kızlar kafam çok karışık ya bebeğimizin ismine bir türlü karar veremedik. alperen ve ömer kıvanç arasında kaldık.ikiside birbirinden alakasız biliyorum ama içimize sinenler bunlar.ablam rüyasında ömer görmüş.kıvanç da soyismimize yakışıyor ablamın önerisi ve beğendik. kıvanç aktaş havalı geliyor kulağa. alperen de çokmu milliyetçi isim sizce. eşiminde benmde ismimiz a harfi ile başlıyor. uyumlu olsun istiyoruz bizimkiyle.napsak acaba
arkadaşlar merhaba ,
Ben nisan anneleri topiğindeyim , size bişey sorucam myom sorunu yaşayan oldumu ?Benim myom vardı ama geçenhafta kendi içinde kanama sorunu yaşadım ve yaklaşık 30 saat hiç uyumadan sancılandım ve çok şiddetli sancıydı, hamile olduğun için mudahele edemeyiz dediler kuvetli ağrı kesici verebildiler ancak.
Bazı riskler var , en önemlisi erken doğum olabilir miş ? Doğum sırasında çok fazla kanama olabilirmiş . Birde bebek hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız ve nasıl hissetiniz?
günaydın kızlar....
2. çocuğu olacak arkadaşlar çocuklarınızı kardeşleriyle ilk ne zaman karşılaştırmayı düşünüyorsunuz.. ben doğumdan hemen sonra kızımı getirmelerini isteyecem kardeşiyle tanışması için ama sonra göndermek zor olur aklı kalır, üzülür diye düşünüyorum...ne yapmalı nasıl davranmalı... :44::44::44:
ilk çocuğu olacak arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim
Bu topikte ben ve bir arkadasinda myommu var. Benim iki tane ve boyutlari takip edildi. 3. Ayimda biri 3 biri 6 cm di....b. en son sali olculdu ayrintilida biri buyumus ve buyuyenin yeri dogum kanalinin basinda ve orayi tamamen kapatmis(
Doktorda bana normal dogum yapamazsin, sezeryanda zor olur dedi..... kesilecek yerde oldugu icin miyom kanamanda cok olur.. dikislerinde tutmaz dedi... dikey sezeryan olursub dedi... ole bisi varmis... ondada dikisler zor tutuyomus.....( hem devlette hemde ozelde gidiyordum.. devletteki bana sen artik riskli gebeliksin dedi... ozeldeki doktorda o kadar kaygili degil..... pazartesi tekrar gidicem...
Benim aratirmalarima gore genelikle sezeryan yapiliyormus. Sezeryanlada miyomlar cok buyukse aliniyormus... gebelikte ilk 6 ay buyuyormus miyomlar... ama gebelikte miyomlarda buyume cok az goruluyor. Belli bi vakite geldiginde myomda ice cokme oluyormus....vs...
Buda kanama ve erken dogum deniliyorrrr.... benim bildiklerim bunlar... tek benim tesellim cocugum simdilik saglikli ....
10 gundur. Benimde agrim var.....miyomun oldugu yerde ....muhtemelen buyudugu icin.... genital bolgemin ici sanciyorr... yapilabilecek bisi yokmus... mudahale gebeligi riske ediyormusss. Pazartesi doktora gidicem...(
Bir velimin yakininda varmis miyomu... dogum zamani .... bebekten daha buyukmus...a
Lmislar
:26: amaliyat coook kanamali oluyormus... ben dun esimlede konustum sezeryana kan verebilecek birilerininde ayarlicaz.... coook endiseliyiim... esimde ole.... bana bosuna kafana takiyosun diyorr... ama kendisi daha endiseli....:))
ben bide calisiyorummmm.... izin baslayana kadar ben
Calisabiliriim umariimm.... bu ayrilarla zoor gozukuyor ama.... .. allah herkese sifaversin... umarin kucagimiza saglikli almak nasip olur...
Dusunmekten uyuyamiyoruuum...
Amargi Fuar aksam kaca kadar acik acaba biliyor musun? Sanirim ben cumartesi gidebilicem
bilgi için çok teşekkürler , umarin kucagimiza saglikli almak nasip olur , bende çok korkar oldum , sakin olamıyorum hiç.
Amin inş canım. Diğer myomlu gebe benim. Benim de aynı arkadaşın bahsettiği gibi rahim ağzında myomum şimdilik ağrı yapmadı çok şükür. Normal doğum olmayacakmış sezaryen olacağım. Bende birçok dr gezdim en son iyi bi dr a denk geldim çok şükür rahatlattı beni. Eğer ameliyat anında bebeği aldıktan sonra kanma çok olmazsa miyomu da alacağını söyledi. Erken doğum riskini çok düsünmemeye çalış stresten uzak ol canım. Ben bebeğin harektlerini 20. Haftamda hissettim.
gunaydin kizlarrr.. bugun benim icinde kotu basladi . once dunden baslayim.. dun nedense gergindim hep yemekten sonra kv lere gittik kv nin gozleri parliyo bana bakarken gobegimede bakiyo ama yorum yapmiyo cok mutlu oldum eve geldik tuvalete girdim. klozet cekmiyo ve berbat bi du var icinde gecenin bi vakti camasir suyuyla lavabo aciciyla ugrastim biton. sinir oldum iyice sonra gectim nutfaga bulasiklar bebi bekliyo onlari hallettim camasir suyuYla sildim tezgahlari. tam rahatladim biraz dinleneyim dedim kuzum hickirmaya basladi ama nasil hickiriyo karnim zipliyo onunla o kadar tatliydiki. gece 12 30 a kadar oturduk esimle onu izledik. sonra uyuyalim dedik kasinti basladi. kremlerimi suruyorum faydasiz. sirke kulllandim en son 4 kez ic camasiri degistim snca normale dondu. bu ara saati 2 30 yaptim.gittim yattim sabah zor uyandim.gec kaliyodum yola ciktim gidiyorum. camlar buzluydu bide koseyi dondugumde isik vurunca bembeyaz oldu hicbisey goremedim. derken arabaya vurdum. cok korktum yaa. vuzda kaymisim meger camlarda buz olunca isik yansimasindan goremedim ki hicbiseyi.esimi aradim hemen beni ise birakti millettede bi hava yok bayana araba vermeyeceksin falan aglamqk istiorum hala yaa. kuzumda korktu zaten. ama darbe almafim karnina cok sukur bendede yok bisey olan arabaya oldu sadece. vurdugum arabada da yok bisey
Canımsın ilk yapman gereken stres ve üzüntüye son vermek... duygusal dönemlerdeyiz haklı olarak ilgi ve herzamankinden daha çok iyi hissettirilmek istiyoruz bu dogru ama bazen babişler bunu yogunluktan es geçebiliyo çünkü onları tetikleyen hormonları yok mantıklarıyla algılayabildikleri kadarıyla... o yüzden önce bilmesi gerekiyo üzüntünü sonra emin ol hatasını farkedecektir... benim de ilk aylarda eşimde tersi olmuştu benden uzaklaştı içine kapandı uzaktan bakar oldu.. ben de tabii kriz geçiriom bu adama ne oldu die..
sonra beni begenmiyo musun sevmiyo musun eskisi gibi deyince gözleri doldu çünkü o da ikinci planda oldugunu düşünmüş zarar vermemek için de uzak durmuş..
Merhaba,
Benim kızım şu an 19 aylık. Doğum olduğunda 22 aylık olacak. Kendi nacizane fikrime dayanarak, hastaneye getirmelerini istemiyorum. Annesi yeni bebekle hastanede kalınca onun için iyi olmaz diye düşünüyorum. Eve döndüğümüzde hem kardeşi ile tanışacak hem de kardeşinin ona getirdiği hediyelerle :)
Az önce web sayfasına baktım ama bulamadım.
şimdi siz yazınca aklıma geldi benim kız çok duygusal 5 yaşında dayanamaz ben hastanedeyken zannetmiyorum zabdedebileceklerini
helede kardeşinin doğduğunu duyarsa hemen gelir görür diye düşünüyorum şimdiden özlem duyuyo kıyafetlerini getiriyo seviyo
canım benim
ay canım geçmiş olsun ya aaa çok şükür iyiisinnnn korktum vallaaherkese iyi akşamlar, moralim çok bozuldu, bugün rutin bir muayneye gittim, nasıl heyecanla, tüm hevesim kursağımda kaldı, doktorum suyumun sınırda kaldığını şimdilik yeterli olduğunu ama ilerleyen haftalar için endişeli olduğunu söyledi, bebeğin hareketlerini sordu, günde 10 dan aşağı düşerse muhakkak gelmemi söyledi, muayene sıklığımı 15 güne indirdi, artık daha sıkı takibe almak zorundayız dedi, erken doğumdan bahsetti, hatta bu haftalarda doğsa bile yaşayabileceğinden bahsetti, çok ürperdimkan sulandırıcı aspirine başladık, çünkü sıvı azaldığında plesantadan bebeğe giden kan akışı yavaşlarmış ve elevite yeniden başladık, bebeğin karın bölgesi gelişimi 1 hafta gerideymiş, ve bebğim çok zayıfmış, 28+5 teyim bugün, bebişim 1230 gr çıktı. Allah ım n olur bebeğimi sağ salim sağlıcakla kucağıma alabileyim çok korkuyorum
ahhhh sadece yavaş yürümek ya da koşmak olsa saygısızlar da bugün hamile olduğumu unuttum nasıl bağırdım çocuklara saygıısızlığa gelemiyorum ani hareketler yaptım bi de sonra arkadaşlar tuttu beni ne yapıyorsun sen hamilesin dediler kendime geldim kendimi kaybetmişim o derece gerildimaman aman dikkat et, ben de çok korkuyorum öğrencilerden, ne koridordan ne de merdienlerden yavaş yürümeyi bilmiyorlar, hurraa saldırıyorlar, ben de çok kaza atlattım ya şimdiki aylarımız daha tehlikeli
yorulunca bebek aşağı iner aşağı vurur sonra normale döner canımCAnım iki gün önce benim de öyle oldu. O kadar korktum ki. BEbek hareket ediyor ama sanki afedersin genital bölgemde bi kıpırdama hissediyordum aynı anda. DOğum yoluna mi girdi falan diye çok korktum çünkü aynı gün biraz fazla yol yürümüştüm ve belim de ağrıyordu. DOğum sancısı bel ağrısı ile birlikte gelir derler çok korktum. ERtesi gün normaldi ama hareketleri. SUan bazen göbek deliği hizasında bazen daha yukarıda bazende iyice yan tarafta kaburgalarımin orada hissediyorum
TEkneleri.
DEmek ki bebek tersdi ayakları çok aşağı geliyordu diyorum bende şimdi.
mart annneleri kötü başladı güneee ben de öğrencilere kızdım sinirlendirdiler beniiiiiikızlar mrbherkes için kötü birgün oluyoya sanırım bugün benim için öyle öyle doluyumki anlatamam çok yanlız hissediyorum kendimi
sabah iş işyerinde telefon masa ben akşama kadar hapisane akşam ev yemek uyku bıktım sıkıldım eşimde stresli ama ben hamileyim
onuda geçtim canımı çok sıkıyolar kuzenimin eşi dün doğum yaptı kuzenim çok heycanlıyım dedi bende eşime söyledim ne dese heycanlanacak ne var zaten ilk değil tecrübeli olması lazım ben oan öldüm eşimden asla böyle bir kelime beklemiyodum oan ben bu adamlamı evliyim dedim demek oluyoki benim eşimde heyecan yok ben bukadar zor günler geçirirken bebeğim için telaşlanan endişelenen birtek benim günde 6 defa parmaklarımı delmek zorundayım açlık tokluk şekerimi ölçmek için günde dört defa iğne yapıyorum şekerim yükselmesin diye ki çok yüksek çıkıyo ekstradan yaptığım oluyo6 yı buluyo kollarım mor canım yanıyo korkuyorum
bebeğe bişey olcak diye okadar sey yetmiyo stresli bir iş ilgi bekleyen bir kızım evim var ağır geliyo kaldıramıyorum ve ilgisiz düşüncesiz bir koca neyapayım bu ikinci bebek eşime çok akşamda kızım babam beni sevmiyo diyo öpmicem onu diyo tmm öpme
diyo naz yapıyo çocuğa bir baktım kızım olgun bir kız kocam küçük bir bebek kendi kendime şöyle bir durdum bu adam böyleydide benmi görmedim yoksa bir haftada ne oldu buna söyleyin kızlar ne yapayım ben çok doluyum çooook
16.haftada hissetmeye başladım benarkadaşlar merhaba ,
Ben nisan anneleri topiğindeyim , size bişey sorucam myom sorunu yaşayan oldumu ?Benim myom vardı ama geçenhafta kendi içinde kanama sorunu yaşadım ve yaklaşık 30 saat hiç uyumadan sancılandım ve çok şiddetli sancıydı, hamile olduğun için mudahele edemeyiz dediler kuvetli ağrı kesici verebildiler ancak.
Bazı riskler var , en önemlisi erken doğum olabilir miş ? Doğum sırasında çok fazla kanama olabilirmiş . Birde bebek hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız ve nasıl hissetiniz?
valla düşünmedim desem ama doğum yapacağım zaman yanımda olsun istiyorum ne bileyim yanımda olsun istiyorummmmgünaydın kızlar....
2. çocuğu olacak arkadaşlar çocuklarınızı kardeşleriyle ilk ne zaman karşılaştırmayı düşünüyorsunuz.. ben doğumdan hemen sonra kızımı getirmelerini isteyecem kardeşiyle tanışması için ama sonra göndermek zor olur aklı kalır, üzülür diye düşünüyorum...ne yapmalı nasıl davranmalı... :44::44::44:
ilk çocuğu olacak arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim
gunaydin kizlarrr.. bugun benim icinde kotu basladi . once dunden baslayim.. dun nedense gergindim hep yemekten sonra kv lere gittik kv nin gozleri parliyo bana bakarken gobegimede bakiyo ama yorum yapmiyo cok mutlu oldum eve geldik tuvalete girdim. klozet cekmiyo ve berbat bi du var icinde gecenin bi vakti camasir suyuyla lavabo aciciyla ugrastim biton. sinir oldum iyice sonra gectim nutfaga bulasiklar bebi bekliyo onlari hallettim camasir suyuYla sildim tezgahlari. tam rahatladim biraz dinleneyim dedim kuzum hickirmaya basladi ama nasil hickiriyo karnim zipliyo onunla o kadar tatliydiki. gece 12 30 a kadar oturduk esimle onu izledik. sonra uyuyalim dedik kasinti basladi. kremlerimi suruyorum faydasiz. sirke kulllandim en son 4 kez ic camasiri degistim snca normale dondu. bu ara saati 2 30 yaptim.gittim yattim sabah zor uyandim.gec kaliyodum yola ciktim gidiyorum. camlar buzluydu bide koseyi dondugumde isik vurunca bembeyaz oldu hicbisey goremedim. derken arabaya vurdum. cok korktum yaa. vuzda kaymisim meger camlarda buz olunca isik yansimasindan goremedim ki hicbiseyi.esimi aradim hemen beni ise birakti millettede bi hava yok bayana araba vermeyeceksin falan aglamqk istiorum hala yaa. kuzumda korktu zaten. ama darbe almafim karnina cok sukur bendede yok bisey olan arabaya oldu sadece. vurdugum arabada da yok bisey
Geçmiş olsun, sana bir şey olmasında araba yapılır. Bende hala araç kullanıyorum. Doğuma kadar da kullanacağım. Tıklım tıkış otobüsleri daha sakıncalı görüyorum. O kadına araba vermeyeceksin diyenlerin hepsi, trafikten hiç bir şey anlamayıp abuk subuk araç kullandığı halde kendini çok iyi şoför zanneden mercimek beyinliler. Hayatlarındaki tüm başarısızlıkların ezikliğini trafikte onu bunu sıkıştırarak, saçma sapan işler yaparak üzerlerinden atmaya çalışıyorlar. Takmaya değecek bir tarafları yok. O yüzden boşşver. Sen iyisin bebişin iyi, gerisi boş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?