2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Ben de daha hiç bişey almadım ki, yılbaşından sonra almaya başlıcam artık, sizin aldıklarınıza bakıp hevesleniyorum burdan ama önce liste yapmam lazım

Günaydın Güzel Hamişler...

Bugünkü acil işleri hallettim yarım saat sonra doktor kontrolüne gideceğim. bir buçuk ay oldu bebeğimi çok özledimmm.. Dün biraz kızdım üzüldüm derken sol kasığımda bir iki kez acı hissettim Allah! doğuruyormuyuz diye bir panik ben de sonra kendimi telkin ettim gittim duş aldım rahatladım. Dün ilk kezdoğuma bu kadar yakın olduğumuz beynime dank etti :26: ben de griplilerdenim. İş yerinde ayrı odam olmasına rağmen hasta olmayı başardım. Ateşsiz halsizlik az öksürük ve hapşırık ile seyrediyor. Yine de doktoruma bugün soracağım. Siz doktora çatı muayenesi ne zaman oldunuz ya da olacaksınız? bugün gittiğimde onu da soracağım. şurada kalmış iki ay :18:

Ben de çalışan anne olacağım. ilk üç ay sadece anneden emmeli. sonra sağdığım sütü biberonla da ara ara (belki geceleri) vermeyi düşünüyorum. Çünkü dün okudum bebekler memeye ne kadar uzun süre bağlanırsa biberonu o kadar yadırgıyormuş. Fiilen şuan bir arkadaşım işe başladı ve bebek biberonu ağzına almıyor kaşıkla veriyorlar anne sütünü. Bu süre zarfında evde iken sütünüz fazla ise sağıp derin dondurucuda özel poşetinde saklayabilirsiniz. Süresinden emin değilim. en az üç ay bir şey olmayacağını biliyorum ama

canım çok emin değilim çatı muayenesi için ama doğuma daha yakın bir zamandı sanki diye hatırlıyorum.

hımm şimdi ben de çalışan bir anneyim ilkinde fazla sütlerimi iznmim bitmeden sağdım ve poşetlerin üzerine tarih attım dondurucada 6 aya kadar. buzdolabında 48 saat saklanabiliyor. eskiden yeniye doğru olarak kullandık. gece ben emzirmeye devam ettim gündüz ise sütler oda sıcaklığına geldikten sonra kaşıkla içirdi ananesi çünkü benim oğlumda bir yaşına kadar biberonu reddetti. bir yaşından sonra aldı biberonu. gün içinde de iş yerinde sağdım sütü ve buzluğa koydum

İnşallah canım vaktiyle gelir, çok şükür en kritik dönemleri atlattık, artık 7 aylık olduk doğsalar bile yaşama şansları çok yüksek ki zaten çok düşük bir ihtimal erken doğum demiş doktorun, en kötüyü düşünüp kötüyü çağırmamak gerek. Sen kendine dikkat et, Allah'ım bebeklerimizi korur.

Peki hangi marka pompa almak lazım, fiyatlar çok açık bir aralıkta, bebedorun manuel pompaları 30tlden başlıyor, mandela-avent gibi markaların da 300tl 'ye kadar çıkıyor. ben 6 ay evdeyim sonrasında da öğretmenim yarım gün çalışıyorum mesela çok ayrıntılı bir cihaz almaya gerek yok gibi geliyor, ne önerirsiniz? sanki saklama kaplarını iyi markalardan alsak daha mantıklı

günaydın cnm hadi yine iyisin bebişini görcen:) bende pzt görcem inş...iyice paronayak olduk zaten bendede bi korku erken doğum olursa diye güzel düşünelim güzel olsun:OOgeçmiş olsun cnm inş en kısa zamanda atlatırsın dikkat et kendine...

6 ay çok uzun bi süre gibi geldi bana ama bozulmadıysa sorun olmaz heralde
bozulduğu nasıl anlaşılırki
anlaşılıyormu

bide biberonu gece verin diye duymuştum uyku sersemi analmıyo bebekler diyorlar

6 ay çok uzun bi süre gibi geldi bana ama bozulmadıysa sorun olmaz heralde
bozulduğu nasıl anlaşılırki
anlaşılıyormu

bide biberonu gece verin diye duymuştum uyku sersemi analmıyo bebekler diyorlar

zaten hiç bir zaman tam 6 ay beklenmiyor inan o kadar çabuk tükeniyor ki sende nette araştırırsan okursun zaten
en fazla 6 ay.

Günaydıııın, dün kızımı gördüm. 1300 gr. olmuş. Haftasıyla uyumlu gidiyor çok şükür:) Her şey yolunda dedi doktor. 1 ay sonra birtakım testler isticem dedi.
Bu arada ben 1 kg almıştım onu geri verdim, nasıl inanın bilmiyorum. Doktorun tartısında da geçen ayla aynı çıktım, normal meraklanma bebiş almış dedi. Canıma minnet dedim alıcam zaten mutlaka

canım herkesin bütçesi farklı. ben o zamanlar acemilikle lansinoh manuel almıştım. saklama poşetleri de aynı markaydı.
yalnız ikinciyi yapacağım ve ilkini de 2 yaşına kadar emzirdiğimi(sağdığımı) göz önünce bulundurunca daha kaliteli hatta
elektrikli birşey alabilirmişim diye düşünüyorum. şimdi 2.cide de onu kullanacağım kaynatıp ama dedim ya sonrasını da düşünmek lazımmış. şimdi sadece 2.ci için özel birşey alamam. sadece saklama poşetlerini alacağım yeniden.

maşallah kızına da sana da

Loveli bence senin bu bilgileri günün konusu olarak işleriz, hem aynı konuda başka bilgiler olanlar da aynı gün paylaşmış olur, sonunda da hepimizin elinde çok süper bilgiler olur, ne dersin?
olur tabiii pazartesi günleri herkelser burda olsa ne güzel olur paylaşırız tek tek
Sudocream'i ben de bir yere not alayım, oldukça tavsiye ediliyor.
Bir de bebek bezini buzdolabı poşetiyle halletmek iyi fikirmiş :)
bir ben memnun kalmadım ben bepanten iyi geldi oğlum çok pişik olurdu çok aşırı hassastı mantar olurdu ne kadar dikkat etsem de babası kılıklı oğlum
kızlar gerçek göz yakmayan şampuan hangisidir?
jonson baby kullanıyoruz memnunuz önceden sebamed aldım ama şimdi abimizin şampuanına devam
ben de evde pamuk su kullandım dışarda unibaby 1 yaşından sonra komili kullandık şimdi artık bezi bıraktık aynen abisine ne yaptıysam öyle haaa pamultan sonra da kurutuyordum onun için de peçete kullanıyordum kullan at hesabı kuru kalmalı ya popişleri
ev et kurutmak lazım o yüzden sildikten sonra peçete mendil gibi şeylerle kurutmak lazım özellikle kızl bebeklere dikkat etmeli önden arkaya silmek lazım
ben o mamaları kullanmadım marketten pirinç unu alıp yapıyordum pişince içine pekmez bazen muz bazen elma rendesi falan koyardım o hazır mamaların kokusu bile iğrençti ben vermedim pratik bilgilerim var onlarla ilgili paylaşırım zamanı gelince
tabi ki hazırlarsın yoğurt yapan var canım yeter ki sütün olsun
çok pahalı arkadaşın doğru demiş gerek yok daha uygun olanalrdan al derim bende
yaa kızlar lütfen baan cevap verinn sizdede oturduğunuz yerde göbek kımı olsun belin solu sağı olsun böle sanki böcek geziyomuş gibi kaşıntı oluyomu yüreğim şişti yaa
bazen oluyor ama sık sık değil
kızlar ben cıkıyorumm...Hepinizi optum kendimi hiç iyi hissetmiyorum.. Aksam doktora gıtcem karar verdimm.. Öpüyorum hepinizi...
ne oldu kaçırdım ben ya iyi ol gel tamam mıııı
Tesekkurler kizlar enfeksiyonmus sebebi sanci 4-5 saat surdu resmen bugun gosterdim sonuclarimi ilac verdi doktor insallah bi daha olmaz cok kotuydu :/ bu arada doguma da bisi kalmamis heee deyip sünnetci korkusunu da verdi :))
çok şükür iyisin canım
Durup dururken ağlayasım geliyo ya mutlu olmam gerekmez mi
oluyor canım gözü nemli biri görsem ağlıyorum normal
çalışan anneler için bebeginiz için süt soklamayı düşünüyo musunuz ya da yapan oldu mu nasıl yapacagımı bilmiyorum ve güvenli mi bu şekilde???
benim çok sütüm olmadı o yüzden kendimce formüller ürettim mesela oğlumu emzirirdim oğlum duynca göğsümü sağardım ne kadar çıkarsa 5 cc 10cc biriktitirdim öğlenler mama verirdim bir kere göğsümün birini vermezdim ki dolsun gece dolu olan memeyi veiridim yine sağardım uyku zamanı biriktirdiğim sütü sıcak bir kabakoyar ısıtırdım benmari yani onu verirdim 6 ay böyle yaptım ek gıdaya başlayınca yapmadım fazla olduğu ki o az oldu öylee süt poşetlerine koydum üstüne tarih koydum öyle verdim oğlumu 20 aylık olana kadar emzirdim arkadaşımın oğlu hiç meme almadı arkadaşı 1.5 yaşına kadar sağarak verdi sütünü yani sütüm yok yetmiyor bebek almıyor dememek lazım her şekilde o sütü alması sağlanmalı canım
destina ya benim bogazım resmen dügüm tüm kemiklerim agrıyooo...
dr gitsem bi faydası olur mu sence ilaç vermiyo zaten..

eşim tavuk çorbası yaptı biraz iyi geldi ama ilerlerse diye de korkuyorum
gece yatmadan zeytinyağı içsen3 tatlı kaşığı kadar boğazını göğsünü rahatlatır oğluma yapıyorum iyi geliyor
merdiven çıkarken oluyor bazen gırgırına yapıyorum ama yorulunca oluyor ilerleyen zamanda tam olacak hehehehehe
size bir sey sorucam kızlar benim bebiş bazen bi tarafta toplanıyo o yalancı sancı mı oluyo yoksa bebiş cidden bi tarafta toplanıyo mu herkes baska bi şey soyluyo bide size danısayım dedim :44:
toplanır ama sık sık olursa dr ara tedbir amaçlı
Ben de şimdi bi kaç yerden baktım ve kendim yapmayı düşünüyorum, becerebilirsem tabi ama magnet işini nasıl yapıcaz ki
mıknatısşar satılıyor canım buzdolabı tamircilerinde süs eşyası satanlarda var canım
maşallah 28 haftayı geçti artık amacımız süresini uzatmak 1 ay önce arkadaşım doğum yaptı 27 haftlık tosuncuk oldu kuzumuz bişey olmaz allahın izniyle amac süremizi uzatmak ne kadar çok kalırsa o kadar iyi
ben sütümü biriktirdim oğlum emmeyi biritirnce sağıyordum gün içinde sonra o sütü banmari usulu olacak ama altı yanmayacak sıcak su dolu bir kaba koyuyordum direk ısı almamalı buzlukta 6 ay buzdolabında 48 saat kalabilir ağzı kapalı tabi
ben hiç olmadım ama 8 ayda başlıyor diye hatırlıyprum ya da annenin bebeğin durumuna bağlı olarak değişiyor

ben medela elektirikli aldım manueli hiç tavsiye etmem elin uyuşuyor sağacam diye ben çok memnundum valla tavsiye ederim tek pompaydı bazısı çift oluyor iki memeyi aynı anda sağıyor çünkü bazen birini sağarken diğerinden süt gelebiliyor
medela al şu an fiyatı ne bilmiyorum süt için mi saklama buzluk için saklama poşetleri var buzdolabında ise biberonda ya da bebeye neyle vereceksen onunla saklaman çünkü ısıtacaksın sütü aktar o minik kalanlar ziyan olmasın ben sütü aaz olan bir anneydim damla dökülse ağlardım düşün

Ben de manuellere bakıyordum, elektrikliyi kullandığımı düşünmek komik geliyor bir de çift göğüs bölmeli olanlar var :) aklımda olan avent'in tekli manuel pompası, ben muhtemelen sadece göğsümdeki fazlalık sütü sağmak zorunda kalıcam çünkü. Dün akşam eşimle gündemimiz bebek telsizi ve pompaydı karar veremedik.

Annne bebek fuarından bebek sampuanı, pişik önleyici krem gibi bazı kozmtikleri unibabyden aldım. Lansinosh elektrikli göğüs pompası aldım. Ayrı ayrı üç anneden övgüler alınca onda karar kıldım. Bu hastane tipi. Bir arkadaşımınbebeği şu anda 1 aylık. Daha yeni alt silme için ıslak mendillere geçtik dedi. İk bir ay bebeğe dokunmasın diye bebek içinn satılan silme pamukları kullaanmış. Sadece ılık suyla. Bebek bezi konusunda da prima dışında herhangi birini kullanabilirim, farketmez gibi geliyor. Malum ben primaya küstüm ya o açıdan.

günaydın kızlar bişi soracam mompery den alışveriş yapan varmıydı ? daha önce okumuştum burda da ,çok güzel indirimleri var dün biraz alışverış yaptımda kızıma

Daha telsiz, sterilazatör gibi eksikler duruyor. Anne babalar her birine nasıl yetişiyor anlamıyorum ki? Tüm bunları eksiksiz tamamlamak için vakit ve parayı aynı anda bulmak lazım. Bu da pek mümkün değil. Bana gelen kadın iki gün önce küçük balkonu temizledi. Bir sürü çöp attı. Çiçek gibi oldu ama ayakkabı kutularının içinden sadece ayakkabı çıktı. Bendeki bu şans...

günaydın kızlar.. ben bugun şu hastane çantası işini bitirmek istiyorum hala almadım bşy. burda bir liste vardı sadeydi. deneyimli bir anne koymuştu. onu bulamadım bi türlü. baska yerdekilerde cok ayrıntılı geldi. hastane çantası hazırlayanlar ya da o listeyi bulanlar bi paylaşabirse, yazıyımda ona göre çarşıya cıkıyım:)

geçmiş olsun cnm çatı muayenesi için erken benim doğuma 15 gün kala yapıldı.

kızım 5günlükken acilen pompa aramak için çıktı eşim akşam vakti medelayı bulmuş civilde.onun sayesinde emmeyen kızım emmeye başladı meme ucum çıktı ardımdan süt bırakabildim.benim hayat kurtarıcım oldu.çok memnunum yalnız internete göre çok pahalıydı fiyatı bizim gibi yumurta kapıya dayanmadan alınırsa daha karlı olur.manuel de almıştık cüzi bir fiyata o kadar adi bişeyki nasıl acıtıyordu göğsümü attım onu hemen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…