2014 Mart Anneleri, Doğuma Kadar Birlikte Yürüyelim mi?

KIZLAR SİZE HEMOGRAM RUBELLA VB..TESTLER YAPILDI MI YADA NELER YAPILDI ŞİMDİYE KADAR
Ben hamile kalmadan önce yaptırdım hepsini canım. Hatırladığım kadarıyla hemogram, rubella, toxoplazma, HIV, Hepatit bide birşey daha vardı, onlara bakıldı. Testi dün akşam elime aldım ama hatırlamıyorum neler bakıldığını.:26:
Yani rutin gebelik testlerinin hepsi yapıldı bana.

şeker yüklemesi mi,emin misin canım ama çok çok erken..bu arada Maaşallah kese boyun çok güzel ben tam 5 haftalıkken gittim 8.8mm idi.

bence doktora git hen keseni görürsün hem folik asit başlar iyi olur.

evet canım yarım litre suya glikoz eklediler onu içtim 5dk içinde. niye yaptılar böyle erken bilmiyorum :44:
inşallah ikimizin kesede normal değerdedir nekdr olması gerek hiç bilmiyorum

Ne demek canım allah hepimizden razı olsun inşallah:) Ben özel muayeneye gittiğim için doktorum çok ilgili:) Ben sormadan açıkladı bunları. Ben de size diğer söylediklerini de yazayım madem bi faydası dokunur belki. Benim ilk hamileliğim çok şükür düşük riskim de yok. O yüzden düşük riski olanlar aşağıda yazacaklarımı dikkaye almasınlar:) Bi de bu yemek içmekle ilgili olanları 3 aydan sonra yapmaya başlıcaz. İlk aylarda bulantı iştahsızlık olduğundan yapamamamız normalmiş canlar. Doktorum öyle dedi:) İşte söyledikleri:

- günde yarım saat yürüyüş yap.
- yumurta faydalı hergün yesen daha güzel olur ama 3-4 günde bir yemen de yeterli.
- günde 2 bardak süt, 1 kase yoğurt ve kibrit kutusu büyüklüğünde peynir tüket.
- 2 güne 1 kırmızı et ya da beyaz et tüket.
- haftada 1 balık ye.
- ilişki serbest.
- yolculuk serbest ama 2 saatte 1 kalkıp yürüyeceksin.
- alkol, sigara, gazlı içecek, günde 1 fincandan fazla bitki çayı yasak.
- soda, ayran, meyve suyu serbest.
- ıslak mayoyla oturmak yasak.
- deniz, havuz serbest.
- az pişmiş ya da çiğ et yasak.
- dışarıda salata yemek yasak. (İyi yıkandığından eminsen ye.)

Şimdilik bunlar geldi aklıma. Dediğim gibi ben de tamamen uyamıorum bunlara henüz. Yoğurttan tiksiniorum mesela( Ama uyarız 3 aydan sonra inşallah. Sevgiler..

evet canım yarım litre suya glikoz eklediler onu içtim 5dk içinde. niye yaptılar böyle erken bilmiyorum :44:
inşallah ikimizin kesede normal değerdedir nekdr olması gerek hiç bilmiyorum

kese boyu kişiden kşiye değişebilir canım nette 5.haftada 5 mm olur diyor mesela yani dr sorun görseydi söylerdi sana ben sormuştum haftasıyla uyumlu demişti.anne yaşına göre de değişiyormuş kese boyutu.

Kızlar bu sıralar pazarda balık olmuyor hiç. Acaba marketlerdeki ton balıklarından yesek nasıl olur?

Kızlar bu sıralar pazarda balık olmuyor hiç. Acaba marketlerdeki ton balıklarından yesek nasıl olur?

Canım aynı soruyu sordum doktoruma olur dedi. Hatta benim tanıdığım bi hamile balıklar taze deil die başık yemeyip ilacını içiodu onun yerini tutmaz hayır dedi doktorum. Ama ben tiksiniyorum şu an o ayrı(

KIZLAR SİZE HEMOGRAM RUBELLA VB..TESTLER YAPILDI MI YADA NELER YAPILDI ŞİMDİYE KADAR
Kadişim bana sağlık ocağında yaptılar, rubella falan var mıydı bilmiyorum ya sonuçlarım doktorda kaldı ama değerlerim normal çıktı.
sağol canım... En kısa zamanda doktora gideceğim. Zaten doktor yönlendirir on gün sonra gel falan diye değil mi? Ben sancılarımdan dolayı endişe içindeyim biraz da evhamlı bir yapım var zaten :18:
Evet doktor söyler sana şu zaman tekrar gel diye. Benim de ilk başta adet olacakmışım gibi sancılarım oldu hiç telaşlanmadım geçti zaten.
Oh oh süpersin ya :) Ben de 3 aydan sonra özele gitmeyi düşünüyorum bakalım.
Süper ya:)) Böyle nokta atışı tespitler çok hoşuma gidio benim:) İlerde söylersiniz şu gün oldun sen die:))
Hahahah diyemem :) Burda bile utanıyorum :) 6 haziran yıl dönümümüzdü, 10 haziranda göğüslerim acımaya başladı. Zaten haziranın 1-2 gibi reglim bitmişti.
Pazarda balık yoktur canım süpermarketlerde bulabilirsin ancak. Ben de ton balığı yemeyi düşünüyorum, bi araştıralım bakalım.

Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.

Canım aynı soruyu sordum doktoruma olur dedi. Hatta benim tanıdığım bi hamile balıklar taze deil die başık yemeyip ilacını içiodu onun yerini tutmaz hayır dedi doktorum. Ama ben tiksiniyorum şu an o ayrı(
Ben pek balığı sevmem ama hazır tiksinmiyorken yiyeyim bari:26: çok sağol canım cewap için

Pazarda balık yoktur canım süpermarketlerde bulabilirsin ancak. Ben de ton balığı yemeyi düşünüyorum, bi araştıralım bakalım.
hazır pişmişi varken bide pişirmekle uğraşmamış olurum demiştim de

Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.
hımm, zaten çok yemeyiz ki, haftada 1 yemek lazım ya, o yüzden problem olmaz heralde. zaten eylülde balık sezonu açılıyor, o zaman tazesini yeriz
ayyy duyanda beni balık delisi sanır, ağzıma sürmem desem yeridir, 40 yılda bir yerim ama bu aralar niyeyse canım çekiyor

Hamilelikte beslenme çok önemli yediklerimiz dikkat etmeliyiz ama bazı besinler varki her hamilenin mutlaka tüketmesi gerek o besinler nelermi buyrun bakın nelermiş öğrenin

Hamilelikte iyi beslenmeniz bebeğinizin sağlıklı gelişimi için çok önemli. Kendi sağlığınız da yeterli ve dengeli beslenmenizle doğru orantılı.

Hamileliğiniz sırasında ihtiyacınız olan en önemli besin maddelerini almanızı sağlayacak beş yiyeceğin hangileri olduğunu biliyor musunuz?İşte alışveriş listenize mutlaka eklemeniz gereken beş süper yiyecek ve onları süper yapan nedenler:

1. ISPANAK
Ispanak sağlıklı bir kan düzeyine sahip olmanıza, enfeksiyonlarla mücadele etmenize yardımcı olan ve bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını korumaya yarayan folik asit, demir ve c vitamini gibi besin maddelerini içerir.

Folik asit: Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asit almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir. En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturur.
Uzmanlar hamileliğin planlanmasından 12. haftasına kadar günde 400 mikrogram folik asit takviyesi alınmasını tavsiye ediyorlar.
Diğer folik asit kaynakları: Brokoli, mercimek, fasulye, portakal suyu, tam tahıl ekmeği, marul, yer fıstığı
Demir:Hamilelik sırasında aldığınız demirin üçte bir kadarını kendi kan tedariki için bebek kullanacaktır. Bunun nedeni demirin vücudunuzdan bebeğe oksijen taşıyan hemoglobinin yapımı için gerekli temel madde olmasıdır.

Diğer demir kaynakları Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, fındık
C Vitamini: Vücudunuz C Vitaminini depolayamaz, bu nedenle düzenli olarak C Vitamini almanız gerekir. C Vitamini açısından zengin besinleri yemeniz hem demir emilimini kolaylaştırır hem de enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.

Diğer C Vitamini kaynakları Turunçgiller, kivi, brokoli, patates, lahana

2. SÜT
Süt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur.
Kalsiyum:Kalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır.

Diğer kalsiyum kaynakları Peynir, yoğurt, kuru incir ve kayısı

3. USKUMRU
Uskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Omega 3 yağ asitleri: Omega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.

Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.

Diğer Omega 3 kaynakları: Ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
Protein: Protein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynakları: Süt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

4. YULAF
Yulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır.
Protein: Yulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.
Diğer protein kaynakları: Süt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

5. TAM TAHILLAR
Tam buğday ekmeği ve çavdar gibi diğer tam tahıl unlarından yapılan ekmekler enerji düzeyinizi yükseltir ve bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Kompleks karbonhidratlar: Tam tahıllar kompleks karbonhidratlar içerir ve bu da enerji sağlamasının yanında başka bazı vitamin ve mineraller ile lif almanız anlamına gelir. Enerji çöküntüleri ve dolayısıyla yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağından beslenmenizde bu yiyeceklere ağırlık vermeniz önemlidir.
Diğer kompleks karbonhidrat kaynakları: Mercimek ve sebzeler
Çinko bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir ve beyninin normal bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Diğer çinko kaynakları: Badem, ceviz, kabak çekirdeği..

Benim de canım çekti :)

az önce karnımda sanki oynama hissettim , hala ufak ufak devam ediyor :26:
hiç böyle olan varmı , acaba yerleşmeyle ilgilimi bayanlar :44:

merhaba mormenekse242011 ben de 6+4 hamileyim ve akropol hastanesinde ebru hanıma gidiyorum. Bülent beyden randevu alamamıştım fakat en son gittiğimizde eşim ben içerideyken randevuyu almış bana sürpriz yapıp :) fakat şimdi de o randevuyu kabul mu etsem iptalmi etsem karar veremedim. ya Bülent beyi tercih ettiğimde elektriğimix uyuşmazsa o zaman ebru hanıma da geri dönemem diye düşünüyorum. bir de Bülent beyin kaprisli olup genelde sezeryana yönlendirdiğini söylüyorlar oyüzden de tedirgin oldum. bana biraz anlatsan ona göre karar vermeye çalışsam salı günü tekrar doktora gitcem bira an önce karar vermem lazım

ton balığı bebek için hiç sağlıklı değil ben bu şekilde öğrendim ve yemiyorum. büyük marketlerden balık alıp yiyorum ve onun dışında hergün omega kapsülü içiyorum

arkadaşlar tam 2 hafta sadece muz ve patates yiyerek beslendim. herşey kötü geliyordu gözüme. boş bardak dahi kokuyordu. suyu içine 2 damla limon sıkarak içtim uzun süre. deneyin hem muz içinde seratonin olduğu için insanı mutlu ediyo :)

az önce karnımda sanki oynama hissettim , hala ufak ufak devam ediyor :26:
hiç böyle olan varmı , acaba yerleşmeyle ilgilimi bayanlar :44:
rahimde kramplar olmuştur belki, bilemiyorum, ya da gaz sıkışması fln :26:

ton balığı bebek için hiç sağlıklı değil ben bu şekilde öğrendim ve yemiyorum. büyük marketlerden balık alıp yiyorum ve onun dışında hergün omega kapsülü içiyorum
neden acaba? yani sonuçta o da balık, konserve olduğu için mi acaba? ama cicada'nın doktoru yiyebilirsin demiş:26:

geçmiş olsun, atlatmışsındır umarım. ben o kadar çok muz yesem kabızlıktan çatlarım kesin

valla canım ben bülent beyi arkadaşlarımdan çok duydum çok önerdiler çalıştığım arkadaşlar ve onların yakınları bülent beyi çok seviyorlar anlata anlata bitiremiyorlar.bende ilk defa pazartesi gittim.güler yüzlü rahat bi doktor.konuşkan açıklayıcı seni rahatlatan bi kişiliği var ve herkesde seviyor bülent hocayı.bende ısındım açıkçası sonuçta normal doğum yapabilirsen sen ne diye adam illa sezeryan diye tuttursun ki.istemiyorum dersin olur biter.Ama adam hem kadınsal hem bebek konusunda oldukça iyi.Ebru hanım orda yeni yeni geldi nasıl bi doktor bilmiyorum ama ben pek kadın tercih etmiyorum bana erkek hocalar daha yatkın geliyor.sen bilirsin tatlım karar senin ama bülent hoca iyidir.randevularıda zaten iyi olduğu için çok yoğun dolu dolu.ama adam herkese güler yüzlü ayakta karşılıyor seni hoşgeldin diyor hem nazik hem kibar hem konuşkan ve seni herşeye hazırlıyor.konuşmaları oldukça iyi geldi bana.tabi herkes farklı düşünebilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…