2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

geçmiş olsun cnm bnmm.. ya ama bebeğinn cok tatlıııı masalllahhhh kuzucuguna :)

amargicim inan bana benim oğlum 3,5 yaşına kadar her türlü sebze yemeği ıspanak, kereviz,pırasa,brokoli,karnıbahar hepsini yiyordu. 2013 ocak ayında geçirdiği ameliyattan (apandisti patlamış ve üzerinden 4 gün geçmiş drlar bilemedi iyiki zehirlenmedi yavrum hala aklıma geldiğinde o doktorlara lanet ediyorum düşün.)sonra özellikle eylül ayından beride devam eden bir yemek sorunumuz var.yani bazen dış etkenler inan bana çok daha etkili oluyor.

haklısınız kızlar kırıkkalede yaşıyorum soğuk burası en iyisi kadife bişeyler daha almak.

valla benim bu cmt 28+6 dıydı boy 39 cm kilo 1300 aynen ters duruyordu ama sezeryan olursun normal dogurursun falan demedi endişelenme bence

geçmiş olsun cnm bnmm.. ya ama bebeğinn cok tatlıııı masalllahhhh kuzucuguna :)

Sağol canım benim hepimizin yavrularına maşallah.Ya daha beter oldum geçmedi izin de alamıyorum.Ömrümde böyle sırt ağrısı görmedim sabahtan beri de bu çıktı sırtım çok feci ağrıyor durduğum yerde duramıyorum sırıtım ağrırken de nefesim kesiliyo.Çok mu üşüttüm acaba ben ne yapmam gerekir ki yaa bana bi fikir verin nolur nasıl geçer bu ( Sürekli sızlanmayı sevmiyorum ama iki gündür gerçekten kötüyüm..Acile gitsem müdahale edebilirler mi?? öksürük de var bi ateş yok neyse ki...

ay ben cok sanslıyım o konudaaa.. Kocamda bende ot oburuzz. Kayınvalidede pek guzel yemek yapamaz ve repertuarı dardır. Şimdi ben ne yapsam asıme mukemmel geliyo. Cok farklı bişey yapıyorum sanıyo:)

Kızlar hani bu hamilelik takvimimiz var ya mesajların altında,
bizim kızımız kilo ve boydan hep düşük çıkıyor.
Sizin doktor takibiniz ile hamilelik takviminiz uyumlu çıkıyor mu?
yok canım bazen fazla bazen az çıkıyor takılmıyorum ben
dışa sürülüyor canım
Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)

* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)

* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun

* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)

* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)

* uzun kollu body 3-4 adet

* her boy tulum 3ad.

* çorap, yün patikler

* yün ve penye yelekler 3-4 adet

* yün hırka 2 ad.

* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.

* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)

* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)

* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.

* banyo havlusu 3 adet

* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet

* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)

* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet

* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.

* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)

* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)

* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)

* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)

* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı

* canbebe alt değiştirme örtüsü

* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı

* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)

* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz.

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.

* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)

* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)

* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)

* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri)

* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.

* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler

* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)

* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy )

* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)

* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezi de olur)

* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)

* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)

* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )

HİJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)

* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet

* kirli çamaşır kutusu, torbası

* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan&#8221 anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin

* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)

* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)

* Bebeğin eşyalarını “dalan roxy matik (sabun tozu)” ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.)

NOT: belli bir zamandan sonra yavaş yavaş normal deterjanları kullanmaya başlayabilirsiniz. ileriye doğru aksi halde çocuğun teninde alerji olabiliyor.

BÜYÜK EŞYALAR

* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı

* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet

* bebek pikesi, uyku seti

* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)

* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)

* puset

* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

* kapı süsü

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)

-yatak koruyucu

-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı

-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap

-1 adet terlik

-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)

-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot

-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)

-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)

-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)

-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir

-antibakteriyel el temizleme jeli

-Sütü artırıcı humana still tee

-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet
Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı

-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)

-2 adet patik, 2-3 adet çorap

-3-4 adet önlük

-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet

-2 adet yelek,1 adet hırka

-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)

-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)

-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü

-Yenidoğan bebek bezi

-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket

-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)

-1 adet emzik

-1 yenidoğan biberonu

-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)

-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası

-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

-ıslak mendil, kolonya

-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak

- Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun
burdaki listeye de bak canım kışlık kalın şeyler al muhakkkak

eşim sade sebze yemeği yiyemez yesede hani 3 kaşık o kadar oğlum da sever et yemeklerini ama her ikisi de o yemekten başka yemek yok deyince yiyorlar
ben de sebzeciyimdir

canım benim kremimn trosyd gibi bir adı var bende kaşıntı olmuyordu, kokudan anlıyordum, kremi çok içeri sokmadan elimin değdiği her yere boca ettim açıkçası, hemen geçiriyordu benimkini, bir de iç çamaşırlarını yüksek ısıda ütülemen gerekiyor yoksa tekrarlar canım, geçmiş olsuni kremi doktora sormuştum kullanabilirsin demişti...

Haklısın canım, bazı çocuklar da doğuştan bşr damak tadıyla doğuyor. Msela kuzenimin kızı bebekliğinden beri peynir yediğinde kusuyor, ama süt içebiliyor. Ama hiç bir şey de yemiyorsa o anne ve babaları tüketen bir durum.

iyi akşamlar kızlar bugün şeker yüklemesi yapıldı 75 lik yükleme
açlık 103
1.saat 218
2.saat 144
bu sonuçlara göre bayağı yüksek şekerim
dahileye gittim diyet verdi vede şeker ölçüm cihazı aldım sabah akşam ölçüm yapıcam 1 hafta boyunca eğer düşmezse iğneye başlicakmışım..
çok korkuyoru kızlar bebeğime bi zararı olurmu netten ani bebek ölümlerine yol açar filan yazıyo
şekeri çıkan ve bu konuda bilgisi olan kızlar ne yapabilirim başka..

Allah'a şükür ki bu konuda çok çok anlayışlı bi kocam var bütün gün gezeyim bi yumurta bi makarna koyayım önüne ağzını bile açmaz. Onun için önemli olan doymak ne verirsen ver ayırmaz yer keşke her konuda bu kadar kolay olsa

canım benim 50lik yüklemede 184 çıktı 100lük yapılacak oğluma hamileykende çıktı diyet verdiler çarşamba 100lük yapılacak sen rahat ol biliyorsun stres de yükseltir diyetle dengelenir emin ol

Canım cok geçmiş olsun. Hemen endişe etme. Benim de sekerim çıktı. Hatta ben de burada arkadaşlara sordum. Diyetine harfiyen uyarsan bir sorun olmuyor.benimki 204 çıkmıştı. Gunde 4 kere ölçtüm, simdi sekerim düştü.doguma kadar diyete devam edecegiz.ben 2 ayrı doktora gidiyorum ikiside hicbir sorun olmayacağını tek riskin bebeğin iri doğması oldugunu, o zaman da sezeryan olacağını soylediler.nette yazılanları okuma, doktorun soylediklerini yapmak tedbir için yeter.emin ol diyetle şeker düşüyor.

Çocuk beslemek o kadar zor ki en azından benim için kızım küçükken istemediği bişeye asla ağzını açmaz kilitlerdi,bazı bebekleri kaldırabiliyorsun yiyo. Kızımı hep anneme bırkırdım gezmeye giderken ama yemek saatinde mutlaka dönerdim sadece ben besleyebiliyordum, bide kötü bi huyum vardı bi kaşık daha bi kaşık daha derken çocuğu kusturuyordum,sonra da oturup ağlıyordum cahillik o yemeyince ben de yemiyordum psikopata bağlamıştım, ama inanın o kafa da değilim artık e 10 yıl geçti nerdeyse akıllanıyo tecrübe kazanıyor insan

canım benim 50lik yüklemede 184 çıktı 100lük yapılacak oğluma hamileykende çıktı diyet verdiler çarşamba 100lük yapılacak sen rahat ol biliyorsun stres de yükseltir diyetle dengelenir emin ol

sağol canım inşallah seninde yüksek çıkmaz..bana çok fazla kilo almamdan ve bebeğinde kilolu gitmesinden dolayı direk 75lik yapıldı..doktor sadece 1.saat olan yüksek dedi şimdilik 100lük yükleme istemedi..inşallah diyetle düşerde iğneye gerek kalmaz..

rahat ol canım benim arkadaşım insülin oluyordu ve buna rağmen düşmüyordu şeker obez olur bebek dediler 4 kilo doğdu diyet yaptı bi de ama düşmedi dr ona hiç ani ölüm olur demedi benim dr demedi sadece iri bebek olur onu da çok istemeyiz dedi
diyet listeleri var dur bendekileri ekliyim
BİR GÜNLÜK ÖRNEK MÖNÜ

KAHVALTI
3 DİLİM ESMER EKMEK
2 DİLİM AZ YAĞLI PEYNİR veya 1 HAŞLANMIŞ YUMURTA + 1 DİLİM AZ YAĞLI PEYNİR
MEVSİMİNE UYGUN BOL ÇİĞ SEBZE
5- 6 ADET ZEYTİN (TUZSUZ)
ŞEKERSİZ AÇIK ÇAY

ARA
1 PORSİYON MEYVE
½ KASE AZ YAĞLI YOĞURT VEYA ½ BARDAK AZ YAĞLI SÜT

ÖĞLE
1 KÂSE ÇORBA
100 – 150 GRAM ET VEYA TAVUK VEYA BALIK
SALATA (1 - 2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞLI)
3 DİLİM ESMER EKMEK VEYA EKMEK YERİNE GEÇENLER

ARA
1 MEYVE
1 KÂSE AZ YAĞLI YOĞURT
1 DİLİM ESMER EKMEK VEYA EKMEK YERİNE GEÇENLER

AKŞAM
1 KÂSE ÇORBA
ETSİZ SEBZE YEMEĞİ
1 KASE AZ YAĞLI YOĞURT
2 DİLİM ESMER EKMEK VEYA EKMEK YERİNE GEÇENLER

ARA
1 PORSİYON MEYVE
8-10 ADET FINDIK

ARA ( YATANA KADAR GEÇEN SÜRE FAZLA İSE )
½ KASE AZ YAĞLI YOĞURT VEYA ½ BARDAK AZ YAĞLI SÜT
1 DİLİM ESMER EKMEK VEYA 3 KAŞIK YULAF GEVREĞİ
KAHVALTI;
ST 08.00
1 bardak süt
2 dilim beyaz peynir veya lor peyniri
bol yeşillik,salatalık
2 dilim tam tahıllı ekmek
haftada 3-4 kez 1 yumurta

ARA ÖĞÜN
ST 10.30 1 tane meyve (1 küçük elma.1 portakal,1o tane çilek olabilir ) ,15 fındık veya 15 tane badem

ÖĞLE;
st 12-12.30
1 kase çorba
1 porsiyon ızgara köfte, veya tavuk şiş veya 1 orta boy balık veya 1 tabak sebzeli etli yemek veya 4-5 dilim beyaz peynir
bol salata
2 dilim kepek veya çavdar ekmek

ARA ÖĞÜN
ST 15.30 -16.00 1 bardak süt veya yoğurt veya ayran ,yanında 4 grissini veya 2 dilim kepek arası kaşarlı tost

AKŞAM;

ST 19.00
1 kase çorba
8-10 kaşık kıymalı veya etli sebze yemeği,2-3 köfte veya tavuk veya 2 dilim peynir
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek

ARA ÖĞÜN
ST 21.00 2 porsiyon meyve (1 küçük muz ve 1 mandalina olabilir) yanında 1 avuç fındık veya ceviz.

Kan şeker takipleriniz ve bebeğinizin büyümesi normal gidiyorsa, bu diyete haftada 1 gün sütlü tatlı 2 günde bir, ara öğünde kek ve süt eklenebilir. Yine haftada bir börek , makarna, pilav , etli sebze yerine baklagil yemeği önerilebilir. Gebelik şekeri takibi mutlaka doktor kontrolünde yapılması gereken önemli bir durumdur.

Şekerden 1 hafta önde olmaz diye düşünüyorum. Bbu forumdaki birçok annenin bebekleri ortalama 1 hafta 10 gün önde çıkıyor.
Sabah
60 gr beyaz peynir, 1 yumurta, sınırsız domates salatalık, 2 dilim kmek(hazır ekmek dilimi boyutlarında). Ben sabah çok aç olduğumdan bazen 3 tade de yiyebiliyorum. 1 tam ceviz, 2-3 zeytin (08:30'a kadar yapmış oluyorum)
Kuşluk
100 ml süt ve 100 gr elma veya armut veya bir tam mandalina
Öğlen
Bol miktarda salata az yağlı limonlu, 150-200 gr et-tavuk-balık, 2 dilim ekmek ( çorba içeceksem ekmek yiyemem)
İkindi (4:30-5:00)
200ml süt ve 1 elma
Akşam
Bol salata, 150-200 gr et, 5 kaşık sebze yemeği ve yine çorba varsa ekmek yok.
Gece (en geç 21:30)
100 ml süt ve 1 mandalina ( meyveler aslında aynı olmuyor. Akşamları genelde küçük boy portakal yiyorum) gece canım birşey atıştırmak istediğinden gündüz sütünü iki böldük.
Meyveler elma, armut, mandalina ve portakal gibi düşük fruktoz
burda amarginin listesi de var faydalanabilirsin

kızlar eve bir geldim ev mis gibi kokuyor eşim evi süpürmüş silmiş beni de oturttu yorulmuşsundur gel otur diye mutfakta yemek hazırlıyor şuan çok seviyorum ben bu adamı yaa keşke daha sık yapsa ama buna da şükür
haklısınız kızlar kırıkkalede yaşıyorum soğuk burası en iyisi kadife bişeyler daha almak.

aaa benim de ailem kırıkkalede yaşıyor kar yağmadığı için çok soğuk demişti annem, doğumu nerde yapacaksın hangi doktora gidiyorsun bende orada doğum yapacağım Allah izin verirse, henüz nerde yapacağıma karar veremedim hiç bir fikrim yok bir yakınım yeni doğum yaptı tıp fakültesi yeni binaya taşınmış sanırım orada yapmış çok memnun kaldım hiç özele gidip para verme diyor, bir de özeller tam donanımlı değil diyorlar sen ne diyorsun canım

sağol canım inşallah diyete uymaya çalışıcam..bende ölçüm cihazı aldım bana sabah akşam yemekten 1 saat sonra ölçmemi söyledi doktor..canım zaten normal doğumu düşünemiyorum şuan çünkü maalesef tansiyonumda yükseliyor arada..
sanada 75lik yüklememi yapıldı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…