aynen canim ozaman bebislerimizin de cok hizli atiyormus cok hareketli oldugunda ozellikle.balkaymak dut ip aldim battaniyeye baslica 60*60 4.5 nolu sisle baslasam nasil olur bir de 3 tane aldim yeter miki?Kıslar hareket edince kalbinizin hızlı attığını farkettiniz mi hiç eskiye göre????
Canım benim alacağım arabanın puseti port bebede olabiliyo. Üstü örtülen modellerde var ama bana pahalı geldiğinde alamayacağım. Ama geçen gun alt açma bezi ve battaniye takımı aldım. Alt açma bezi port bebe iiçine de kullanıyo. fermuarlı bir gözü var. Bebeği oraya yerleştiriyorsun bacakları komple kapanıyo üstünede battaniyesi basına yastıgıda var. Onu kullanacagıım. Gerekirse bir battaniye daha sererim ustune. Ama istersen pusetin usutunu kapatan örtülerde var. Onlarıda alabilrsin. bEnce portbebe mantıksız ama sen daha iyi karar veririsin.Bide bizim bebeilerimiz dısarı cıkabilecek duruma geldiğinde havalr iyice ısıncak. SOğuduğunda da kocaman olacak. Durmaz bence içinde.
kızlar portbebe almayı dusunuyor musunuz?puset te usurmu sizce?
ne bileyim ası falan dr kontrolleri pusette götürürken usur gibi geldi bana.aslında bende hoslanmıyorum ya portbebe den.ne oyle canta gibi tası cocugu.ama ıste ıcım rahat degil.alıcaz sanırım:)):44:
ahhh kızlar çok sağolun içim biraz da olsa rahatladı eşime kv bir önceki söylendiğinde bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim ama eşim kv ye hiçbişey söylememiş anlaşılan benim kv nin eşim üzerinde hiçbir hükmü yoktur ama ben eşime kv hakkında en ufak bişey söylesem annesi kıymete biner hemen olay çıkar bikaç kere boşanma eşiğine kadar geldik onun yüzünden annesine hiçbir şekilde laf söyletmez asla ben annesine bişey diyemem dünyanın en iyi insanıdır eşim beni el üstünde tutar ama konu annesi olunca sokaktaki köpek kadar değer vermez bana bilirim yani dün eğer ağzımı açıp birşey söyleseydim 1-çok ağır konuşucaktım 2-olay çıkıcaktı yemek öncesi ve eşimle belki en az 1 hafta konuşmicaktık sırf bu sebepten sustum bebeğim için kendi huzurum için ama eşim de kv de eşşek gibi farkındalar bu durumdan rahatsız olduğumu bir daha aynı şey olursa yakıcam gemileri ne olursa olsun konuşucam kendimi yeteri kadar yıprattım
merhaba mart anneleri
bayağıdır bu başlığa uğramıyordum özledim sizleri.
en son kalça ağrılarımdan bahsetmiştim,onlar 2 gün evvel yine tekrarladı ve gerçekten dayanması çok zor oluyor: ((
sol kalçama bıçak saplıyorlar sanki...
magnezyumu düzenli olmasada alıyorum,alınca biraz iyi gibi oluyor.
acaba kalsiyum yetersizliğinden mi böyle oluyor :26:
süt ve peyniri her gün tüketmeye çalışıyorum halbuki...
bu arada sizlere bişey danışmak istiyorum.
sizce bu kadar yolu yarılamışken doktor değiştirmek çok mu abes/riskli olur?
özel hastaneye gidiyorum.
doktorum fena değil ama o kadar sessiz ve içe dönük ki...
ben sormadan bişey söylemiyor.
randevum geldiğinde içerde kalış sürecim 5 dk yı geçmiyordur herhalde.
tabi dakikalarca durup sıradakilerin hakkını gasp etmek değil niyetim ama ne bileyim,
biraz içten bi muhabbet arıyorum kısada olsa ama yok.
ilaçlarımı kullanıp kullanmadığımı soruyor,ultrasona bakıyor boy kilo söylüyor bu kadar...
alt komşum art arda 2 kez doğum yapmış.bebeğinin biri 22 diğeri 8 aylık.
benim gittiğim hastaneye gitmiş o da ama başka bir doktora.
bana onu tavsiye etti.
ne kadar moral verdiğini,cana yakın olduğunu,doğumda çok destek olduğunu falan anlattı.
bu ay bi ondan randevu al dene diyor.
bende denemek istiyorum ama eşim bu kadar ilerlemişken doktor değiştirmemden tedirgin,
yinede çok istiyorsan bu ayki randevuyu ona alayım diyor.
sizce nasıl olur?
tatlım maşallah çok tatlı bi bebekmiş allahım bizlerede o günleri göstersin....Eki Görüntüle 892425 Eki Görüntüle 892426
yoğun bakımdan cıktım annemin sıcacık kollarında evimdeyim teyzelerim :) merhaba demek istemiş miniğimiz sizlere :) şimdi gelen güzel haber paylaşayım istedim :)
bence abartıyosun hiçte fazla değil .....Kıslar benim göbiş çok mu büyümüş??? Çok yiyorum ben daha şeker testi olmadık cuma günü olcaz, ondan mı acaba çok büyük gibi geldim kendime, sizinkiler ne durumda biz daha 26. Haftadayız, fazla mı şişmişim:26:
Eki Görüntüle 892454
peki memnunmusun yani kullanmadığın zamanla şimdi arasında fark varmı?? bide fiyatı nedir???Ben buhar makinesi aldım weewell marka aldım bebek doğana kadar biz kullanıyoruz:))
maşallah kuzunaSElam kızlar bugün doktora gittik. BEbeğim 27+5 de 1150 gram 34cm mis. Ara sıra giren kasik ağrılarım için magnezyum yazdı doktor. Ayrıca bebeğin suyu az gibi biraz dedi. DAha fazla su içmem lazım
aynı durumdayız canım bende reflüden muzdaribim .yarın bizimde dr randecumuz var bende gaviscon yazdırıcam bendekini bitirdim bu aralar .....merhaba tatlım iyiym çok şükür. biraz midemden rahatsızım işte, önceden de reflü vardı bende, şimdi de mideye baskı yaptığı için ne yesem yanıyodoktorum şurup yazdı inşallah faydası olur. bebiş de iyi teyzesi, 1025 kg olmuş. herşey yolunda dedi doktor. çok şükür. işte böyyle yuvarlanıp gidiyoruz:) sen nasılsın? kuzucuk nasıl? flufem de gelmiyor epeydir, merak ettim, herşey yolundadır inşallah.
canım çok geçmiş olsun .....inşallah sorunsuz bi şekilde bebeğini kucağına alırsın :26::26:merhaba kızlar beni pek tanıyan yok ama yazmak istedim bu gidişle biz mart değil şubat anneliği yolu gözüktü 2 gün önce gece sabah namazında kalktığımda kanamam olmuş sabaha olur olmaz hastanenin yolunu tuttuk ve bebeğin kafasının aşağı olması gereken yerde değil de çok yukarıda olduğunu ayaklarını rahme dayadığını öğrendik hastanede nst,serum ve kontrol altında gecen bir geceden sonra eve döndük artık hiç bir iş yapmadan sadece yatacam dualarınızı esirğemeyin lütfen bebişim 38. haftayı görsün Allaha emanet olun güzel anneler ve sakın kendinizi yormayın bırakın millet kız istesin yada erkek en önemlisi sağlıklı ve zamanında gelmesi öpüldünüz
annemi gördüm rüyamda çokkk etkilendim. Allah annelerimizi başımıdan eksik etmesin (aminnn)[/QUOTE .!.:canım maşallah annende gençmiş kardeş gibi duruyosunuz .....
ne diycemi bilemiyorum boğazım düğüm oldu .....Canım sen yazınca bende flufemi merak ettim.Forumdaki cevaplarını bir kontrol edeyim dedim.Çok çok üzgünüm.Flufem ikizlerini kaybetmiş.Enfeksiyon nedeni ile.Ne yazacağımı bilemiyorum.Çok acı.
haziran tüpçülerinde bu ikinci ikiz bebek kaybımız oldu önce özge55 şimdide flufem .....allahım diğer kızların bebeklerini bağışlasın hayırlısıyla kucağına aldırsın .....özge ve flufem içinde allah'tan canı gönülden bu zor günlerini unutturacak hayırlı sağlıklı evlatlar diliyorum aminnnn:26::26:
Eki Görüntüle 893312 Eki Görüntüle 893313 tam net görünmüyo ama canım cep kısmına yerleştiriyorsdun bebeği. Bu kapitone kumaş. Ama polar olanlarıda var. Ben yazı düşündüğüm için poların cok olacagını dusundum. ama istersen kafan rahat etsin diye al. Kıorumacı anne seniBasladın dimi şimdiden
Canım 34.-35 haftalarda bile değiştiren insanlar var. YOl yakınken daha değiştir bence. İlgili doktor cok önemli bence. Kaç kere hamile kalacaksın ki. Doktorunda seni anlayabilmesdi lazım. Doğumdada oyle davranırsa hadi. Değiştir bence. Ayrıca benim muayenelerim en az 15-20 dk suruyo ve hiçde gasp etmiyorum kimsenin hakkını cunku hastane ona göre randevyu veriyo zaten. Kafana yatmıyosa deeğiştir bacım. Kaldıki şimdiden sonrası asıl takip edilecek ve öenmli olan süreç. 2 li 3lü taramalrında risk dusukse hele hiç dusunme bile.
teyzeleri bakın biz kocaman olduk
Eki Görüntüle 892850 Eki Görüntüle 892851
Bu da dışardan bir manzara
Eki Görüntüle 892852
herkese günaydın bugün çok dertliyim ve sizlerle paylaşıcam rahatlicam inşallah bütün gece uyuyamadım ağladım durdum minik prensim de annesini hissetti herhalde benim yüzümden sabaha kadar balık gibi çırpındı durdu benle beraber o da uyumadı neyse nolduğunu anlatiyim:
dün akşam kayınvalideme gittik yemek yicez dışardan söledik yemeğin gelmesini bekiyoruz o arada haberler var küçük kız bebek gördü ekranda yine başladı ''bi kız torun veremediniz şöyle tokalar alsam taksam gezdirsem onu '' diye hiçbişe söylemedim ilk defa olmuyor bu çünkü kocama da bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim eşim de '' babam beceremedi amcam beceremedi kuzenlerim beceremedi ben de beceremedim bu sefer anne napim '' dedi ama o anki öfkemi üzüntümü anlatamam böğüre böğüre ağlayasım geldi bi taraftan şeytan dürtüyor konuş cevap ver bi taraftan da diyorum konuştuğunla kalıcaksın boşuna gerginlik çıkacak seni kimse korumicak sus kızım dedim bu sefer de sus ama ahdım olsun bir daha aynı şeyi yaparsa (ki yapacak eminim) o zaman ağzımı açıcam ve ne gelirse söylicem yeter ya sakat çocuk doğurmicama kısır olmadığıma dua edeceğine allahın verdiğine itiraz ediyor hala daha allahım vermiş sen ona dua edeceğine hala ne konuşuyosun bi de demiyor ki gelinim hamile üzülür susiyim allah seni ıslah etsin mübarek gün çay kaşığıyla verip kepçeyle alıyorsun hiç yapma daha iyi bir iyi 10 kötü olmakla olmaz bu işler!!
merhaba kızlar beni pek tanıyan yok ama yazmak istedim bu gidişle biz mart değil şubat anneliği yolu gözüktü 2 gün önce gece sabah namazında kalktığımda kanamam olmuş sabaha olur olmaz hastanenin yolunu tuttuk ve bebeğin kafasının aşağı olması gereken yerde değil de çok yukarıda olduğunu ayaklarını rahme dayadığını öğrendik hastanede nst,serum ve kontrol altında gecen bir geceden sonra eve döndük artık hiç bir iş yapmadan sadece yatacam dualarınızı esirğemeyin lütfen bebişim 38. haftayı görsün Allaha emanet olun güzel anneler ve sakın kendinizi yormayın bırakın millet kız istesin yada erkek en önemlisi sağlıklı ve zamanında gelmesi öpüldünüz
Canım sen yazınca bende flufemi merak ettim.Forumdaki cevaplarını bir kontrol edeyim dedim.Çok çok üzgünüm.Flufem ikizlerini kaybetmiş.Enfeksiyon nedeni ile.Ne yazacağımı bilemiyorum.Çok acı.
ayy, çok kötü oldum ben yaane diyeceğimi bilmiyorum, Allah sabır versin flufeme, ferahlık versin
evet prof bi de hastanenin dr değil ya dışardan geliyor o yüzden metro hastanesinde bir dr övdüler ona da bakacağım hem kendi dr gideceğim hem de yeni dr doktorumu bırakamam riskli gebelik uzmanı ben de riskli gruptayım öyle yapacağım bakalımmmLoveli ben ortadoğuya sormuştum.zam öncesi 400-500 arasıydı.zamdan sonra 700-800 dediler.oda ücreti +50 tl ekleniyor.ama odaları çok hoşuma gitmedi.benim doktorum ortadoğunun doktoru.medlıneye de geliyorum dedi.medlıne 1100 tl fiyat verdi.oda ücreti ayrı.ben adanada oturmuyorum.doğuma 3 kişi geleceğiz.suit oda şart.suit oda geceliği 200 tl dediler.yani 2 gece kalsan doğumla birlikte 1500 tl.tabi doktor ücreti içinde değil.doktorumda dışarıdan gelmiş olacak.doktora ücretini sormadım.bu hafta soracağım.inşallah çok istemez.senin doktorun prof.mu?ondan mı bu kadar yüksek acaba?
aman bir yenge kalmıştı başımıza biz beğendik de nesi kötüymüş benim yeğenimin adı defne maşallah zeki akıllı bir çocuk arkadaşım var defne o da öyle defneler iyidirrrkızlar canım sıkıldı bıraz yazmak ıstedım.. benım kv uzak bır sehırde. bugun esımle yengesı konusuyolarmıs yanında da kv varmış, kızın ısmını ne düşünüyosunuz demış, eşimde Defne demiş, pek iyi bir isme benzemiyor demiş yengeside. benım kv de kendı annemın ısmını soylemıs ,koyun dıye.. bende ınandım içtenliğine. kendı adını demek ıstıyoda söyleyemiyor zaten. ya hem yengesine ne, iyi bi isim değilmiş, sanane yani. kendı torununun ismine laf gecıremedı, bize gecırmeye calışıyo. boş yere sıkıntı yapıyorum muhtemelen ama sinir oluyorum. yakındada gelicek kayınvalıdem, hemde 1 2 haftalığına öfff( ne zamn arasa kılo aldın mı kaç kılo aldın dıyo zaten. şimdi gelcek burdada dicek kılo almışsın bilmem ne.. off off
benim ilk oğlumda sn gibi oldu ama şimdi büyüdü sıkıntı yokayy benimkinin tıpkısı başkasında görünce hoşuma gittigerçekten çok yumuşak pofuduk bişey
kızlar yaa bişey sorucam....
göğüslerindeki kahverengi halkası büyümeyen var mı.? benim minik minik pıtpıtlarım çoğaldı ama o kahverengi kısım büyümedi :26:
konuşmana gerek yok keşke ağlasaydın orda hem eşin incindiğini görür hem de kayınvaliden anlardı başka lafa gerek olmazdıherkese günaydın bugün çok dertliyim ve sizlerle paylaşıcam rahatlicam inşallah bütün gece uyuyamadım ağladım durdum minik prensim de annesini hissetti herhalde benim yüzümden sabaha kadar balık gibi çırpındı durdu benle beraber o da uyumadı neyse nolduğunu anlatiyim:
dün akşam kayınvalideme gittik yemek yicez dışardan söledik yemeğin gelmesini bekiyoruz o arada haberler var küçük kız bebek gördü ekranda yine başladı ''bi kız torun veremediniz şöyle tokalar alsam taksam gezdirsem onu '' diye hiçbişe söylemedim ilk defa olmuyor bu çünkü kocama da bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim eşim de '' babam beceremedi amcam beceremedi kuzenlerim beceremedi ben de beceremedim bu sefer anne napim '' dedi ama o anki öfkemi üzüntümü anlatamam böğüre böğüre ağlayasım geldi bi taraftan şeytan dürtüyor konuş cevap ver bi taraftan da diyorum konuştuğunla kalıcaksın boşuna gerginlik çıkacak seni kimse korumicak sus kızım dedim bu sefer de sus ama ahdım olsun bir daha aynı şeyi yaparsa (ki yapacak eminim) o zaman ağzımı açıcam ve ne gelirse söylicem yeter ya sakat çocuk doğurmicama kısır olmadığıma dua edeceğine allahın verdiğine itiraz ediyor hala daha allahım vermiş sen ona dua edeceğine hala ne konuşuyosun bi de demiyor ki gelinim hamile üzülür susiyim allah seni ıslah etsin mübarek gün çay kaşığıyla verip kepçeyle alıyorsun hiç yapma daha iyi bir iyi 10 kötü olmakla olmaz bu işler!!
ben değiştireceğim mecburen dr çok iyi ama doğuma 4000 istedi veremem o kadar başka bir dr da görüneceğim doğumumu yapsın diye aynı anda 2 dr gideceğim bişey olmaz sen nasıl kendini iyi hissedersen onu yap yenisine gitmerhaba mart anneleri
bayağıdır bu başlığa uğramıyordum özledim sizleri.
en son kalça ağrılarımdan bahsetmiştim,onlar 2 gün evvel yine tekrarladı ve gerçekten dayanması çok zor oluyor: ((
sol kalçama bıçak saplıyorlar sanki...
magnezyumu düzenli olmasada alıyorum,alınca biraz iyi gibi oluyor.
acaba kalsiyum yetersizliğinden mi böyle oluyor :26:
süt ve peyniri her gün tüketmeye çalışıyorum halbuki...
bu arada sizlere bişey danışmak istiyorum.
sizce bu kadar yolu yarılamışken doktor değiştirmek çok mu abes/riskli olur?
özel hastaneye gidiyorum.
doktorum fena değil ama o kadar sessiz ve içe dönük ki...
ben sormadan bişey söylemiyor.
randevum geldiğinde içerde kalış sürecim 5 dk yı geçmiyordur herhalde.
tabi dakikalarca durup sıradakilerin hakkını gasp etmek değil niyetim ama ne bileyim,
biraz içten bi muhabbet arıyorum kısada olsa ama yok.
ilaçlarımı kullanıp kullanmadığımı soruyor,ultrasona bakıyor boy kilo söylüyor bu kadar...
alt komşum art arda 2 kez doğum yapmış.bebeğinin biri 22 diğeri 8 aylık.
benim gittiğim hastaneye gitmiş o da ama başka bir doktora.
bana onu tavsiye etti.
ne kadar moral verdiğini,cana yakın olduğunu,doğumda çok destek olduğunu falan anlattı.
bu ay bi ondan randevu al dene diyor.
bende denemek istiyorum ama eşim bu kadar ilerlemişken doktor değiştirmemden tedirgin,
yinede çok istiyorsan bu ayki randevuyu ona alayım diyor.
sizce nasıl olur?
ben oğlumda 2 çanta aldım şu yol seyahat çantaları oluyor ya fermuarlı ondan aldım yine aynı olacakbu arada hanımlar doğum çantası hazırlarken bebek ve kendi çantamızın ayrı olması çok önemli.
küçük valiz götürenler oluyor.
bende 2 tane orta boy keten çanta alayım diyorum biri benim diğeri kızım için.
hani şu orta boy keten tatil çantaları oluyor ya?onun benzeri şekilde.
nereden bulabilirim acaba :44:
dün avm ye falan baktım ama çok aklıma yatan bişey bulamadım.
acaba şu spor çantaların orta boylarından falan mı alsam?
siz ne düşündünüz hastane çantası için?
değilmi canım.bende öyle düşünüyorum.
çok şükür risk çıkmadı testlerimde.
doktorum kötü değil ama aşırı sessiz.
en son muayenemde annemde geldi,doktorun ne kadar sessiz dedi çıkar çıkmaz.
sanki sıradan bi soğuk algınlığı muayenesi gibi geçiyor
ben konuşanımdır,sürekli ben bişey soruyorum.kısa kısa cevaplar veriyor.
doktorluğu iyi diyecek bişeyim yok ama psikolojik olarak tatmin olamıyorum.
bi yandan da doktor değiştirirsem eski doktoruma ayıp mı olur,ihanet etmiş gibi mi olurum falan diye düşünüyorum
bu arada hanımlar doğum çantası hazırlarken bebek ve kendi çantamızın ayrı olması çok önemli.
küçük valiz götürenler oluyor.
bende 2 tane orta boy keten çanta alayım diyorum biri benim diğeri kızım için.
hani şu orta boy keten tatil çantaları oluyor ya?onun benzeri şekilde.
nereden bulabilirim acaba :44:
dün avm ye falan baktım ama çok aklıma yatan bişey bulamadım.
acaba şu spor çantaların orta boylarından falan mı alsam?
siz ne düşündünüz hastane çantası için?
değilmi canım.bende öyle düşünüyorum.
çok şükür risk çıkmadı testlerimde.
doktorum kötü değil ama aşırı sessiz.
en son muayenemde annemde geldi,doktorun ne kadar sessiz dedi çıkar çıkmaz.
sanki sıradan bi soğuk algınlığı muayenesi gibi geçiyor
ben konuşanımdır,sürekli ben bişey soruyorum.kısa kısa cevaplar veriyor.
doktorluğu iyi diyecek bişeyim yok ama psikolojik olarak tatmin olamıyorum.
bi yandan da doktor değiştirirsem eski doktoruma ayıp mı olur,ihanet etmiş gibi mi olurum falan diye düşünüyorum
benim yatarken ağrıyor birtek ama belim değilde kalçamla belim arası diyebilirim.yattığımda tutuluyor. hareket edemiycek hale geliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?