- 8 Mart 2011
- 11.242
- 707
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Ben hamile kalmadan önce yaptırdım hepsini canım. Hatırladığım kadarıyla hemogram, rubella, toxoplazma, HIV, Hepatit bide birşey daha vardı, onlara bakıldı. Testi dün akşam elime aldım ama hatırlamıyorum neler bakıldığını.:26:KIZLAR SİZE HEMOGRAM RUBELLA VB..TESTLER YAPILDI MI YADA NELER YAPILDI ŞİMDİYE KADAR
şeker yüklemesi mi,emin misin canım ama çok çok erken..bu arada Maaşallah kese boyun çok güzel ben tam 5 haftalıkken gittim 8.8mm idi.
bence doktora git hen keseni görürsün hem folik asit başlar iyi olur.
allah razı olsun ya, güzel şeyler söyledin. Ben devlet hastanesine gittiğim için doktorum iyi ama böyle detaylı bilgi alamıyorum kendisinden çünkü malum yoğun çalışıyolar.
Kahveyi sevmem ben pek, o yüzden hiç canım çekmez. Bitki çayını içmemeye karar verdim, siyah çayı bir tek sabahları içiyorum zaten.
Geçen akşam eve geldiğimde eşim kapının önünde içiyormuş sigarayı, nerdeyse bir fırt çekecektim ama tuttum kendimi. Bebeğimden önemli değil benim keyfim, ona zarar verecek herhangi birşey yaparsam vebalini nasıl öderimAllah hepimizin yavrusunu korusun. Hele ki şimdi daha minnacık, en çok korunmasız olduğu zamanlar, daha çok dikkat etmeliyiz.
Malum günden 4 gün sonra benim göğüsler acımaya başladı ben tarihini iyi biliyorumHatta dedim ki bu ay regl erken gelecek sanırım :44:
evet canım yarım litre suya glikoz eklediler onu içtim 5dk içinde. niye yaptılar böyle erken bilmiyorum :44:
inşallah ikimizin kesede normal değerdedir nekdr olması gerek hiç bilmiyorum
Sağol canım ya valla sizlerle konuşunca rahatladım :)
Kızlar bu sıralar pazarda balık olmuyor hiç. Acaba marketlerdeki ton balıklarından yesek nasıl olur?
Kadişim bana sağlık ocağında yaptılar, rubella falan var mıydı bilmiyorum ya sonuçlarım doktorda kaldı ama değerlerim normal çıktı.KIZLAR SİZE HEMOGRAM RUBELLA VB..TESTLER YAPILDI MI YADA NELER YAPILDI ŞİMDİYE KADAR
Evet doktor söyler sana şu zaman tekrar gel diye. Benim de ilk başta adet olacakmışım gibi sancılarım oldu hiç telaşlanmadım geçti zaten.sağol canım... En kısa zamanda doktora gideceğim. Zaten doktor yönlendirir on gün sonra gel falan diye değil mi? Ben sancılarımdan dolayı endişe içindeyim biraz da evhamlı bir yapım var zaten :18:
Oh oh süpersin ya :) Ben de 3 aydan sonra özele gitmeyi düşünüyorum bakalım.Ne demek canım allah hepimizden razı olsun inşallah:) Ben özel muayeneye gittiğim için doktorum çok ilgili:) Ben sormadan açıkladı bunları. Ben de size diğer söylediklerini de yazayım madem bi faydası dokunur belki. Benim ilk hamileliğim çok şükür düşük riskim de yok. O yüzden düşük riski olanlar aşağıda yazacaklarımı dikkaye almasınlar:) Bi de bu yemek içmekle ilgili olanları 3 aydan sonra yapmaya başlıcaz. İlk aylarda bulantı iştahsızlık olduğundan yapamamamız normalmiş canlar. Doktorum öyle dedi:) İşte söyledikleri:
- günde yarım saat yürüyüş yap.
- yumurta faydalı hergün yesen daha güzel olur ama 3-4 günde bir yemen de yeterli.
- günde 2 bardak süt, 1 kase yoğurt ve kibrit kutusu büyüklüğünde peynir tüket.
- 2 güne 1 kırmızı et ya da beyaz et tüket.
- haftada 1 balık ye.
- ilişki serbest.
- yolculuk serbest ama 2 saatte 1 kalkıp yürüyeceksin.
- alkol, sigara, gazlı içecek, günde 1 fincandan fazla bitki çayı yasak.
- soda, ayran, meyve suyu serbest.
- ıslak mayoyla oturmak yasak.
- deniz, havuz serbest.
- az pişmiş ya da çiğ et yasak.
- dışarıda salata yemek yasak. (İyi yıkandığından eminsen ye.)
Şimdilik bunlar geldi aklıma. Dediğim gibi ben de tamamen uyamıorum bunlara henüz. Yoğurttan tiksiniorum mesela( Ama uyarız 3 aydan sonra inşallah. Sevgiler..
Hahahah diyemem :) Burda bile utanıyorum :) 6 haziran yıl dönümümüzdü, 10 haziranda göğüslerim acımaya başladı. Zaten haziranın 1-2 gibi reglim bitmişti.Süper ya:)) Böyle nokta atışı tespitler çok hoşuma gidio benim:) İlerde söylersiniz şu gün oldun sen die:))
Pazarda balık yoktur canım süpermarketlerde bulabilirsin ancak. Ben de ton balığı yemeyi düşünüyorum, bi araştıralım bakalım.Kızlar bu sıralar pazarda balık olmuyor hiç. Acaba marketlerdeki ton balıklarından yesek nasıl olur?
Ben pek balığı sevmem ama hazır tiksinmiyorken yiyeyim bari:26: çok sağol canım cewap içinCanım aynı soruyu sordum doktoruma olur dedi. Hatta benim tanıdığım bi hamile balıklar taze deil die başık yemeyip ilacını içiodu onun yerini tutmaz hayır dedi doktorum. Ama ben tiksiniyorum şu an o ayrı(
hazır pişmişi varken bide pişirmekle uğraşmamış olurum demiştim dePazarda balık yoktur canım süpermarketlerde bulabilirsin ancak. Ben de ton balığı yemeyi düşünüyorum, bi araştıralım bakalım.
hımm, zaten çok yemeyiz ki, haftada 1 yemek lazım ya, o yüzden problem olmaz heralde. zaten eylülde balık sezonu açılıyor, o zaman tazesini yerizUyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.
Ben pek balığı sevmem ama hazır tiksinmiyorken yiyeyim bari:26: çok sağol canım cewap için
hazır pişmişi varken bide pişirmekle uğraşmamış olurum demiştim de
hımm, zaten çok yemeyiz ki, haftada 1 yemek lazım ya, o yüzden problem olmaz heralde. zaten eylülde balık sezonu açılıyor, o zaman tazesini yeriz
ayyy duyanda beni balık delisi sanır, ağzıma sürmem desem yeridir, 40 yılda bir yerim ama bu aralar niyeyse canım çekiyor
Hanımlar mrb.yheni topiğimiz hayırlı olsun...Bende Mart annesi olacağım inş.26 yaşındayım Ankara SAT 8 Haziran 5+6 haftalığız.pazartesi sadece kesemizi gördük.doktorum 20 gün sona attı beni hem kalp atışlarını duymak ve bebeğide görmek için strese gerek yok dedi tam 8 haftalıjk olsun net olsun dedi.bu arada Ankarada Özel Akropol hastanesine gidiyorum.Bülent Hocaya iyi bir hoca profosyonel bence kadın doğumda:Arkadaşlarımın tavsiyezi üzerine gittim randevu alamamıştım ama arkadaşım sağolsun onun sayesinde aldım.Ankarada başka hangi hastaneye gidiyorsunuz arkadaşlar....Allahım yardım etsin inş.kalp atışlarımızı duysak rahatlayacağız...hiç belirtim yok bulantı ağrı uyku falan.sadece göğüslerimin yanına dokununca acı oluyor çalkışıyorum gayet güzel gidiyor...
Kızlar bu sıralar pazarda balık olmuyor hiç. Acaba marketlerdeki ton balıklarından yesek nasıl olur?
rahimde kramplar olmuştur belki, bilemiyorum, ya da gaz sıkışması fln :26:az önce karnımda sanki oynama hissettim , hala ufak ufak devam ediyor :26:
hiç böyle olan varmı , acaba yerleşmeyle ilgilimi bayanlar :44:
neden acaba? yani sonuçta o da balık, konserve olduğu için mi acaba? ama cicada'nın doktoru yiyebilirsin demiş:26:ton balığı bebek için hiç sağlıklı değil ben bu şekilde öğrendim ve yemiyorum. büyük marketlerden balık alıp yiyorum ve onun dışında hergün omega kapsülü içiyorum
geçmiş olsun, atlatmışsındır umarım. ben o kadar çok muz yesem kabızlıktan çatlarım kesinarkadaşlar tam 2 hafta sadece muz ve patates yiyerek beslendim. herşey kötü geliyordu gözüme. boş bardak dahi kokuyordu. suyu içine 2 damla limon sıkarak içtim uzun süre. deneyin hem muz içinde seratonin olduğu için insanı mutlu ediyo :)
merhaba mormenekse242011 ben de 6+4 hamileyim ve akropol hastanesinde ebru hanıma gidiyorum. Bülent beyden randevu alamamıştım fakat en son gittiğimizde eşim ben içerideyken randevuyu almış bana sürpriz yapıp :) fakat şimdi de o randevuyu kabul mu etsem iptalmi etsem karar veremedim. ya Bülent beyi tercih ettiğimde elektriğimix uyuşmazsa o zaman ebru hanıma da geri dönemem diye düşünüyorum. bir de Bülent beyin kaprisli olup genelde sezeryana yönlendirdiğini söylüyorlar oyüzden de tedirgin oldum. bana biraz anlatsan ona göre karar vermeye çalışsam salı günü tekrar doktora gitcem bira an önce karar vermem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?