2014 Kasım Anneleri

canım hamileyken emzirmek ile ilgili bilimsel bir şey görmedim. çocuğun durumuna göre peyder pey veya birden bıraka bilirsin. Çevremde ikisini de gördüm. sıkıntı yaşamadılar.
internette bunu buldum canım;

Oysa son zamanlarda yapılan araştırmalar bu inanışın doğru olmadığını göstermektedir. Memeyi sütten dışarı atan hormon olan oksitosin aynı zamanda rahim kasılmalarını sağlayan hormondur. Ancak emzirmenin rahimde hafif kasılmaya neden olmak dışında düşüğü ya da erken doğumu tetiklediğine dair herhangi bir bilimsel veri mevcut değildir.

Gebelik sırasında emzirmenin anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkileyeceği hatta “zehirleyeceği” yönünde bir inanış olmakla birlikte bu tamamen bir şehir efsanesidir ve gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur. Sütün kalitesinde ve bağışıklık sistemini etkileyen içeriğinde bir miktar azalma saptanmış olsa da bu azalma emen bebeğin gereksinimlerini karşılamak için oldukça yeterli bulunmaktadır.

Gebelik sırasında emzirmenin en önemli olumsuzluğu anneye getireceği ek yorgunluk ve halsizliktir. Annenin çok daha fazla dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bununla birlikte hem kendi, hem emzirdiği bebek hem de karnında gelişimine devam eden bebeğin beslenme gereksinimlerini karşılamak durumundadır. Bu nedenle beslenmesine çok dikkat etmeli tercihan bir beslenme uzmanının kontrolü altında gebeliğine devam etmelidir. Günlük kalori gereksinimlerinin altına düşmemeli, öte yandan kontrolsüz bir şekilde de kilo almamaya özen göstermelidir.

Dr emzir diyor insanlar emzirme diyor ama benim gogsum cok acidi emzirirken baya canim yandigi icin mecburen biraktirdim.

Ben arastirdim baya bi de ssvd diye bi grup var facede. Oraya da bakabilirsin baya guzel paylasimlar oluyor. Rahmin yirtilmasi binde bir ihtimalli bir riskmis aslinda drlarin abarttigi kadar degilmis. Iki ay önce bi arkadasim 3 sezaryen sonrasi dorduncuyu normal dogurdu. Ucuncuyle dördüncü arasi 2 bucuk yas. Dün grubta birisi 14 ay arayla ssvd yapti. Yani sartlar uygunsa olabiliyormus.
Benim düşüncem şöyle; eğer son haftalarima gelip açılmam olursa normal denemek istiyorum. Mesela 5 cm acilma ile hastaneye gidip sirf daha evvel sezaryenliyim diye sezaryen olmak istemiyorum çünkü bahsedilen risk oldukca düşük.
Yok eğer haftasi gecmesine rağmen yine dogumum baslamazsa onceki dr cati kemiginin ust kismi cok basık ve dar demişti. Eger bu dr da dogrularsa tekrar sezaryen düşünüyorum.
Senin içinde hayrlisi olsun inşallah kolayca saglikla kavusalim yavrularimiza

Ya korunmadan bir ilişki yaşamadık. Olmaması lazım. Ama işte hiçbir belirti yok ve 2 gün geçti. Bilmiyorum valla...

Test yapsan çıkabilir
Benim adetim gectikten sonra üçüncü Gün belli olur. Ikisini de öyle öğrenmistim bir sabah namazi vakti :))

kubbaa yatak uzamiyor

Hamile ve sezaryenli arkadaslar normal doğumu doktorlarinizla konustunuz mu hiç ssvd dusunen var mı
Normal doğuma taktim kafayi bu ara

ne varsa normalde var cnm o an çekiyosun sadece senin ilk nasıl olmuştu
bilmiyorum ama eğer normal olduysa gene normalden vazgeçme.
sezeryan se zaten yapcak birşey yok gene aynı olurda rabbim hayırlı doğumlar
nasip etsin inşallah.

Ya herhangj bir durum yaşanmadı olmamasi lazim. Bu gecikmeye anlam veremedim ya. Yani olduysa gerçekten zoru başarmış olacak :)

1 gün mü geçti daha birşey olmaz heralde bende
bu ay mesela 5 gün erken oldumm..

kızlar selam baya geri kaldık buralardan.
emzirenlere sorucam bırakmayı ne zaman düşünüyorsunuz bir anda mı
bırakılır yavaş yavaş mı bu konuda nasıl yapıcağımı hiç bilmiyorum.
şuan tabi erken daha ama ne zaman hazırlığına başlamak gerek..

Cok sağol. Emzirmeye devm kerari verdm zaten dr da emzir dedi

Erken hamile kaldik diye dikis yerlerinde sikintimi yasayabilirmisiz.endiselendim simdi.hic duymamistim.

Endiselenme senin iki sene iki dogum arasi iyi yani. Daha kisa surelerde hamile kalanlar var sorunsuz dogum yapiyolar. Agri olmasi normaldir bence gerilmeye bagli. Benim agrim yok simdilik son aylarda nolur bilmem ama

Erken hamile kaldik diye dikis yerlerinde sikintimi yasayabilirmisiz.endiselendim simdi.hic duymamistim.
Arkadaşım öyle olmuştu başka bir arkadasiminda verilen sezaryen tarihinden bir gece önce normal doğum başlamış dr hemen ameliyata aldi

Test yapsan çıkabilir
Benim adetim gectikten sonra üçüncü Gün belli olur. Ikisini de öyle öğrenmistim bir sabah namazi vakti :))
Evet bende oğlumun hamileliğin de 3.gun ogrenmistim. Dünden beri aklımda ama sanirim buna hazir değilim ondan yapmaya korkuyorum.

Bende geçen ay erken oldum. Ama ilk defa gecikiyor. Daha ne gelen var ne giden bugün 3.gun.

Teşekkür ederim canim çok güzel açıklamıştım cesaretlendim doğrusu haklısın şartlar uygun olursa neden olmasın sonuçta yaradilisin temelinde bu şekil var kısmet diyelim acaba normal doğum sonrası eşler arası ilişkide bir değişiklik olur mu ki bir anlaminda

Emziriyorum canim ama görüş uclarim çok çok aciyor

Evet bende oğlumun hamileliğin de 3.gun ogrenmistim. Dünden beri aklımda ama sanirim buna hazir değilim ondan yapmaya korkuyorum.

Bende geçen ay erken oldum. Ama ilk defa gecikiyor. Daha ne gelen var ne giden bugün 3.gun.

hayırlısı olsun cnm yiycek ekmeği varsa gelir zaten merak etme..
rabbim hayırlısını versin..

merhaba kızlar. bugün oğlumun 18. ay aşısı vardı onları yaptırdık. Sonra kendi doktoruma gittim kandaki bthcg artışına baktı iyi dedi. Cuma günü keseyi görmek için gideceğim.

berraq hamile iken emzirmemek biraz kültürel bir durum. Türkler genelde emzirmiyor. Ama yapılan araştırmalar herhangi bir sakıncası olmadığı yönde. İyi beslenmen kendine iyi bakman lazım.

Bizimde aşı 16 mayista. Rahat geciyor mu?bütün asilarda cok agladi.bende cuma gunu kalp atışları icin gitcem 2 haftaonce küçüktü. Insallah simdi duyulur ❤❤❤❤

Ah ah bu fikirler hep Venüs ün annesinden çıkıyor :)))
Mikemmelsiniz.
Tşk ederim Fineas. Oğlum 15 aylık iken kendiliğinden emmeyi bıraktı. Ben de hemen korunmayı bıraktım. İkinciler gerçeten hızlı geliyor.Ben ilk bebeğimi baya beklemiştim.
Tebrik ederim. Sen kayseri de ki arkadaş değil misin?
Hayırlı olsun. Bende 5 haftalik hamileyim
u
Hayırlı olsun.

Bizimde aşı 16 mayista. Rahat geciyor mu?bütün asilarda cok agladi.bende cuma gunu kalp atışları icin gitcem 2 haftaonce küçüktü. Insallah simdi duyulur ❤❤❤❤
arkadaşım bu yeğenimize cinsiyet belirleme partisi yapalım.. olay kısaca şu cinsiyetini öğreneceğin gün geldiğinde dr a cinsiyetten emin isen bize söyleme zarfın içindeki kağıda yaz diyorsun. sonra o zarfı pastaneye götürüyorsun ve internette var resimleri kız ise içini pembe erkek ise mavi yaptırıyorsun.sonra vereceğin bir partide kız hissedenler pembe erkek hissedenler mavi giyip geliyor. sen eşinle pastayı kesiyorsun ve siz dahil herkes orda cinsiyeti öğreniyor..sabretmek çok zor ama çok zevkli.biz yaptık ve unutulmaz bir şey oldu..

bir sır vereyim mi biz hüdayi yi yaparken eşimle cinsiyet belirleme partisindeki kadar heyecan ve zevk duymadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…