2014 Kasım Anneleri

Y

Yaaaa cok zevkli :) ay ben özendim şuan yaaa... :)

Ah ah bu fikirler hep Venüs ün annesinden çıkıyor :)))

Mikemmelsiniz.

Tebrik ederim. Sen kayseri de ki arkadaş değil misin?
u
Hayırlı olsun.
Montessori metodu ile ilgili bir kitap okuyorum orda bahsediyordu Yaman'ın daha bir odası bile yok kaldı ki Çekmece'si olsun kitapta şöyle bir bölüm vardı hoşuma gitmişti diyor ki oyuncaklar az sayıda ve hep aynı yerinde olsun eğer çocuk bir oyuncağı hep olduğu yerden alıp oynarsa bu bilinçli bir harekettir o oyuncakla oynamak istiyordur
Venüs'ün annesi kadar olmak zor sırf organik beslenmeden sınıfta kalırız ama yine de severim kendisini blw de bana çok yardımı oldu

Süpeeeeer hatırlıyorum sanki yaptığınızı

Emir'in de bir odasi yok. Ama bu oyuncak konusundaki bilgilerden sonra iyi ki de yapmamisim diyorum. Zamanla ona uygun bir oda yapmak en güzeli olacak. Ben şimdilik salonda belli yerleri Emir için düzenledim.

Instagram annelerini takip etmek çoğu zaman yararlı olsa da bazen bende yetersizlik duygusu oluşturuyor...

Haklısın başta bende onlara bakınca şaşırıyordum ben hiç birşey yapmıyorum millet çocuğuna neler yapıyor diyordum ama şimdi çok takmıyorum elimde ki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum mükemmel anne değilim gün içinde yüzü ne kadar gülse o kadar kar

bend eoyle dusunuyorum cocugum gun icinde ne kadar guler eğlenirse en guzel oyun odur benim.icin bosverin instagram annelerini hepimiz ugrasiyoruz yavrucuklarimiz icin:)eskiler cocuklarini hep montessoriyle buyutmusler cocuk sayisindan zaten ilgilenmeiyorlardir herkes kendi isini kendi yapiyordur:)bizde kendi islerini yapmalarina firsat verelim alsana montessori

Mantıklı bir cümle aslında ben şimdilik transparan bir sepete koydum ne isterse içinden gidip kendi alıyor.
Venüs ün annesi çok bilinçli bir kadın ve Venüs de harika bir çocuk maşallah. Nasil konuşuyor kız çocuk şimdiden sayı sayıyor maşallah.

ay gerçekten çok iyiymiş ben okadar sabırlı değilimm yaa
hele 2.de insan hiç sabırlı olmaz ama çok zevkli bişey olur eminim.

kızlar nasılsınız. aslında yazdıklarınızı takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor. hamile anneler çoğalmış tebrik ederim. :) Allah hayırlı zamanda bizlere de nasip etsin. bebegini aldırmayı düşünen arkadas vardı cok sevindim vazgeçmesine. daha yeni bir tanıdıgımız kürtaj dan dolayı vefat etti hala etkisindeyim. Allah uzun ömürler versin yeni bebişe de.

Venüsün annesi nin instagram hesabının adı ne??

ayy evet bbende yapmıştım çok güzeldi
fikri veren senmiydin ozamanlar
herkeste bayılmıştı bidahakine bizde yapalım diyip durmuşlardı :)

epeydir giremedim foruma kızımı en son kontrole götürdüğümüzde dr çocuk gelişimciye götürmemizi önerdi.kendisi 3 defa adını seslendi bakmayınca dış dünya teması az gibi dedi.bize bakar yanigenelde bakıyor.sizlerin bebekleri neleryapıyor konuşuyorlarmı??bizimki tek kelime söyleyebiliyor.20 kelime kadar varsöyledikleri az mı acaba

Tabiki her çocuk farklıdır ama bir ortalama vardır herhalde??yani insan ne zaman endişelenmesi lazım bilmek istiyor.mesela benimki geç yürüdü 14.5 aylık.acaba konuşmasıda mı geç olacak?bir terslik mi var merak ediyorum.yakın çevremde mukayese edebileceğim aynı çağda çocukda yok.birkaç ay bu dönemde çok fark ettiriyor.bizim kızda 3 ay büyük bebek tüm yemeğini çatal kullanarak bitirebiliyor.bizimkine ancak çatalına takarsak ağzına götürüyor.annesine soruncada 3 ay önceyi hatırlayamıyorum diyor

Ewet gelisimde bireysel farklılıklar bulunur der eğitim bilimciler. Yemek yeme olayı bence senin ona sunduğun olanaklar düzeyinde gelişir. Benim oğlumda yeni yeni öğreniyor kaşık çatal kullanmayı. Ama daha önceden tesvik etseydim daha iyi kullanabilirdi ki 11 aylik iken kullanmaya baslayanlar var. Ama tabii endişelenmeyi gerektirecek durumlar nelerdir bilemiyorum.

cnm valla benim kide pek bişey demez baba babamm dede
mama meme oyuncaklarını tanıyo söyleyince arıyo buluyo getiriyo
kumandayı ver verir ayakkabını ver verir bu gibi şeylerde bi çok anladığı
şeyler var ufukhan nerde diyorum kendi ni gösteriyo parmak ucuyla..
yürümesi erken oldu meselaa ama ne bilim konuşmada bizde de pek bişeyler yok normal midir bilmem..

Bir de bu çağlarda yabancı dil öğrenmesi kolay oluyormuş.ingilizce için filipinli bakıcı tutuyorlarmış.hatta bizim topikte bayancan vardı o tutmuş galiba..ben tutamam da bazen bildiğim ingilizce kelimeleri tekrar ediyorum ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…