Günün konusu aldıklarımız değil de almadıklarımız olsun mu o zaman?
Çünkü aldıklarımızı zaten aldık bitti :)
Ama almadıklarımızın demek ki hala bir sebebi var, yani ya karar veremiyoruz ya daha zaman var diye düşünüyoruz ya da maddi olarak doğru zamanı bekliyoruz...
Günaydın Güzel Hamişler...
Bugünkü acil işleri hallettim yarım saat sonra doktor kontrolüne gideceğim. bir buçuk ay oldu bebeğimi çok özledimmm.. Dün biraz kızdım üzüldüm derken sol kasığımda bir iki kez acı hissettim Allah! doğuruyormuyuz diye bir panik ben desonra kendimi telkin ettim gittim duş aldım rahatladım. Dün ilk kezdoğuma bu kadar yakın olduğumuz beynime dank etti :26: ben de griplilerdenim. İş yerinde ayrı odam olmasına rağmen hasta olmayı başardım. Ateşsiz halsizlik az öksürük ve hapşırık ile seyrediyor. Yine de doktoruma bugün soracağım. Siz doktora çatı muayenesi ne zaman oldunuz ya da olacaksınız? bugün gittiğimde onu da soracağım. şurada kalmış iki ay :18:
Ben de çalışan anne olacağım. ilk üç ay sadece anneden emmeli. sonra sağdığım sütü biberonla da ara ara (belki geceleri) vermeyi düşünüyorum. Çünkü dün okudum bebekler memeye ne kadar uzun süre bağlanırsa biberonu o kadar yadırgıyormuş. Fiilen şuan bir arkadaşım işe başladı ve bebek biberonu ağzına almıyor kaşıkla veriyorlar anne sütünü. Bu süre zarfında evde iken sütünüz fazla ise sağıp derin dondurucuda özel poşetinde saklayabilirsiniz. Süresinden emin değilim. en az üç ay bir şey olmayacağını biliyorum ama
canım çok geçmiş olsun.aman dikkat et kendine...
dün dr randevum vardı.bebişim 971gr olmuş :)
ama hoş olmayan haberler de aldım.kızımda damar yapısal bozukluk varmış.yani atardamarlarından biri yemek borusunun arkasından geçiyormuş.doğduktan sonra şiddetli kusmalara yutkunma zorluğuna yol açabiliyormuş.Dr um doğumda bir kalp damar uzmanı da bulundurucam dedi.çok küçük ihtimal ama doğar doğmaz müdahele edebilir dedi.tabi bunlar en kötü ihtimaller.belki de hiç bir sıkıntı yaşamaz bebek.hiç sorun olamayabilir de dedi.yeni keşfedilen birşeymiş.şu an sizde ben de bile olabilir dedi.
bir de erken plasenta yaşlanması varmışdikkatli takip edicez artık.muayenelerim 15 günde bire düştü.kilo ve tansiyonumu takip edicem.erken doğum riskim yüksek anlayacağınız kızlar.dr um da gerekirse müdahele edip alıcaz bebeği dedi.yani ben 40 haftayı görmicem.
anlayacağınız dünden beri sıkıldım çok.inşallah sıkıntısız sağlıkla alırım kızımı kucağıma.
Ben de çalışan anne olacağım. ilk üç ay sadece anneden emmeli. sonra sağdığım sütü biberonla da ara ara (belki geceleri) vermeyi düşünüyorum. Çünkü dün okudum bebekler memeye ne kadar uzun süre bağlanırsa biberonu o kadar yadırgıyormuş. Fiilen şuan bir arkadaşım işe başladı ve bebek biberonu ağzına almıyor kaşıkla veriyorlar anne sütünü. Bu süre zarfında evde iken sütünüz fazla ise sağıp derin dondurucuda özel poşetinde saklayabilirsiniz. Süresinden emin değilim. en az üç ay bir şey olmayacağını biliyorum ama
Günaydın Güzel Hamişler...
Bugünkü acil işleri hallettim yarım saat sonra doktor kontrolüne gideceğim. bir buçuk ay oldu bebeğimi çok özledimmm.. Dün biraz kızdım üzüldüm derken sol kasığımda bir iki kez acı hissettim Allah! doğuruyormuyuz diye bir panik ben desonra kendimi telkin ettim gittim duş aldım rahatladım. Dün ilk kezdoğuma bu kadar yakın olduğumuz beynime dank etti :26: ben de griplilerdenim. İş yerinde ayrı odam olmasına rağmen hasta olmayı başardım. Ateşsiz halsizlik az öksürük ve hapşırık ile seyrediyor. Yine de doktoruma bugün soracağım. Siz doktora çatı muayenesi ne zaman oldunuz ya da olacaksınız? bugün gittiğimde onu da soracağım. şurada kalmış iki ay :18:
hımm şimdi ben de çalışan bir anneyim ilkinde fazla sütlerimi iznmim bitmeden sağdım ve poşetlerin üzerine tarih attım dondurucada 6 aya kadar. buzdolabında 48 saat saklanabiliyor. eskiden yeniye doğru olarak kullandık. gece ben emzirmeye devam ettim gündüz ise sütler oda sıcaklığına geldikten sonra kaşıkla içirdi ananesi çünkü benim oğlumda bir yaşına kadar biberonu reddetti. bir yaşından sonra aldı biberonu. gün içinde de iş yerinde sağdım sütü ve buzluğa koydum
6 ay çok uzun bi süre gibi geldi bana ama bozulmadıysa sorun olmaz heralde
bozulduğu nasıl anlaşılırki
anlaşılıyormu
bide biberonu gece verin diye duymuştum uyku sersemi analmıyo bebekler diyorlar
İnşallah canım vaktiyle gelir, çok şükür en kritik dönemleri atlattık, artık 7 aylık olduk doğsalar bile yaşama şansları çok yüksek ki zaten çok düşük bir ihtimal erken doğum demiş doktorun, en kötüyü düşünüp kötüyü çağırmamak gerek. Sen kendine dikkat et, Allah'ım bebeklerimizi korur.
Peki hangi marka pompa almak lazım, fiyatlar çok açık bir aralıkta, bebedorun manuel pompaları 30tlden başlıyor, mandela-avent gibi markaların da 300tl 'ye kadar çıkıyor.ben 6 ay evdeyim sonrasında da öğretmenim yarım gün çalışıyorum mesela çok ayrıntılı bir cihaz almaya gerek yok gibi geliyor, ne önerirsiniz? sanki saklama kaplarını iyi markalardan alsak daha mantıklı
Günaydıııın, dün kızımı gördüm. 1300 gr. olmuş. Haftasıyla uyumlu gidiyor çok şükür:) Her şey yolunda dedi doktor. 1 ay sonra birtakım testler isticem dedi.
Bu arada ben 1 kg almıştım onu geri verdim, nasıl inanın bilmiyorum. Doktorun tartısında da geçen ayla aynı çıktım, normal meraklanma bebiş almış dedi. Canıma minnet dedim alıcam zaten mutlaka
olur tabiii pazartesi günleri herkelser burda olsa ne güzel olur paylaşırız tek tekLoveli bence senin bu bilgileri günün konusu olarak işleriz, hem aynı konuda başka bilgiler olanlar da aynı gün paylaşmış olur, sonunda da hepimizin elinde çok süper bilgiler olur, ne dersin?
bir ben memnun kalmadım ben bepanten iyi geldi oğlum çok pişik olurdu çok aşırı hassastı mantar olurdu ne kadar dikkat etsem de babası kılıklı oğlumSudocream'i ben de bir yere not alayım, oldukça tavsiye ediliyor.
Bir de bebek bezini buzdolabı poşetiyle halletmek iyi fikirmiş :)
jonson baby kullanıyoruz memnunuz önceden sebamed aldım ama şimdi abimizin şampuanına devamkızlar gerçek göz yakmayan şampuan hangisidir?
ben de evde pamuk su kullandım dışarda unibaby 1 yaşından sonra komili kullandık şimdi artık bezi bıraktık aynen abisine ne yaptıysam öyle haaa pamultan sonra da kurutuyordum onun için de peçete kullanıyordum kullan at hesabı kuru kalmalı ya popişleriBir uyarım var bu arada;
Ben de araştırmalarım sonucu bebişimizin evde altını yıkayıp pamukla silmek, dışarıda filan kullanmak için de ıslak mendil olarak Uni Baby almaya karar verdim. Hatta fuarda üçlü paket aldık. Bir kaç tane minik paket de hediye ettiler. Neyse eve geldik.
Ben ultra alerjik bir insanım. Neyse dedim hediye verilen paketi açayım hem denemiş olurum neye benziyor diye.
Bir tane mendil ile yüzümü sildim.
Sanki direkt açık yaraya alkol dökmüş gibi oldum. Alev içinde kaldı yüzüm. Kıpkırmızı oldu. O kadar canım yandı ki size anlatamam.
Acilen yüzümü yıkamak zorunda kaldım.
Şimdi diyeceğim o ki, elinde olan varsa bir de siz denesenize, bu sadece benim alerjik olmamdan dolayı mı oldu acaba?
ev et kurutmak lazım o yüzden sildikten sonra peçete mendil gibi şeylerle kurutmak lazım özellikle kızl bebeklere dikkat etmeli önden arkaya silmek lazımay dogru soyluyosun canım... Bende alınca deneyim bende cok alerjık birisiyimdir. Bana alerji yaparsa kzıma kullanmam. Bide kızlar pamuk konusunda da nacizane bi uyarıamuk parçalarının bbekde kalmaması gerekiyor. Aksi takdirde içine kaçıp iltihapa neden oluyo..
ben o mamaları kullanmadım marketten pirinç unu alıp yapıyordum pişince içine pekmez bazen muz bazen elma rendesi falan koyardım o hazır mamaların kokusu bile iğrençti ben vermedim pratik bilgilerim var onlarla ilgili paylaşırım zamanı gelincehımmm. milupa bana hediye paketi gönderid.İçinden pirinç unu mamsı cıktı. Raf ömrü 4 aydı. Benim bebeğim doğacak 6 ay bitecek ohoooooooo... Ben bi deneyim dedim. pirinç unu mamasınada karsıyımdır bu aarada. Süt kullanılmadan hazırlanıyor bu guzel bişey... AAma tadı ki ben severim pirinç unu mamasını ama cok fenaydı..Ondan almam hiç meselaa.
tabi ki hazırlarsın yoğurt yapan var canım yeter ki sütün olsunayyy ben bayılırım bebek mamalarınaa. Kuzuma yedirirmiiym hiç teyzesi benim yemediğimi.. kızlar bu arada 6 aydan sonra inek sütü verilmemeliymilş. Bende yeni öğrendim arastırırken. Mamaları anne sütü ile hazırlayabilir miyizki:??
çok pahalı arkadaşın doğru demiş gerek yok daha uygun olanalrdan al derim bendeo kadar çok şey yazılmış ki okuyup cevap yazmak çok zorbugünün konusu lisetemizdeki eksiklerse benim bebek bezi,banyo kovası ve maşrapası ve bebek çantam eksik bebek bezi konusunda prima primium care almayı düşünüyorum umarım memnun kalırım en kararsız olduğum konu da bebek çantası :26::26: ben sade düz kocamaaaaaan olmayan ve kola takılır bir model istiyorum istediğim ürünü de buldum aslında aventin seyehatçantası resmini de ekliyorum fiyatıda 300 tl tam tamam bu olsun diyordum ki yakın arkadaşım saçmalama buna bu kadar para verene kadar adam akıllı marka büyük ve 2 gözlü normal çanta al (pierre cardin,calvin clain,lacoste,tommy gibi) hem işini görüyor hemde dışarı çıktığında çok şık duruyor dediiii ve benim bütün hatlar karıştı hala düşünme aşamasındayım o nedenle büyük eksiğimiz o ... bir de bazı arkadaşlar sudokrem konusunda şunu söyleyim ben sebamed ürünlerinin tüm çeşitlerinden (uygun da olduğu için) fazla fazla aldım ama mothercare alışverişimde görevli kişi çok ısrarla önerdi hatta 1 sene sonra gelip 2. ürünü alacağıma bile garanti verdi bende deneme amacıyla aldım çok da ikna oldum umarım pişman olmadan doyaaaa doyaa kullanırım Eki Görüntüle 902928 Eki Görüntüle 902937
bazen oluyor ama sık sık değilyaa kızlar lütfen baan cevap verinnsizdede oturduğunuz yerde göbek kımı olsun belin solu sağı olsun böle sanki böcek geziyomuş gibi kaşıntı oluyomu yüreğim şişti yaa
ne oldu kaçırdım ben ya iyi ol gel tamam mııııkızlar ben cıkıyorumm...Hepinizi optum kendimi hiç iyi hissetmiyorum.. Aksam doktora gıtcem karar verdimm.. Öpüyorum hepinizi...
çok şükür iyisin canımTesekkurler kizlar enfeksiyonmus sebebi sanci 4-5 saat surdu resmen bugun gosterdim sonuclarimi ilac verdi doktor insallah bi daha olmaz cok kotuydu :/ bu arada doguma da bisi kalmamis heee deyip sünnetci korkusunu da verdi :))
oluyor canım gözü nemli biri görsem ağlıyorum normalDurup dururken ağlayasım geliyo ya mutlu olmam gerekmez mi
benim çok sütüm olmadı o yüzden kendimce formüller ürettim mesela oğlumu emzirirdim oğlum duynca göğsümü sağardım ne kadar çıkarsa 5 cc 10cc biriktitirdim öğlenler mama verirdim bir kere göğsümün birini vermezdim ki dolsun gece dolu olan memeyi veiridim yine sağardım uyku zamanı biriktirdiğim sütü sıcak bir kabakoyar ısıtırdım benmari yani onu verirdim 6 ay böyle yaptım ek gıdaya başlayınca yapmadım fazla olduğu ki o az oldu öylee süt poşetlerine koydum üstüne tarih koydum öyle verdim oğlumu 20 aylık olana kadar emzirdim arkadaşımın oğlu hiç meme almadı arkadaşı 1.5 yaşına kadar sağarak verdi sütünü yani sütüm yok yetmiyor bebek almıyor dememek lazım her şekilde o sütü alması sağlanmalı canımçalışan anneler için bebeginiz için süt soklamayı düşünüyo musunuz ya da yapan oldu mu nasıl yapacagımı bilmiyorum ve güvenli mi bu şekilde???
gece yatmadan zeytinyağı içsen3 tatlı kaşığı kadar boğazını göğsünü rahatlatır oğluma yapıyorum iyi geliyordestina ya benim bogazım resmen dügüm tüm kemiklerim agrıyooo...
dr gitsem bi faydası olur mu sence ilaç vermiyo zaten..
eşim tavuk çorbası yaptı biraz iyi geldi ama ilerlerse diye de korkuyorum
merdiven çıkarken oluyor bazen gırgırına yapıyorum ama yorulunca oluyor ilerleyen zamanda tam olacak heheheheheiyi akşamlar güzel anneler
yoğunluktan çok az girebiliyorum.
o kadar hızlı gidiyor ki sayfalar hepsini okuyamıyorum da :26:
inşallah iyisinizdir?
son sayfalara baktım kaşıntı konusu açılmış: ))
bende de kaşıntı var ama böcek gezmesi gibi değil.
benim tek sıkıntım hep benimle olan egzemalarım
mevsim geçişlerinde karnımın heryerini sarıyorlar....
çok kaşınıyorlar ve kanıyorlar.
kremi var ama eşim kullandırmıyor,sadece çok şiddetli olursa azcıcık sürüyorum.
onun dışında iyiyim çok şükür.
merak ettiğim bişey var,kızlar ağırlaştınız mı?
hani filmlerde görüyoruz ya hamiş bayanlar ağır ağır bellerini tuta tuta yürüyor
öyle oldunuz mu?
ben hala eskisi gibiyim,tempolu yürüyebiliyorum hala mesela.
yani karnımda bi ağırlık varmış gibi hissetmiyorum.
siz hissediyor musunuz?
toplanır ama sık sık olursa dr ara tedbir amaçlısize bir sey sorucam kızlar benim bebiş bazen bi tarafta toplanıyo o yalancı sancı mı oluyo yoksa bebiş cidden bi tarafta toplanıyo mu herkes baska bi şey soyluyo bide size danısayım dedim :44:
mıknatısşar satılıyor canım buzdolabı tamircilerinde süs eşyası satanlarda var canımBen de şimdi bi kaç yerden baktım ve kendim yapmayı düşünüyorum, becerebilirsem tabiama magnet işini nasıl yapıcaz ki
maşallah 28 haftayı geçti artık amacımız süresini uzatmak 1 ay önce arkadaşım doğum yaptı 27 haftlık tosuncuk oldu kuzumuz bişey olmaz allahın izniyle amac süremizi uzatmak ne kadar çok kalırsa o kadar iyicanım çok geçmiş olsun.aman dikkat et kendine...
dün dr randevum vardı.bebişim 971gr olmuş :)
ama hoş olmayan haberler de aldım.kızımda damar yapısal bozukluk varmış.yani atardamarlarından biri yemek borusunun arkasından geçiyormuş.doğduktan sonra şiddetli kusmalara yutkunma zorluğuna yol açabiliyormuş.Dr um doğumda bir kalp damar uzmanı da bulundurucam dedi.çok küçük ihtimal ama doğar doğmaz müdahele edebilir dedi.tabi bunlar en kötü ihtimaller.belki de hiç bir sıkıntı yaşamaz bebek.hiç sorun olamayabilir de dedi.yeni keşfedilen birşeymiş.şu an sizde ben de bile olabilir dedi.
bir de erken plasenta yaşlanması varmışdikkatli takip edicez artık.muayenelerim 15 günde bire düştü.kilo ve tansiyonumu takip edicem.erken doğum riskim yüksek anlayacağınız kızlar.dr um da gerekirse müdahele edip alıcaz bebeği dedi.yani ben 40 haftayı görmicem.
anlayacağınız dünden beri sıkıldım çok.inşallah sıkıntısız sağlıkla alırım kızımı kucağıma.
ben sütümü biriktirdim oğlum emmeyi biritirnce sağıyordum gün içinde sonra o sütü banmari usulu olacak ama altı yanmayacak sıcak su dolu bir kaba koyuyordum direk ısı almamalı buzlukta 6 ay buzdolabında 48 saat kalabilir ağzı kapalı tabigünün konusu bu olsun mu
ben çok merak ediyorum bu konuyu
yani napıcaz bebkleri süt almak zorundalar tamam emzirme izni cartu curtu var ama iş yeri çok uzak olan arkadaşlarımız var
çalışmaya devam edersem ben zaten il değiştirmek zorunda kalıcam
süt nasıl saklanmalı yada saklanmalı mı
yada saklanan süt nasıl bebeğe verilmeli
bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi
ben şöyle yaptım diyecek var mı aranızda
benim kardeşim hiç anne sütü alamadı
o yüzden daha 15 yaşındayken 5 tane dolgu yaptırmak zorunda kaldı
doktor dişlerinin çok sağlıksız olduğunu söyledi ve anne sütü hiç mi vermediniz buna dedi
bağışıklık sistemi de çok zayıftır kış boyu hasta gezer
zuzumanji inşallah bebeğin çok sağlıklı olur
iyi düşün iyi olsun
ben hiç olmadım ama 8 ayda başlıyor diye hatırlıyprum ya da annenin bebeğin durumuna bağlı olarak değişiyorGünaydın Güzel Hamişler...
İnşallah canım vaktiyle gelir, çok şükür en kritik dönemleri atlattık, artık 7 aylık olduk doğsalar bile yaşama şansları çok yüksek ki zaten çok düşük bir ihtimal erken doğum demiş doktorun, en kötüyü düşünüp kötüyü çağırmamak gerek. Sen kendine dikkat et, Allah'ım bebeklerimizi korur.
Peki hangi marka pompa almak lazım, fiyatlar çok açık bir aralıkta, bebedorun manuel pompaları 30tlden başlıyor, mandela-avent gibi markaların da 300tl 'ye kadar çıkıyor.ben 6 ay evdeyim sonrasında da öğretmenim yarım gün çalışıyorum mesela çok ayrıntılı bir cihaz almaya gerek yok gibi geliyor, ne önerirsiniz? sanki saklama kaplarını iyi markalardan alsak daha mantıklı
canım herkesin bütçesi farklı. ben o zamanlar acemilikle lansinoh manuel almıştım. saklama poşetleri de aynı markaydı.
yalnız ikinciyi yapacağım ve ilkini de 2 yaşına kadar emzirdiğimi(sağdığımı) göz önünce bulundurunca daha kaliteli hatta
elektrikli birşey alabilirmişim diye düşünüyorum. şimdi 2.cide de onu kullanacağım kaynatıp ama dedim ya sonrasını da düşünmek lazımmış. şimdi sadece 2.ci için özel birşey alamam. sadece saklama poşetlerini alacağım yeniden.
Ben de manuellere bakıyordum, elektrikliyi kullandığımı düşünmek komik geliyor bir de çift göğüs bölmeli olanlar var :) aklımda olan avent'in tekli manuel pompası, ben muhtemelen sadece göğsümdeki fazlalık sütü sağmak zorunda kalıcam çünkü. Dün akşam eşimle gündemimiz bebek telsizi ve pompaydı karar veremedik.
Hiç denemedim ama dur bir bakayım. Merak ettim şimdi...günaydın kızlar bişi soracam mompery den alışveriş yapan varmıydı ? daha önce okumuştum burda da ,çok güzel indirimleri var dün biraz alışverış yaptımda kızıma
geçmiş olsun cnm çatı muayenesi için erken benim doğuma 15 gün kala yapıldı.Günaydın Güzel Hamişler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?