ayakkabıyla bızımkıde yuruyemıor ya sımdılık zorlamıorum bende yurusunde bı ayakkabıya sıra snra gelck:)) ya bızımkı 11 ayından berıı tek elle yuruo ama yurumeyımı sevmıor ne bılmıorumBenim kizim 14.5 aylik 1hafta olmadi yuruyeli.. Surekli elinden tutup gezdirdim tek elinden tuttum oyle oyle alisti.. Hala cok düşüyor ama yürüyor yani evin icinde paytak paytak.. Dedigin korkular bizde de var kapi calsin ya da telefon birden sıçrar hemen bana sarilir yurumesine etki edecegini sanmiyorum.. Merak etme canim zamani gelince yürüyor ama sen de bol bol yürüt.. Ben de simdi ayakkabili yürütmeye calisiyorum yuruyemiyor ayakkabilarla..
her cocuk farklı oluor demekkı bızımkıde suan ateslı rabbım hepsıne acıl sıfalar versn ıns sızede gecmıs olsn buarada..CaNm vala benm oglumnn norml atesi 35 5 36 5 arasiydi suan atesi oldugu belli zaten neyseki simdi olctuk 36 5 insallh gece cikmaz bugun uyuyamm
herkesde olduguna göre normal demekkı cok tesekkur ettım acıklayıcı acıklaman ıcın.. bız anneler cocuklarımızı hep baska bebeklerle karsılastıors yada etrafdakıler daha yurumedımı sorusu buna zorluo bızı ıster ıstemes kafada da soru ısaretlerı oluo maalesefCanim 15 aya kadar çok normal. Gelisimde bireysel farkliliklar vardır der egitim bilimi kuramcilari. Hiç kafana takma..
Yalnız bu sesten sıçrama olayı bizde de var son 1 aydır belkide. Ve bütün etrafimiz şantiye. Düşün evin içinde ki sesleri. Korkup aglio yada ayagima gelip sariliyor yada biryere saklaniyor. Sanırım bu aylarda normal.
yanlız dıılm yanı:)) ınan cok ıı anlıorum bnmkıde aynı bebek arabasını hıc sevmedı bızımkı oturmuor ona heryerde kucagımızda esım artık bn arabada oturuyum sen ne yapacksam yap gel dıoo sınır oluormm.)) gercı yuruseler bıle dısarda salıvermeye zaman ıster herhale daha demıBiz varız canım 14 ay bitti. Hala yürümüyoruz :) benim oğlum sıralamaya bile yeni başladı. Yürüteç de almadım ben Playskool ilk arabam yürüme yardımcısı vardı ablamızdan kalma onunla yurutmeye calışıyorum. Emekleyerek her deliğe girdiği için yurumesıne gerek kalmıyor. Yeğenim de erkek 15 aylık yurudu oğlum da oyle olacak herhalde. Tek sıkıntım taşımak. 11 kilo oğlum bebek arabası, çanta, kızımı tutamıyorum bile biyere gitmek evden cıkmak zulüm gibi
Cabm bilmiyorum ama benm oglum ayskkabyla yurudu hala ayakkabisiz birakmaya korkuyorum dusecek die 2aydr net yurumesine ragmn bizmki ayakkabyla daha iyi yaniherkesde olduguna göre normal demekkı cok tesekkur ettım acıklayıcı acıklaman ıcın.. bız anneler cocuklarımızı hep baska bebeklerle karsılastıors yada etrafdakıler daha yurumedımı sorusu buna zorluo bızı ıster ıstemes kafada da soru ısaretlerı oluo maalesef
Ben bayaa resim cikarttim valla bi album dolu simdi bi tane daha alcm sansim arkadasin esi fotocu hesapli cikartiyr:))tek isim foto cikartmk hatira sonuctaBenim oğlum 3 aylıkken bıraktı annesinin süt dolu memişlerini..
yanlız dıılm yanı:)) ınan cok ıı anlıorum bnmkıde aynı bebek arabasını hıc sevmedı bızımkı oturmuor ona heryerde kucagımızda esım artık bn arabada oturuyum sen ne yapacksam yap gel dıoo sınır oluormm.)) gercı yuruseler bıle dısarda salıvermeye zaman ıster herhale daha demı
İşe başlanan iyi gelecek canım. 10 ay sonra dediy di dersin10 ay sonra bakalım ben nasıl olucam ay şimdiden gözüm de büyüyor valla işe başlamak zor olacak
Canım video izlemek ne kelime benim kociş oğluna otilia diye yabancı bir kadının klibinden tut shakira biyonce ye kadar ne kadar klip var hepsini izletiyor.oglumda alıştı kumandayı babasına getirip aç diyokızlar bı konu var sızın dusuncelerınızı merak ettıgım
ogleden once ısyerınde arkasdla konustuk, onunda ıkızler var,
cocukları 8 aylık vıdeo ızletıyor
vıdeoların cok egıtıcı olduguna ınanıyor
onun kuzenı sevımlı kahramanlar falan dıye vıdeo ızletıyormus 20 aylık ogluna
renklerı ve harflerı tanıyormus cok ıyı konusuyormus falan
o vıdeoların cok faydalı oldugunu dusunuyor, hatta bu durumu sıddetle savunuyor, sonuc ortada dıyor kuzenının bebegınden ornek vererek
bende kesınlıkle ızletmeyecegımı soyluyorum
sızın tutumunuz ve bu konudakı dusuncelerınız neler?
bebegınızın vıdeo aracılıgı ıle renklerı, sayıları, esyaları, hayvanları, hayvanların seslerını falan ogrenmesı mantıklı gelıyor mu?
Kredi falan borcumuz yoktu öyle kısmet oldu iki sene izin almak sizde çocukların geleceği için çalışıyorsunuz ne yapacaksın mecbur işte Rabbim kolaylık versin tüm çalışan annelere ileride akılları erince zor olacak aslında gitmemizi istemeyecekler ama çalışmak zorundayız
Canım baya baya azaldı öksürüğü ama derinden öksürüyor..
Dışarı çıkarmaya korkuyorum domuz gribi her yerde..
Aklım çıkıyor...
Hırıltı felan farketmedim ben ama yine gidince bakarım..
Pekmez tereyağ baya baya iyi geldi hemen kesti gibi..
Çok az öksürüyor yani günde 3-4 sefer ama yine artarsa bilmiyorum bakıcam..
Canım bu dönem sanırım hep böyle..
Benim oğlum da dediği olmazsa yıkıyor ortalığı öyle bir ağlıyor sanki düşüp bir yerini acıtmış...
Bi de kızınca dediğin gibi daha çok içlenip ağlıyorlar onu da yapamıyorum kısır döngü : )
Valla ben zaten kendine zarar vermeyecek şekilde hiç kısıtlamıyorum yani o kriz anlarımız çok olmuyor ama tabi sonradan tüm evi toplayıp temizleyecek gücüm oluyor yoksa evde sanki 10 çocuk oyun oynamış havası oluyor...
Sürekli oyun değiştiriyoruz biz canım işim gücüm o oluyor..
Öğlen arası akşam yemeğimin temelini hazırlıyorum akşam eve gidince de en faz 15 dk da akşam yemeğimi ocağa koyuyorum sonrası hep oğlumla..
Yıkanabilir boya kalemleri de alıcam oğluma bişileri yazıp çizmeyi seviyor en azından rahat olsun..
- Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
- Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
- Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
- Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..
- Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
- Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
Bunları bir gün içinde yaptığımız oluyor..
Daha da bir sürü var yaz yaz bitmez..
Hiç enerjileri bitmiyor ki onların..
Canım her yerde var ya nerden hortladı yine bu grip bilmiyorum..
Erzurumda da görülmüş..
Korkuyorum ben de..
Canım ben pekmez tereyağı tarifini yapıyorum öksürüğe karşı çok çok iyi geliyor bize...
Bu kadar karışımı kat karıştır oy pratik olması lazım : )
Biran önce iyileşsinler inşallah ya...
Benim oğlum başta acaip ağlardı bas bas bağırırdı kim girse lavaboya..
Nedense artık ordan çekiniyor muydu bilmiyorum...
Ama alıştırdım onu...
Her seferinde açıklama yapıyorum..
Balışım bak ben şimdi ç.şimi yapıp gelicem tamam mı istersen bekle beni diyorum..
Ama tabi beklemiyor peşimden geliyor..
Çamaşır makinesiyle ilgili bişiler soruyorum gösteriyorum felan işimi bitiriyorum napayım : )
En azından ağlamıyor..
Sonra de ellerimizi yüzümüzü bir güzel sabunlayıp çıkıyoruz beraber : )
Merhaba arkadaşlar..
Sabah gelemedim komşum oğlunu hastaneye götürdü..
Bahaneyle biz de oğlumla evde öğlene kadar keyif yaptık...
Eki Görüntüle 1741953
cnm ne guzel her gun yakısıklı oglunun fotosunu cekıyorsun
bnm telefon hafızası doldu bosaltıp foto cekemıyorum tembellıkten
bu arada arkadas bebek albumu. com dıye bı yerle ıle watsaptan ıletısıme gectı
masa ustu takvımı yaptırdı oglunun resımlerını
38,90 tl tuttu
ama varya harıka bısı
ben yaptırayım dedım adam akıllı fotomuz yok
hep hareket edıyor bulanık bulanık fotolar :)
Slm kızlar soylenenlerin hepsini denedimcarputi perikanadi @isisya..hic biri başarılı olmadı o kapıdan iceri girmiyor ve oyle bir agliyor ki sanki cani coook yanmiscasina bagira bagira.. oyalansa da o an bi kac saniye sürüyor.. sanirim ben o kasları bayaa gelistirmeliyim
tabiki öle çalışmak zorundayız senin oğluş
şanslı annesi baya yanında olacakk..
cnm herkes öle hasta rabbim daha kötü hastalıklar vermesin inş.
zaten öle hemen geçmez azalarak kaybolur zamnla öksürkler hep öle yani.
bayılıorum size ya ne güzel zaman geçiriyosunuz.
benim hiç öle vaktim olmuyor valla eve git yemekle uğraş birlikte
yemek yeriz sonra biraz oyun derken uyutma faslı başlıo zaten geçirdiğim en fazla
3 saat
benimkide öle ya tuvalate girdim mi ben yada babası bana
daha çok tabi nasıl ağlıo kapıdan ayrılmıyor.çabucak çıkıorum
amannn gözyaşları sel olmuş dersin biyeri acımış yada biri dövmüş fenaa
niye böleler acabaa..bazen altını yıkamak için banyoya
ohh ne güzel olmuşş keltoş da çok tatlı buu..
benim oğlum hala kel ya bizim üzerimize herkes traş oldu onlar
uzadı biz hala uzıcazz nie öle acaba çıkmıo saçlar fazla..
hadi ya güzel olmuştur.örnek görebilsek keşke
işyeri için mi, yoksa ev için mi yaptırdı bende yaptırırım
valla görsem evdeki masam içinn...
Günaydın hatunlar...
Sonunda elektrik süpürgemiz geldi..
Oğlum bayıldı bayıldı...
Çok sevdi..
Hiç yüzüne bakmazsa o kadar paraya yazık diyordum çok güzel..
Sadece nedense boyunu biraz kısa tutmuşlar şimdilik rahat kullanıyor ama biraz daha uzasa biraz eğilmesi gerekecek gibi..
Zaten 12-36 ay arası..
Hoşumuza gitti yani..
hayırlı olsun paşaya ozaman güle güle
kullansın benimki çok korkuo yaa süpürgeden
oratadayken yanından bile geçemiooo:):)
oyüzden pek ilgisini çekmio bi peluş pepemiz var ona bayılıo oyuncak atı
var kurmalı kendi giden birde çıngırak onlardan bşka hiç bişeyin
yüzüne bakmıo he bide kepçesi var sürüo onu okadarr:):)
oyüzden şimdilik pek bişey almak istemiom zaten ev dolu oyuncak
arkadaş doğum gününde almış kocaman araba vos vos tipi şekiller var
onlar takıon falan güzel rengid çok tatlı yüzüne bakmıoo..
Gunaydn canm bende aktivite madasi siparisi verdim bondigonn insllh severCanım zaten bebeğini inceleyip takip edeceksin neleri seviyor ne gibi şeylerle oyun oynamaktan zevk alıyor..
Ben takip edip öyle oyuncak alıyorum artık bu yüzden oynamadığı oyuncağı yok şu an evde..
Buvvaa buuuvvaa diye dolanıp duruyordu evde elektrik süpürgesi için odalara gidiyordu alıp kendi süremeyince sinirleniyordu..
Bu yüzden aldım hoşuna gitti..
Oyunlarına sen de dahil ol canım o zaman yüzüne bakmadığı oyuncaklarla güzel oynuyorlar..
Tek başına zaten pek bişiye bakmıyorlar..
Gunaydn canm bende aktivite madasi siparisi verdim bondigonn insllh sever
Benimkide supurgeye bayiliyr arkadasta gordum boyu kisa o yuzden almk istemedim
Ayrica masasini surebiliyrda belki oynar seviyr sesli oyuncaklarini birde ev tipi salincak alck teyzesi oynasin die salincaga bayiliyr icinden cikaramiyrduk
Haklısın galibaİşe başlanan iyi gelecek canım. 10 ay sonra dediy di dersin
Sana bişey dicem biz tüm gun evdeyiz ama her dakika oyun eğlence ile Geçmiyor zaten uzmanlar gun içinde 40 dakika kadar bir zamanı çocukla bir oyuna ayırın diyor ama tüm dikkatın onda olacak şekilde olsun aksam Yemeğini de hep beraber aynı masada yiyip gecede yatmadan 5 dk kucağında bir hikaye Kitabı'nı okusanız al sana kaliteli zaman işte hiç kendini tüm gun çalışıyorum diye üzmetabiki öle çalışmak zorundayız senin oğluş
şanslı annesi baya yanında olacakk..
cnm herkes öle hasta rabbim daha kötü hastalıklar vermesin inş.
zaten öle hemen geçmez azalarak kaybolur zamnla öksürkler hep öle yani.
bayılıorum size ya ne güzel zaman geçiriyosunuz.
benim hiç öle vaktim olmuyor valla eve git yemekle uğraş birlikte
yemek yeriz sonra biraz oyun derken uyutma faslı başlıo zaten geçirdiğim en fazla
3 saat
benimkide öle ya tuvalate girdim mi ben yada babası bana
daha çok tabi nasıl ağlıo kapıdan ayrılmıyor.çabucak çıkıorum
amannn gözyaşları sel olmuş dersin biyeri acımış yada biri dövmüş fenaa
niye böleler acabaa..bazen altını yıkamak için banyoya
ohh ne güzel olmuşş keltoş da çok tatlı buu..
benim oğlum hala kel ya bizim üzerimize herkes traş oldu onlar
uzadı biz hala uzıcazz nie öle acaba çıkmıo saçlar fazla..
hadi ya güzel olmuştur.örnek görebilsek keşke
işyeri için mi, yoksa ev için mi yaptırdı bende yaptırırım
valla görsem evdeki masam içinn...
merhablar kızlar. bir kaç saat önce 2 yaşındaki yeğenim havale geçirmiş. hastaneye kaldırıldı orda hala. kendine gelmiş ama çok büyük korku yaşamış ablam. ateşi çıkmış ilk sonra nöbet geçirmiş. dikkat edelim çocuklara sürekli takip halinde olmak lazım sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?