18 aylıkken kızının bu kadar iletişim kurabiliyor olması mükemmelmişCanım her cocuk farklıdır. Benim oğlum 16 aylık yürüdü umursamadım çünkü koltuga bile cıkıyordu yuruyemediği halde. Baba, mama, meme, gitti, düttü diyebiliyor sadece anne bile demedi daha. Kızım ise 18 aylıkken bırak knuşmayı 10 a kadar sayardı temel renkleri tanırdı söylerdi. Benim iki cocugum arasında bile ne kadar fark var bak. Canını sıkma zamanı gelince hersey olacak. Önemli olan algılarının açık olması, basit komutları anlaması. Göz teması kurarak konuş. Televizyon izliyorsa uzun sure izletmemeye calış.
Maşallah..dil gelişimi çok iyiymiş.ben hemen konuşsun filan derdinde diilimde..şu dr un adını söyleyince hemen bakmıyor demesi açıkcası kafamı karıştırdıSlm kızlar dil gelişimi oğlusumn cok ii maşllh 2.5yasında olan komsunun diyemedklerini net soyluyo herseyi net yani bebkçe degil mesela asil ege hulya alibekkir emir efe ye (ebe) diyor hatce hatce diyor anneannem annemi gayet bilinçli diyor eger cvp vermezsem hulyaa diyor yiğit diyor baba dede dedesinin adı hasan hasann diyor ac bitti al tamam allah leilaheillallh diyor arı vıy vıy vıy diyor ali babanın sarkosındaki hayvan seslerini yapıyo aslan nasıl yapıyr oğlum diyorum agzını acıyor aggg gibi asln taklidi yapıyo fatti (teyzesi) yayen(yaren teyze) daha varda aklıma geln bunlar ama 2kelime olarak sadece kuş gitti baba gelll anne gittii diyebiliyo sayılarıda beraber 6tıya kadar guzel diyor renkleride kırmızı sarı mavi mor yesil balon şişrdim baya soyledim bu yesil felan die şimdi kırmızı balonu anneye getir diyorum getriyo sasırmadn benim anlamadgım her dediğimi anlıyor ama yere atma diyorum atıyor:)) kumanda bardak oyuncak hep atıyor bide mandallarımı atyr assaga:))
ya bu insanlar hicmi birbirinin iyiliğini dusunmezya ozelliklede en yakin akrabalar iyi olsa haset ederler sikinti olsa sevinirler kim.ne düşünürse Allah bin katini versin vallaha sende takilma bak cogumuzun ayni yAni dra git iyice arastirsinlar kafanda rahat etsinCahil mi desem bilemedim??hemşire olan bu..karşılık vermiyorum ama sonradan üzülüyorum işte
canım sende benim gibi bdv damı takılıyorsun :)) resmen burda okuduktan sonra sürekli takip etmeye başladım. içim daralıyor okudukca yine okuyorum
Hemsire olsa ne olacak İşte sen sonuçta bir annesin içini huzursuz ediyor bende hemşireyim bişey bile görsen usulünce incitmeden söylemek lazım bazı insanlar bu konuda çok acımasızCahil mi desem bilemedim??hemşire olan bu..karşılık vermiyorum ama sonradan üzülüyorum işte
Canim doktora niye baksin ki kuzu.. Onemli olan sen babasi fln seslendiginizde bakiyor mu? Yani kizim daha doktor ona dokunmadan basliyor aglamaya o ortam rahat bir ortam olmaz ki..Maşallah..dil gelişimi çok iyiymiş.ben hemen konuşsun filan derdinde diilimde..şu dr un adını söyleyince hemen bakmıyor demesi açıkcası kafamı karıştırdı
Aynen bizimde böyle son baston kısmını takmayın diyor ona kafayı takmış dün eline kepçe almış millete vuruyordu tabi eşimin kardeşi Dedi vur vur diye vurdu bende kızdım böyle bişey öğretilir mi diye vurduğunda elini tutup böyle yapmanı istemiyorum diyorum her defasında uyarıyorum
Benim oğlum da aynı canım sırf oyuncakları değil bardak tabak elinde ne varsa işi bitince fırlatıp atıyor. Ablasının gözlüğünü alıp atıyor. Cekmeceden eline ne gelirse alıp kafamıza vuruyor aniden gülerek. Bunu oyun sanıyor anlatmaya calışıyorum ama nafile
Biraz internetten baktım da aslında otistik çocuklar hiç ayırt edilemiyo??ya bu insanlar hicmi birbirinin iyiliğini dusunmezya ozelliklede en yakin akrabalar iyi olsa haset ederler sikinti olsa sevinirler kim.ne düşünürse Allah bin katini versin vallaha sende takilma bak cogumuzun ayni yAni dra git iyice arastirsinlar kafanda rahat etsin
Bi de şu var:naz (bebeğim) hala sağlam yürüyemiyo.yani sık sık düşüyo..bi bakıyorum yerden desteksiz kalkması dönmesi normal gibi..bazen de sanki çok sağlam basamıyo her an düşecekmiş gibi.of ne düşüneceğimi şaşırdımHemsire olsa ne olacak İşte sen sonuçta bir annesin içini huzursuz ediyor bende hemşireyim bişey bile görsen usulünce incitmeden söylemek lazım bazı insanlar bu konuda çok acımasız
Aslında maalesef biz de ilk seslendiğimizde bakmıyo çok denedik.2-3 seslenmede bakıyorCanim doktora niye baksin ki kuzu.. Onemli olan sen babasi fln seslendiginizde bakiyor mu? Yani kizim daha doktor ona dokunmadan basliyor aglamaya o ortam rahat bir ortam olmaz ki..
Canim gecmis olsunHava Değişimi Oğlumu hemen hastalandırıyor. Yine grip oldu, dün gece burun tıkanıklığından 15 dk da bir uyandı, ağladıçok üzülüyorum hasta Olmasın onlar.. Bugün de Ateş'i var. İnşallah ilerlemez. Peditus ve Dolven veriyorum. Bir de Ballı Ihlamur. Başka ne yapabilirim bilmiyorum
Bıgun burada bahsi gecmişticanım sende benim gibi bdv damı takılıyorsun :)) resmen burda okuduktan sonra sürekli takip etmeye başladım. içim daralıyor okudukca yine okuyorum
Bıgun burada bahsi gecmişti
Artık siteye her gırdıgımde bakmaddan cıkmaz oldum :)))
Bazı konular cıdden tartısmalı oluo sarıo takıbı :)
Tam anlamıyla hayatın içinden :)))
Bebegı olup işe başlama konusunda kararsız bırinın konusu vardı ona yorum yapmıştım :)
Bıde camasır yıkama mevzuu
Valla neredeyse hergun makıne calıstırıyrm be n ya :)
Hepımızın derdı sanırım :)
Canim gecmis olsun
Atesi kaca cikiyor acaba.37 -37.5 larda seyrediyorsa hemen ilac verme 38 olunca ver vucut bi savassin kendi.kizimada oglumada oyle yaparim ben.hemen ilac baslamam hafif bi hastalik geciriyorsa.
Peditus yeterli olur bence atesi cok yukselirsede calpol dolven donusumlu verebilirsin canim.
Cocuklar hasta olunca insan perisan oluyor resmen.kizim da bu kis ilk defa ateslenmsti hic onu oyle gormemistim ben nasil uzulmustum anlatamam
Amin canim sagol.Ateş gece yüksekti şimdi 38 lerde. Bir de balgam var sanırım atamıyor, hırıltılı baya. Az önce kustu biraz rahatladı gibi. Peditus iyi geliyor ama baskıladığı için balgamı atamıyor, oda hırıltı bırakıyor. Balgam söktürücü mukotik diye bir ilaç var onu mu kullansam acaba peditusla beraber. Bu arada senin de Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Bol bol ılık su içir bide secde pozisyonuna getir Eren'i elinle sırtına yukardan aşağıya pat pat vurAteş gece yüksekti şimdi 38 lerde. Bir de balgam var sanırım atamıyor, hırıltılı baya. Az önce kustu biraz rahatladı gibi. Peditus iyi geliyor ama baskıladığı için balgamı atamıyor, oda hırıltı bırakıyor. Balgam söktürücü mukotik diye bir ilaç var onu mu kullansam acaba peditusla beraber. Bu arada senin de Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Bence kimseye demeden bi uzmana götür hem için rahatlar şüpheden de kurtulursunAslında maalesef biz de ilk seslendiğimizde bakmıyo çok denedik.2-3 seslenmede bakıyor
Aşağıdan yukarıya pardon yanlış yazmışım Yaman'laAteş gece yüksekti şimdi 38 lerde. Bir de balgam var sanırım atamıyor, hırıltılı baya. Az önce kustu biraz rahatladı gibi. Peditus iyi geliyor ama baskıladığı için balgamı atamıyor, oda hırıltı bırakıyor. Balgam söktürücü mukotik diye bir ilaç var onu mu kullansam acaba peditusla beraber. Bu arada senin de Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?