2014 Mart Anneleri, Doğuma Kadar Birlikte Yürüyelim mi?

Benimde 2. hamileliğim şükür kızımda 6.hafta sonunda bitmişti bulantım hiç hamile gibi değildim maşallahım vardo gören şaşırdı :))
ama bu defa 7.hafta bitiyor yeni yeni bitmek üzere bulantılar ya birse sağ kasık ağrısı çıktıki başa bela :))

off bel ağrısı kötü allah yardımcın olsun canım...

Bende folbiol kullanıyorum canım doktor yarım iç dedi ama anlam veremedim hoş unutuyorum içmeyi daha bu akşam 3. kez içiçem :)))

sana nasıl söyledi?

Ayni sorunu bende yasiyorum diger topikte. orayi cogu zaman okuyarak takip ediyorum. zaten yazdiklarim arada kaynayipgidiyor.

bende bugün daha iyi gibiyim. dün cok kotuydum. sukur bugün daha rahatim.

Bende folbiol kullanıyorum canım doktor yarım iç dedi ama anlam veremedim hoş unutuyorum içmeyi daha bu akşam 3. kez içiçem :)))

sana nasıl söyledi?
:) ihmal etme, önemli bir ilaç o canım biliyorsun
Bana günde 1 tane dedi dr. Hatta ben elevit de kullanıyorum, onun içinde de folik asit var. O yüzden folbiolun içindeki folik asit miktarı fazla, aslında hamilelere önermiyoruz folbiolu, ama senin özel durumun nedeniyle sen folbiole devam et dedi doktorum. Özel durumum da talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcısı olmam. Bu yüzden ben folbiolu sürekli kullanıcam, yani hamilelikten sonra da kullanacağım. Sana da doktorun hem hazımsızlık şikayetinden hem de içindeki folik asit miktarı fazla olduğu için yarım iç demiştir.

Ayni sorunu bende yasiyorum diger topikte. orayi cogu zaman okuyarak takip ediyorum. zaten yazdiklarim arada kaynayipgidiyor.

bende bugün daha iyi gibiyim. dün cok kotuydum. sukur bugün daha rahatim.
Evet cevap verilmediği için de yazmanın bi anlamı yok
İnşallah böyle rahat bi şekilde devam ederiz. Gerçi bebişler iyi olsun da, bulantıya da katlanırız biz

Biliyorum önemli ilaç ama akşamları kusmaktan ilaçı içmeyi unutuyorum açıkçası :)) gündüz de ilaç içmeyi sevmiyorum :)) huyum kurusun ilaç= akşam saati demek benim için :))

Biliyorum önemli ilaç ama akşamları kusmaktan ilaçı içmeyi unutuyorum açıkçası :)) gündüz de ilaç içmeyi sevmiyorum :)) huyum kurusun ilaç= akşam saati demek benim için :))
hahahaha neden ki acaba? akşam üzerine doğru iç bari, hani ne gündüz ne gece ya, o yüzden dedim :26:

yok yoookk, tedirginlik hepimizin içinde var, ama bazımız bunu dışarı da yansıtıyoruz bazımız içimizde yaşıyoruz. Ama işte insan içinde 2. bi canı taşıyınca, heleki bu kendi kanından canındansa, tedirgin olmamak mümkün değil

yok yoookk, tedirginlik hepimizin içinde var, ama bazımız bunu dışarı da yansıtıyoruz bazımız içimizde yaşıyoruz. Ama işte insan içinde 2. bi canı taşıyınca, heleki bu kendi kanından canındansa, tedirgin olmamak mümkün değil [/QUOTE]

söylemesi bile güzel değil mi yaaa kendi kanımızdan canımızdannn hep okurdum imrenirdim sonunda ben de hamileyim bi canın sorumluluğu bende hem de ömür boyu. allah hepimizin yardımcısı olsunnnnn

söylemesi bile güzel değil mi yaaa kendi kanımızdan canımızdannn hep okurdum imrenirdim sonunda ben de hamileyim bi canın sorumluluğu bende hem de ömür boyu. allah hepimizin yardımcısı olsunnnnn
evet kesinlikle, olağanüstü bir duygu, Rabbim isteyen herkese yaşatsın
Aminnn

benim ilacın adı folik plus canım. haptan olabilir belki diğer markalar rahatsız etmiyordur ama aldım artık 3 hafta idare edeyim diyorum. nasıl olsa sonrasında kullanmıycam.

kızlar merhaba..bende mart annesi aday adayıyım :) 1 hafta kadar yazamadım buraya..bazı arkadaşlar neler yaşadığımı az çok biliyor yeni gelişmeler var..

önce doktor kese küçük demişti,sonra üçüzmüş biri kaybolmuş erimiş diğerinin kesesi büzüşmeye başlamış biride dış gebelik dedi ve kan değerim 2 ye katlamıyordu.kürtaj yapacağı gün bhcg birden yükselmeye başladı ama yine kese küçük dediler.ama dış gebelik değil tek gebelik oldu bu sefer.6.haftada gittim kontrole bebek yok boş gebelik olabilir dedi doktor bu sefer de..ve bunları diyenler ayrı 3 doktor..en son daha büyük bir ilde ki başka bir doktora gittim ve bebeği kalp atışını herşeyi gördük şükür..kese küçük falan da değilmiş ayrıca herşey olması gerektiği gibiymiş..

yani diyeceğim o ki sizde bu tip bişey yaşarsanız bekleyin ve birkaç doktora birden görünün..

öncelikle çok geçmiş olsun.rabbbim kucağına almayı da nasip etsin.
yaa sanırım bu kullandıkları ultrason aletlerinin farklılıgından da kaynaklanıyo olabilir mi? biarkadasım 2 farklı doktora düzenli olarak gidiyo. aynı hafta cekilen ultrason fotolarında dahi çok büyük farklılıklar var.

Aklıma takılan sorulardan biride buydu canım , Bende bunu merak ediyorum :26:
canım ben biyerde böyle bir yazı okumuştum, sizinle de payşalayım dedim, o yüzden alıntı yaptım

"Öncelikle doğum parası dediğimiz olay “analık hakkı”kapsamında yer alır. 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası olarak toplam 16 hafta olarak hesaplanır. Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım; almak için hangi belgelerle nereye başvurma yapılır?
-İş yerinizden alacağınız vizite kağıdı
-Doktorunuzdan almış olduğunuz raporlar
-Nüfus cüzdanınız
-Doğum yaptığınıza dair belge
Bu belhelerle birlikte sgk ya başvurmanız gerekmektedir. İşleminiz onaylandığında ptt şubelerinden paranızı alabilirsiniz.
Tabiki bu parayı alabilmeniz için bazı şartlar var. Bu şartlarıda şu şekilde açiklayalim:
-Sigortali annnenin doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigorta priminin yatırılmış olması gerekir.
-Gebeliğinizin 32. Haftasında izine ayrılabilirsiniz. Doktorunuzdan çalışamaz raporu alıp bunu iş yerinize teslim etmeniz gerekmektedir. Böylece 8 hafta öncesinden izine ayrılmış olursunuz.
-Eğerki 8 hafta önceden izine ayrılmak istemezseniz 32. Haftada doktorunuzdan “calisir” raporu alıp iş yerinize teslim etmelisiniz. 37. Haftanın sonunda çalışamaz raporu alıp bunuda is yerinize teslim ettiniz zaman işlem tamam. Böylece 8 haftalık süreçten kalan 5 haftayı doğum sonrasında kullanabilirsiniz.
Ek ücret olarak; 80 tl civarında süt parasida alabilirsiniz. "

benim ilacın adı folik plus canım. haptan olabilir belki diğer markalar rahatsız etmiyordur ama aldım artık 3 hafta idare edeyim diyorum. nasıl olsa sonrasında kullanmıycam.
evet haptan hapa farkediyor demek ki senin az kalmış folikten kurtulmana, maalesef ben kurtulamayacağım

merhaba kadesacım
çok güzel gelişmeler olmuş hayatında, çok sevindim. İnşallah kucağına aldığın günleri de görürsün
Bence de her zaman birkaç doktor gezmek iyidir bu gibi durumlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…