2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Yook zaten eve sipariş vermek üzere benim aklımdaki fikirler hep :)
Doktor dışarı çıkma konusunda bile "işte bana kontrole geliyorsun ya anca o kadar olur ya da bir yemek yemelik olabilir" dedi :)

Oğluma şiforyer arıyorum. Bir dekorasyon sitesinde bunu buldum ama imalatçıyla llgili bir bilgi yok. Bana yardııııııım...
Ehüüüüü.

bende dogumu medipolde yapmayı dusunuyorum.. kozyatagındaki mi yoksa megada mı yapıcaksın bu arada odaları daa geniş demişssin buna cok sevindim

Valla ben de aynı ğrıları hissettim ben de sonuç bu şekilde. Ben geçmezse tedbir amaçlı yaptır diye düşündüm canım tabi illaki enfeksiyon olacak diye bi şart yok başka bi durumdan da olabilir

Selam kızlar...
hemen günün konusuna cevap veriyorum...
benim eksiğim
1. bebek bezi (prima premium care)
2. deterjan ve yumuşatıcı (omo ve yumoşun bebekler için olan setinden alacam kızımda dalin kullanmıştım hiç de lekeleri çıkarmıyordu)

bir çok şey kızımdan kalma vardı zaten...

kullandığım ve memnun kaldığım için kullanmaya devam edeceğim bir kaç üründen bahsetmek istiyorum tecrübeli anne olarak belki fikir olur...

*ıslak mendil - unibaby (saflaştırılmış pamuk olduğu için hiçbir zararı yok ama içinize sinmezse az sıcak suya mendil veya pamuk batırarak da temizleyebilirsin. ama unibaby benim içime çok sinmişti.)

*pişik kremi - sudocrem.. (kızım hiç pişik olmadı bi kere farklı bez kullandığım için oldu.. onu da saf zeytinyağlı ile hallettik. ama bu kreimi de yeğenimde kullandık çok memnun kaldık. o biraz tontiş olduğu için sürekli pişik oluyordu.)

*şampuan - kesinlikle mustela (biraz pahalı ama zaten epeyi gidiyor. sebamed kızımın gözlerini yakıyordu.)

*süt pompası - medela elktrikli ve manuel olanından çok memnundum.

*biberon emzik vb. ürünler.. - philip avent

*sabun kullanmadım vücudunu da şampuanla yıkadım..

*bebek arabası - kızımda sunybaby ultima almıştım. görmek bile istemiyor büyük ve çok ağırdı.. bebek arabasında hafifllik çok önemli.. şimdi casual storm travel sistem aldım.. fiyatına göre kalitesi çok iyi.

*bebeğin bezini atmak için buzdolabı poşetleri var ya onlardan alıp yanımda bulunduruyordum her değiştirmede poşete koyup çöpe atıyordum.. bebeğin çantası içinde küçük boy çöp poşeti kullanıyordum.

aklıma gelenler bunlar..

ben de bu beşiğin oda takımını alacağım inşallah çok güzel.unisex bir model.takıma 2700 demişlerdi.iyi günlerde kullanın inşallah:)

canım bizde bunu kullanıyoruz.. seneye kızıma genç odası alınca oğlum kullanacak bu defa gerçekten kullanışlı, sağlam bir takım pişman olmazsınız...

çok geçmiş olsun arkadaşım...

Çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın kendine çok iyi bak.

valla bebek uyumazsa neler yapıyoruzzz bilsen ben 3 aylıkken başladım uyku eğitimine ağlatmadan zorlamadan vakti gelince anlatırım
ay evet salladık ninniler arabayla dolaşmalar değil miii oyyyyyy
ne kadar erken başlarsan o kadar rahat olur ben 3 aylıkken başlamıştım ağlatmadan bazı yöntemler var bırak bebek ağlasın 5 dk sonra git sonra 10 dk falan tam bir işkence öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor bebekler ben böyle yapmadım
gerek yok canım ketılda suyu kaynatır tencereye dökersin hemen kaynar zaten çok para gerek yok ya da bulaşık makinesinde koyarsın deterjansız o da olur
Kızlar göğüsleriniz ne durumda benim hiç büyümedi sizinkiler nasıl son aydamı büyüyo endişelendim
benim ne ilkinde ne bunda aman aman büyümedi hala eski sütyenleri giyiyorum azcık büyüdüler
şekerli şeyleri susutasız su içsin diye veriyorlar
ben de liste var onları paylaşırım bulunsun sizde de
şekerli şeylr anneyi susutasın su içisin diye söylenir
valla benim kalçam çatladı daha sürmedim bişey ne bileyim
Alla alla benim ztn küçüktü hala aynı bebişim aç kalcak bu gidişle büyümüyo ya
alakası yok canım süt rezervinle genetiğinle ilgili annem de ablam da çok sütlü olmamışlar tabisi ben de ma 20 ay emzirdim oğlumu
geçmiş olsun canım rabibim esrgesin sizi
ben daha bişey almadım valla abimizden kalanlarda neler var bakmak lazım hala öyle oturuyorum her hafta sonu yapcam diyorum evde touramıyorum yapayım
tek aldığım bir paket bez bir alt pijama
elektrikli pompa ve silikon meme ucu bulunmalı ben de yoktu ve ucum çok çıkmadı mamayı kaşıkla verdi annem ki memeyi redetmesin memeyi tutana kadar kaşıkla besledik oğlumu zaten çok yemiyorlar 30cc yetiyor bitmiyor bile
Oğluma şiforyer arıyorum. Bir dekorasyon sitesinde bunu buldum ama imalatçıyla llgili bir bilgi yok. Bana yardııııııım...
Ehüüüüü.
Eki Görüntüle 902443

amargi mobilyacıya yaptır canım aynı fiyata gelir istedğin değişikliği yaparsın
biz oğlumun şifoniyerini öyle yaptık boyunu 150.cm yaptırdık 5 çekmeceli üsten küçük altlara doğru büyük çekmeceler oldu yan taraf kapaklı içi raflı oldu hala kullanıyorum ama iki tane oldular diye büyük oğlana dolap aldık şifoniyer miniğin oldu tabi şimdi abimiz oyuncak koydu anne yazlıklardan bir kısım koydu ama olsun

kızlar kusura bakmayın hep alıntı yapıp cevap veriyorum haliyle uzun oluyor sayfa doluyor ama unutmayayım herkese cevap vereyim diye yapıyorum hihihihi

kızlar zamanım olunca ben de olan bilgileri paylaşırım deneyim int edindiklerim falan
süt yapıcılar
bebek bakımı ile ilgili bilgiler
uyku eğitimi
yemekler kurabiyeler bebişe göre
çorbalar kahvaltılar
gibi bilgiler var ben de eklerim hepsini siz de umarım faydalanırsınız

Son düzenleme:

Loveli bence senin bu bilgileri günün konusu olarak işleriz, hem aynı konuda başka bilgiler olanlar da aynı gün paylaşmış olur, sonunda da hepimizin elinde çok süper bilgiler olur, ne dersin?

Sudocream'i ben de bir yere not alayım, oldukça tavsiye ediliyor.
Bir de bebek bezini buzdolabı poşetiyle halletmek iyi fikirmiş :)

Bir uyarım var bu arada;

Ben de araştırmalarım sonucu bebişimizin evde altını yıkayıp pamukla silmek, dışarıda filan kullanmak için de ıslak mendil olarak Uni Baby almaya karar verdim. Hatta fuarda üçlü paket aldık. Bir kaç tane minik paket de hediye ettiler. Neyse eve geldik.

Ben ultra alerjik bir insanım. Neyse dedim hediye verilen paketi açayım hem denemiş olurum neye benziyor diye.
Bir tane mendil ile yüzümü sildim.

Sanki direkt açık yaraya alkol dökmüş gibi oldum. Alev içinde kaldı yüzüm. Kıpkırmızı oldu. O kadar canım yandı ki size anlatamam.
Acilen yüzümü yıkamak zorunda kaldım.

Şimdi diyeceğim o ki, elinde olan varsa bir de siz denesenize, bu sadece benim alerjik olmamdan dolayı mı oldu acaba?

kızlar gerçek göz yakmayan şampuan hangisidir?

Ben Johnson's Baby aldım hatta kendim kullanıyorum, gözlerimi açarak denedim, yakmıyor :)

(Bebişime kullanmayı planladığım şeyleri önce kendi üzerimde denemek gibi bir huyum var sanırım, şimdi fark ettim.)

beni güldürdün Allah da seni güldürsün
yalnız bebeğin için deneyebileceğin şeyler kafamda şöyle bi sıralandı da

adet sancısı çekiyorum yaw sanki
belimde ince bir ağrı var adet olacağım zamanki gibi
kasıklarımda da
acaba nolduki üşütmedimde eminim sıcak tutuyorum kendimi her zaman
böyle bişey yaşayan var mı

adet sancısını ben de yaşıyorum.ama uzun sürmüyor.zaten yaşamamız normalmiş. bu ağrılar uzun sürdüğünde (yarım saatten fazla mesela) o zaman doktora haber vermek gerekiyomuş. artık bu ağrıları yaşıcaz canım ...

ay dogru soyluyosun canım... Bende alınca deneyim bende cok alerjık birisiyimdir. Bana alerji yaparsa kzıma kullanmam. Bide kızlar pamuk konusunda da nacizane bi uyarıamuk parçalarının bbekde kalmaması gerekiyor. Aksi takdirde içine kaçıp iltihapa neden oluyo..

Günün konusu alışveriş listesi eksiklerimiz, karar veremediğimiz ürünler vs.. :)

hımmm siz yazında bende liste yapayım. daha birşey almadığım için eksikten bol birşey yok bu durumda

aslında yarın bir gün katı gıdaya geçtiğinde de en basitinden sıcaklığına bakmak için bile olsa deneyeceksin sen biraz daha erken başlamışsın o kadar.

beni güldürdün Allah da seni güldürsün
yalnız bebeğin için deneyebileceğin şeyler kafamda şöyle bi sıralandı da

aslında seyde var gecede cok tuvalete kalkıyoruz yaa haniiii. Rahat rahat uyurduk yani.........Sabahda bakardık pişik varmı diyeee..... ama işte benim suanki popomu sıgdıracagım bi bebek bezi...zor beee..Bak mesela alt acma bezleride olur suyun geleceği zamanlardaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…