konunuz çok güzel bende istiyorum doğuma girsin kocicişim ama anestezi uzmanı bazen izin vermiyormuş
inşallah bize izin verir
Yarın ki konumuz bence şu olsun. Eşleriniz doguma girecek mi? :)))
Şehir dışında olmasını saymazsak, doğum başladığında işi bırakıp gelemez mi?
Umarım hepimizin doğumu eşimiz/yakınlarımız yanımızdayken başlar.
Günaydın Hamişler...
Bu sabah ellerim kollarım şiş uyandım resmen davul gibi idi. Sabahları benzer şişkinlik ve uyuşma hissi ile uyananlar var mı benim gibi? benim de iki üç gündür oluyor.
sevdim bu konuyu :) benim eşim çok istiyor ama ben girmesini istemiyorum cnm. nedeni de şu ki ben orda bağırdıkça canım yandıkça eşim durmaz doktora falan saldırır. en hassas noktası bnm canım yanarsa can yakar ondan kapıda beklesin daha iyi :) herkes için en sağlıklısı bu ama tabi bide eşimi ikna etmem lazım daha....
Hahahahahahahaah çok tatlısın yaa hahaah
Harikasınn canım bende boyle bi liste arıyoprdum şimdi daha net bi şekilde kıyaslama yapabilirim cok saol canısıSevgili göbişler; daha yolun başındayken yazdığım kitap listesini yenilemekte fayda görüyorum.
HypnoBirthing - Marie F. Mongan (Okudum, normal doğumu destekleyici, genel olarak doğum korkusu ile baş etmeyi teşvik eden bir kitap. Ama benim erken doğum riskim olduğu için bana çok uygun olmadığını düşünüyorum.)
Emzirme Sanatı - La Leche League (Emzirme ile ilgili ayrıca internetten mutlaka okunması hatta ezberlenmesi gereken Tomris'in Emzirme Notları var. 18 bölümden oluşuyor. Araştırın, kaydedin, okuyun. )
Bu 4'lüyü de bebeklerimiz doğmadan okumalıyız ki; uykusu, emmesi, düzeni hakkında hazırlıklı olalım, yoksa bebeklerimiz dünyaya geldiğinde bu kitapları okuyup özümsemek için yeterli vaktimizin olmayacağını düşünüyorum.
Mahallenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp
Bilinçli Bebek - Aletha Solter
Yeni Annelere Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebişler biraz daha büyüdüğünde, yine de 6 aylık olmalarından önce de şu kitapları okumamızı tavsiye ediyorum;
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı - Harvey Karp
Ek gıdaya geçiş öncesi hazırlık için;
Çocuğum Yemek Yemiyor - Carlos Gonzales
O Tabak Bitecek (mi)? - Gill Rapley & Tracey Murkett
Bebeklerimiz ile kaliteli zaman geçirebilmek ve gelişimlerine yardımcı olabilmek için;
Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri - Maja Pitamic
Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Tim Seldin
Waldorf Yöntemiyle Harika Bebek Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
Waldorf Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
normal doğumda eşimin girmesini kesinlikle istemem.sezaryende isterim ama:) ilk aile fotomuzun ameliyathanede çekilmesini isterim.normal doğumda insanlık dışı halimi görmesini istemem şahsen. benden soğur diye düşünürüm.erkeklerin herşeyi de görüp bilmesine gerek yok sanki.bi arkadaşm eşini sokmuş doğumhaneye.dr kızmış seni bu şekilde görmesine izin verme diye.cinsel hayatı etkileyebilir demiş.
Kitap listesi için çok teşekkürler schaga'cım,
Ben özellikle montessori yöntemiyle yakından ilgileneceğim ve bebeğimde de mümkün olduğunda montessori yöntemini uygulamaya çalışacağım. Bebeğimin daha küçük yaştan itibaren kendine güvenli,her işini kendi yapmaya hevesli bir çocuk olmasını destekleyeceğim. Kaydettim kitapları en kısa zamanda alacağım hepsini .
istifa etmiyorum diye tayinimi çıkardılar ya böyle bişey olur mu ya ne kadar vicdansızlık bu bir ay dayanamadılar
Şehir dışında olmasını saymazsak, doğum başladığında işi bırakıp gelemez mi?
Umarım hepimizin doğumu eşimiz/yakınlarımız yanımızdayken başlar.
Sevgili göbişler; daha yolun başındayken yazdığım kitap listesini yenilemekte fayda görüyorum.
HypnoBirthing - Marie F. Mongan (Okudum, normal doğumu destekleyici, genel olarak doğum korkusu ile baş etmeyi teşvik eden bir kitap. Ama benim erken doğum riskim olduğu için bana çok uygun olmadığını düşünüyorum.)
Emzirme Sanatı - La Leche League (Emzirme ile ilgili ayrıca internetten mutlaka okunması hatta ezberlenmesi gereken Tomris'in Emzirme Notları var. 18 bölümden oluşuyor. Araştırın, kaydedin, okuyun. )
Bu 4'lüyü de bebeklerimiz doğmadan okumalıyız ki; uykusu, emmesi, düzeni hakkında hazırlıklı olalım, yoksa bebeklerimiz dünyaya geldiğinde bu kitapları okuyup özümsemek için yeterli vaktimizin olmayacağını düşünüyorum.
Mahallenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp
Bilinçli Bebek - Aletha Solter
Yeni Annelere Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebişler biraz daha büyüdüğünde, yine de 6 aylık olmalarından önce de şu kitapları okumamızı tavsiye ediyorum;
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı - Harvey Karp
Ek gıdaya geçiş öncesi hazırlık için;
Çocuğum Yemek Yemiyor - Carlos Gonzales
O Tabak Bitecek (mi)? - Gill Rapley & Tracey Murkett
Bebeklerimiz ile kaliteli zaman geçirebilmek ve gelişimlerine yardımcı olabilmek için;
Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri - Maja Pitamic
Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Tim Seldin
Waldorf Yöntemiyle Harika Bebek Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
Waldorf Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
Istanbul'da birbirimize ulaşmamız 1 saatten fazla sürüyor. Annemlerle ortalama süremiz 50 dakika ile 1,5 saat arası değişiyor.
Doğumda kasılmalar 5 dakikada bir olana kadar mümkünse evde zaman geçirin diyorlar. Yani başlaması ile 5 dakikada 1'e düşmesi arasında baya zaman geçebiliyor. Ama tabi o ana gelip de hastaneye gitmek zaman alacak ise riske girmeye gerek yok tabi ki...
oyyyy ben kendimden korkuyodum eşim gece vardiyasındayken doğum başlarsa naparım diye. Sırf bu sebepten sezeryan bile planlamıştım. Ama senin durum daha düşündürücüymüş. Ben ne olursa olsun işi bırakır gelir diye düşünüyorum eşin. Sonuçta şehir dışında bile olsa uçakla en fazla 1 saatte burda.. eeee doğum da öyle pırt diye olmuyor illa ki en az 6 7 saatlik bir evresi var en az. O yüzden için rahat olsun kesinlikle yanında olacaktır eşinn.
bence daha önceden gidip konuşmakta fayda var doğum anında almazlarsa eğer senin için büyük hayal kırıklığı olur. Ben geçen ay gidip bilgi aldım. Dedi ki sezeryan dahil tüm doğumlara eşi alıyoruz. Ancak normal doğum sırasında bir sorun oldu ve seni acil sezeryana almak zorunda kaldık o anda önceliğimiz sensin eşinin sezeryana girmesini organize edemeyiz şimdiden söyleyelim dedi ..
Hepinize günaydın kızlarrrrrrsabah doktordayım minik kızım 1311gr. 40 cm olmuş bebeğim iyiymiş ama benim plesenta rahim ağzına yakın olduğu için dikkat et kanaman olursa nereye sevk ederim bilmem dedi tırstım:18: illaki bi korkutuyorlar. Karnımda sertleşme var deyince nst'ye girdim kan idrar tahlili var bide. Öğleden sonra sonuçlarım. Allah hepimizi korusun hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
insanlık dışı ne demek. Bana çok garip bir tabir gibi geldi. Sen bir bebek yapıyorsun canından bir can çıkıyor ve bunu insanlık dışı bir tavır olarak mı görüyorsun? ben sana hiç bir şekilde katılmıyorum.
normal doğum yaparken gördü diye benden soğuyacak kocayı da direkt kapı dışarı ederim o kadar da büyük konuşuyorum.
İlerde çok hastalanıcaz belki ona muhtaç kalacağız. Belki altımızdan alma ihtimali bile olacak o zaman da soğur demek ki bahsettiğin koca türü.
Bana iyi günlerde sevişebileceğim,kötü anlarımda benden soğuyacak koca değil,iyi ve kötü gün farketmeden destek olacak sevecek koca lazım.
Harikasınn canım bende boyle bi liste arıyoprdum şimdi daha net bi şekilde kıyaslama yapabilirim cok saol canısı
Yapma canım yaaa. Ne pislikler yaaa.Nereye cıkarmıslar peki.. Bide dogumdan öncede dogum sonrası raporunu alabilri misin ki. Gerekirse git doktorunla konus ama direk mobbing baska bişey değil itiraz et canım. İspatlarısın
evet doğru söylüyorsun önceden ayarlamakta fayda varbence daha önceden gidip konuşmakta fayda var doğum anında almazlarsa eğer senin için büyük hayal kırıklığı olur. Ben geçen ay gidip bilgi aldım. Dedi ki sezeryan dahil tüm doğumlara eşi alıyoruz. Ancak normal doğum sırasında bir sorun oldu ve seni acil sezeryana almak zorunda kaldık o anda önceliğimiz sensin eşinin sezeryana girmesini organize edemeyiz şimdiden söyleyelim dedi ..
Hepinize günaydın kızlarrrrrrsabah doktordayım minik kızım 1311gr. 40 cm olmuş bebeğim iyiymiş ama benim plesenta rahim ağzına yakın olduğu için dikkat et kanaman olursa nereye sevk ederim bilmem dedi tırstım:18: illaki bi korkutuyorlar. Karnımda sertleşme var deyince nst'ye girdim kan idrar tahlili var bide. Öğleden sonra sonuçlarım. Allah hepimizi korusun hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
kesinlikle katılıyorum ve arkadaslar oksitoksin denen bir hormon var. Vucudun yasadıgı yuksek acıyı yada gördugun seni soka girmene neden olacak seyleri unutmana neden oluyo. Yani kocamızda bizde o anları unutacagız sadece genel şeyler kalacak aklımızda soyle dusunun dogum sancısı ceken bi insan bir daha dusunurmu? Sancıyı unuttugumuz için gözümüz kapalı ikinciyi hatta 3. yu dusunuyoruz. Yada kaza anında cektiğin acıyı korkuyu surekli hissetsen birdaha araba kullanabilr misin? İnsanlar ailelerini kaybediyo yıne biniyo arabaya. Yani oyle soguma falan olmaz bence. Veee benimle evli bir erkek hiçbir şekilde cinsellikten sogumaz helede birbirimişze boylesine asıkken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?