paylaşım için çok teşekkür ederim canımrahat ol canım benim arkadaşım insülin oluyordu ve buna rağmen düşmüyordu şeker obez olur bebek dediler 4 kilo doğdu diyet yaptı bi de ama düşmedi dr ona hiç ani ölüm olur demedi benim dr demedi sadece iri bebek olur onu da çok istemeyiz dedi
diyet listeleri var dur bendekileri ekliyim
BİR GÜNLÜK ÖRNEK MÖNÜ
KAHVALTI
3 DİLİM ESMER EKMEK
2 DİLİM AZ YAĞLI PEYNİR veya 1 HAŞLANMIŞ YUMURTA + 1 DİLİM AZ YAĞLI PEYNİR
MEVSİMİNE UYGUN BOL ÇİĞ SEBZE
5- 6 ADET ZEYTİN (TUZSUZ)
ŞEKERSİZ AÇIK ÇAY
ARA
1 PORSİYON MEYVE
½ KASE AZ YAĞLI YOĞURT VEYA ½ BARDAK AZ YAĞLI SÜT
ÖĞLE
1 KÂSE ÇORBA
100 150 GRAM ET VEYA TAVUK VEYA BALIK
SALATA (1 - 2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞLI)
3 DİLİM ESMER EKMEK VEYA EKMEK YERİNE GEÇENLER
ARA
1 MEYVE
1 KÂSE AZ YAĞLI YOĞURT
1 DİLİM ESMER EKMEK VEYA EKMEK YERİNE GEÇENLER
AKŞAM
1 KÂSE ÇORBA
ETSİZ SEBZE YEMEĞİ
1 KASE AZ YAĞLI YOĞURT
2 DİLİM ESMER EKMEK VEYA EKMEK YERİNE GEÇENLER
ARA
1 PORSİYON MEYVE
8-10 ADET FINDIK
ARA ( YATANA KADAR GEÇEN SÜRE FAZLA İSE )
½ KASE AZ YAĞLI YOĞURT VEYA ½ BARDAK AZ YAĞLI SÜT
1 DİLİM ESMER EKMEK VEYA 3 KAŞIK YULAF GEVREĞİ
KAHVALTI;
ST 08.00
1 bardak süt
2 dilim beyaz peynir veya lor peyniri
bol yeşillik,salatalık
2 dilim tam tahıllı ekmek
haftada 3-4 kez 1 yumurta
ARA ÖĞÜN
ST 10.30 1 tane meyve (1 küçük elma.1 portakal,1o tane çilek olabilir ) ,15 fındık veya 15 tane badem
ÖĞLE;
st 12-12.30
1 kase çorba
1 porsiyon ızgara köfte, veya tavuk şiş veya 1 orta boy balık veya 1 tabak sebzeli etli yemek veya 4-5 dilim beyaz peynir
bol salata
2 dilim kepek veya çavdar ekmek
ARA ÖĞÜN
ST 15.30 -16.00 1 bardak süt veya yoğurt veya ayran ,yanında 4 grissini veya 2 dilim kepek arası kaşarlı tost
AKŞAM;
ST 19.00
1 kase çorba
8-10 kaşık kıymalı veya etli sebze yemeği,2-3 köfte veya tavuk veya 2 dilim peynir
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek
ARA ÖĞÜN
ST 21.00 2 porsiyon meyve (1 küçük muz ve 1 mandalina olabilir) yanında 1 avuç fındık veya ceviz.
Kan şeker takipleriniz ve bebeğinizin büyümesi normal gidiyorsa, bu diyete haftada 1 gün sütlü tatlı 2 günde bir, ara öğünde kek ve süt eklenebilir. Yine haftada bir börek , makarna, pilav , etli sebze yerine baklagil yemeği önerilebilir. Gebelik şekeri takibi mutlaka doktor kontrolünde yapılması gereken önemli bir durumdur.
Şekerden 1 hafta önde olmaz diye düşünüyorum. Bbu forumdaki birçok annenin bebekleri ortalama 1 hafta 10 gün önde çıkıyor.
Sabah
60 gr beyaz peynir, 1 yumurta, sınırsız domates salatalık, 2 dilim kmek(hazır ekmek dilimi boyutlarında). Ben sabah çok aç olduğumdan bazen 3 tade de yiyebiliyorum. 1 tam ceviz, 2-3 zeytin (08:30'a kadar yapmış oluyorum)
Kuşluk
100 ml süt ve 100 gr elma veya armut veya bir tam mandalina
Öğlen
Bol miktarda salata az yağlı limonlu, 150-200 gr et-tavuk-balık, 2 dilim ekmek ( çorba içeceksem ekmek yiyemem)
İkindi (4:30-5:00)
200ml süt ve 1 elma
Akşam
Bol salata, 150-200 gr et, 5 kaşık sebze yemeği ve yine çorba varsa ekmek yok.
Gece (en geç 21:30)
100 ml süt ve 1 mandalina ( meyveler aslında aynı olmuyor. Akşamları genelde küçük boy portakal yiyorum) gece canım birşey atıştırmak istediğinden gündüz sütünü iki böldük.
Meyveler elma, armut, mandalina ve portakal gibi düşük fruktoz
burda amarginin listesi de var faydalanabilirsin
Şehriye çorbası ve zeytinyağlı pırasa yaptım. Salata da var. ama gelgelelim Sofrada et göremeyince benin koca ergenliğine geri dönüveriyor. Ben dahil tüm oğlan analarına duyurulur. Yaa şunları şımartmayalım. Ne buluyorlarsa onu yesinler! Allah allah, bulan var bulamayan var. Ne bu şımarıklık anlamadım ki...
Sağol canım benim hepimizin yavrularına maşallah.Ya daha beter oldum geçmedi izin de alamıyorum.Ömrümde böyle sırt ağrısı görmedim sabahtan beri de bu çıktı sırtım çok feci ağrıyor durduğum yerde duramıyorum sırıtım ağrırken de nefesim kesiliyo.Çok mu üşüttüm acaba ben ne yapmam gerekir ki yaa bana bi fikir verin nolur nasıl geçer bu( Sürekli sızlanmayı sevmiyorum ama iki gündür gerçekten kötüyüm..Acile gitsem müdahale edebilirler mi?? öksürük de var bi ateş yok neyse ki...
ay ben cok sanslıyım o konudaaa.. Kocamda bende ot oburuzz. Kayınvalidede pek guzel yemek yapamaz ve repertuarı dardır. Şimdi ben ne yapsam asıme mukemmel geliyo. Cok farklı bişey yapıyorum sanıyo:)
Çocuk beslemek o kadar zor ki en azından benim için kızım küçükken istemediği bişeye asla ağzını açmaz kilitlerdi,bazı bebekleri kaldırabiliyorsun yiyo. Kızımı hep anneme bırkırdım gezmeye giderken ama yemek saatinde mutlaka dönerdim sadece ben besleyebiliyordum, bide kötü bi huyum vardı bi kaşık daha bi kaşık daha derken çocuğu kusturuyordum,sonra da oturup ağlıyordumcahillik o yemeyince ben de yemiyordum psikopata bağlamıştım, ama inanın o kafa da değilim artık e 10 yıl geçti nerdeyse akıllanıyo tecrübe kazanıyor insan
kızlar eve bir geldim ev mis gibi kokuyor eşim evi süpürmüş silmiş beni de oturttu yorulmuşsundur gel otur diye mutfakta yemek hazırlıyor şuan çok seviyorum ben bu adamı yaakeşke daha sık yapsa ama buna da şükür
aaa benim de ailem kırıkkalede yaşıyor kar yağmadığı için çok soğuk demişti annem, doğumu nerde yapacaksın hangi doktora gidiyorsun bende orada doğum yapacağım Allah izin verirse, henüz nerde yapacağıma karar veremedim hiç bir fikrim yok bir yakınım yeni doğum yaptı tıp fakültesi yeni binaya taşınmış sanırım orada yapmış çok memnun kaldım hiç özele gidip para verme diyor, bir de özeller tam donanımlı değil diyorlar sen ne diyorsun canım
oo maasallah tombik bebeğineee
valla benim bu cmt 28+6 dıydı boy 39 cm kilo 1300 aynen ters duruyordu ama sezeryan olursun normal dogurursun falan demedi endişelenme bence
Allah'a şükür ki bu konuda çok çok anlayışlı bi kocam var bütün gün gezeyim bi yumurta bi makarna koyayım önüne ağzını bile açmaz. Onun için önemli olan doymak ne verirsen ver ayırmaz yerkeşke her konuda bu kadar kolay olsa
inşallah canım hepimizin şekeri düşerde sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alırız evlatlarımızı
ya kızlar şeker yüklemesinde su içebliyor muyuz yoksa o da mı yok
günaydın güzel anneler daha geçmişi henüz okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir.Benimse demir depolarım azalmış,şekerim üst sınırda çıkmış,gece hayatımda ilk defa panik atak geçirmişim nefessiz kalmışım(aslında korkunçtu hatırlamak bile istemiyorum ölüyorum sandım),üstüne üstlük hastayım ve 1 haftadır uykusuzum pehhh hepsinin çaresi var ama meleğimin şu fotoğrafı herşeye değmez mi..........Eki Görüntüle 897514
Eki Görüntüle 897521 Eki Görüntüle 897522 Eki Görüntüle 897520 Eki Görüntüle 897519 Eki Görüntüle 897532 Eki Görüntüle 897533 Eki Görüntüle 897534 Eki Görüntüle 897535
inşallah oluştur eklemelerim
çok bi şe almadık şimdilik çünkü geçen hafta ögrendik cinsiyetimizi.. aldıklarımı küçük sandığımıza koyuyoruz arada açıp kızımızın çeyizi deyip gülüyoruz
ben basağı beğendim bana cok suru saf bi isim gibi geldi.
onun cicilerini sevsinler:)) çok güzeller. Mutlu günlerde giydirmek nasip olsun inşallah. Benim de çilekli tulumum var yaaaa
ahhh bacım benim de yarama tuz bastın resmen 3 yaşındaki çocuktan farkı yok bizimki de öyle sanki hergün anasının evinde kuzu çevriliyordu et olmadı mı karnı doymuyormuş evde et pişmediyse o gün peynir ekmek yumurtayla beni protesto eder hep.valla ben büyük konuşmiyim de sınırlar dahilinde aşırıya kaçmadan herşeyden yediricem yesin bilsin sevsin herşeyin tadını sonra yarın birgün evlenince karıları da bizim konuştuğumuz gibi arkamızdan konuşur valla !! :)
canım benim geçmiş olsun geçen hafta bana da oldu ben tek bişeyle rahatladım eşim sırtıma bolca vicks sürdü havluyu ütüyle ısıtıp sırtıma koydu öylece yattım sabaha geçmişti
maşallah ne güzel şanslısın benim koca hem etobur hem anası dahil kimsenin yaptığı yemeği beğenmez bırak benim yaptığımı ben de mütevazi olamicam ama güzel yemek yaparımbütün akrabaları benim yemeklerimden bahseder benimki beğenmez burun kıvırır eskiden çok üzülürdüm o yemedi mi ben de yemezdim şimdi hiç üzülmüyorum valla napim
geçen gün kv de söyledi aynı şeyi eşim yemek yemediğinde o da yemiyomuş ben de nasıl bi psikoloji bu kendi kendime demek ki bi tek yapan o değilmiş :) ben de çok yemek yemezdim ama annem çok uğraşmazdı benle bilirdi çünkü zorlarsa çıkarırım bir de bir fark var annem 4 çocuk büyüttükten sonra ustalık eseri ben olmuşum kayınvalide de çıraklık eserinde kalmış e tecrübe tabi
maşallah canım benim eşim de dün misafir gelicek bana yardım ediyor aklı sıra klozetlere çamaşır suyu dök kapaklarını kapat gelip temizlicem dedim sen tut hem klozete hem kapağına hem kenarlarına yarım şişe domestosu boşalt gel de temizle sonra evladım klor manyağı oldu babasının yüzünden bir de biliyor çamaşır suyu tıkıyor beni hem de hamileyken tehlikeli bebeğe ve anneye geldi tepemde durdu maske taktı yüzüme ama nafile çektim bol bol kokuyu içime bayılıcaktım nerdeyse sonra da üzüldü ya mübarek bi sor dimi neresine dökiyim diye
başak güzel ama çok duymadım tanıdıgımda yok nasıl olur bilmiyorum canım yaa
Cnm bence başak koymayın ya güzel bir isim gerçi ama dalga geçen densiz çok oluyor bir tanıdığımdan biliyorum:26:
paylaşım için çok teşekkür ederim canımbenim diyetimde hemen hemen aynı sayılır..ben tatlı filan yemezdim ama sınırsız meyve yerdim bi zararı olmaz diye düşünürdüm hep..bundan sonra bu listeye harfiyen uyucam inşallah düşer çok sağol canım
Şehriye çorbası ve zeytinyağlı pırasa yaptım. Salata da var. ama gelgelelim Sofrada et göremeyince benin koca ergenliğine geri dönüveriyor. Ben dahil tüm oğlan analarına duyurulur. Yaa şunları şımartmayalım. Ne buluyorlarsa onu yesinler! Allah allah, bulan var bulamayan var. Ne bu şımarıklık anlamadım ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?