2014 Kasım Anneleri

Kızlar iyi akşamlar nerden başlayıp ne diyeceğimi bilemiyorum. Arada yazabikiyorum çünkü çok zor bir kızım var.doğduğu ilk günden bugüne kadar sürekli ağlayan bi kızım. Benim artık hiç sabrım kalmadı sinir krizleri geçiriyorum bunları yazarken bile ağlama krizindeyim .all ne verirler hayırlısını versin evladına hayırsız hiç vermesin.sinirlerim lacak oldu sürekli ağlayan yemeyen içmeyen uyumayan bi kızım var.ne gecem var ne gündüz umut var delirdi artık 1 sene ya 1 sene ne doğum heyecanını yaşattı bana ne büyürken izlemem ne dış çıkardığını sevibebildim ne güzel kıyafet alıp da giydirmeye süsleme izin verdi evladın nasıl bisey olduğunu yaşayamam allah rızası için ne yapabilir ben yoksa sonun hiç iyi değil. . Tansiyon hastası oldum vitiligo hastası oldum sinir hastası oldum yaparsam yapayım kısır döngü sonuç hep aynı hep aynı lanet olsun hep aynı. ..

Şimdi balkonu yıkıyordum aklıma geldin esila napıyor acaba dedim yazmışsın buraya
Arkadasım emin ol çoğumuz aynı durumdayız benim oğlumda çok Mızmız durduğu yerde durmayan bir çocuk bazen oluyor Kafayı Yicek gibi oluyorum çıkmazda sanıyorum kendimi ama bir yerde sakin olmak zorundayız yapacak bir şey yok ben sana şunu diyeceğim bence psikiyatriye git eğer emzirmiyorsan çünkü sen ne Kadar rahat olursan çocukta o kadar rahat oluyor ister istemez yorgunluktan gerginlikten çocuğa bakışın tutuşun bile Değişiyor ve bunu hemen anlıyorlar çevrende destek olacak kimsen yok mu Çalışıyor musun

Adı ne balık yağının bende mi alsam kuş kadar yemek yiyor
canim.balik yagini sormusdun biDe ocean marka kullaniyoruz dene bence. Eskiye nazaran cok şükür biraz daha iyi ama uzErinde 4 yasustu gibi bir uyari var dr umuz onnemsiZ oldugunu soyledi iciniz rahat kullanın dedii

Canim lütfen sakin ol öncelikle. Her birimiz çekiyoruz inan. Sagligi yerindeyse yemesin varsin. Suslenmesin bosver. Uyku konusunda hepimiz sikintiliyiz... bende bazen çok bunaliyorum. Tam o zamanda acıyorum müziği dans etmeye başlıyorum.kucagimda bazen ise yerde Emir ile.. o kadar hosuna gidiyor ki.. bende desarj oluyorum. Sende sıkıldığın anda dene bence.
canim.balik yagini sormusdun biDe ocean marka kullaniyoruz dene bence. Eskiye nazaran cok şükür biraz daha iyi ama uzErinde 4 yasustu gibi bir uyari var dr umuz onnemsiZ oldugunu soyledi iciniz rahat kullanın dedii

Bizim dr ve benim jinekologum ( hamile iken biri bana onermisti) bu balik yaglarinin tamamen boşuna olduğunu söyledi. Piyasada ne kadar balik yagi varsa boşuna dedi. Bilmiyorum nasıl ve kime inanacagiz.

Bir çok arkadaş bundan kullanıyor Sağol arkadaşım bende alayım

Ben şükrediyim halime o zaman ama ne biliyim işte arkadaşım deyince akşam 9.da yatarsa sabah 9.da akşam 10.da yatarsa sabah 10.da kalkıyor diye benimki niye böyle diye sorgulamaya başladım..cevabına teşekkürler

Uzun uzun anlatmışsınız teşekkürler..18 ayı doldurunca uykusu düzelmiş iyi bari az kaldı sayılır bizmkide öyle olursa

Ağlatmak banada zor geliyor.ağlamasının altında ne sebep var bilemeyiz belkide sadece annesine sarılmak için ağlıyor..bu bile çok geçerli bir sebep

Yazdıklarını okuyunca üzüldüm.Allah sana sabır ve gayret versin.gerçekten hepimiz çok yoruluyoruz ben aileme uzak oturuyorum kv yakın onlarla görüşmek bile eskiden pek istemezken bebeğe yardımcı oldukları için çok cazip geliyor.şimdi görümcemin bebeği olunca ona biraz daha fazla yardımcılar ama olsun yinede varlıklarından memnunum.görümceme gştmek hepsi beni psikolojik olarak rahatlatıyor.şimdide onun kızını görünce en azından bu günleri atlattım diye seviniyorum.

Efa_vit canim hem balik yagi hem multivitamin doktorums istahsz oldugu icin gerekli vitaminleri alir dedi icinde 12 vitamin var ve ustun lezzet odulu almis canim bes meyve karisimindan olusuo bayila bayila yiyio bizimkisi

Inan canim bi lojmanda oturuom hep genc kesim herkes sole uyku egitimi verdm bole yaptim sende yap inan doldurusa getiriorlar beni:)) her cocuk bir olmyor tabi inan 1 yildir 3 saat deliksz hic uyumadim gucumun tukendigini hissediorum bazen rabbim tum uykusz annelere bol uykulu gunleri cok yakin zamanda nasip etsin ins:)) buarda bnmde tek tesellim o bu gunlerde gececek.....

Her cocuk bir olmuor canim isde bunu annelere anlatmak guc tabi :)) kimi guzel yer uyumaz kimi uyur yemez kimi her ikisinede yapar o zaman tadindn yenmez:)) rabbim baska hastalik keder vermesinde bunlar falan gelir gecer.. Benm eltimin oglu da 3 yasinda dogdugunda beri gece hic kalmamis dusun bende cok ic cektim neden benimki ole diil die:))

benim iki kızım da emiyor, ağız sütü geldi, sorun olmadı yani M mengur

benim iki kızım da emiyor, ağız sütü geldi, sorun olmadı yani M mengur
içim rahatladı ben de doktorun önerisi ile 5. Ay sonrası artık sütten kessem mi diyordum. sen tüm hamilelik boyunca emzirdin mi canım rahimde kasilma fln oldu mu
ağız sütü oluşumu ve yeni doğanın emmesi için büyüğe bir süre emzirme molası mi vermek lazım

Efa_vit canim hem balik yagi hem multivitamin doktorums istahsz oldugu icin gerekli vitaminleri alir dedi icinde 12 vitamin var ve ustun lezzet odulu almis canim bes meyve karisimindan olusuo bayila bayila yiyio bizimkisi
gecmis olsun senin de bebeginin alerjisi varmis.. Bu ilaci sirf istahsizliktan mi aliyor yoksa gerekli vitaminleri alamadigindan mi canim?

Merhba kızlar oğlumun 1 yaş kan tahlillernde demir ve b12 düşük çıktı hmn iğnelere başladık.demiri de ferro sanol günde 5 ml veriyorum tabi işkence gbi.oğlum Ztn pek uyumzdı şimdi gece mızırdanarak uyanıyo sık sık.bellki bi sıkıntsı var.bu şurup karın ağrısı mı yapıyo acaba?benzer durumlrı yaşayan var mı ki?

gecmis olsun senin de bebeginin alerjisi varmis.. Bu ilaci sirf istahsizliktan mi aliyor yoksa gerekli vitaminleri alamadigindan mi canim?
Cok tesekkur ederim.. Ya canim soyle anlatiyim ben balik yagini kullanmaya baslamadan once 2 eczaciya danisdim ikisinide soyledigi 1 yasindaki bebeklere balik yagindan ote multimivatimin tavsiye ediors dedi neyse snra doktor kontrolumuzde doktorumuza sadece balik yagi kullanabilirmyiz dedim oda ii fikir de multivitaminli olandan yaziyim hem gerekli vitaminleri karsilar dedi ile bi vitamin eksikikmizde yok yani sadece demirimiz dusuk.. Kullanmaya basladigim gunde oglumun agzini isteyerrk actigini gordum masaallah hani az yiyio hala ama isteyerek acio agzini bu ilac aciktirio sanirim buarada sadece uc ay kullanin dedi

B12 bizim 9 ay kontrolumuzde 81 cikmisti 6 hafta bizde b12 ignesi kullandik ama doktor tavsiyesoyle igne olmadik igneyi kirdim icirdim ve 700 e firladi sukur o hemen yukselior korkma .. Demirimiz dusukdu hala dusuk akdeniz anemisinden ettiler suphe elhamdulillah temiz cikti biz gunde 20 damla kullaniors kan ilacini dokrotumuzn dedigi b12 eksikliginin istahsizlik uyku duzeni bozdugu sac dokulmesine neden oldugunu anlatmisti.. Buarada idrar yollari iltihabida kansizlik yaparms onada bi kultur baktr onuda uc ay oncesnde agir bi sekilde atlattik benim sipa o kadar cok sey yasattiki bana saolsun cocuk hastaliklari konusunda istemeden baya bilgi sahibi oldum herseye bi cvbim var yani:))) baya uzun oldu:))

evet canım doğuma girene kadar emzirdim. Hatta doğumdan çıkar çıkmaz ikisini de emzirdim. Hiç ara vermediğim halde ağız sütü geldi, büyük kızım 2. kez ağız sütü memiş oldu.
Benim doktorum da başta bıraktırmamı tavsiye etti ama kararı bana bıraktı. Bebeğin gelişiminde gerileme vb durum olursa bırakırsın demişti. Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadık. İkisi de gayet sağlıklı. Tek sıkıntı ikisi de aynı anda emmek istiyor kıskançlıktan :)

Merhaba canim benimde cocuklarimin arası 16 ay bende hamileligimin 6.5 ayına kadar emzirmeye devam ettim 5.aydan sonra yeni bebek için süt yapımı başlıyor vücutta bu yüzden gerek görürsen 5.aydan sonra kes bencede ağız sütünü alması için doğumdan sonra ilk 1 hafta falan buyuge ara vermen gerekir bu da onu sinirli yapabilir ikisiyle o durumda ilgilenmek zor olur ama bunun üstesinden gelebilirim dersen bebeğinin gelişimi ve kendi sağlığında yolundaysa emzirebilirsin ama kendini çok iyi beslemelisin ben çok güçsüz düşmüştüm mesela 6 kilo aldım sadece 3.buçuk kiloydu bebeğim ve rahim tam toparlanmadigi için erken olma ihtimali oluyor aslında hamilelikten çok seni yoran büyük oluyor yardimci olabilecek birileri olursa bu dönemde rahat edersin çünkü tam hareketli zamanları çok zor bir o kadarda güzel bir süreç seni bekliyor ama bir şekilde atlatiyorsun güçlü olmak zorundayız çünkü biz anneyiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…