- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
Diriliş Ertuğrul mu:)Günaydın arkadaşlar..
Perşembe sabahları çok uykusuz oluyorum..
Malum Çarşamba akşamı bir dizim var zaten onu izleyeyim derken uyku yalan oluyor..
Şimdi de halim yok..
Carputicigim cok tebrik ediyorum seni..dun senden görüp kocama söyledim hem biraz başbaşa kalalim dedim oglumsuz bir yere gitmem dediValla arada böyle Fırsatlar yaratıcam yoksa evde Kafayı Yicem yani tabi yamanı sabahın köründe bıraktık sessizliğe ve beşiğine Alışık olduğu için 12 saat boyunca 40 dakika uyumuş sadece gözlerinin altı Çukur olmuştu yavrumun ama kuzeni de ordaydı çok eğlenmiş yürüyor ya artık hiç ayrılmamış peşimden yemeklerini bile Yaptım bıraktım daha az vicdan azabı çekmek için arada karı koca baş başa kalmak Lazım iyi oluyor
Diriliş Ertuğrul mu:)
Hastasıyım o dizininKara Sevda
Deli gibi takıntılı olduğum dizilerden oldu...
Hayatımda böyle takıntılı izledim birkaç dizim oldu..
Bu seneki de bu oldu : )
Kız alttan alma götür beni bi yerlere Kafayı yerim yoksa de götürsün oğlu olmadan gitmezmiş bahane işte ay bu erkek milleti sırf gıcık vallaCarputicigim cok tebrik ediyorum seni..dun senden görüp kocama söyledim hem biraz başbaşa kalalim dedim oglumsuz bir yere gitmem deditabi hep benim kucagimda ona bi etkisi yok ki
carputi özellikle senin alanın olduğu için sana sormak istiyorum ama fikri olan arkadaşlar da cevaplara çok mutlu olurum. epizyotomi hakkında ne düşünüyorsun rutin midir olmalı midir yoksa kolay kaçmak için tercih edilen bir yontemmidir.Hastasıyım o dizinin
Ben doğumhaneye bebek almaya giderken mesela sonunu görüyorduk genelde hep epizyotomi yapılıyordu görüyordum ama mesela çok doğum yapanlarda veya bebek çok iri değilse yapılmıyordu kolaya kaçmak mı bilemiyorum ama kontrolsüz oluşabilecek bir yırtığı önlemek için Yapılıyor heralde senin ilki normal mi oldu ikinci bence daha kolay olur öyle oluyor yani daha rahat doğuyorcarputi özellikle senin alanın olduğu için sana sormak istiyorum ama fikri olan arkadaşlar da cevaplara çok mutlu olurum. epizyotomi hakkında ne düşünüyorsun rutin midir olmalı midir yoksa kolay kaçmak için tercih edilen bir yontemmidir.
benim normal oldu evet ama sezwryandan daha geç iyilestim 3 hafta sürdü bu da beni araştırma yapmaya itti çok çeşitli bakış acısı var. Kadın bedenine saygisizlik deniyor artık dünyada mecbur kalmadikca uygulanmayan bir yöntemmis Perineyi esneterek anneyi ikindirarak ugrasmak yerine kesmeye tercih etmek çok da doğru değilmiş yırtıklarda iyileşme daha erken oluyor diyen uzmanlar da var tam tersi kontrolsüz bir yirtiktansa bilinçli bir kesi daha iyi diyen de.Ben doğumhaneye bebek almaya giderken mesela sonunu görüyorduk genelde hep epizyotomi yapılıyordu görüyordum ama mesela çok doğum yapanlarda veya bebek çok iri değilse yapılmıyordu kolaya kaçmak mı bilemiyorum ama kontrolsüz oluşabilecek bir yırtığı önlemek için Yapılıyor heralde senin ilki normal mi oldu ikinci bence daha kolay olur öyle oluyor yani daha rahat doğuyor
canım bende normal doğum yaptım ve kesim vardı bir kaç cm boyunda. ama uyutuldugum içni ne dikilmesini hissettim ne de sonrasında bir sorun yaşadım. çok çok az sızı oldu üzerine otururken ama dikkate alıncak bişey bile dgildi. ama tabi cok iyi baktım. bir jelle temizledim ve sürekli kurttum kesi yerini sac kurutma mak. la. yine dogum yapsam kontrolsüz bir yırtık yerine bunu tercih ederim. çünkü o yırtıkların sonucu daha kötü olabiliyor.carputi özellikle senin alanın olduğu için sana sormak istiyorum ama fikri olan arkadaşlar da cevaplara çok mutlu olurum. epizyotomi hakkında ne düşünüyorsun rutin midir olmalı midir yoksa kolay kaçmak için tercih edilen bir yontemmidir.
canim cevap verdigin icin sagol ben annelerimiz gibi bir iki güne ayağa kalkar kendi işini yaparım diye hayal ettigimden olsa gerek 2 hafta hic oturamadim 3. haftada dikişler tamamen normale döndü. ne yazık ki üstüne eleştiri yapan bile oldu sanki naz niyaz ediyormuş gibi kiyaslamalar fln. Sezeryan olsan bundan iyiydi diyen.. o yüzden ikinci doğumda kesi olmaması ihtimalini araştırıyorum.canım bende normal doğum yaptım ve kesim vardı bir kaç cm boyunda. ama uyutuldugum içni ne dikilmesini hissettim ne de sonrasında bir sorun yaşadım. çok çok az sızı oldu üzerine otururken ama dikkate alıncak bişey bile dgildi. ama tabi cok iyi baktım. bir jelle temizledim ve sürekli kurttum kesi yerini sac kurutma mak. la. yine dogum yapsam kontrolsüz bir yırtık yerine bunu tercih ederim. çünkü o yırtıkların sonucu daha kötü olabiliyor.
Ben sezaryen ile doğum Yaptım ama fikrimi sorarsan kontrolsüz bir yırtıktan daha iyidir gibi geliyor çatı muayenesi bizim doktorlar çok seviyor nedense yurt dışında sezaryen diye bişey akla gelmediğinden zaten çatı muayenesi de yapmıyorlar doğum anında yapılıyor muayene doktorunu değiştirmek düşüncesinde misin pekibenim normal oldu evet ama sezwryandan daha geç iyilestim 3 hafta sürdü bu da beni araştırma yapmaya itti çok çeşitli bakış acısı var. Kadın bedenine saygisizlik deniyor artık dünyada mecbur kalmadikca uygulanmayan bir yöntemmis Perineyi esneterek anneyi ikindirarak ugrasmak yerine kesmeye tercih etmek çok da doğru değilmiş yırtıklarda iyileşme daha erken oluyor diyen uzmanlar da var tam tersi kontrolsüz bir yirtiktansa bilinçli bir kesi daha iyi diyen de.
Ancak beni üzen buna doğum anında duruma gidişata göre karar verilmesi yerine evet kesinlikle uyguluyoruz bu bir rutin dir denilmesi. ben 6 aylıkken doktora sorduğumda çatı muayenesi bile yapmamış ve normal doğumu savunan bir doktor iken bana verdiği cevap ilk doğumlarda yüzde yüz uygulanır demesiydi.
Ben bu insanları anlayamıyorum sonuçta sen orda saatlerce Sancı çekiyorsun doğum için efor sarfediyorsun içinden bir insan çıkıyor kesi atılıyor kolay mı bunlar hadi hop kalk işine bak olur mu elbette istirahat edeceksin benim bi arkadasım da öyle yaptı sonra dikişlerinden çok çekti sen boşver milleti herkesin toparlanma süresi farklıdır kimse kimseye benzemezcanim cevap verdigin icin sagol ben annelerimiz gibi bir iki güne ayağa kalkar kendi işini yaparım diye hayal ettigimden olsa gerek 2 hafta hic oturamadim 3. haftada dikişler tamamen normale döndü. ne yazık ki üstüne eleştiri yapan bile oldu sanki naz niyaz ediyormuş gibi kiyaslamalar fln. Sezeryan olsan bundan iyiydi diyen.. o yüzden ikinci doğumda kesi olmaması ihtimalini araştırıyorum.
evet doktor değiştim iki kere gidip isindiktan sonra onunla devam etme kararı aldım ama henüz bu konudaki fikrini sormadım biliyorum ki rutin diyecek fakat önümüzdeki hafta randevuda sormayı planlıyorum. Bunun yanısıra netten araştırma yaptım birkaç isim buldum ama ya karşı yakadalar yada eve uzaklar. yanımızda yine iyi sayılan gelişmiş bir hastane var ordaki hemşire ile konuştuk o da bize hastanede rutin uygulandığını söylediBen sezaryen ile doğum Yaptım ama fikrimi sorarsan kontrolsüz bir yırtıktan daha iyidir gibi geliyor çatı muayenesi bizim doktorlar çok seviyor nedense yurt dışında sezaryen diye bişey akla gelmediğinden zaten çatı muayenesi de yapmıyorlar doğum anında yapılıyor muayene doktorunu değiştirmek düşüncesinde misin peki
kesinlikle haklısın ama cahil beyinler bunları anlamaz ne yazık ki fakat Allah kimseye muhtaç etmesin iste muhtaç olmamak adına araştırıyorum. canım yanmasin dan ziyade dayanıklı olayım ki nasip olursa o zaman hem 18 aylık olacak olan oğluma hem ailemizin yeni üyesine hem eve yetisebileyim istiyorum. hayırlısı ile inşaallah.Ben bu insanları anlayamıyorum sonuçta sen orda saatlerce Sancı çekiyorsun doğum için efor sarfediyorsun içinden bir insan çıkıyor kesi atılıyor kolay mı bunlar hadi hop kalk işine bak olur mu elbette istirahat edeceksin benim bi arkadasım da öyle yaptı sonra dikişlerinden çok çekti sen boşver milleti herkesin toparlanma süresi farklıdır kimse kimseye benzemez
Hastasıyım o dizinin
Gerçekten ya..
Hele dizi müzikleri muazzam...
İzlerken hiçbir şey duymadığım dizi : )
Bırakmak istemiyor yapışıyor adeta akşamdan sbaha kadarBenim oğlum 3 aylıkken bıraktı annesinin süt dolu memişlerini..
Benim kızımda öyleydi bebek arabasını boş birimiz sürüyorduk kızımda kucağımda:)yanlız dıılm yanı:)) ınan cok ıı anlıorum bnmkıde aynı bebek arabasını hıc sevmedı bızımkı oturmuor ona heryerde kucagımızda esım artık bn arabada oturuyum sen ne yapacksam yap gel dıoo sınır oluormm.)) gercı yuruseler bıle dısarda salıvermeye zaman ıster herhale daha demı
Resmi varmıGünaydın hatunlar...
Sonunda elektrik süpürgemiz geldi..
Oğlum bayıldı bayıldı...
Çok sevdi..
Hiç yüzüne bakmazsa o kadar paraya yazık diyordum çok güzel..
Sadece nedense boyunu biraz kısa tutmuşlar şimdilik rahat kullanıyor ama biraz daha uzasa biraz eğilmesi gerekecek gibi..
Zaten 12-36 ay arası..
Hoşumuza gitti yani..
çok geçmiş olsunmerhablar kızlar. bir kaç saat önce 2 yaşındaki yeğenim havale geçirmiş. hastaneye kaldırıldı orda hala. kendine gelmiş ama çok büyük korku yaşamış ablam. ateşi çıkmış ilk sonra nöbet geçirmiş. dikkat edelim çocuklara sürekli takip halinde olmak lazım sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?