2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Yaa süperzeka eczacı çocuk yanılttı beni işte benim kremim de travacort ben de bu sefer sürmeye başlayayım madem. Ebe de dışa sürmelisin demişti muallakta kalmıştım.

2. Tetenoz aşimi oldum geldim şuan agrim yok ama yarindan sonra kolumu kaldiramicam sanirim ilkinde oyle olmusum1 ayda 2 kilo vermisim bugun tartildim 1.5 kiloda koruyoruz hala siniri bakalim kaç kiloyla kapaticaz dün beşik baktik yine beğenemedik ruyamda bile beşik dolap bakiyorduk :) onun dişinda ufaktan bizde eksikleri tamamliyoruz pijama takimlarimizi annane alicak bizim bu hafta şampuan lahusa terligi bi bakin derim twigy de hos geldin bebek terligi super ondan aldim bugunde hastane çantasina koymak icin 30 lu bebek bezi aldik evde 1 bumarada paket var stok yapmistik :) birkaç eksikten sonra bebek şekerine geçicem bu arada haftaya kan uyuşmazligi ignem var almak cidden zormuş iğneyi

Peki bu çantaları biz omuzumuza takacak mıyız?
Bebek arabasına assak olmaz mı?
Bebek arabasız bir yerlere gidecek miyiz?

Ben bugun adidas bi sirt cantasi aldim canim 70 tl.ye kime sorsam sirt cantasi diyo kesinlikle dikkat ettimde gercekten anneler arabayi bosaltip cantayi sirta cocuguda kucaga aliyolar rahat gozukuyor cunku kol cantasinda bez mama biberon esya insanin omzu duser bide diger kolda cocugu tasi ya bide cocuklu annede sirt cantasi abes kacmiyo ya benim fikrim bole

Bu arada artik tekmeden çok gerilmesini ve hareket etmesinimi hissediyorsunuz sizde kizlar bebişlerinizin gobek deligimden sanki eli yada ayaği çikicakmişgibi yapiyor

Ben de 3 gunluk rapor aldim, rahim agzındaki dikişe baskı yapıyor gibi geliyor, cok oturunca agrı oluyordu.. Çarsamba dr kontrolum var bakalım ne diycek..Umarım sıkıntı yoktur.. Bu arada kan sulandirici ignemin dozu da 0.4 lukten 0.6 lıga cıkarıldıç

evet canım ayaz var burada malesef. ama ben burda bir doktora gitmiyorum benim dr um ankarada koru hastanesinde gidiyorum daha önce 2 kez düşük yaptığım için riske atmak istemedim kendimi. burda iki özel hastane var ikiside ilkel hastaneler. en iyisi üniversite hastanesi ama belli bir haftadan sonra almıyorlar diye duymuştum. sen bir araştır istersen
ben de öğretmenim bu konuyu çoooooook merak ediyorum ama 2 haftanın yanacağını sanmıyorum çünkü biz izinli olmuyoruz ki resmi tatil olmuş oluyor yine de tecrübeli birilerine sormak lazım galiba :26:

Bu arada artik tekmeden çok gerilmesini ve hareket etmesinimi hissediyorsunuz sizde kizlar bebişlerinizin gobek deligimden sanki eli yada ayaği çikicakmişgibi yapiyor

Aynen benimde öyle canım sağdan soldan ya da göbek deliğinin oradan çıkacak sanki, bi de bugün sanki afedersin orama bıçak sokuyolar öyle acı hissettim ki sanki beynimde şimşekler çaktı, anlık olup geçtiği için önemsemedim. Çarşamba kontrolüm var zaten bakalım hayırlısı

31+4ten sonra alırsın evet canım sadece 3 haftayı o da iyi ne yapalım
Amargi sırf senin yüzünden şehriye çorbası yaptım.
Tavuk suyu olmadığı için de hiç bir besin değeri yokmuş gibi geliyor.
Halbuki uzun zamandır sadece faydası olan çorbalar yapıyordum : )
vallla ben de amargiden görüp yaptım ben de de et ya da tavuk suyu yoktu
sırt çantasın bi de ben de 2 çocuk olacak ancak sığarım

neden yükseltiler duygu

yanacak malesef canım sen izinli oluyorsun o tarihleri kapsıyor

kızlar ebebekte kampanya var avent biberon ve emziklerde çok ucuz gerçekten ben almamış olsaydım muhakkak alırdım kampanya akşam 8 sabah 8 saatleri arasında geçerli.

Kizlar oglusumun odasi yok ama bu isimlikleri cok begendim :)) salona koyarim ben de :))

Son düzenleyen: Moderatör:

Mahallenin en mutlu bebeği diye bir kitap var onu okuyorum şimdi ben, kolik bebekler üzerine daha çok.. Genelde bizim eski tip dediğimiz şeyleri yenilerle harmanlamış doktor.. Kundaklama falan gb.. Sürükleyici bi kitap bak istersen ona yardımcı olur umarım :)

bebek bakım çantası olarak sırt çantası alacak olan arkadaşlarım
sırt çantası konusunda oldukça tecrübeli ve hala kullanan biri olarak
sırt ve bel sıkıntısı olmayan arkadaşlarıma tavsiye ederim kullanım olarak oldukça iyi
fakat uzun ve sık kullanımlarda sırt ve bel ağrısı yapıyor haberiniz olsun
üniversite yıllarında bilgisayarını sırtından indirmeyen ve şimdide işte kullandığı malzemeleri sırtında taşıyan biri olarak
sırtımda kulunç oluştu
ama dediğim gibi ben uzun süredir sırt çantası kullanıyorum 5 yılı geçmiştir
omuz çantası nasıl olur bilmem
ayyy bende hanım hanımcık bayan çantalarına fena halde özeniyoruuummm

bazen yardımcı olucaz derken daha çok zahmet veriyorlar benimki de çamaşırları katlıyor ara sıra benim kocacım çamaşırda katlarmış falan diye gaz veriyorum sonra o görmeden tekrar düzgün katlayıp yerleştiriyorum dolaplara

deme ya almazlarsa ne yaparım ben :18: ama benimki mecburiyetten bende çalışıyorum 32. haftayı bekliyorum yoksa çoktan gitmiştim. Ee orası olmazsa kadın doğumda yapmak istemiyorum ben ya başka da alternatif yok ki gidene kadar bunu kafaya takarım ben şimdi

Yatsın kalksın senin gibi bir eşe şükretsin kocan sahiden de. O halinle hiç bişey yapmayadabilirdin.
Ben eşimle rolleri degistirdik. Bugün fırında makarna ve karnıbahar yemeği yapmış softayı hazırlamış benim isten gelmemi bekledi mesela. Çok sevindim ama bir yandsn da Üzülüyorum tüm sorumluluk onda ama beni beklerse aç kalır (

Kolik bebek ne demek ben bilmiyorum ki ama? ((

merhaba canım o konuyu ben de merak ediyordum, doğum yapan arkadaşlara sordum. izni 31+0 ve 31+6 arasında alman gerekiyor. mantıklı olan 31+6 da almak sonrasındaki izni daha uzun tutabilmek için. 31+6 da doğum öncesindeki izni doğum sonrasına aktarmış oluyorsun..2 haftasının 15 tatile denk gelmesi önemli değil, bizim zararımıza değil yani karımıza..çünkü biz o 5 haftayı zaten aktarmış oluyoruz. yani aktardığımız 5 haftayı da kullanabiliyoruz,, 2 hafta yanmıyor. eğer doğumdan sonra olsaydı 2 haftalık tatil dediğin gibi yanacaktı ama doğumdan önce olduğu için problem olmuyormuş.. inşallah anlatabilmişimdir:)

Kıslar dikkat ettim de bugün herkes yemek ismi paylaşıyor, çok tehlikeli bir durum, birbirimize iş çıkarmayalım şimdi gece gece

Kolik bebek ne demek ben bilmiyorum ki ama? ((

Kitap genel olarak ağlayan uyumayan bebeklerin ağlamasını durdurmak ve uyutmak üzerine.. Kolik de gazı olmadığı aç olmadığı halde uzun süre ağlayan bebekler oluyomuş :/ Kitabın yazarı amerikada ünlü bi doktor anneler hayret ediyomuş bi anda çocuklarını susturabildi diye :)) yöntemler çok bilindik ama, kundaklamak, sallamak gb nasıl yapılacağını anlatıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…