Çok sağol canım ne iyi oldu çok zordu yanımda annem vardı eşimin dolu kardeşi var yaşadığımız ilde beni hep yalnız bırakmışlardı canımı sıkmıştım altı ay boyunca şükür bitticanim gözün aydin cok sevindim kavusmussunuz.. Minik yuvanizda mutluluklar..
Benim kızımda iştahsızdı yediğini tükürürdü parklara yemek götürürdüm açık havada yer diye.Bigün köye gittik ailemin yanına orda bişeyler oldu kızıma şükür yemesi düzeldi şimdi çok iyi o yedikçe ağlayasım geliyor ne saçmalıksa bendeki:)Ben çalışmıyorum bütün gün beraberim.istanbulda yaşadığımız için avm lere parklara bolca gidiyoruz.yani kızım çok farklı ortamlarda oluyor.farklı insanlar görüyor.beslenmesiyle ilgili açıkcası şöyle süslü yemekler yapıyım saatlerce ona yemek hazırlıyım gibi bir derdim yok.geleneksel usul sebze vs çorbalar köfte pilav aklına gelen tencere yemekleri işte..çok iştahlı olmadığı için yemeyi asla kendine bırakmam ben veya babası yada kv yedirir.
maşallah kuzuma...perinin işyerinde yasaklıymış site canım yok oSlm kızlar nasılsınz hamişlr iyice arttı masallh berrrak sevindm aldırmamana hayırlı olsun cnm carputi senin oğlusunda sunnet olmuş darısı dugununu gormeye olsn inşllh
Bizde bi sıkıntı yok sukur babaannesı 101den akulu araba aldı uzaktn kumndalı suan hep onunla vakıt gecırıyo gozunu acar acmaz vınnnn diyor dil ve algısı çok iyi masallh bugunde asımızı oldk sıkıntı yok sukur
Bu arada perikanadını goremedim iyidr inşallh herkese slm olsun
ya ben bi hafta izin almıştım evde kafayı yicektim kızım ben yokken çok iyi beni gördümü kuduruyor canımı aldı iyiki çalışıyorum yoksa kafayı yerdim bu ne behh dedim:)Kızlar merhaba,eylülde göreve baslamam gerek bundan dolayı dün bi bebek evini gezmeye gttm bana 3 4 kişi tavsye etmşti veli profili iyi evime yakın.neyse kapıda güleryzle karşıladlar oğlum anlamış gbi kapıyı tutup dönmk istedi sonra ilgsini çekti içerisi grdi.burada aylık gruplar var,neyse üst kata çıktık uykudan yeni uyanmş bebekler 10 aylık civarları yerde oturmş esniyolar fln bnm gözlerim doldu terkedlmş bebekler gbi,aslında anorml bişe yok.görşme sırasnda oğlum oyun gruplrına katldı olan bana oldu ayrılk fikri içimi acıttı içime sindi gbi.bikç yerle daa görşcem.bgn de haberlerde anaokulnda öğretmenin dayağa seyirci kalması haberi vardı.üst üste gelince bi tuhaf oldm.ortalık çk fena insanlr canileşmiş çocuklara bebeklere zarar verenleri aklım almıyo
küçük sofra ser annesi makarnadan başla sossuz ben tabağa koyuyorum önce eliyle yiyordu şimdi çatalla yiyebiliyor.Küçük boncuk gibi olan makarnalar var hem ağzına kolay alabiliyor.hemde kilo yaparyemek konusunda ben hata yapıyorum daha doğrusu vakit bulamıyorum kendi yemesine fırsat için bakıcımız ne kadar yaparsa. aama bu akşam itibari ile karar vereceğim kendi yemesi için fırsat vermem lazım @efsunkarr ı okuyunca aynı gün doğumlular benim çocuğumla çok fark var arada. için rahat etsin istersen göster bir doktora ama büyük ihtimal biraysel bir durumdur sorun olduğunu sanmıyorum canım.
Canım ben de oğlumu krese götürüyorum .Tüm gün değil bikaç saatliğine oynaması için. Ben yurtdışındayim. Burda da çalışan anneler malesef minik bebeklerini bırakıyor krese. Ben de ilk görünce kötü oldum ama bi anlamda kreste olmasi iyi çünkü diğer çocuklarla oynamayı ve planlı bir şeyler yapmayı öğreniyor. Evde tek başına yaptığımızda bazı aktivitelerden hoşlanmıyor boyama gibi ama kreste çocuklarla yapınca seviyor. Seçim yaparken bencede çok dikkatli ol ve kamerayla takip edebileceğin bir kreş seç. Türkiye bu konuda çok berbat malesef. Daha dün haberlerde küçük çocuğu arkadaşları dovuyor aptal öğretmen de orda duruyor. Yani çocuklar Allah a emanet.Kızlar merhaba,eylülde göreve baslamam gerek bundan dolayı dün bi bebek evini gezmeye gttm bana 3 4 kişi tavsye etmşti veli profili iyi evime yakın.neyse kapıda güleryzle karşıladlar oğlum anlamış gbi kapıyı tutup dönmk istedi sonra ilgsini çekti içerisi grdi.burada aylık gruplar var,neyse üst kata çıktık uykudan yeni uyanmş bebekler 10 aylık civarları yerde oturmş esniyolar fln bnm gözlerim doldu terkedlmş bebekler gbi,aslında anorml bişe yok.görşme sırasnda oğlum oyun gruplrına katldı olan bana oldu ayrılk fikri içimi acıttı içime sindi gbi.bikç yerle daa görşcem.bgn de haberlerde anaokulnda öğretmenin dayağa seyirci kalması haberi vardı.üst üste gelince bi tuhaf oldm.ortalık çk fena insanlr canileşmiş çocuklara bebeklere zarar verenleri aklım almıyo
Önceden 4yaşa kadar annenin bakmasını savunuyodum ama şuanda farklı düşünüyorum doğdugundan beri 7/24 beraberz nerdyse buda sanırım yıprattı beni,dudaklarım da uçuk çıkıp duruyo buara.yani zamanı geldi aslında,onun için de daha iyi olucağını düşünüyorum.inşallah hayırlısı olur.sen nerdesin canım?Canım ben de oğlumu krese götürüyorum .Tüm gün değil bikaç saatliğine oynaması için. Ben yurtdışındayim. Burda da çalışan anneler malesef minik bebeklerini bırakıyor krese. Ben de ilk görünce kötü oldum ama bi anlamda kreste olmasi iyi çünkü diğer çocuklarla oynamayı ve planlı bir şeyler yapmayı öğreniyor. Evde tek başına yaptığımızda bazı aktivitelerden hoşlanmıyor boyama gibi ama kreste çocuklarla yapınca seviyor. Seçim yaparken bencede çok dikkatli ol ve kamerayla takip edebileceğin bir kreş seç. Türkiye bu konuda çok berbat malesef. Daha dün haberlerde küçük çocuğu arkadaşları dovuyor aptal öğretmen de orda duruyor. Yani çocuklar Allah a emanet.
Ben Fransa dayım canım. Burda okul öncesi eğitim zaten 3 yasinda başlıyor. O yüzden çocuğu erken alistirmak daha iyi . Guvenebildigin bir yer olduktan sonra bence gitmesinde bi sakinca yok. Bu hem senin nefes alman için hem de çocuğunun kaliteli zaman geçirmesi için önemli. Hafta da bikaç gün gidiyor benim oglum 2 saatliğine. Bu 2 saat içinde de ben de biraz rahatliyorum gerçekten.Önceden 4yaşa kadar annenin bakmasını savunuyodum ama şuanda farklı düşünüyorum doğdugundan beri 7/24 beraberz nerdyse buda sanırım yıprattı beni,dudaklarım da uçuk çıkıp duruyo buara.yani zamanı geldi aslında,onun için de daha iyi olucağını düşünüyorum.inşallah hayırlısı olur.sen nerdesin canım?
Kızzzzz Fransa mıBen Fransa dayım canım. Burda okul öncesi eğitim zaten 3 yasinda başlıyor. O yüzden çocuğu erken alistirmak daha iyi . Guvenebildigin bir yer olduktan sonra bence gitmesinde bi sakinca yok. Bu hem senin nefes alman için hem de çocuğunun kaliteli zaman geçirmesi için önemli. Hafta da bikaç gün gidiyor benim oglum 2 saatliğine. Bu 2 saat içinde de ben de biraz rahatliyorum gerçekten.
Önceden 4yaşa kadar annenin bakmasını savunuyodum ama şuanda farklı düşünüyorum doğdugundan beri 7/24 beraberz nerdyse buda sanırım yıprattı beni,dudaklarım da uçuk çıkıp duruyo buara.yani zamanı geldi aslında,onun için de daha iyi olucağını düşünüyorum.inşallah hayırlısı olur.sen nerdesin canım?
Ben Fransa dayım canım. Burda okul öncesi eğitim zaten 3 yasinda başlıyor. O yüzden çocuğu erken alistirmak daha iyi . Guvenebildigin bir yer olduktan sonra bence gitmesinde bi sakinca yok. Bu hem senin nefes alman için hem de çocuğunun kaliteli zaman geçirmesi için önemli. Hafta da bikaç gün gidiyor benim oglum 2 saatliğine. Bu 2 saat içinde de ben de biraz rahatliyorum gerçekten.
İşte eskiden akraba komşu birarada yaşarmış çocuk sosyelleşiyodu bizler oyundan eve girmezdk şimdi mecbur artık biyerden baslaması lazım.bide uyaran faktörü önemli evde görceğini görüyo orda farklı etknlikler yararlı olucaktır.iyi yapmışsnz wallaBen Fransa dayım canım. Burda okul öncesi eğitim zaten 3 yasinda başlıyor. O yüzden çocuğu erken alistirmak daha iyi . Guvenebildigin bir yer olduktan sonra bence gitmesinde bi sakinca yok. Bu hem senin nefes alman için hem de çocuğunun kaliteli zaman geçirmesi için önemli. Hafta da bikaç gün gidiyor benim oglum 2 saatliğine. Bu 2 saat içinde de ben de biraz rahatliyorum gerçekten.
Cnm bnm görüştüğüm yer bebek evi,3 aylıkları bile alıyolar.ztn tuvalet eğitimi,ve özbakım becerilerini kazandrmk programlarında var.bunun yanında dil gelişimi sosyal gelişimi destekleniyo.yeni yeni çoğalıyo bebek evleri araştır istersen..oğlumu gndz parka götrdüğümde annaneler babaanneler ve dedelerle kanka oldum:))) acayip şikayetçiler,işten gelince bile ilglenmiyo annesi babası uyutup teslim ediyoruz dyen var,hepsi dertli aslında.ben 2 saat bırakamıyorum yük olurum dye.çok sevdklerinden şüphem yok ama yapamıyorumeşimin arkadaşı kreşde görevli erkek böyle videolarını gördük falan
böyle çocuklarla falan eşimde hemen görüştü çok yardımı olacak bu konuda
ama dediği şu en az 3 iyi 2,5 da alınır ama 3 daha iyi tuvalet ihtiyaçları falan
çok olduğu için sıkıntı oluyor falan dedi bizde dedik ozaman seneye yaza inş.
düşünelim biraz daha babannemiz dişini sıksın:):) ben de çok istiyorum aslında vermek
ama çocuğuda düşünüotum iymi olur kötümü bilemedim biraz daha bekleyelim dedim.
yurtdışı tabi farklıdır tabi ama 3 yaşda çok erken değilmi ya okul öncesi
ne bilim ne oluyo okul öncesi burdaki kreşler gibiyse okey ama alıştımı bari senin ki
bende mesela tam yaz gelince öle biyer bulabilirmiyim mesela babannesi geçen yıl yazlığa
gidemedi çocuk için bu sene giderim diyo onu da götürürm diyo ama ben bırakamm diyorum
ona gitmede diyemiyorum baya yoruldu çünkü bu yüzden kaldım yani ortada.öyle bir yer
bulabilirmiyim bende acaba gerçi bana 2 saatse geri kalan saatler nolcak oda var
Canim nerede orası güzelmiş bebek eviCnm bnm görüştüğüm yer bebek evi,3 aylıkları bile alıyolar.ztn tuvalet eğitimi,ve özbakım becerilerini kazandrmk programlarında var.bunun yanında dil gelişimi sosyal gelişimi destekleniyo.yeni yeni çoğalıyo bebek evleri araştır istersen..oğlumu gndz parka götrdüğümde annaneler babaanneler ve dedelerle kanka oldum:))) acayip şikayetçiler,işten gelince bile ilglenmiyo annesi babası uyutup teslim ediyoruz dyen var,hepsi dertli aslında.ben 2 saat bırakamıyorum yük olurum dye.çok sevdklerinden şüphem yok ama yapamıyorum
Bilmiyorum deme bacım :))Kızzzzz Fransa mı
Okul öncesi kreş gibi denilebilir tabi . 3 yaş erken değil çocuğun çünkü çalışan anneler için bir nimet açıkçası.eşimin arkadaşı kreşde görevli erkek böyle videolarını gördük falan
böyle çocuklarla falan eşimde hemen görüştü çok yardımı olacak bu konuda
ama dediği şu en az 3 iyi 2,5 da alınır ama 3 daha iyi tuvalet ihtiyaçları falan
çok olduğu için sıkıntı oluyor falan dedi bizde dedik ozaman seneye yaza inş.
düşünelim biraz daha babannemiz dişini sıksın:):) ben de çok istiyorum aslında vermek
ama çocuğuda düşünüotum iymi olur kötümü bilemedim biraz daha bekleyelim dedim.
yurtdışı tabi farklıdır tabi ama 3 yaşda çok erken değilmi ya okul öncesi
ne bilim ne oluyo okul öncesi burdaki kreşler gibiyse okey ama alıştımı bari senin ki
bende mesela tam yaz gelince öle biyer bulabilirmiyim mesela babannesi geçen yıl yazlığa
gidemedi çocuk için bu sene giderim diyo onu da götürürm diyo ama ben bırakamm diyorum
ona gitmede diyemiyorum baya yoruldu çünkü bu yüzden kaldım yani ortada.öyle bir yer
bulabilirmiyim bende acaba gerçi bana 2 saatse geri kalan saatler nolcak oda var
İşte eskiden akraba komşu birarada yaşarmış çocuk sosyelleşiyodu bizler oyundan eve girmezdk şimdi mecbur artık biyerden baslaması lazım.bide uyaran faktörü önemli evde görceğini görüyo orda farklı etknlikler yararlı olucaktır.iyi yapmışsnz walla
Ben ankaradyım cnm burda var baya,oyunevleri fln da var sen nerdesin?Canim nerede orası güzelmiş bebek evi
Bende ayni durumdayım zorda kalmadigim sürece birakmiyorum kimseye
Cnm bnm görüştüğüm yer bebek evi,3 aylıkları bile alıyolar.ztn tuvalet eğitimi,ve özbakım becerilerini kazandrmk programlarında var.bunun yanında dil gelişimi sosyal gelişimi destekleniyo.yeni yeni çoğalıyo bebek evleri araştır istersen..oğlumu gndz parka götrdüğümde annaneler babaanneler ve dedelerle kanka oldum:))) acayip şikayetçiler,işten gelince bile ilglenmiyo annesi babası uyutup teslim ediyoruz dyen var,hepsi dertli aslında.ben 2 saat bırakamıyorum yük olurum dye.çok sevdklerinden şüphem yok ama yapamıyorum
Bilmiyorum deme bacım :))
Okul öncesi kreş gibi denilebilir tabi . 3 yaş erken değil çocuğun çünkü çalışan anneler için bir nimet açıkçası.
Aynen canım burdaki hayat asosyal malesef o yüzden biz de oyun evi kreş böyle şeylere yoneliyoruz.
Yanlış hatırlamıyorsam bir ara oglundan bi dert yandın burda hepimiz gibi gerçi. Simdi hamilelikle birlikte seni zorlamiyordur inşallah?
Valla bilmiyorum ayyyy avrupalardan kankim var negzeeell bi gun çaya gelirim belkiBilmiyorum deme bacım :))
Okul öncesi kreş gibi denilebilir tabi . 3 yaş erken değil çocuğun çünkü çalışan anneler için bir nimet açıkçası.
Aynen canım burdaki hayat asosyal malesef o yüzden biz de oyun evi kreş böyle şeylere yoneliyoruz.
Suan ilk.birakacagin icin kaygilisin baslayinca boyle dusunmeyeceksin bence Rabbim her zaman iyileri cikarsin yavrularimizin karsisina İnşallah Allah a emanetler Seninde gonlunce.olur hersey umarım Bende onceden cocuk evde buyusun diyordum ama suan oyle dusunmuyorum fellik fellik cocuklu evlere misafirlige gidiyoruz yadaa onlari cagiriryoruz surekli pikNik alanlari ormanlklardayiz evde sıkılıyor cocuk yaninda biri olup dogal ortamda olunca sakinliyor ama malesef bu ortami oluşturmak bile cok zor suanki sartlarda ondan dolayi kresde.en.azindan arkadaslari olur da oyun oynar oda mutlu olur diye dusunuyorum.İşte eskiden akraba komşu birarada yaşarmış çocuk sosyelleşiyodu bizler oyundan eve girmezdk şimdi mecbur artık biyerden baslaması lazım.bide uyaran faktörü önemli evde görceğini görüyo orda farklı etknlikler yararlı olucaktır.iyi yapmışsnz walla
Suan ilk.birakacagin icin kaygilisin baslayinca boyle dusunmeyeceksin bence Rabbim her zaman iyileri cikarsin yavrularimizin karsisina İnşallah Allah a emanetler Seninde gonlunce.olur hersey umarım Bende onceden cocuk evde buyusun diyordum ama suan oyle dusunmuyorum fellik fellik cocuklu evlere misafirlige gidiyoruz yadaa onlari cagiriryoruz surekli pikNik alanlari ormanlklardayiz evde sıkılıyor cocuk yaninda biri olup dogal ortamda olunca sakinliyor ama malesef bu ortami oluşturmak bile cok zor suanki sartlarda ondan dolayi kresde.en.azindan arkadaslari olur da oyun oynar oda mutlu olur diye dusunuyorum.
Canım yazılan herseyı okuyamadım ama cevaplamak istedim. Bir arkadasım 20 aylıkken yavrusu işe döndü ve bırakacak kimsesi yoktu. Krese verdı ve inanılmaz derecede memnun. Tanımıdagım birine emanet etmektense eğitim alsın en azından diye dusundu cınku bakıcıyı takip edecek bile kimsesi yok yeni taşındıgı ıcın komşu da yoktuÖnceden 4yaşa kadar annenin bakmasını savunuyodum ama şuanda farklı düşünüyorum doğdugundan beri 7/24 beraberz nerdyse buda sanırım yıprattı beni,dudaklarım da uçuk çıkıp duruyo buara.yani zamanı geldi aslında,onun için de daha iyi olucağını düşünüyorum.inşallah hayırlısı olur.sen nerdesin canım?
yok canim yakin degil zaten uzak arabayla giidyoruz hafta sonları keske yakin olsa.s evimize yakin park bile yok.s tekirdag cerkezkoy bu arada:)piknik alanları orman vs varsa çevrede yakın çevrede yani
ne güzel şanslısnız ozaman tabiki en iyisi öyle çocuk evde olmuyor sürekli
temiz hava değişiklik istiyorlar.nerdeydin sen öle ormanlık vs yerlerdesiniz hep:)
Hayirlisi olsun inşallah. Benim oğlan da çok fazla olmamakla beraber bazı kelimeleri söylüyor. Biz aile içinde çok dil konuştuğumuz için hemen konuşmasını beklemiyorum.Şu an iyi gidiyoruz zorlanmıyorum. Evde görümcem var beraber bakıyoruz tek değilim Allahtan. Şimdilik hamile gibi hissetmiyorum zaten çok yeni. Ama karnım büyüynce fiziksel olarak zorlanacağım muhtemelen
Senin oğlan nasıl? Konuşuyor mu? benimki baba diyor ama anne demiyor
Valla bilmiyorum ayyyy avrupalardan kankim var negzeeell bi gun çaya gelirim belki
Bakanlar lise mezunu çocuk gelişimciler,üni mezunları alt değiştrmkle fln uğraşamayız dye bebek bakmıyolarmış,bulundgun yerde bi arastr en azından kafanda alternatf olsun cnmhiç duymamıştım ben bebek evi bakanlar kim peki
kreş de olduğu gibi görevliler mi araştırayım olmadı yazın bi kaç zaman bile versem
yeter belki valla bakımından yana şuan bi şikayetim yok benim oğlum çok
yaramaz nazlı çok yoruyo gerçekten bize şikayet etmio babanne ama biz yokken
ediyomudur bilmem yoruluyorum uyuyunca işlerimi hallediyorum falan diyo ama
bilemedim.valla çalışınca mecbur bırakıyosun bakıcı falan olsa pek güvenilmiyor napıcan ya
çalışmıcan yada bırakıcan benki ev kredisş falan olduğu için mecburum bazen bazı şeyleri duymamazlıktan
geliyorum yeterki ne çocuğum ne bakan kişi üzülmesin iyi olsunlar.
tabiki erken değil benm bildiğim kreş gibiyse tam yaşı.
bizde bakalım seneye yazı veririz allah nasip ederse babannemiz en fazla
1 yıl daha bakabilir gibime geliyor 2 yi bi geçelim bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?