor senden kopAMAZ VE anneden asla vazgecmzler kımsenın gücü yetmz ALLAHTAN BASKA
Güzel bir program... Bende de my days var... Ben kırkımdan 45 gün sonra adet oldum... Sonra yine 45 gün geçti adet oldum... Bakalım öyle mi gidecek hep.. Kendi düzenime ne zaman dönücem... Bir de şu korunma işini halledemedim spiralden de korkuyorum
o 2 çocuk çok zor olur ya senn bebiş ne kadarlık.benm kc çok ii bakıo aslında allah razı olsun ama bazen bana laf yaptırmıo ben biliorum 3 tane büyüttüm bilmm ne neymiş ilk torunmuş bu yüzden bu kadar bağlı sanki benm de 5 diorum anneyim ben benle bir olamazsın diorum bende babanneyim dio bişi oluo söz sahibi öncelikle anne babadır şımarık olmasın her dediğini yapmayın ileri zamnlarda bizi takmaz diorum bende babanneyim ben yap dersem yapar dicem de dio.onlara sinir oluorum
ya tabili bunu bilioruz bizden vazgeçmez aklı erince ne kadar bakarsa baksın biz ordayken bizden ayrılmaz bunu kv derlerde bilio aslında yediremiolar kendilerine şimdi zaten kış akşam üşür yıkasın ben yeni başladım işe çocuk 4,5 aylık ben evdyken yaptırmadı oturmaya başlasın yıkarsın dio.çocuk senn çocuğun dio bişi olduğunda daama bizde hevesliyiz ilk bebek bakmak istiyoruz ilgilenmek istiyoruz benm kv istio mesela yoğurta mı geçcek hemen çok çok yesin anne diyorum yavaştan başlıcan diki o ona ne yetermiş ben hep verdim.hemen öle sanki biz ona bakamıosun dioruz ozaman öleymiş şimdi böle bende diorum senn ilk çocuğun olduğunda biliomuydun bizde öğrenicez fırsat ver diorum neymiş kıyamıomuş.
spiral bende yaptıramadım hap kullanıyorum diana35 aile hekimine yazdırabilirsin düzensizliğin de varmıs.
Güzel bir program... Bende de my days var... Ben kırkımdan 45 gün sonra adet oldum... Sonra yine 45 gün geçti adet oldum... Bakalım öyle mi gidecek hep.. Kendi düzenime ne zaman dönücem... Bir de şu korunma işini halledemedim spiralden de korkuyorum
o dert herkesde var cnm kocama yaklaşmaya korkuorum valla :):)
spiral bende yaptıramadım hap kullanıyorum diana35 aile hekimine yazdırabilirsin düzensizliğin de varmıs.
Sorma yani... Ben yaklaşmasam da sağolsun kendileri ilk günlerine geri döndü hiç rahat durmuyor...Bir kaza olursa artık evde otururum çocuk bakarım
Bunu okuyun gecen arkadas,paylasmisssSevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada “bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap”, “bir duşa gir ben burdayken ben misafir değilim”, ” ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen” gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var. Zor değil.
Sevgiler.
:))))))
(Kaynak bilinmiyor)
benim ki benden daha çok korkuyoo bide çocuk uyandı aman sessiz insan adapte olamıyo ki zaten yapmamak daha iyi heralde
Memurum canım. Senelik izni var. Rapor konusunda haklısın ama napayım bebeğimle olmak istiyorum. Ücretsiz izin alamıyorum.çift maaşa alışana zor gelir . Bi de istanbul da çok çok zor tek maaşla geçinmek.Aa e supermis birde cikman ucretsize gerek yok ama yillik iznini kullan once bence
Rapora gelince o biraz haksiz kazanc bence oyle bisey yapma cocugunun bogazindan haram lokma gecirme sonucta o raporlar hastalik sebep gosterilerek veriliyo ama hasta degiliz sukur bende alabilirdim ama tercih etmedim hakkim degil cunku sen memurmusunbelki sizde baska turludur rapor almak bilmiyorum ama ben ozelde calisiyorum ancak hastayim diye rapor almam gerekir
ise basladıgımda 4 aylık olcak insallah bizimki gecen ay geldiğinde bebeğe hep ağla hep huysuzlan annene babana rahat verme diyodu şimdi o bakmaya gelince aynısını bende dicemo 2 çocuk çok zor olur ya senn bebiş ne kadarlık.benm kc çok ii bakıo aslında allah razı olsun ama bazen bana laf yaptırmıo ben biliorum 3 tane büyüttüm bilmm ne neymiş ilk torunmuş bu yüzden bu kadar bağlı sanki benm de 5 diorum anneyim ben benle bir olamazsın diorum bende babanneyim dio bişi oluo söz sahibi öncelikle anne babadır şımarık olmasın her dediğini yapmayın ileri zamnlarda bizi takmaz diorum bende babanneyim ben yap dersem yapar dicem de dio.onlara sinir oluorum
Bizde oturma odamızda yıkıyoruz. Banyo öncesi hummalı bir hazırlık yapıyoruz beyefendiyenormalde tv izletmiyoruz, Erene kalsa 7/24 tv izler, o kadar dikkatini çekiyor. Dün banyo yaparken hadi tv izleyebilirsin diyoruz, tv ye bakmıyo bile, eşimin elindeki kovaya, bi bana, bi Babasına bakarak ağlamaya Başlıyor. Anlıyor banyo hazırlıklarını. Çok akıllı bu Zamanın bebeleri.
Biz garantiliyoruz uzun uyuyacağı zamanı ayarlıyoruzKız ilk evlendiğimiz günlerdeki gibi Allah'ım bir de uzun uzun... Hiç demiyor ki çocuk uyanır mı uyanmaz mı... Hiç keyfinden de taviz vermiyor... Adapte olayı biz de yaşanmıyor valla... Ben hep korkardım annelik duygusunu tadınca diğer şeylerden soğurum diye şükür olmadı..
ise basladıgımda 4 aylık olcak insallah bizimki gecen ay geldiğinde bebeğe hep ağla hep huysuzlan annene babana rahat verme diyodu şimdi o bakmaya gelince aynısını bende dicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?