2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Evet arkadaşlar yeni doktordan geldik veee 29+3 günlük çıktık. Boyumuz 33 cm Kilomuzda 1500 gr olmuş Şu anda bebeğim ayakları aşağıda kafa yukarda makat pozisyonundaymış dönmemiş . Böyle giderse sezeryan olabilirmişiz

Amiiin erken doğum olmasın bir daha, çok zor

Aaa haberim yoktu geçmiş olsun. Fitille birlikte krem vermişti bana da ama ben nasıl kullanılacağına karar veremediğim için kullanamadım. eczacı başka, sağlık ocağındaki ebe başka söyledi, doktora da danışmayı unuttum kaldı öylee. tramazol gibi bir ismi vardı, sen nasıl kullandın kremi, vajinanın içine mi yoksa dış kısma mı sürdün balkaymak?

:)Evet o top hareketlerini bende yapmiyorum digerleri yeterli galiba..Birde duzenli olarak hergun yapsak kesinlikle ise yarar.Bende nette buldugum su listeye uymaya calisyrum
Kahvaltı:

* 1 su bardağı süt (az şekerli, kalsiyumdan zenginleştirilmiş)

* 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

* 2 dilim ekmek 150 gram) * 1 yemek kaşığı kadar pekmez, bal veya reçel

* 1adet meyve veya meyve suyu (yaz ayları için domates, maydanoz, yeşilbiber)

* Ihlamur veya bitki çayı

Ara öğün:

* 1 porsiyon meyve

Öğle:

* 60- 90 gram etli yemek (bu 3 köfte şeklinde ya da sebzeli olarak pişirilebilir) veya kurubaklagil yemeği (1 tabak)

* 1 porsiyon pilav veya makarna (4 yemek kaşığı)

* 1 küçük kâse yoğurt (125 ml)

* 1 dilim ekmek I 25 gram)

* 1 porsiyon meyve

Ara öğün:

* 1 bardak süt veya sütlü kek veya muhallebi

* 1 porsiyon meyve

Akşam:

* 1 kâse çorba (tarhana, mercimek, sebze veya yoğurtlu çorbalar)

* 60.gram et vya etli sebze yemeği, mevsim salata

* 1 dilim ekmek

* 1 porsiyon meyve

Yatarken:

* 1 bardak süt veya 1 küçük kâse yoğurt

maşallah çok güzeller Allah sağlıklı günlerde giydirmeyi nasip etsin :)

Allah yardımcın olsun çok zor şartlar altında çalışıyormuşsun ne diyeceğimi bilemedim. acaba termal atlet tayt falan giysen sıcak tutmaz mı. ben kullanmadım termalleri ama bir arkadaşım çok methetmişti. bu arada rüyan çok komikmiş bambilibuuuu aşerirsek napçaz :)

bu arada ben de dün dr uma gittim oğluşum uyuyordu hiç tepki vermedi çok özlemiştim stresli bir hafta geçirdiğim için midir nedir oğluşum yüzünü göstermedi. neyseki sağlığı yerinde kilomuz 1334 gr boyunu söylemedi. ultrasona göre 3 gün önceden gidiyor oğluşkom. benim oğlan da tersmiş makat pozisyonunda dr daha erken döner dedi ama ben biraz tedirgin oldum. gerçi sezeryan olucak büyük ihtimal

Geçen ay benimde Demir düşük çıkmıştı doktorum 2 ye çıkar demedi bana da nedense. Çarşamba yine doktordayım bakalım sonuçlar nasıl olacak ??????

demek ki çok düşük çıkmadı ki doktorum bana da bişey demedi.Senin de herhalde çok fazla düşük değildir .

kızlar ben bebek kıyafet alışverişinde eksiğim var mı diye soracaktım. aldığım bütün kıyafetler 0-3 ay
8 tane tulum
10 tane uzun kollu çıtçıtlı bady
8 tane patikli alt
3 tane 6 parça zıbın takımı
2 tane 10 parça hastane çıkışı
1 tane başlıklı havlu
15 tane ağız mendili
1 polar, 1 fermuarlı battaniye
12 tane çorap 4 tane külotlu çorap
3 tane şapka.

bir de hiç kadife bişey almadım. kış bebeği olacak ya alsam mı bilemedim.

Kızlar ya ben şimdi twitter açtım biraz inceledim bana karışık geldi de anlayan arkadaşlar varsa toplanalım bu doğum izni hakkında ne yapabilirz nasıl yapabiliriz sesimizi duyuralım büyük bir organizasyon yapalım ben facebooktan duyururum ama twitter ı anlamadım ben

bana neo penotran fitil vermişti doktor bir de travacort krem fitili gece yatmadan önce kullanıyordum hiç kalkmıyordum kremi de sadece vajinanın dışına zaten fitil eridiğinde krem gibi oluyo içine sürülmez ki yani ben hiç duymadım doktor da dışına sür diyip uyarmıştı beni :)

ya işte bu menü bana fazla geliyor yapmaya çalıştım biraz ama midem çok dolu oluyor sonra sodaya sarılıyorum eritmek için şimdi bi de mide ezilip büzüldüğü için miniklerimizden daha zor sindiriyor ayrıca da geçen gün okudum yazıda neden hamilelerin sindirim sorunu yaşadığının cevabını buldum:
yediğimiz herşeyi önce mide alıyor sonra bebeğimiz için faydalı olan kısmını bebeğe yolluyor geriye kalan faydalı kısmı da kalırsa anneye kalıyor o yüzden çok yavaş sindiriyormuşuz :)))

kızlar yılbasıda yaklaşıyorrr. Bu yılbasında napacaksınız. Bebeğinizle ve eşinizle bi plan yapanınız var mı? hediye olarak babalarımıza ne alacaksınız?

Yaaa codulu kanım çekildi resmen. Gebe olmaya o denli kafayı takmışım ki babamıza hediye almak hiç aklımdan bile geçmedi. İyi ki sordun, düşünmek lazım.

aldıkların yeterli gibi görünüyor.Tabi tecrübeli anneler daha iyi bilir.ben de 0-3 ay aldım sonrası için gerektikçe alırım diye düşündüm kadife tulum almamıştım senin gibi kararsız kalmıştım ama yine de mart ayında da soğuk olabilir sonuçta yenidoğan diye 1 tane tulum aldım geçen kadife.

yelek ve hırka da olabilir penye

yelek ve hırka da olabilir penye

evet aslında penye yelek ve hırka hiç almadım ama babaannesi bir sürü yelek, hırka örmüş.cevabın için teşekkür ederim.

:)Aynen cnim bende sabah cok aciktigim icin iyi yiorum sadece ekmegi az yiorum aralarda flan aksama kadar sut ve meyveyle geciriyorum oda yetiyor zaten bebisimiz migdeyede baski yaptigindan cabuk doyuyoruz:)

Kızlar hani bu hamilelik takvimimiz var ya mesajların altında,
bizim kızımız kilo ve boydan hep düşük çıkıyor.
Sizin doktor takibiniz ile hamilelik takviminiz uyumlu çıkıyor mu?

Ben bunu doktoruma sormuştum. Bir arkadaşımla aramızda birhafta var ama bebekler arasında çok çok fazla bir fark var. Aynı doktora gidiyoruz. Açıklamasını aynen aktarıyorum. Ör: sen 1 mayısta regl oldun. Tam 13. Gün yumurtladın ve o an hamile kaldın. Döllenen yumurta sende 4 gün içinde implant oldu yani yerleşti diyelim. Sonra beta hcg yükselmeye başaladı. Arkadaşın da diyelim ki senden 1 hafta sonra regl oldu. Ama o 16,0. Gün yumurtladı ve o günkü birleşmeden 72 saat sonra hamile kaldı. Yani şu ana kadar aranızdaki fark 14 güne yükseldi. Onda döllenen yumurta 8 günde implant oldu. Buradan da üç gün ekle. Al sana en az 17 günlük fark. Priodunun başlangıç tarihini de bir iki gün şaşırmışsa bebekler arasındaki fark gayet normal.
Aynen böyle anlatmıştı. Bana çok mantıklı gelmişti.

Kızlar unutmayın: ben de senin gibiydim sonra eşim uyardı. Yenidoğan bebek ilk ay en az üç dört defa dışarı çıkacak. Kalça çıkığı, kulak kontrolleri, ayrıca aşıları gibi nedenlerle. Kat kat battaniyeye saramazsın. Bene kadife veya polar bir şeyi mutlaka olsun.

Şimdiki de erkek değil mi?
Var mı senin aklında yaklaşık bir şeyler?
Mesela ilk isim Halim'e denk Ali olabilir...
Kaan'a denk de Karan, Karam, Baran...

Karan benimde istediğim ama sonra bir harf ile çocukların isimlerinin karıştırılmasını istemiyorum aile büyükleri tarafından.
Etrafımda buna benzer örnekler olduğundan bunu da taktım kafaya. Ama ilk isim için bende Ali dedim eşim tepki vermeyince askıya aldım. Tabii ısrarlarım devam edecek ama biraz daha bekleyeyim diyorum.

nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bir iki tane kadife bulundur istersen çünkü kış bebeği olacaklar.

Şehriye çorbası ve zeytinyağlı pırasa yaptım. Salata da var. ama gelgelelim Sofrada et göremeyince benin koca ergenliğine geri dönüveriyor. Ben dahil tüm oğlan analarına duyurulur. Yaa şunları şımartmayalım. Ne buluyorlarsa onu yesinler! Allah allah, bulan var bulamayan var. Ne bu şımarıklık anlamadım ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…