2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
konunuz çok güzel bende istiyorum doğuma girsin kocicişim ama anestezi uzmanı bazen izin vermiyormuş
inşallah bize izin verir

bence daha önceden gidip konuşmakta fayda var doğum anında almazlarsa eğer senin için büyük hayal kırıklığı olur. Ben geçen ay gidip bilgi aldım. Dedi ki sezeryan dahil tüm doğumlara eşi alıyoruz. Ancak normal doğum sırasında bir sorun oldu ve seni acil sezeryana almak zorunda kaldık o anda önceliğimiz sensin eşinin sezeryana girmesini organize edemeyiz şimdiden söyleyelim dedi ..

Yarın ki konumuz bence şu olsun. Eşleriniz doguma girecek mi? :)))

bizde dün eşimle bu konuyu konustuk ben girsin istiyorum ama normal dogum yaparsan acı cektiğini görürsem dayanamam diyo.bütün dogum çeşitlerinide araştırmış sezeryan ol diye tutturdu

Oğlum, bu teyzeler çok tatlı değil mi? Sen hiç 30 haftalık hayatında böyle güzel tatlı tatlı sohpet eden teyzeler gördün mü? Sen biraz daha büyüyünce onlarla tanışmak ister misin? Onların da kuzucukları da büyümüş olacak. Belki hepberaber sizler için oyun grupları oluştururuz, ne dersin oğlum? Ben de hepinizin fotoğraflarını çekerim. Çok güzel olmaz mı? Hem ben ve teyzeler siz oyun oynarken biraz sohpet ederiz. Yazılanları okuması bu denli keyifliyken yüzyüze sohpet kimbilir ne harikadır, değil mi oğlum?

Hepinize günaydın kızlarrrrrr sabah doktordayım minik kızım 1311gr. 40 cm olmuş bebeğim iyiymiş ama benim plesenta rahim ağzına yakın olduğu için dikkat et kanaman olursa nereye sevk ederim bilmem dedi tırstım:18: illaki bi korkutuyorlar. Karnımda sertleşme var deyince nst'ye girdim kan idrar tahlili var bide. Öğleden sonra sonuçlarım. Allah hepimizi korusun hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Şehir dışında olmasını saymazsak, doğum başladığında işi bırakıp gelemez mi?
Umarım hepimizin doğumu eşimiz/yakınlarımız yanımızdayken başlar.

Başladıktan sonra bırakıp gelemiyor, hatta başlamadan birkaç saat önce haberimiz olsa da gelemiyor. ayarlayabilmemiz için o hafta başlamadan doğumun o hafta olacağını bilmemiz gerekiyor maalesef. Umarım doktorumun doğumun olacağı günle ilgili isabetli bir tahmini olur.:18:

Aslında sezeryan veya normal hiç farketmiyor bizim için... Kocamın görevi bebek doğana kadar elimi tutmak, gözlerime bakmak, beni öpmek ve sakinleştirmek... Anlaştığımız nokta hiç bir zaman kafamdan aşağısına bakmamak oldu Bebek doğduğunda zaten bütün ağrılarımız gittiği için oğlumla ilgilenmesini istedim o da önce yok dedi ben seni beklerim dedi ama sonra kabul etmek zorunda kaldı

Günaydın Hamişler...

Bu sabah ellerim kollarım şiş uyandım resmen davul gibi idi. Sabahları benzer şişkinlik ve uyuşma hissi ile uyananlar var mı benim gibi? benim de iki üç gündür oluyor.

Günaydın. Parmaklarımın şişmesinden dolayı alyansımı çıkardım ben iki gün önce, boynumda taşıyorum. Çıkarmasaydım parmağımı kesmeye başlayacaktı.

yaaa karı koca siz bayağı bitirimsiniz çok seviyorum sizin gibileri :))) benim de arada tutuyor ama eşim mülayim biri olduğu için pek yapamıyorum artık :)))
kız doktorun ne günahı var:)) bebek çıkmaya çalışıyo o bücürük yüzünden çekeceğiz o acıları ve sanırım çekilen en güzel fiziksel acı olarak hatırlayacağız.

Kızlar muhabbetiniz çok güzel ama bi arkadaşa kahveye gidiyoruz ,oradan. İki buçuk ta kızımı alıp hastaneye sonuçlarımı almaya gidicem anlayacağınız akşamüzeri dahil olucam artık sohbetinize

Harikasınn canım bende boyle bi liste arıyoprdum şimdi daha net bi şekilde kıyaslama yapabilirim cok saol canısı

insanlık dışı ne demek. Bana çok garip bir tabir gibi geldi. Sen bir bebek yapıyorsun canından bir can çıkıyor ve bunu insanlık dışı bir tavır olarak mı görüyorsun? ben sana hiç bir şekilde katılmıyorum.
normal doğum yaparken gördü diye benden soğuyacak kocayı da direkt kapı dışarı ederim o kadar da büyük konuşuyorum.

İlerde çok hastalanıcaz belki ona muhtaç kalacağız. Belki altımızdan alma ihtimali bile olacak o zaman da soğur demek ki bahsettiğin koca türü.

Bana iyi günlerde sevişebileceğim,kötü anlarımda benden soğuyacak koca değil,iyi ve kötü gün farketmeden destek olacak sevecek koca lazım.

Rica ederim canım benim.
Bütün bebekler iyi yetişsin istiyorum.
Bugün iyi yetişen bebekler ileride bizlerin çocuklarının arkadaşları olacaklar.

istifa etmiyorum diye tayinimi çıkardılar ya böyle bişey olur mu ya ne kadar vicdansızlık bu bir ay dayanamadılar

Yapma canım yaaa. Ne pislikler yaaa.Nereye cıkarmıslar peki.. Bide dogumdan öncede dogum sonrası raporunu alabilri misin ki. Gerekirse git doktorunla konus ama direk mobbing baska bişey değil itiraz et canım. İspatlarısın

Şehir dışında olmasını saymazsak, doğum başladığında işi bırakıp gelemez mi?
Umarım hepimizin doğumu eşimiz/yakınlarımız yanımızdayken başlar.

aminnn inşallah .....
dün bir arkadaşımla konuştum ve bana şöyle dedi:" inşallah kaan'da ki gibi kimseler duymadan olur da biter." sonra düşündüm de gece yanımda eşim,annem,babam,kardeşim,kvalide,kpeder vardı. sabah doğum yaptım ve doğumdan sonra eşim arkadaşımın eşini arayıp saat 08:30 da günlerden salı amcan oldun hala uyuyor musun demiş.
sanırım bunun da böyle olmasını istiyorum sonuçta ne zaman geleceği belli değil.

O tabak bitecek mi? bunu temin etmeye çalışıyorum bende kitapla ilgili yorumları beğendim.

aynen öyle hemen olmuyor sancı başladıktan sonraki takip çok önemli.

bende bende bu ayki kontrolde o durumu netleştireceğim hastane ve dr ile.

bu sertleşme bende dikkat ettim de çok ayakta kalınca oluyor...

kesinlikle katılıyorum ve arkadaslar oksitoksin denen bir hormon var. Vucudun yasadıgı yuksek acıyı yada gördugun seni soka girmene neden olacak seyleri unutmana neden oluyo. Yani kocamızda bizde o anları unutacagız sadece genel şeyler kalacak aklımızda soyle dusunun dogum sancısı ceken bi insan bir daha dusunurmu? Sancıyı unuttugumuz için gözümüz kapalı ikinciyi hatta 3. yu dusunuyoruz. Yada kaza anında cektiğin acıyı korkuyu surekli hissetsen birdaha araba kullanabilr misin? İnsanlar ailelerini kaybediyo yıne biniyo arabaya. Yani oyle soguma falan olmaz bence. Veee benimle evli bir erkek hiçbir şekilde cinsellikten sogumaz helede birbirimişze boylesine asıkken

Harikasınn canım bende boyle bi liste arıyoprdum şimdi daha net bi şekilde kıyaslama yapabilirim cok saol canısı

Bütün bebişler hep bilinçli ailelerde yetişsin, harika karakterleri olan sağlıklı yetişkinler olsunlar istiyorum.

ben osmaniyedeyim adanaya çıkarmışlar tayinimi. evimden otogar yarım saat. adana osmaniye arası bi saat. bi saatte adanadaki iş yeri

şöyle düşündüm ayın 23 ünden itibaren 32. haftamı doldurmaya 25 günüm kalıyor.
grip oldum diye rapor alsam bir haftalık. yıllık iznimde full duruyor 14 gün. onu da kullanıp doğum iznine mi ayrılsam napsam

evet doğru söylüyorsun önceden ayarlamakta fayda var

canım benim biraz daha dikatli olursun kafana kötü şeyleri sokma iyi düşün pozitif düşün

Birebir katılıyorum....

Artı şöyle bir durum var ki; doğum illaki dayanılmaz acı demek değil.
Hatta sancılara kelime olarak dalga dememiz gerektiği, kendimizi doğum dalgalarına da nefes teknikleriyle hazırlayabileceğimiz anlatılıyor. İnsan ne kadar bilinçli hamilelik geçirirse bence doğumu da o kadar kolay oluyor.
Tabi Allah göstermesin, sağlık açısından aksi bir durum olmadığı müddetçe diyeyim.

Benim çok yakın iki arkadaşım yaklaşık 3 ay önce doğurdu.
Biri "bahsedildiği kadar korkunç değil, 3 ıkınmaya bakıyor bütün iş" dedi.
Diğeri de "bütün gün tuvaletim var karnım ağrıyor sandım, halbuki doğuruyormuşum" dedi...

Aklımızda hep böyle pozitif şeyler olsun.
Böyle örnekler olmasa bile, kendi inandığımız şey bile yeterlidir.
"Ben çok rahat doğum yapacağıma inanıyorum" diyip, gözümüzde canlandırırsak bile büyük aşama kaydetmiş oluruz.

Bir basketbol koçu takımı ikiye ayırmış, bir gruba direkt atış yapmalarını, diğer gruba atış yapmadan önce, gözlerini kapatıp atışlarını hayal etmelerini söylemiş. İkinci grubun başarısı çok yükselmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…