2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
günaydın kızlar .......

hatırlarsınız en son son hastalanıyorum galiba yazmıştım....ve evet çok fena hastalandım....

pazartesi çok çok kötüydüm yerimden kalkacak halim yoktu .akşam eşim gelince acile götürdü 2 tane serum taktılar özel hastaneye gittik hemşire saolsun sağ kolumdan damarı bulamadı ğineyi içerde oynattı durdu sonunda yanlış taktı serum kolumu şişirmeye başladı, sonra sola geçtiki orda zaten hiç bulunmaz en son sol elimin üstünde taktı serumu,.. gece yine fenalaştım devletin acile gittik ordada cins bi hemşireye denk geldim oda epey bi damar aradı en son sağ elimin üstüne iğneyi çok fena sapladı resmen canımı yakmak için yaptı sanki yaaa 1 serum daha derken sabahı zor ettim..

acilde kadın doğum doktorumuza gitmemizi yoksa 10 günden önce ayağa kalkamayacağımı söylediler...

salıda kendi doktoruma gittim bikaç gün hastanede yatmamı önerdi.....yatışımı yaptırdık önce kbb sonra göğüs hastalıkları dr'larına gönderdiler üst solunum yollarım felç olmuş.....faranjit, nezle, orta kulak iltihabı, sinüzit ....yok yok......

hemen serumlar , antibiyotkler falan ilk gün 3 kere nst'ye bağladılar ordada fenalaştım sırt üstü yatırıyolar tansiyonum falan bi tuhaf oluyo nefes alamıyorum bayılacak gibi oldum .....ama ateşim çıktığı için sürekli bakmaları lazımdı tabi. ertesi günde 2 defa bağladılar nst'ye her ne kadar hastalıktan gözümü açamasamda bebğimin kalp atışlarını duymak müthişti... allahtan kuzumuda hiç bi sorun yok ona bişey olacak diye aklım çıktı dr'umda ateşe çok dikkat etmemi söyledi eğer çıkarsa hemen gel dedi....... derken anca dün çıktık hastaneden halada tam toparlayabilmiş değilim .....

cok gecmis olsun canim benim uzuldum yaaa dinlen bolboll

Çok geçmiş olsunnnn...
Yine de hastanede kalman iyi olmuş.
Hem bebişi kontrol etmişler hem de seni toparlamışlar.
Evde geçirmeye çalışsaydın aklın hep bebişte olacaktı.

Benim de damarımı bulamıyorlar genelde...

geçmiş olsun cnm dikkat et kendine biraz havalar soğuk zaten sıkı giyin ayaklarını falan sıcak tut ilaçta kullanamıyoruz çok zor oluyo atlatmak...neyseki biraz düzelmişsin rabbim bebişine ve sana sağlık versin inş...

çok geçmiş olsun kendine yinede çok dikkat et .....

evetttt almadiklarim canta bebek odasi bebek arabasi banyo takimi genel vakim vr saglik gerecleri hamak ana kucagi cok amacli yastik. hepsini nerden hangi model alacagim belli ben sadece parayi bekliyorum. bebek odasi icinde annemleri besigini onlar alcak ven difer malzemelerini alcam

Kızlar göğüsleriniz ne durumda benim hiç büyümedi sizinkiler nasıl son aydamı büyüyo endişelendim

Benim göğüslerimdede hiçbir değişiklik yok hiç büyümüdiler üstelik okadar kilo almama rağmen.. Endişeleniyorum acaba sütüm olmicakmı..

Çanta neye karar verdin?
Bebek arabası?
Banyo takımı ne demek? :))
Çok amaçlı yastık ne?

Aaa hiç bişi bilmiyorum ben sanki yaa...

Ben henüz biçok şeyi almadım şimdi sayarsam çıkaman içinden:)) ateş ölçer karar vermişsiniz ben hiç anlamam bu konularda hangisi daha iyi neye karar verdiniz.. Bide biberon emzik konusu var tabi.. Aynı şekilde kozmetik konusunda bende çok kararsızım çevremden sebamed duyuyorum çok ama emin değilim..çünkü sebamedin bazı ürünleri bana alerji yapıyo.. Gerçi bebişlerinki daha hassatır heralde ama bilmiyorum işte..

Benim göğüslerimdede hiçbir değişiklik yok hiç büyümüdiler üstelik okadar kilo almama rağmen.. Endişeleniyorum acaba sütüm olmicakmı..

sütün göğüsün büyük olup olmamasıyla alakası yokmuş küçük göğüslerde daha çok süt olur derler hatta ama büyümemesi ilginç aynen bende çok kilo aldım almadığım tek yer göğüslerim önceden de küçüktü benim senin de küçükmüydü?

Çok çok geçmiş olsun canm.. Çok şükürki iyisiniz ikinizde..

İnşallah öyledir canım.. Evet çok ilginç niye büyümedi ben çok kilo aldım koca göbekli oldum ve hep çatladı karnım.. Ama göğüsler hep aynı hiç değişmedi çatlakta olmadı büyümede öyle damar filanda yok hiç ondan endişe ettim.. Benimde güğüslerim zaten hep küçüktüler..

Ateş ölçer - Braun
Emzik her ihtimale karşı bulunsun diye Philips Avent 0+ aldık. Bpa'sız olduğu için.
Biberon almadım ama Philips Avent manuel pompa aldığımız için pompanın alt kısmı biberon olarak kullanılabiliyor. O da Bpa'sız.
Ama hava yutan, gaz problemi olan bebekler için Dr. Brown's öneriliyor.
Gerçi önceliğimiz emzirmek olduğu için biberona mümkünse hiç alıştırmamak gerekiyor.
Biberona alışan bebekler memeyi reddedebiliyormuş.
Yani Allah kısmet ederse mamasız, emzirerek doyurabilelim bebeklerimizi...

Çanta neye karar verdin?
Bebek arabası?
Banyo takımı ne demek? :))
Çok amaçlı yastık ne?

Aaa hiç bişi bilmiyorum ben sanki yaa...

Canım benim zaten soğuk sıcak tutma özelliği olan bi küçük el çantam var. Biberonlar için ideal. Bebeğimi asla o naylon soguk alt acmalara koymam. Altı su geçirmez alt acma bezleri var onlardanda alcam. Dolayısıyla bana bi nike yeter:))

bebek arabası:
Eki Görüntüle 902222

Banyo takımı:Bunlara kundak şeklinde olan havulalrdan, masrapa kova da dahil.

Veee buda cok amaçlı yastık:

Eki Görüntüle 902229 Eki Görüntüle 902230

Sağol canm özellikle ateş ölçeri bakıp alıcam bende.. Ben aslında pompa düşünmüyordum ama sanırım almak lazımmış.. Öncelik tabiki emzirmek inşallah sütümüz olur bebişlerimizde emer inşallah.. Ama neyle karşılaşacağımız belli olmadığı için yinede biberon almak lazım sanki..

ben pompayı şimdilik almayacagım bişeyi cok dusunursem olurmus gıbı hissederim bide kızlar en dogru ölçüm her zaman koltuk altından yapılan ölçümmüş. doktorlar oyle soyleuyo o yuzden bosun apara veripde diğerlerinden almayacagım..

Banyo takımı konusunda; MotherCare'in çantalı bir seti var içinde herşey var, tarak makas burun aspritoru vs.. Tek tek almaktan baya daha ucuza geliyor.

Yastık konusunda kararsızım çünkü yakın zamanda okuduğum bir araştırma Amerika'da bu yastıkların tavsiye edilmediği yönünde...

Bebek arabasını da biz kendimiz travel set mantığında kullanıcaz kısmetse, yani içine oto koltuğu oturtulabilir bir model bakıyoruz :)

Alt açma bezi alıcam ben de Dalin. Ama alt açma için başka bir şey almayacağım yani koltuğa bezi koyup üstünde açarım diyorum.

merhaba arkadaşlar nasılsınız? çalıştığım için çok fazla yazamıyorum buraya ama gün içinde ara ara vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum

benimde almadıklarım;

park yatak
uyku seti
nevresim takımı
banyo malzemeleri (küveti, kovası, maşrapası, filesi vs.)
bakım malzemeleri (şampuanı, sabunu, kremleri vs.)
anne-bebek çantası
ana kucağı
bebek arabası (bunu ilerleyen aylarda almayı düşünüyorum yani yaza doğru)
ateş ölçer
bebek bezi
burun aspiratörü
ağız ve omuz mendilleri
pijama takımı, gecelik

ne çok eksiğimiz varmış daha, yazınca gözümde büyüdü birdenbire
daha unuttuğum şeyler de vardır eminim :26:

ben bi tane alt acma battaniye takımı aldım canım. Bi ikinciyi dusunuyorum bu şekilde. diğeri port bebe gibide oluyo. Mothercareden değilde sevi bebenin setini düşünüyordum ben en altta koymustum onun resminide bide mother care ye bakayım.Onunkide oyle bişey mi canım? Yastık hakkında okudugun yazıyı paylaşırmısın canım ne diyorduki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…