2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

canım ben hiç hazır mama kullanmadım. ben değil bebeğim kabul etmedi hiç bir şekilde.
işe başlamadan sağıp dondurucaya kaldırdıklarım ve işe başladıktan sonra işyerinde
sağdıklarımla ve ayrıca 6. aydan sonra ek gıdaya başlamamız ve beni akşamları ve geceleri
emmesi ile ihtiyacımız da olmadı hazır mamaya.

ayrıca normal süte geçiş 1 yaşından sonra tavsiye ediliyor

Tesekkurler kizlar enfeksiyonmus sebebi sanci 4-5 saat surdu resmen bugun gosterdim sonuclarimi ilac verdi doktor insallah bi daha olmaz cok kotuydu :/ bu arada doguma da bisi kalmamis heee deyip sünnetci korkusunu da verdi :))

çalışan anneler için bebeginiz için süt soklamayı düşünüyo musunuz ya da yapan oldu mu nasıl yapacagımı bilmiyorum ve güvenli mi bu şekilde???

arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ....

biraz önce eşimle konuştum işyerinde 4 aylık hamile bi kadın varmış o da faranjit olmuş....benimle aynı doktora gitmiş ve dr 7. aydan önce paroldan başka hiçbişey veremem bebeğe zararı olur demiş aman kızlar kendinize dikkat edin kadın yazık 3 haftadır çekiyomuş hastalığı....
Durup dururken ağlayasım geliyo ya mutlu olmam gerekmez mi
normal canım yaa canını sıkma hormonlar

Geçmiş olsun, umarım tekrarlamaz.

destina ya benim bogazım resmen dügüm tüm kemiklerim agrıyooo...
dr gitsem bi faydası olur mu sence ilaç vermiyo zaten..

eşim tavuk çorbası yaptı biraz iyi geldi ama ilerlerse diye de korkuyorum

slm kızlar uzun zamandır gıremıyorum evde ınternetı kapattık artık telefondakı ınternetle ıdare edecegım :))
bugun doktor kontrolum vardı 10 gun once 27 hafta 5 gunlukken 1110 gram 34 cm dı bebegım 2 gun gerıdeydı suyuda azdı.
bu on gun ıcınde beslenmeme ve suya dıkkat ettım. suyu bol ıctım hergun 1 bardak sut ıctım yogurtda kesın yedım tek yaptıgım ek seyler bunlar oldu ve bugun bebegım 29hafta 0 gunlukken 1400 gram 40 cm cıktı 4 gun ılerdeydı suyuda normale donmustu.
o kadar sevındımkı anlatamam.
sıze tavsıyem süt içmeye cok ozen gosterın artık bende duzenlı ıcıyorum:))))

iyi akşamlar güzel anneler
yoğunluktan çok az girebiliyorum.
o kadar hızlı gidiyor ki sayfalar hepsini okuyamıyorum da :26:

inşallah iyisinizdir?
son sayfalara baktım kaşıntı konusu açılmış: ))
bende de kaşıntı var ama böcek gezmesi gibi değil.
benim tek sıkıntım hep benimle olan egzemalarım
mevsim geçişlerinde karnımın heryerini sarıyorlar....
çok kaşınıyorlar ve kanıyorlar.
kremi var ama eşim kullandırmıyor,sadece çok şiddetli olursa azcıcık sürüyorum.

onun dışında iyiyim çok şükür.
merak ettiğim bişey var,kızlar ağırlaştınız mı?
hani filmlerde görüyoruz ya hamiş bayanlar ağır ağır bellerini tuta tuta yürüyor
öyle oldunuz mu?
ben hala eskisi gibiyim,tempolu yürüyebiliyorum hala mesela.
yani karnımda bi ağırlık varmış gibi hissetmiyorum.
siz hissediyor musunuz?

biz de bugün 28+0mışız kontrolümüz vardı, kızımız 1167 gr 36cm olmuş ama doktorumuz gayet güzel dedi, haftasıyla uyumlu dedi, sizin de maşallahınız varmış artık koca koca bebeklerimiz var maşallah diyelim :)

Eşim doktora şimdi doğsa çok sıkıntı çeker mi dedi, doktorumuz da bugün sabah 17 haftalık bebek doğurttuğunu, sıkıntılı günler beklediğini söyledi küvezdeymiş, Allah o bebeğe ve ailesine yardım eder inşallah.

Bir de Destina arkadaşım, çok büyük geçmiş olsun, zor günler atlatmışsın umarım bundan sonra sıkıntı yaşamazsınız..
.
Bugün biz de beşiğimizi aldık kızlar hiç aklımda olmsyan birşey aldım, çok pratik olması, hafif ve tekerlekli olması beni ikna etmeye yetti, park yatak gibi ama ahşap, biz zaten peşpeşe 2 çocuk istiyoruz, 2. bebeğimiz geleceğinde kızımıza oda hazırlıycaz. bugün yine gelgitler yaşadık oda mı alsak acaba diye ama mantıklı olan bu sanırım.

Eksik olarak da sadece bebek bakım ürünlerimiz ve lohusa pijamam kaldı, bir baktım ki herşeyimizi almışız bir sürü oyuncağımız bile olmuş :)

Son düzenleme:

Ben belimi tutmasam da ağırlaşmaya başladım sanırım. 1 saatten fazla mağaza gezemıyorum, karnım düşcek gibi hissediyorum, evde çok eğilmeli kalkmalı iş yapacaksam belim ağrıyor falan. eskiden yürüyüş yapıyordum bu ara hareketsiz kaldım ondan olabilir, ama karnımda da gözle görülür bir büyüme oldu son bir ayda, asıl o etkili sanırım

ben haftaiçi hep evdeyim,dışarı çıkmıyorum yerler hep buz,düşerim diye.
haftasonu sabahtan akşama kadar dersanede oluyorum.
çok yormuyor beni.evde de çok iş yapmıyorum.galiba ondan ağırlık hissetmiyorum
benimde son 1 ayda hızlı bir büyüme oldu.
sanırım ilerleyen aylarda ağırlığı hissedeceğiz

bu arada kızlar göbeğinde çatlak oluşmaya başlayan var mı?
ben çok düzenli kullanamıyorum yağlarımı unutuyorum hep,
çok şükür ona rağmen oluşmadı daha.
ama hissediyorum ki kızım hızla büyüyor ve çatlamaların başlaması yakındır :2:

Bizden başka kimseler kalmamış galiba forumda :) benim 4. ayda başladı karnım çatlamaya göğüselrimi saymıyorum bile karnım çok fena durumda ama. ki ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri hep yağladım, bio oil, saf zeytinyağı kullandım, çatlamaya başlayınca da lierac kremle devam ettim baktım ilerlemeye devam ediyor mustela'ya geçiş yaptım. sanki biraz yavaşladı çatlamalar. ilk zaman çok üzülüyordum ama artık takmıyorum, zaten ergenlikte de çatır çatır çatlamıştım hatta kremleri günde 1 kez kullanıyorum artık sıkıldım çünkü.

akşam oldu ya dağılmış kızlar
yapı meselesi galiba canım ya.
bide şöyle bişey duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama;
beyaz tenliler daha çok çatlıyormuş,esmerler daha az.
ben ne esmerim ne beyazım arada kaldım: )
ben aktarlarda ve hatta A101 de satılan badem yağı,kayısı yağı var ya?
onları sürüyorum aklıma düştükçe.
bide evde bebekyağı var.bazende onu sürüyorum ama ne yalan söyleyeyim günü gününe kullanmıyorum hiç birini.
bende ergenlikte çok çatlamıştım.benim bacaklarım kalın ve ergenlikte birden şişince ve bu şişme belden aşağı olunca kalçam ve bacaklarım ful çatladı
alışkınım yani ama göbeğimde olmazsa sevinirim: (
bu arada beşiğini gördüm şimdi çok güzelmiş güle güle kullansın bebişin

Çok sevindim canım bebişlerimiz farklılık gösterebilir takılma sağlıklı olsunlar da . Benimki mesela 30. Haftada ama ultrasonda 29 hafta 1311 gr 40 cm çıktı doktor en fazla 3300 olur dedi amaaaan sağlıklı olsun da bebişim. Suyuna da sevindim , ben süt içemiyorum ama kalsiyum içiyorum her gün

Teşekkür ederiz :) ben beyaz tenliyim demek ondanmış :) bahanem de var artık :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…