arkadaşım bu yeğenimize cinsiyet belirleme partisi yapalım.. olay kısaca şu cinsiyetini öğreneceğin gün geldiğinde dr a cinsiyetten emin isen bize söyleme zarfın içindeki kağıda yaz diyorsun. sonra o zarfı pastaneye götürüyorsun ve internette var resimleri kız ise içini pembe erkek ise mavi yaptırıyorsun.sonra vereceğin bir partide kız hissedenler pembe erkek hissedenler mavi giyip geliyor. sen eşinle pastayı kesiyorsun ve siz dahil herkes orda cinsiyeti öğreniyor. .sabretmek çok zor ama çok zevkli.biz yaptık ve unutulmaz bir şey oldu..
Montessori metodu ile ilgili bir kitap okuyorum orda bahsediyordu Yaman'ın daha bir odası bile yok kaldı ki Çekmece'si olsun kitapta şöyle bir bölüm vardı hoşuma gitmişti diyor ki oyuncaklar az sayıda ve hep aynı yerinde olsun eğer çocuk bir oyuncağı hep olduğu yerden alıp oynarsa bu bilinçli bir harekettir o oyuncakla oynamak istiyordurAh ah bu fikirler hep Venüs ün annesinden çıkıyor :)))
Mikemmelsiniz.
Tebrik ederim. Sen kayseri de ki arkadaş değil misin?
u
Hayırlı olsun.
Süpeeeeer hatırlıyorum sanki yaptığınızıarkadaşım bu yeğenimize cinsiyet belirleme partisi yapalım.. olay kısaca şu cinsiyetini öğreneceğin gün geldiğinde dr a cinsiyetten emin isen bize söyleme zarfın içindeki kağıda yaz diyorsun. sonra o zarfı pastaneye götürüyorsun ve internette var resimleri kız ise içini pembe erkek ise mavi yaptırıyorsun.sonra vereceğin bir partide kız hissedenler pembe erkek hissedenler mavi giyip geliyor. sen eşinle pastayı kesiyorsun ve siz dahil herkes orda cinsiyeti öğreniyor. .sabretmek çok zor ama çok zevkli.biz yaptık ve unutulmaz bir şey oldu..
Montessori metodu ile ilgili bir kitap okuyorum orda bahsediyordu Yaman'ın daha bir odası bile yok kaldı ki Çekmece'si olsun kitapta şöyle bir bölüm vardı hoşuma gitmişti diyor ki oyuncaklar az sayıda ve hep aynı yerinde olsun eğer çocuk bir oyuncağı hep olduğu yerden alıp oynarsa bu bilinçli bir harekettir o oyuncakla oynamak istiyordur
Venüs'ün annesi kadar olmak zor sırf organik beslenmeden sınıfta kalırız ama yine de severim kendisini blw de bana çok yardımı oldu
Haklısın başta bende onlara bakınca şaşırıyordum ben hiç birşey yapmıyorum millet çocuğuna neler yapıyor diyordum ama şimdi çok takmıyorum elimde ki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum mükemmel anne değilim gün içinde yüzü ne kadar gülse o kadar karEmir'in de bir odasi yok. Ama bu oyuncak konusundaki bilgilerden sonra iyi ki de yapmamisim diyorum. Zamanla ona uygun bir oda yapmak en güzeli olacak. Ben şimdilik salonda belli yerleri Emir için düzenledim.
Instagram annelerini takip etmek çoğu zaman yararlı olsa da bazen bende yetersizlik duygusu oluşturuyor...
Emir'in de bir odasi yok. Ama bu oyuncak konusundaki bilgilerden sonra iyi ki de yapmamisim diyorum. Zamanla ona uygun bir oda yapmak en güzeli olacak. Ben şimdilik salonda belli yerleri Emir için düzenledim.
Instagram annelerini takip etmek çoğu zaman yararlı olsa da bazen bende yetersizlik duygusu oluşturuyor...
bend eoyle dusunuyorum cocugum gun icinde ne kadar guler eğlenirse en guzel oyun odur benim.icin bosverin instagram annelerini hepimiz ugrasiyoruz yavrucuklarimiz icin:)eskiler cocuklarini hep montessoriyle buyutmusler cocuk sayisindan zaten ilgilenmeiyorlardir herkes kendi isini kendi yapiyordur:)bizde kendi islerini yapmalarina firsat verelim alsana montessoriHaklısın başta bende onlara bakınca şaşırıyordum ben hiç birşey yapmıyorum millet çocuğuna neler yapıyor diyordum ama şimdi çok takmıyorum elimde ki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum mükemmel anne değilim gün içinde yüzü ne kadar gülse o kadar kar
Montessori metodu ile ilgili bir kitap okuyorum orda bahsediyordu Yaman'ın daha bir odası bile yok kaldı ki Çekmece'si olsun kitapta şöyle bir bölüm vardı hoşuma gitmişti diyor ki oyuncaklar az sayıda ve hep aynı yerinde olsun eğer çocuk bir oyuncağı hep olduğu yerden alıp oynarsa bu bilinçli bir harekettir o oyuncakla oynamak istiyordur
Venüs'ün annesi kadar olmak zor sırf organik beslenmeden sınıfta kalırız ama yine de severim kendisini blw de bana çok yardımı oldu
arkadaşım bu yeğenimize cinsiyet belirleme partisi yapalım.. olay kısaca şu cinsiyetini öğreneceğin gün geldiğinde dr a cinsiyetten emin isen bize söyleme zarfın içindeki kağıda yaz diyorsun. sonra o zarfı pastaneye götürüyorsun ve internette var resimleri kız ise içini pembe erkek ise mavi yaptırıyorsun.sonra vereceğin bir partide kız hissedenler pembe erkek hissedenler mavi giyip geliyor. sen eşinle pastayı kesiyorsun ve siz dahil herkes orda cinsiyeti öğreniyor. .sabretmek çok zor ama çok zevkli.biz yaptık ve unutulmaz bir şey oldu..
Venüsün annesi nin instagram hesabının adı ne??Haklısın başta bende onlara bakınca şaşırıyordum ben hiç birşey yapmıyorum millet çocuğuna neler yapıyor diyordum ama şimdi çok takmıyorum elimde ki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum mükemmel anne değilim gün içinde yüzü ne kadar gülse o kadar kar
VenusellaVenüsün annesi nin instagram hesabının adı ne??
ayy evet bbende yapmıştım çok güzeldiarkadaşım bu yeğenimize cinsiyet belirleme partisi yapalım.. olay kısaca şu cinsiyetini öğreneceğin gün geldiğinde dr a cinsiyetten emin isen bize söyleme zarfın içindeki kağıda yaz diyorsun. sonra o zarfı pastaneye götürüyorsun ve internette var resimleri kız ise içini pembe erkek ise mavi yaptırıyorsun.sonra vereceğin bir partide kız hissedenler pembe erkek hissedenler mavi giyip geliyor. sen eşinle pastayı kesiyorsun ve siz dahil herkes orda cinsiyeti öğreniyor. .sabretmek çok zor ama çok zevkli.biz yaptık ve unutulmaz bir şey oldu..
Ewet gelisimde bireysel farklılıklar bulunur der eğitim bilimciler. Yemek yeme olayı bence senin ona sunduğun olanaklar düzeyinde gelişir. Benim oğlumda yeni yeni öğreniyor kaşık çatal kullanmayı. Ama daha önceden tesvik etseydim daha iyi kullanabilirdi ki 11 aylik iken kullanmaya baslayanlar var. Ama tabii endişelenmeyi gerektirecek durumlar nelerdir bilemiyorum.Tabiki her çocuk farklıdır ama bir ortalama vardır herhalde??yani insan ne zaman endişelenmesi lazım bilmek istiyor.mesela benimki geç yürüdü 14.5 aylık.acaba konuşmasıda mı geç olacak?bir terslik mi var merak ediyorum.yakın çevremde mukayese edebileceğim aynı çağda çocukda yok.birkaç ay bu dönemde çok fark ettiriyor.bizim kızda 3 ay büyük bebek tüm yemeğini çatal kullanarak bitirebiliyor.bizimkine ancak çatalına takarsak ağzına götürüyor.annesine soruncada 3 ay önceyi hatırlayamıyorum diyor
Ah ah bu fikirler hep Venüs ün annesinden çıkıyor :)))
Mikemmelsiniz.
Tebrik ederim. Sen kayseri de ki arkadaş değil misin?
u
Hayırlı olsun.
epeydir giremedim foruma kızımı en son kontrole götürdüğümüzde dr çocuk gelişimciye götürmemizi önerdi.kendisi 3 defa adını seslendi bakmayınca dış dünya teması az gibi dedi.bize bakar yanigenelde bakıyor.sizlerin bebekleri neleryapıyor konuşuyorlarmı??bizimki tek kelime söyleyebiliyor.20 kelime kadar varsöyledikleri az mı acaba
İnstagramda baktım venüse..zaten bizimkilerden(kasım doğumlulardan)2-3 ay büyük.zayıf çelimsiz bir çocuk ben zaten kendi kızımın zayıflığından şikayetciyim.takibe değer birşey göremedim.Venusella
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?