ayyy ben bayılırım bebek mamalarınaa. Kuzuma yedirirmiiym hiç teyzesi benim yemediğimi.. kızlar bu arada 6 aydan sonra inek sütü verilmemeliymilş. Bende yeni öğrendim arastırırken. Mamaları anne sütü ile hazırlayabilir miyizki:??
Durup dururken ağlayasım geliyo ya mutlu olmam gerekmez mi
normal canım yaa canını sıkma hormonlarDurup dururken ağlayasım geliyo ya mutlu olmam gerekmez mi
çalışan anneler için bebeginiz için süt soklamayı düşünüyo musunuz ya da yapan oldu mu nasıl yapacagımı bilmiyorum ve güvenli mi bu şekilde???
günaydın kızlar .......
hatırlarsınız en son son hastalanıyorum galiba yazmıştım....ve evet çok fena hastalandım....
pazartesi çok çok kötüydüm yerimden kalkacak halim yoktu .akşam eşim gelince acile götürdü 2 tane serum taktılar özel hastaneye gittik hemşire saolsun sağ kolumdan damarı bulamadı ğineyi içerde oynattı durdu sonunda yanlış taktı serum kolumu şişirmeye başladı, sonra sola geçtiki orda zaten hiç bulunmaz en son sol elimin üstünde taktı serumu,.. gece yine fenalaştım devletin acile gittik ordada cins bi hemşireye denk geldim oda epey bi damar aradı en son sağ elimin üstüne iğneyi çok fena sapladı resmen canımı yakmak için yaptı sanki yaaa 1 serum daha derken sabahı zor ettim..
acilde kadın doğum doktorumuza gitmemizi yoksa 10 günden önce ayağa kalkamayacağımı söylediler...
salıda kendi doktoruma gittim bikaç gün hastanede yatmamı önerdi.....yatışımı yaptırdık önce kbb sonra göğüs hastalıkları dr'larına gönderdiler üst solunum yollarım felç olmuş.....faranjit, nezle, orta kulak iltihabı, sinüzit ....yok yok......
hemen serumlar , antibiyotkler falan ilk gün 3 kere nst'ye bağladılar ordada fenalaştım sırt üstü yatırıyolar tansiyonum falan bi tuhaf oluyo nefes alamıyorum bayılacak gibi oldum .....ama ateşim çıktığı için sürekli bakmaları lazımdı tabi. ertesi günde 2 defa bağladılar nst'ye her ne kadar hastalıktan gözümü açamasamda bebğimin kalp atışlarını duymak müthişti... allahtan kuzumuda hiç bi sorun yok ona bişey olacak diye aklım çıktı dr'umda ateşe çok dikkat etmemi söyledi eğer çıkarsa hemen gel dedi....... derken anca dün çıktık hastaneden halada tam toparlayabilmiş değilim .....
Tomris'in emzirme notlarını okumanı tavsiye ederim. 18 bölümden oluşuyor. Bir annenin süt ve emzirme ile ilgili bilmesi gereken her şey yazıyor.
arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ....
biraz önce eşimle konuştum işyerinde 4 aylık hamile bi kadın varmış o da faranjit olmuş....benimle aynı doktora gitmiş ve dr 7. aydan önce paroldan başka hiçbişey veremem bebeğe zararı olur demiş aman kızlar kendinize dikkat edin kadın yazık 3 haftadır çekiyomuş hastalığı....
normal canım yaa canını sıkma hormonlar
slm kızlar uzun zamandır gıremıyorum evde ınternetı kapattık artık telefondakı ınternetle ıdare edecegım :))
bugun doktor kontrolum vardı 10 gun once 27 hafta 5 gunlukken 1110 gram 34 cm dı bebegım 2 gun gerıdeydı suyuda azdı.
bu on gun ıcınde beslenmeme ve suya dıkkat ettım. suyu bol ıctım hergun 1 bardak sut ıctım yogurtda kesın yedım tek yaptıgım ek seyler bunlar oldu ve bugun bebegım 29hafta 0 gunlukken 1400 gram 40 cm cıktı 4 gun ılerdeydı suyuda normale donmustu.
o kadar sevındımkı anlatamam.
sıze tavsıyem süt içmeye cok ozen gosterın artık bende duzenlı ıcıyorum:))))
iyi akşamlar güzel anneler
yoğunluktan çok az girebiliyorum.
merak ettiğim bişey var,kızlar ağırlaştınız mı?
hani filmlerde görüyoruz ya hamiş bayanlar ağır ağır bellerini tuta tuta yürüyor
öyle oldunuz mu?
ben hala eskisi gibiyim,tempolu yürüyebiliyorum hala mesela.
yani karnımda bi ağırlık varmış gibi hissetmiyorum.
siz hissediyor musunuz?
Ben belimi tutmasam da ağırlaşmaya başladım sanırım. 1 saatten fazla mağaza gezemıyorum, karnım düşcek gibi hissediyorum, evde çok eğilmeli kalkmalı iş yapacaksam belim ağrıyor falan. eskiden yürüyüş yapıyordum bu ara hareketsiz kaldım ondan olabilir, ama karnımda da gözle görülür bir büyüme oldu son bir ayda, asıl o etkili sanırım
bu arada kızlar göbeğinde çatlak oluşmaya başlayan var mı?
ben çok düzenli kullanamıyorum yağlarımı unutuyorum hep,
çok şükür ona rağmen oluşmadı daha.
ama hissediyorum ki kızım hızla büyüyor ve çatlamaların başlaması yakındır :2:
Bizden başka kimseler kalmamış galiba forumda :) benim 4. ayda başladı karnım çatlamaya göğüselrimi saymıyorum bile karnım çok fena durumda ama. ki ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri hep yağladım, bio oil, saf zeytinyağı kullandım, çatlamaya başlayınca da lierac kremle devam ettim baktım ilerlemeye devam ediyor mustela'ya geçiş yaptım. sanki biraz yavaşladı çatlamalar. ilk zaman çok üzülüyordum ama artık takmıyorum, zaten ergenlikte de çatır çatır çatlamıştım hatta kremleri günde 1 kez kullanıyorum artık sıkıldım çünkü.
slm kızlar uzun zamandır gıremıyorum evde ınternetı kapattık artık telefondakı ınternetle ıdare edecegım :))
bugun doktor kontrolum vardı 10 gun once 27 hafta 5 gunlukken 1110 gram 34 cm dı bebegım 2 gun gerıdeydı suyuda azdı.
bu on gun ıcınde beslenmeme ve suya dıkkat ettım. suyu bol ıctım hergun 1 bardak sut ıctım yogurtda kesın yedım tek yaptıgım ek seyler bunlar oldu ve bugun bebegım 29hafta 0 gunlukken 1400 gram 40 cm cıktı 4 gun ılerdeydı suyuda normale donmustu.
o kadar sevındımkı anlatamam.
sıze tavsıyem süt içmeye cok ozen gosterın artık bende duzenlı ıcıyorum:))))
akşam oldu ya dağılmış kızlar
yapı meselesi galiba canım ya.
bide şöyle bişey duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama;
beyaz tenliler daha çok çatlıyormuş,esmerler daha az.
ben ne esmerim ne beyazım arada kaldım: )
ben aktarlarda ve hatta A101 de satılan badem yağı,kayısı yağı var ya?
onları sürüyorum aklıma düştükçe.
bide evde bebekyağı var.bazende onu sürüyorum ama ne yalan söyleyeyim günü gününe kullanmıyorum hiç birini.
bende ergenlikte çok çatlamıştım.benim bacaklarım kalın ve ergenlikte birden şişince ve bu şişme belden aşağı olunca kalçam ve bacaklarım ful çatladı
alışkınım yani ama göbeğimde olmazsa sevinirim: (
bu arada beşiğini gördüm şimdi çok güzelmiş güle güle kullansın bebişin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?