- 11 Aralık 2013
- 1.248
- 788
- 73
- 35
evet canım doğuma girene kadar emzirdim. Hatta doğumdan çıkar çıkmaz ikisini de emzirdim. Hiç ara vermediğim halde ağız sütü geldi, büyük kızım 2. kez ağız sütü memiş oldu.
Benim doktorum da başta bıraktırmamı tavsiye etti ama kararı bana bıraktı. Bebeğin gelişiminde gerileme vb durum olursa bırakırsın demişti. Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadık. İkisi de gayet sağlıklı. Tek sıkıntı ikisi de aynı anda emmek istiyor kıskançlıktan :)
Merhaba canim benimde cocuklarimin arası 16 ay bende hamileligimin 6.5 ayına kadar emzirmeye devam ettim 5.aydan sonra yeni bebek için süt yapımı başlıyor vücutta bu yüzden gerek görürsen 5.aydan sonra kes bencede ağız sütünü alması için doğumdan sonra ilk 1 hafta falan buyuge ara vermen gerekir bu da onu sinirli yapabilir ikisiyle o durumda ilgilenmek zor olur ama bunun üstesinden gelebilirim dersen bebeğinin gelişimi ve kendi sağlığında yolundaysa emzirebilirsin ama kendini çok iyi beslemelisin ben çok güçsüz düşmüştüm mesela 6 kilo aldım sadece 3.buçuk kiloydu bebeğim ve rahim tam toparlanmadigi için erken olma ihtimali oluyor aslında hamilelikten çok seni yoran büyük oluyor yardimci olabilecek birileri olursa bu dönemde rahat edersin çünkü tam hareketli zamanları çok zor bir o kadarda güzel bir süreç seni bekliyor ama bir şekilde atlatiyorsun güçlü olmak zorundayız çünkü biz anneyiz...
Canım dostum bana bakma hiç ben çok çok zor kilo alan biriyim anında aldığımı da veririm ailecek zayıfız biz kardeşlerim 45 kilo çok Zayıf olmakta iyi bişey değil sen kaç kilosun şimdi
Kızlar iyi akşamlar nerden başlayıp ne diyeceğimi bilemiyorum. Arada yazabikiyorum çünkü çok zor bir kızım var.doğduğu ilk günden bugüne kadar sürekli ağlayan bi kızım. Benim artık hiç sabrım kalmadı sinir krizleri geçiriyorum bunları yazarken bile ağlama krizindeyim .all ne verirler hayırlısını versin evladına hayırsız hiç vermesin.sinirlerim lacak oldu sürekli ağlayan yemeyen içmeyen uyumayan bi kızım var.ne gecem var ne gündüz umut var delirdi artık 1 sene ya 1 sene ne doğum heyecanını yaşattı bana ne büyürken izlemem ne dış çıkardığını sevibebildim ne güzel kıyafet alıp da giydirmeye süsleme izin verdi evladın nasıl bisey olduğunu yaşayamam allah rızası için ne yapabilir ben yoksa sonun hiç iyi değil. . Tansiyon hastası oldum vitiligo hastası oldum sinir hastası oldum yaparsam yapayım kısır döngü sonuç hep aynı hep aynı lanet olsun hep aynı. ..
Çok teşekkrler cvp için,artık cvpsız kaldıgı için paylaşmlar bakmıyodum uzun süredr buraya.allah razı olsun cnm.idrarınada bakıldı çk şükr çıkmdı bişe.kan şurubuna baglıyorum uyanmasını çok gazlı çünkü.bagrsak düzenini etkiledi sanırım.b12 anneden geçiyomş bende oğlumun ampülünden geri kalanı içiyorum:) bi arkdş demiş emzrmeyi oyuna cevrdi diye bnmkide öyle.çok uzun süre memede kalıyo napcagmı şaşrdım walaB12 bizim 9 ay kontrolumuzde 81 cikmisti 6 hafta bizde b12 ignesi kullandik ama doktor tavsiyesoyle igne olmadik igneyi kirdim icirdim ve 700 e firladi sukur o hemen yukselior korkma .. Demirimiz dusukdu hala dusuk akdeniz anemisinden ettiler suphe elhamdulillah temiz cikti biz gunde 20 damla kullaniors kan ilacini dokrotumuzn dedigi b12 eksikliginin istahsizlik uyku duzeni bozdugu sac dokulmesine neden oldugunu anlatmisti.. Buarada idrar yollari iltihabida kansizlik yaparms onada bi kultur baktr onuda uc ay oncesnde agir bi sekilde atlattik benim sipa o kadar cok sey yasattiki bana saolsun cocuk hastaliklari konusunda istemeden baya bilgi sahibi oldum herseye bi cvbim var yani:))) baya uzun oldu:))
Bizimkide kestiiiEvet doktor kış Ayında Güneş almağı için yaza kadar devam dedi
Rica ederim ne demek.. Doktor banada soyledi senden gerekli b12 gecmio die kandan baktirdm sukur bnmki iyimuss amaa bende senin gibi icmistimÇok teşekkrler cvp için,artık cvpsız kaldıgı için paylaşmlar bakmıyodum uzun süredr buraya.allah razı olsun cnm.idrarınada bakıldı çk şükr çıkmdı bişe.kan şurubuna baglıyorum uyanmasını çok gazlı çünkü.bagrsak düzenini etkiledi sanırım.b12 anneden geçiyomş bende oğlumun ampülünden geri kalanı içiyorum:) bi arkdş demiş emzrmeyi oyuna cevrdi diye bnmkide öyle.çok uzun süre memede kalıyo napcagmı şaşrdım wala
cok cok gecmis olsun.. Malesef ki kizim da hasta.. Dedigin gibi hiriltili nefes alma geniz akintisi fln vardi hatta uykusunda tikandi iki kere nefes alamadi elim ayagim titredi kendine getirene kadar cok korktum cok.. Allahim yavrularimiza sifa versin.. Biz de antibiyotik ve öksürük surubu kullaniyoruz malesef ki..Günaydın kızlar.
Biz yine hasta olduk ve nefes almakta zorlardı ses tellerine inmiş.öyle bir ses vardıki hırıltı nefes alırken anlatamam.cuma akşamı gittik acil hava aldık ve iğne eve geldik ben tekrar verdim hava ama rahatlamadı biz yine doktora ve yatış yaptı.
Serum iğne ve havayla kendimize geldik biraz serum takılı çok zor olduu.
Cumartesi sabaha karşı gittik akşam döndükk.bugün yine kontrole gidicezz.rabbim hasta çocuklarımıza şifa versin.çok hasta çocuk vardı.
Yanımızdaki yatakta kıyamam 20 günlük bronşit olmuşşş.çok zorr çokk..
benim kizim cok cok düşkünken bir ay once birden birakti bir daha hic agzina almadi canim.. Birakiyor olabilir dedigin gibi ama insallah devam eder emmeye..günaydın hanımlar benim kızım bir haftadır emmiyor memme diyor acıyorum ısırmak dışında hiç birşey yapmıyor sizdede böyle oldumu acaba artık bırakıyor olabilir mi
cok cok gecmis olsun.. Malesef ki kizim da hasta.. Dedigin gibi hiriltili nefes alma geniz akintisi fln vardi hatta uykusunda tikandi iki kere nefes alamadi elim ayagim titredi kendine getirene kadar cok korktum cok.. Allahim yavrularimiza sifa versin.. Biz de antibiyotik ve öksürük surubu kullaniyoruz malesef ki..
evet benimkide baya düşkündü ama emmiyor artık yinde çok şükür yaşına kadar emdi diğer türlü bıraktırmakta başlı başına bi problem zatencok cok gecmis olsun.. Malesef ki kizim da hasta.. Dedigin gibi hiriltili nefes alma geniz akintisi fln vardi hatta uykusunda tikandi iki kere nefes alamadi elim ayagim titredi kendine getirene kadar cok korktum cok.. Allahim yavrularimiza sifa versin.. Biz de antibiyotik ve öksürük surubu kullaniyoruz malesef ki..
benim kizim cok cok düşkünken bir ay once birden birakti bir daha hic agzina almadi canim.. Birakiyor olabilir dedigin gibi ama insallah devam eder emmeye..
çok geçmiş olsun canım Rabbim beterinden korusun yavrularımızıKizlar birz once oglum apartmnn merdivenlerinden assaga dustu elim ayagim hala titriyr okadar kotuyumki
ust komsum kapidan bise istedi sonra mutfaga kadargeldi oglumda icerde yegenimle birlikteydi yegnm seslndi teyze yuruyebiliyrmu dedi evet dedim oda birakmis yanimiza gelsn die kapi acik komsumda benim onumde gormedim bile gectigini bi ses yuz ustu merdivenlerde dudagi az bise kanadi dr gotrmedim esim duysa beni maff eder nasil boyle bi dikkT sizlik yaparsn die
Allahm dusmanima yasatmasn boyle bi durumu
geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin oğluna ve tüm hastalarımızaGünaydın kızlar.
Biz yine hasta olduk ve nefes almakta zorlardı ses tellerine inmiş.öyle bir ses vardıki hırıltı nefes alırken anlatamam.cuma akşamı gittik acil hava aldık ve iğne eve geldik ben tekrar verdim hava ama rahatlamadı biz yine doktora ve yatış yaptı.
Serum iğne ve havayla kendimize geldik biraz serum takılı çok zor olduu.
Cumartesi sabaha karşı gittik akşam döndükk.bugün yine kontrole gidicezz.rabbim hasta çocuklarımıza şifa versin.çok hasta çocuk vardı.
Yanımızdaki yatakta kıyamam 20 günlük bronşit olmuşşş.çok zorr çokk..
canım durumun zor.zaman zaman hepimiz buna benzer şeyler yaşadık.öncelikle bebeğin ağlama nedenini bulmak lazım. bir hastalığımı var, alerji gibi bir şey varda o mu rahatsız ediyor veya çok hassas bir bebek ışığa sese karşı aşırı mı tepki veriyor veya daha sesli ışıklı ortamlarda mı rahat ediyor gibi durumları bir araştır. bence daha önemli konu ise senin ruh sağlığın annenin ruh sağlığı iyi değilse çocuğun iyi olması düşünülemez. bu nedenle ilk önce senin kendini rahatlatman tedavi olman gerekiyor. bence anne , kardeş vb bir imkanın varsa çağır biraz yanında çocuğun bakımına yardımcı olsunlar. sende kendine biraz zaman ayırırsın, bir sorun varsa çaresi de vardır. son olarak ta ben çocuksuzluğu uzun bir süre yaşadım nasıl olduğunu çok iyi bilirim anlaman için örnek vereyim hani gözlerini kayıp edersin kör olursunda millet sana acıyarak bakar veya top oynayan çocukları izleyen tekerlekli sandalyedeki çocuğun ruh halini düşüne biliyormusun işte öyle.Kızlar iyi akşamlar nerden başlayıp ne diyeceğimi bilemiyorum. Arada yazabikiyorum çünkü çok zor bir kızım var.doğduğu ilk günden bugüne kadar sürekli ağlayan bi kızım. Benim artık hiç sabrım kalmadı sinir krizleri geçiriyorum bunları yazarken bile ağlama krizindeyim .all ne verirler hayırlısını versin evladına hayırsız hiç vermesin.sinirlerim lacak oldu sürekli ağlayan yemeyen içmeyen uyumayan bi kızım var.ne gecem var ne gündüz umut var delirdi artık 1 sene ya 1 sene ne doğum heyecanını yaşattı bana ne büyürken izlemem ne dış çıkardığını sevibebildim ne güzel kıyafet alıp da giydirmeye süsleme izin verdi evladın nasıl bisey olduğunu yaşayamam allah rızası için ne yapabilir ben yoksa sonun hiç iyi değil. . Tansiyon hastası oldum vitiligo hastası oldum sinir hastası oldum yaparsam yapayım kısır döngü sonuç hep aynı hep aynı lanet olsun hep aynı. ..
iyiyim canım kızlar da iyi şükür. Onlara kardeş geliyor kısmetse. Sizler nasılsınız?
ay ciddimisin canım 3.demi geliyor çok sevindim @grillcim hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah canım, bizde iyiyiz elifim de zeynepimde iyiler şükür, çalışmıyor olsam inan 3. yü hemen düşünürüm nasip kısmet bakalım ne zaman olur :)iyiyim canım kızlar da iyi şükür. Onlara kardeş geliyor kısmetse. Sizler nasılsınız?
Bende denedim 6. Aydan sonra.. aslinda dislerimiz de geç çıktı da ben beceremedim bu işi bi daha da denemedim zaten:) ya ben çok merhametliyim dayanamadim ya da bu uyku egitimi her cocuga göre degil onu anladim:))Inan canim bi lojmanda oturuom hep genc kesim herkes sole uyku egitimi verdm bole yaptim sende yap inan doldurusa getiriorlar beni:)) her cocuk bir olmyor tabi inan 1 yildir 3 saat deliksz hic uyumadim gucumun tukendigini hissediorum bazen rabbim tum uykusz annelere bol uykulu gunleri cok yakin zamanda nasip etsin ins:)) buarda bnmde tek tesellim o bu gunlerde gececek.....
Hayranim sizeay ciddimisin canım 3.demi geliyor çok sevindim @grillcim hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah canım, bizde iyiyiz elifim de zeynepimde iyiler şükür, çalışmıyor olsam inan 3. yü hemen düşünürüm nasip kısmet bakalım ne zaman olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?