Strofor oyanınca parlak olmaz ama sim kullanabilirsin. Parlak pullar yapıştırabilğrsin. Ben öğrenciyken öyle şeylere çok meraklıydım. Aradığım her türlü taş ve boncuğu eminönünde bulabiliyordum. Ama sen şu anda çok ayakta kalmazsan iyi olur. Bol bol dinlenmen gerek.
kızlar 2 gün önce en yakın,beraber büyüdüğüm arkadaşım doğum yaptı.dün hastaneye ziyarete gittim.kız bebeği oldu çok tatlı miniminnacıktı. çok duygulandım.benm doğum yapacağım hastanede medipolde spinal sezaryen oldu. hastane odaları çok güzel büyük ferah. hem de en küçük onun odasıymış daha güzelleri varmış.doğum çok kolay geçti hiçbirşey anlamıyorsun dedi ama ağrılarım şuan çok fazla,ağrı kesicilerle duruyorum dedi.ilk ayağa kaldırdıklarında hüngür hüngür ağladım dedi. tırstım bende.çok şükür kurtuldu arkadaşım darısı bizlerin başına:)
Ayyyyy yapma yaa( valla anlamadım kimisi normal diyo acaba bebek aşağı mı indi diyorum, çünkü son günlerde bel ağrım kuyruksokumu ağrım oluyo, aynı adet dönemınde olduğu gibi vajinam uyuşuk gibi hafif agrı var gitsem mi doktora acaba
Oğluma şiforyer arıyorum. Bir dekorasyon sitesinde bunu buldum ama imalatçıyla llgili bir bilgi yok. Bana yardııııııım...
Ehüüüüü.
Eki Görüntüle 902443
ben de bu beşiğin oda takımını alacağım inşallah çok güzel.unisex bir model.takıma 2700 demişlerdi.iyi günlerde kullanın inşallah:)
günaydın kızlar .......
hatırlarsınız en son son hastalanıyorum galiba yazmıştım....ve evet çok fena hastalandım....
pazartesi çok çok kötüydüm yerimden kalkacak halim yoktu .akşam eşim gelince acile götürdü 2 tane serum taktılar özel hastaneye gittik hemşire saolsun sağ kolumdan damarı bulamadı ğineyi içerde oynattı durdu sonunda yanlış taktı serum kolumu şişirmeye başladı, sonra sola geçtiki orda zaten hiç bulunmaz en son sol elimin üstünde taktı serumu,.. gece yine fenalaştım devletin acile gittik ordada cins bi hemşireye denk geldim oda epey bi damar aradı en son sağ elimin üstüne iğneyi çok fena sapladı resmen canımı yakmak için yaptı sanki yaaa 1 serum daha derken sabahı zor ettim..
acilde kadın doğum doktorumuza gitmemizi yoksa 10 günden önce ayağa kalkamayacağımı söylediler...
salıda kendi doktoruma gittim bikaç gün hastanede yatmamı önerdi.....yatışımı yaptırdık önce kbb sonra göğüs hastalıkları dr'larına gönderdiler üst solunum yollarım felç olmuş.....faranjit, nezle, orta kulak iltihabı, sinüzit ....yok yok......
hemen serumlar , antibiyotkler falan ilk gün 3 kere nst'ye bağladılar ordada fenalaştım sırt üstü yatırıyolar tansiyonum falan bi tuhaf oluyo nefes alamıyorum bayılacak gibi oldum .....ama ateşim çıktığı için sürekli bakmaları lazımdı tabi. ertesi günde 2 defa bağladılar nst'ye her ne kadar hastalıktan gözümü açamasamda bebğimin kalp atışlarını duymak müthişti... allahtan kuzumuda hiç bi sorun yok ona bişey olacak diye aklım çıktı dr'umda ateşe çok dikkat etmemi söyledi eğer çıkarsa hemen gel dedi....... derken anca dün çıktık hastaneden halada tam toparlayabilmiş değilim .....
günaydın kızlar .......
hatırlarsınız en son son hastalanıyorum galiba yazmıştım....ve evet çok fena hastalandım....
pazartesi çok çok kötüydüm yerimden kalkacak halim yoktu .akşam eşim gelince acile götürdü 2 tane serum taktılar özel hastaneye gittik hemşire saolsun sağ kolumdan damarı bulamadı ğineyi içerde oynattı durdu sonunda yanlış taktı serum kolumu şişirmeye başladı, sonra sola geçtiki orda zaten hiç bulunmaz en son sol elimin üstünde taktı serumu,.. gece yine fenalaştım devletin acile gittik ordada cins bi hemşireye denk geldim oda epey bi damar aradı en son sağ elimin üstüne iğneyi çok fena sapladı resmen canımı yakmak için yaptı sanki yaaa 1 serum daha derken sabahı zor ettim..
acilde kadın doğum doktorumuza gitmemizi yoksa 10 günden önce ayağa kalkamayacağımı söylediler...
salıda kendi doktoruma gittim bikaç gün hastanede yatmamı önerdi.....yatışımı yaptırdık önce kbb sonra göğüs hastalıkları dr'larına gönderdiler üst solunum yollarım felç olmuş.....faranjit, nezle, orta kulak iltihabı, sinüzit ....yok yok......
hemen serumlar , antibiyotkler falan ilk gün 3 kere nst'ye bağladılar ordada fenalaştım sırt üstü yatırıyolar tansiyonum falan bi tuhaf oluyo nefes alamıyorum bayılacak gibi oldum .....ama ateşim çıktığı için sürekli bakmaları lazımdı tabi. ertesi günde 2 defa bağladılar nst'ye her ne kadar hastalıktan gözümü açamasamda bebğimin kalp atışlarını duymak müthişti... allahtan kuzumuda hiç bi sorun yok ona bişey olacak diye aklım çıktı dr'umda ateşe çok dikkat etmemi söyledi eğer çıkarsa hemen gel dedi....... derken anca dün çıktık hastaneden halada tam toparlayabilmiş değilim .....
valla bebek uyumazsa neler yapıyoruzzz bilsen ben 3 aylıkken başladım uyku eğitimine ağlatmadan zorlamadan vakti gelince anlatırımben hiç bir şekilde sallamaya alıştırmayacağım. Müzikle veya farklı bir yolla birşekilde yolunu buluruz diye düşünüyorum. çünkü ilerde çalışıcam bebek sallanarak uyumaya alışırsa ben yandım demektir.
ay evet salladık ninniler arabayla dolaşmalar değil miii oyyyyyyCanım benim o bebişler insanı öyle bi hale sokuyo ki uyusun diye değil sallamak aklına Gelmeyecek şeyler yapıyorsunyeter ki uyusun. Ben kızım 6-7 aylıktı bi kere battaniyede sallma gafletinde bulunduk sen misin sallayan alıştı mı çocuk inanırmısın tavana iple beşik kurduk ah ah neler yapmadık
ne kadar erken başlarsan o kadar rahat olur ben 3 aylıkken başlamıştım ağlatmadan bazı yöntemler var bırak bebek ağlasın 5 dk sonra git sonra 10 dk falan tam bir işkence öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor bebekler ben böyle yapmadımBenim daha önce de bahsettiğim bir blog var ya; Bebek Yapım Bakım Onarım orada çok önemli 4 tane uyku eğitimi yazısı var. Daha şimdiden okuyup özümsememiz şart olan yazılar, hatta yorumları bile iyice öğrenmeliyiz. Ben o uyku eğitimini verip de "mucize bu" diyen insanları gördükçe içim rahatladı açıkçası.
gerek yok canım ketılda suyu kaynatır tencereye dökersin hemen kaynar zaten çok para gerek yok ya da bulaşık makinesinde koyarsın deterjansız o da olurBen pişdik kremi, sterilazatör, göğüs pompası, banyo ihtiyaçları ve park yatağı hariç herşeyi aldım, çok uzun sürer yazmak die almadıklarımı yazıyım dedimbu arada sizce sterilazatör şart mı yoksa eski usul kaynatmak iş görür mü??? Çok pahalı çünkü
benim ne ilkinde ne bunda aman aman büyümedi hala eski sütyenleri giyiyorum azcık büyüdülerKızlar göğüsleriniz ne durumda benim hiç büyümedi sizinkiler nasıl son aydamı büyüyo endişelendim
şekerli şeyleri susutasız su içsin diye veriyorlartahinin sütü arttırıcı etki,si duymustum ama rezene anason gibi bitkilerin asıl faydası varmıs. Vee arkadaslar ben hep duz mantık kuran bir insan olmusumdur. SÜtün % 95 i sudur. Şeker oranı ise % 0.5 den bile az olabilir. DOlayısıyla sekerli suruplu seylerin işe yaramasını beklemek mantıksız. Hatta anne sutunde klor omega 3 kalsiyum oranları inek sutunden daha fazla bu yuzden bunları içeren gıdaları tuketmek gerek bence. Ve yoğurt kesinlikleee... Ama suyuyla birlikte. Prebiyotik etkisi için. .. Bol bol sebze...
şekerli şeylr anneyi susutasın su içisin diye söylenirGÜnaydın Hanımlar,
Yi,ne bir iş günü başladıama önce sizin son yazdıklarınızı okudum tabiiiki :)
Size önceden bahsettiğim kitabım kargodan geldi hemen konu başlıklarına baktım oldukça detaylı görünüyor. Anne sütü konusunda benimde fikrim sütü zenginleştiren şeyler tüketmekten yana, şerbetlermiş kaşık kaşık yemek yemeymiş bir işe yaradığını düşünmüyorum.
Bir arkadaşım göğüsleri sormuş benimkiler büyüktü daha da büyü ama benim henüz hiç bir yerim kızarmadı ya da kaşınıp çatlamadı. Bunun %90 genetik olduğunun ispatı ben olacağım galiba. Bebek yağı ve krem almıştım ama aklıma geldikçe sürüyorum. Umarım çatlaksız ya da az çatlaklı atlatırızzz :)
alakası yok canım süt rezervinle genetiğinle ilgili annem de ablam da çok sütlü olmamışlar tabisi ben de ma 20 ay emzirdim oğlumuAlla alla benim ztn küçüktü hala aynı bebişim aç kalcak bu gidişle büyümüyo ya
geçmiş olsun canım rabibim esrgesin sizigünaydın kızlar .......
ben daha bişey almadım valla abimizden kalanlarda neler var bakmak lazım hala öyle oturuyorum her hafta sonu yapcam diyorum evde touramıyorum yapayımAteş ölçer - Braun
Emzik her ihtimale karşı bulunsun diye Philips Avent 0+ aldık. Bpa'sız olduğu için.
Biberon almadım ama Philips Avent manuel pompa aldığımız için pompanın alt kısmı biberon olarak kullanılabiliyor. O da Bpa'sız.
Ama hava yutan, gaz problemi olan bebekler için Dr. Brown's öneriliyor.
Gerçi önceliğimiz emzirmek olduğu için biberona mümkünse hiç alıştırmamak gerekiyor.
Biberona alışan bebekler memeyi reddedebiliyormuş.
Yani Allah kısmet ederse mamasız, emzirerek doyurabilelim bebeklerimizi...
elektrikli pompa ve silikon meme ucu bulunmalı ben de yoktu ve ucum çok çıkmadı mamayı kaşıkla verdi annem ki memeyi redetmesin memeyi tutana kadar kaşıkla besledik oğlumu zaten çok yemiyorlar 30cc yetiyor bitmiyor bileSağol canm özellikle ateş ölçeri bakıp alıcam bende.. Ben aslında pompa düşünmüyordum ama sanırım almak lazımmış.. Öncelik tabiki emzirmek inşallah sütümüz olur bebişlerimizde emer inşallah.. Ama neyle karşılaşacağımız belli olmadığı için yinede biberon almak lazım sanki..
Oğluma şiforyer arıyorum. Bir dekorasyon sitesinde bunu buldum ama imalatçıyla llgili bir bilgi yok. Bana yardııııııım...
Ehüüüüü.
Eki Görüntüle 902443
kızlar kusura bakmayın hep alıntı yapıp cevap veriyorum haliyle uzun oluyor sayfa doluyor ama unutmayayım herkese cevap vereyim diye yapıyorum hihihihi
kızlar zamanım olunca ben de olan bilgileri paylaşırım deneyim int edindiklerim falan
süt yapıcılar
bebek bakımı ile ilgili bilgiler
uyku eğitimi
yemekler kurabiyeler bebişe göre
çorbalar kahvaltılar
gibi bilgiler var ben de eklerim hepsini siz de umarım faydalanırsınız
Selam kızlar...
hemen günün konusuna cevap veriyorum...
benim eksiğim
1. bebek bezi (prima premium care)
2. deterjan ve yumuşatıcı (omo ve yumoşun bebekler için olan setinden alacam kızımda dalin kullanmıştım hiç de lekeleri çıkarmıyordu)
bir çok şey kızımdan kalma vardı zaten...
kullandığım ve memnun kaldığım için kullanmaya devam edeceğim bir kaç üründen bahsetmek istiyorum tecrübeli anne olarak belki fikir olur...
*ıslak mendil - unibaby (saflaştırılmış pamuk olduğu için hiçbir zararı yok ama içinize sinmezse az sıcak suya mendil veya pamuk batırarak da temizleyebilirsin. ama unibaby benim içime çok sinmişti.)
*pişik kremi - sudocrem.. (kızım hiç pişik olmadı bi kere farklı bez kullandığım için oldu.. onu da saf zeytinyağlı ile hallettik. ama bu kreimi de yeğenimde kullandık çok memnun kaldık. o biraz tontiş olduğu için sürekli pişik oluyordu.)
*şampuan - kesinlikle mustela (biraz pahalı ama zaten epeyi gidiyor. sebamed kızımın gözlerini yakıyordu.)
*süt pompası - medela elktrikli ve manuel olanından çok memnundum.
*biberon emzik vb. ürünler.. - philip avent
*sabun kullanmadım vücudunu da şampuanla yıkadım..
*bebek arabası - kızımda sunybaby ultima almıştım. görmek bile istemiyor büyük ve çok ağırdı.. bebek arabasında hafifllik çok önemli.. şimdi casual storm travel sistem aldım.. fiyatına göre kalitesi çok iyi.
*bebeğin bezini atmak için buzdolabı poşetleri var ya onlardan alıp yanımda bulunduruyordum her değiştirmede poşete koyup çöpe atıyordum.. bebeğin çantası içinde küçük boy çöp poşeti kullanıyordum.
aklıma gelenler bunlar..
kızlar gerçek göz yakmayan şampuan hangisidir?
Ben Johnson's Baby aldım hatta kendim kullanıyorum, gözlerimi açarak denedim, yakmıyor :)
(Bebişime kullanmayı planladığım şeyleri önce kendi üzerimde denemek gibi bir huyum var sanırım, şimdi fark ettim.)
adet sancısı çekiyorum yaw sanki
belimde ince bir ağrı var adet olacağım zamanki gibi
kasıklarımda da
acaba nolduki üşütmedimde eminim sıcak tutuyorum kendimi her zaman
böyle bişey yaşayan var mı
Bir uyarım var bu arada;
Ben de araştırmalarım sonucu bebişimizin evde altını yıkayıp pamukla silmek, dışarıda filan kullanmak için de ıslak mendil olarak Uni Baby almaya karar verdim. Hatta fuarda üçlü paket aldık. Bir kaç tane minik paket de hediye ettiler. Neyse eve geldik.
Ben ultra alerjik bir insanım. Neyse dedim hediye verilen paketi açayım hem denemiş olurum neye benziyor diye.
Bir tane mendil ile yüzümü sildim.
Sanki direkt açık yaraya alkol dökmüş gibi oldum. Alev içinde kaldı yüzüm. Kıpkırmızı oldu. O kadar canım yandı ki size anlatamam.
Acilen yüzümü yıkamak zorunda kaldım.
Şimdi diyeceğim o ki, elinde olan varsa bir de siz denesenize, bu sadece benim alerjik olmamdan dolayı mı oldu acaba?
Günün konusu alışveriş listesi eksiklerimiz, karar veremediğimiz ürünler vs.. :)
Ben Johnson's Baby aldım hatta kendim kullanıyorum, gözlerimi açarak denedim, yakmıyor :)
(Bebişime kullanmayı planladığım şeyleri önce kendi üzerimde denemek gibi bir huyum var sanırım, şimdi fark ettim.)
beni güldürdün Allah da seni güldürsün
yalnız bebeğin için deneyebileceğin şeyler kafamda şöyle bi sıralandı da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?