2014 Kasım Anneleri

İnstagramda baktım venüse..zaten bizimkilerden(kasım doğumlulardan)2-3 ay büyük.zayıf çelimsiz bir çocuk ben zaten kendi kızımın zayıflığından şikayetciyim.takibe değer birşey göremedim.
Çok şekersin kilo için takip etmek istiyorsan sana etli butlu bir instagram hesabı ipektosella yı önereyim o Zaman

Uzun zamandır yazamıyordum işler yoğun oluyor bazen izinliydim bazı arkadaşlar bilir eşim askerdeydi şükür artık geldi evimizde.Hamile anneler artmış hayırlı olsun ben biraz daha büyüsün istiyorum kazara olursa birşey diyemembende sütten kesecektim ama çok zorlandı her kafadan bir ses çıktı geri emziriyorum bırakamadım çok hırçınlaştı

B beyhanaz canım her bebek aynı ayında aynı şeyleri yapacak diye birşey yok yürüme olsun konuşma olsun kızımda kendi yiyemez çat pat makarna yer daha ellerine hakim değil ilgininde önemi çok sürekli konuş sürekli birşeyler öğretmeye çalış akışına bırakma kızım anne baba nene amca yenge abi apla der çıkaramadığı kelimeleri biz sorarız gösterir mesela ağzı burnu kulakları falan perde nerde saat nerde...evdeki izlenimlerine bak doktoru belki yadırgadı benim kız yeterki doktor görsün çığlıkları basıyor.Eltimin oğlu iki yaşına girdi ben kızımın dediklerini onun konuşmalarından daha net anlıyorum her çocuk aynı değildir kendini bence üzme.parka götür oyun alanlarına götür çok şey gören çok şey biliyor

Çok şekersin kilo için takip etmek istiyorsan sana etli butlu bir instagram hesabı ipektosella yı önereyim o Zaman
Yok kilo için diil de (yani biraz kilo almasını çok istiyorum tabiki) aynı ay doğumlu olup ailenin motor gelişime katkıda bulunmak için ne gibi etkinlikler yaptığını izleyebileceğim bir hesap varmı diye..yoksa öyle arada sırada 1-2 yemek yapıp çocuğun önüne koyuyolar yemeyince heralde kendileri yiyolar..öyle çok var

Tamamen katılıyorum tabiki farklı şartlarda farklı fıtratlarda yaratılan çocuklar aynı gelişimi göstermez.bende elimden geldiği kadar ilgileniyorum kitaplar okuyorum ama yalnız olunca zor tabi ev işleri filan ancak bukadar oluyor demekki

24 saat ilgi gösteremezsinki tatlım önemli olan o zamanı iyi değerlendirmek.Bak ben çalışıyorum akşamdan akşama yahut haftasonları bişeyler yapmaya çalışıyorum hiç yoksa bile markete götürüyorum

bebekleri mukayese etmeyi hic sevmem ama bilgi sahibi olmak istemissin.. Kizim 14aylik yürüdü hala 10 kilo.. Yemegini kendi yiyor catal ya da kasikla benim mudahale etmemi istemiyor hic.. Ek gidaya geciste kati gidalari eline verdim corbalarini fln ben icirmistim ama suan kendi iciyor.. Bircok kelimeyi soyluyor ben tekrar edince.. Bizden ne gorurse onu yapiyor mesela namaz kiliyor taklit yetenekleri suan cok iyi bebislerin.. gidisatimiz iyi masallah ama kizimin süt alerjisi vardi ne yogurt ne süt ne mama aldi, aliyor kilosu az..

canim gözün aydin cok sevindim kavusmussunuz.. Minik yuvanizda mutluluklar..

Ben çalışmıyorum bütün gün beraberim.istanbulda yaşadığımız için avm lere parklara bolca gidiyoruz.yani kızım çok farklı ortamlarda oluyor.farklı insanlar görüyor.beslenmesiyle ilgili açıkcası şöyle süslü yemekler yapıyım saatlerce ona yemek hazırlıyım gibi bir derdim yok.geleneksel usul sebze vs çorbalar köfte pilav aklına gelen tencere yemekleri işte..çok iştahlı olmadığı için yemeyi asla kendine bırakmam ben veya babası yada kv yedirir.

Slm kızlar nasılsınz hamişlr iyice arttı masallh berrrak sevindm aldırmamana hayırlı olsun cnm carputi senin oğlusunda sunnet olmuş darısı dugununu gormeye olsn inşllh
Bizde bi sıkıntı yok sukur babaannesı 101den akulu araba aldı uzaktn kumndalı suan hep onunla vakıt gecırıyo gozunu acar acmaz vınnnn diyor dil ve algısı çok iyi masallh bugunde asımızı oldk sıkıntı yok sukur
Bu arada perikanadını goremedim iyidr inşallh herkese slm olsun

benim oğlum 15 aylık yürüdü belirgin çok kelimesi yok toplasan toplasan 10-15 kelime belki. ama söylediklerimi anlıyor gidip yapıyor.

Kızlar merhaba,eylülde göreve baslamam gerek bundan dolayı dün bi bebek evini gezmeye gttm bana 3 4 kişi tavsye etmşti veli profili iyi evime yakın.neyse kapıda güleryzle karşıladlar oğlum anlamış gbi kapıyı tutup dönmk istedi sonra ilgsini çekti içerisi grdi.burada aylık gruplar var,neyse üst kata çıktık uykudan yeni uyanmş bebekler 10 aylık civarları yerde oturmş esniyolar fln bnm gözlerim doldu terkedlmş bebekler gbi,aslında anorml bişe yok.görşme sırasnda oğlum oyun gruplrına katldı olan bana oldu ayrılk fikri içimi acıttı içime sindi gbi.bikç yerle daa görşcem.bgn de haberlerde anaokulnda öğretmenin dayağa seyirci kalması haberi vardı.üst üste gelince bi tuhaf oldm.ortalık çk fena insanlr canileşmiş çocuklara bebeklere zarar verenleri aklım almıyo

yemek konusunda ben hata yapıyorum daha doğrusu vakit bulamıyorum kendi yemesine fırsat için bakıcımız ne kadar yaparsa. aama bu akşam itibari ile karar vereceğim kendi yemesi için fırsat vermem lazım E efsunkarr ı okuyunca aynı gün doğumlular benim çocuğumla çok fark var arada. için rahat etsin istersen göster bir doktora ama büyük ihtimal biraysel bir durumdur sorun olduğunu sanmıyorum canım.

insanın evladını birine emanet etmesi gerçekten çok zor. bizim bakıcımız arkadaşımın 2 çocuğunu büyüttü tanıdık bildik biri olmasına rağmen çok zorlandım. Allah yardımcın olsun.

Bu aylarda m-chat testi yapılıyo.geçerliliği tartışılır çok genel şeyler var interntte bulablrsin içini ferah tut dicemde elde diil rahat etmzsen bi götür bakalım

Benim oğlumda 14 aylık yürüdü anne dede abi aba karga falan diyor hani toplasan hatrı sayılır bişey dediği yok ama dediklerimi anlayıp yapıyor kitap okuduktan sonra götür yerine koy derim yerine bırakır çatal kaşıkla kendi yemek yiyor ama 6. Aydan itibaren sabırla bekledim ben bunu yanı öyle bi iki defa eline Çatal verdiysen yapamaz sürekli fırsat vereceksin 3 ay büyük bir çocukla arasında çok fark olur zaten günden güne çok değişiyorlar bence buraya kadar bir sıkıntı yok ama doktorun gözlemlediği şeyleri bir uzmana danış istersen aklında soru işareti kalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…