valla ben 5 kelıme soylemesı gerek dıye bılıyorum ayrı ayrıÇok bilmiş bir görümcem var bu dönemde 2 kelimeli cümle kurması lazım diyo..dr.un dediğini duydu ya..benim çocuğum geriymiş.anne gel-mama ver filan diycekmiş
evey ya benımkıde vuruyor bıde saga sola kafa atıyor
nıye boyle yapıyorlar acaba
Aynen bizimde böyle son baston kısmını takmayın diyor ona kafayı takmış dün eline kepçe almış millete vuruyordu tabi eşimin kardeşi Dedi vur vur diye vurdu bende kızdım böyle bişey öğretilir mi diye vurduğunda elini tutup böyle yapmanı istemiyorum diyorum her defasında uyarıyorumHelikopterimizi Eren de seviyordu ama sopasıyla bize, tv ye vuruyor. Baya da acıtıyor. Bir de Eren bütün oyuncakları oraya buraya çarpa çarpa kırıyor, parçalıyor. Sağlam birşey bırakmıyor ya. Helikopterimizin Kanatları, pervanesi kırık, sapının birleştiği yerde koptu kopacak, baya inceldi. Neden vurmaya kırmaya bu kadar meraklı ki çok üzülüyorum..
Eki Görüntüle 1827592
Valla senin görümceye bakarsak bizim çocukların çoğu geri o Zaman boşver millet kafasına göre konuşuyor he he de geç cahille uğraşmazsınÇok bilmiş bir görümcem var bu dönemde 2 kelimeli cümle kurması lazım diyo..dr.un dediğini duydu ya..benim çocuğum geriymiş.anne gel-mama ver filan diycekmiş
Çok bilmiş bir görümcem var bu dönemde 2 kelimeli cümle kurması lazım diyo..dr.un dediğini duydu ya..benim çocuğum geriymiş.anne gel-mama ver filan diycekmiş
Benim oğlum da aynı canım sırf oyuncakları değil bardak tabak elinde ne varsa işi bitince fırlatıp atıyor. Ablasının gözlüğünü alıp atıyor. Cekmeceden eline ne gelirse alıp kafamıza vuruyor aniden gülerek. Bunu oyun sanıyor anlatmaya calışıyorum ama nafileBilmiyorum ki Allah'a şükür öyle bir ortamda görmedi. Acaba bu da mı 2 yaş sendromu. Geçen bir arkadaşım dönemsel olduğunu söyledi. Inşallah Öyledir. Yoksa bu sinirle halimiz nolur bilmem..
Sağol canım :) senin cancagizinda Güle güle kullansin..güle güle giysin yavru. onun o ayaklarını yerim ben
valla cnm fıyatı denemeye deger o yuzden
bugun kalmıstır dıye dusunuyorum. dun hersey bıtmıstı bı ondan bı suru vardı :)
bu arada kızlar oglusuma plastık bı helıkopter aldım uzun sapı var. ıttırınce pervanesı donuyor
allahım cılgınlar gıbı evde onu sürüp duruyor, cok sevdı
tavsıye ederım. bı cok oyuncakcıda gordum.
saplı, ıttırmelı seyler alabılırsınız
Çok bilmiş bir görümcem var bu dönemde 2 kelimeli cümle kurması lazım diyo..dr.un dediğini duydu ya..benim çocuğum geriymiş.anne gel-mama ver filan diycekmiş
Aile büyüklerini bilirsin işte uzmana götürmeye gerek olmadığını filan söylüyolar??biraz zaman geçsin götürürüm heralde
benim oğlum baba diyor ama anne demiyor
benım oglum bılınclı anne demıyor daha
dusunuyorum da neler dıyor
mmmm
tamam ya da tamam mı diyor
dede, baba diyor
yemegi bitince daha diyor
kucukken gel gel dıyordu onu daha demıyor
dayı dıyor
tamam, dede, baba, mama, dayı, daha, anenene sanırım baska yok toplam 7 kelımedeyız :)
kopege "vo vo" dıyor o sayılır mı bılmıyorum
bıde kırmızı balık sarkısı acılsın ısteıgınde "kıı kıı" dıyor
onları saymadım :)
maşallah kuzuyaKızlar yanlş anşlılmk istemm yazdıktn sonra pişmn oldum ama kimseyi kaygılndrmk istemm her cocuk farklıdır tabiki benim cocugumda kg olark geri yasıtlarına gore mesela dilde boyledr yani farklılık gosterebilir
Sununda etkisi olabilir herseyin ismini soyluyorz yanı hala suya bu diyor ben her defasında su diyorum bunun gibi
canım sende benim gibi bdv damı takılıyorsun :)) resmen burda okuduktan sonra sürekli takip etmeye başladım. içim daralıyor okudukca yine okuyorummaşallah kuzuya
bence bunu sorun etmemek lazım, her çocugun farklı gelısımı oldugunu akli selim olan herkes bılıyor
burada cocuklarımızla ılgılı herseyı paylasıyoruz
ben ard nıyet gosterıldıgını de dusunmuyorum
o kadar hassas olmamak lazım ya
takılma yanı, :)
Haklısınvalla ben 5 kelıme soylemesı gerek dıye bılıyorum ayrı ayrı
ne cumlesı allasen
ayrıca her cocuk farklı
amma abartmıs
24 aylıkken toplama cıkarma yapmaları lazım he he
Bdv ne??gelişimle ilgili biley micanım sende benim gibi bdv damı takılıyorsun :)) resmen burda okuduktan sonra sürekli takip etmeye başladım. içim daralıyor okudukca yine okuyorum
Cahil mi desem bilemedim??hemşire olan bu..karşılık vermiyorum ama sonradan üzülüyorum işteValla senin görümceye bakarsak bizim çocukların çoğu geri o Zaman boşver millet kafasına göre konuşuyor he he de geç cahille uğraşmazsın
Ya işte dr bize çocuk gelişimciye gösterin dedi ya herkese fırsat doğduyok cnm daha neler abartının da böylesi
bitiyorum böle insanlara bne ya neden herşeyi biz
biliyoruz kafasındalar daha ne kadarki bizim çocuklar.
Demek bu dönemde 2 kelimeli cümle kurabilen çocuk var işte..maşallah onaSağol canım :) senin cancagizinda Güle güle kullansin..
Bizimki ferrarili olanindan secti evde elektrik supurgesi niyetine kullaniyordu taa ki sapi çıkana kadar...simdi tekerlek seklinde olandan aldık parklarda kosturuyor :)
Canim bence senin için bu sekilde rahat etmeyecek. Bir uzmana al icin rahat etsin. Iki kelimelik cümle olarak bizimki arada tek tük çıkarıyor. Daha çok yeni.. kus gel. Yada baba gitti gibi. Ama dil gelisimi çok degisken birsey. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda kolay kolay konusmuyor mesela...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?