2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben de kesinlikle istiyorum az önce de yazdığım gibi eşimin varlığı bana güç vermeye yetiyor. Senin de dediğin gibi elimi tutsun yüzüme baksın,terimi silsin beni sevdiğini söylesin o yeter. Bak bakalım nasıl güzel bir doğum süreci geçiyor .ayyyy çok heyecanlandım ben yine ve yine bebeğimi özledim ben (((

Ya öyle özledim özledim diyip çocuğu çağırmasana :)
Ben "özlemedim kal bebişim içeride daha" diyorum :)))

Görsel olarak soldakini daha çok beğendim.
Ama sırf bu bakım çantaları ortalama 150TL iken, bunların içinde ürünleri olmasına rağmen 65TL olmasını şüpheli buluyorum.

Günaydın hepinize
Benim eşimin işi biraz düzensiz ve çalışma programı aylık belli oluyor, yani doğumda çalışıyor olabilir ya da il dışında olabilir eğer BDTden farklı bir tarih olursa hastaneye gelmesini bile ayarlayamayabiliriz

Şehir dışında olmasını saymazsak, doğum başladığında işi bırakıp gelemez mi?
Umarım hepimizin doğumu eşimiz/yakınlarımız yanımızdayken başlar.

Günaydın Hamişler...

Bu sabah ellerim kollarım şiş uyandım resmen davul gibi idi. Sabahları benzer şişkinlik ve uyuşma hissi ile uyananlar var mı benim gibi? benim de iki üç gündür oluyor.

üzülme şimdiden canım ne olacagını bilemeyiz şimdiden bizim bi arkadaşında öyleydi adam kızının doguma yaklaştıgını duyunca resmen uçtuuu tüm herşeyi erteleyip 18 saatlik yolu..

saglıcakla gelsinler yeterki kucaklarımıza meleklerimiz... hem dag gibi annesi yanındaa 9 aylık mücadelelerle..

Balkaymak odana bayildiimm. Ben dr hep böyle bir oda hayal ediyordum mobilyalarin süper nereden almistiniz ? Biz 2 yasinda bir oda yapmaya karar verdik çünkü ailemden uzaktayim ve dogum icin gelenlere de yatacak yer lazim başta, sonra oturma odamizi bozup kizima oda yapacağız.
Kizlar dün gece kocişe sordum doguma girmek ister misin diye bilmem ki dedi hiç düşünmemiş, ben de dedim eğer beni oyle görünce kan, pislik içinde soğuma gelirse hiç girme. Benim adam biraz hassastir böyle kişisel temizlik konularinda. Alt tarafini görmem ki senin yaninda olurum elini tutarim fotograf çekerim dedi mutlu oldum beklemedigim bir tepkiydi :) canim benim yaa son aylarda o kadar cok artti ki sevgim anlatamam çok tatli bir baba olacak belli. Sizde de böyle duygular depresiyor mu :)

o tekmelerin tadı çok çok başka yaa. Beni birisi dışardan izlese o tekmelere verdiğim tepki yüzünden gülme krizlerine girer. Resmen gıdıklanıyorum :)))
Hele dün barbi'nin gazı ile biraz egzersiz yapayım dedim. Egzersizden sonra bir coştu sırt üstü yattım karnımın bir o yanına bir bu yanına kayıp durdu. Müthiş keyifliydi :))

Şehir dışında olmasını saymazsak, doğum başladığında işi bırakıp gelemez mi?
Umarım hepimizin doğumu eşimiz/yakınlarımız yanımızdayken başlar.

inşallah canım yaaa

Biz de ilçede görev yapıyoruz ailem 40 dakika uzaklıkta merkezde ben doguma bi iki hafta kala annemlere geçicem ama aklım eşimde yapışık ikiz gibiyiz ayrı kalsak hastalanıyoruz... doguma yetişemez korkum da var iş saatine denk gelirse felan acaba dogum kaç saatlik bi şey merkeze gelmesi 2 saati bulur çünkü öyle bi durumda...

emeeeeelll çift sayılara düşmemize ramak varrr... bugün 103 benimkiii

Sevgili göbişler; daha yolun başındayken yazdığım kitap listesini yenilemekte fayda görüyorum.

HypnoBirthing - Marie F. Mongan (Okudum, normal doğumu destekleyici, genel olarak doğum korkusu ile baş etmeyi teşvik eden bir kitap. Ama benim erken doğum riskim olduğu için bana çok uygun olmadığını düşünüyorum.)

Emzirme Sanatı - La Leche League (Emzirme ile ilgili ayrıca internetten mutlaka okunması hatta ezberlenmesi gereken Tomris'in Emzirme Notları var. 18 bölümden oluşuyor. Araştırın, kaydedin, okuyun. )

Bu 4'lüyü de bebeklerimiz doğmadan okumalıyız ki; uykusu, emmesi, düzeni hakkında hazırlıklı olalım, yoksa bebeklerimiz dünyaya geldiğinde bu kitapları okuyup özümsemek için yeterli vaktimizin olmayacağını düşünüyorum.
Mahallenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp
Bilinçli Bebek - Aletha Solter
Yeni Annelere Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg

Bebişler biraz daha büyüdüğünde, yine de 6 aylık olmalarından önce de şu kitapları okumamızı tavsiye ediyorum;
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı - Harvey Karp
Ek gıdaya geçiş öncesi hazırlık için;
Çocuğum Yemek Yemiyor - Carlos Gonzales
O Tabak Bitecek (mi)? - Gill Rapley & Tracey Murkett
Bebeklerimiz ile kaliteli zaman geçirebilmek ve gelişimlerine yardımcı olabilmek için;
Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri - Maja Pitamic
Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Tim Seldin
Waldorf Yöntemiyle Harika Bebek Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
Waldorf Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder

Kuzummm geçmiş olsun çok dikkat et kendine bundan sonra çok daha dikkatli olmak lazım malum göbüşlerimiz önden önden gidiyor :))allahım hem onları hem de bizleri korusun bu aralar üstümüzde nazar var ziyaretçi olarak girip millet bizi okuyup okuyup nazar mı ediyor yoksa :))

haklısın cnm daha dikkatli olmamız gerekiyor. Unkapanına duvar kağıdı almaya gittik eşim arabayıda uzak bir yere parketmiş yağmurda yürümek zorunda kaldım ayakkabılarımda su geçirdi. Saatlerce ıslak ayakla dolaştım dün gece karnım bir şişti bir gaz yaptı. Sabaha kadar uyutmadı. Okuyan arkadaşlar lütfen güzel gözlerle okusun nazar etmesinler ya yazık bizeee :)

Istanbul'da birbirimize ulaşmamız 1 saatten fazla sürüyor. Annemlerle ortalama süremiz 50 dakika ile 1,5 saat arası değişiyor.
Doğumda kasılmalar 5 dakikada bir olana kadar mümkünse evde zaman geçirin diyorlar. Yani başlaması ile 5 dakikada 1'e düşmesi arasında baya zaman geçebiliyor. Ama tabi o ana gelip de hastaneye gitmek zaman alacak ise riske girmeye gerek yok tabi ki...

gözün aydın cnmmm bu kutlanır baya çektin ya.... sefan olsun bundan sonrası için inşşşşş.....

selam güzel anneler
nasılsınız bakalım biz iyiyiz bir yaramazlık yok epeydir giremiyordum işlerim baya yoğundu bugün tenhayım bakalım kimler neler yapmış neler demiş

günaydın cnm sabah sabah cok güldüm :) bizim erkeklerimiz hep aynı anlaşılan koca nazlı bebekler :) bende eşime hep aynı seyi söylüyorum ben mi hamileyim senmisin diye bizden daha nazlılar valla ama yakısıyor onlara ya :)

konunuz çok güzel bende istiyorum doğuma girsin kocicişim ama anestezi uzmanı bazen izin vermiyormuş
inşallah bize izin verir

eğer dayanamazsa bence fazla da zorlama canım. yoksa sen de zor durumda kalırsın o anda ona birşey olursa Allah korusun bayılırsa falan. aman da aman kocişini özlemişmiş :)) akşam görürsün bol bol öpersin :))) sabret accık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…