2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Nereye bakmayı düşünüyorsun?

oyyy oyyy sorma aynı dert bende de var. hem vakit hem nakit sıkıntısı. neyse akşam eşimle konuştum o da bugün çıkalım biraz bakalım gerekirse alacaklarımızı da alırız biraz. hem bu ay hemde önümüzdeki ay alır sıkışmayız dedi. bakalım ben ne kadar dayanabileceğim bu gezme konusuna.

günaydın kızlarrr

p.tesiden beri hiçö giremedim topiğee
bi bakayım ne var ne yok dedim ama almış başını gitmiş sayfalarr
okuyamadım haliyleee
herkesler iidir inş... öpüyorum hepiniziiii

Doğum Çantası - Hastane Çantası Hazırlama

Doğum çantama (valizime) neler koymalıyım ya da doğum çantam da neler olmalı? Iste bu sorunuzun cevabini asagidaki yazimizda eksiksiz sekilde bulabilirsiniz.

Bir anne adayı hastane çantasını hazırlarken doğum yapacağı mevsime çok önem vermeli, ona göre giysi koymalıdır. Ayrıca doğum yapacağı hastaneden anne ve bebek için temin edecekleri şeyleri öğrenmelidir. Böylece anne adayı çantasını gereksiz, kullanmayacağı eşyalarla doldurmuş olmaz. Doğum çantası ihtiyacı olan her şeyin elinin altında olmasını sağlayacağından bir anne adayı için çok önemlidir. Erken doğum ihtimaline karşı doğuma birkaç ay kala hazır olması gereken bu çanta sayesinde anne adayı kendisini daha rahat hissedecektir.

Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

Kaynak: Ankara Etlik Doğumevi

Yukarı

günaydın kızlarrr

p.tesiden beri hiçö giremedim topiğee
bi bakayım ne var ne yok dedim ama almış başını gitmiş sayfalarr
okuyamadım haliyleee
herkesler iidir inş... öpüyorum hepiniziiii

sende iyisindir umarım arkadaşım. şimdilik her şey yolunda çok şükür

ben oğlumda iken hastaneye :
bir pjama takımı ,gecelik ve sabahlık ,iki külot ,ped,hasta bezi 3 adet çorap iki çift ,sütyen iki adet,atlet iki adet,rahat terlik le gitmiştim yazdı zaten doğumum,tarak ,şampuan falan almamıştım banyoyu evde yaptım zaten ,geceliği giyebildim sadece aksama kadar hastane kıyafeti üstümdeydi ayaga kalkınca geceliğimi giydim sabah erkendende taburcu olmuştum .oğlum içinde hastane çıkışı ve bir taım daha ek koydum.bez 10 adt aldım hepsini kullanmadık zaten fazla yapmayınca birde ilk bir hafta sütüm olmadı mama verdik mecbur.kendim bol bol hummana çayı içtim memeler o çay yüzünden mi bilmiyorum okadar çok şiştiki ama bir haftada sütüm ancak geldi .bu kez sac düzleştrici bile alacam yanıma :)

günaydın gebekanklarım çok yoğun ve sancılı günler geçiriyorum malum geçen gün paylaşmıştım yerime bakacak kişi geldi diye onunla uğraşmaktan foruma bakmaya zamanım kalmıyor öğlene kadar çok yoğunum öğleden sonra da o geliyor derken bi bakıyorum akşam 6 olmuş çoğu zaman 7 de çıkıyorum dün hem telefonla hem gelen hastalarla konuşmaktan bir de kıza iş anlatmaktan sesim kısıldı bugün telefon çalmasın diye dua ediyorum çünkü sesim berbat hiç çıkmıyor ( aklımdasınız giriyim bakim diyorum ama vaktim hiç olmuyor şimdi bi bakim dünden beri neler olmuş geri gelirim öptüm hepinizi :))

Canım yaaa ne stres dolu birgün çok şükür daha iyisin. Çok geçmiş olsun. Çok dikkat et kendine

Merhaba, umarım hepimiz için iyi bir haftasonu olur. NTS'ye girenler (ya da bağlananlar?), bu uygulama nasıl oluyor yani vajinal mi karından mı bakılıyo, acıtıyor mu anlatabilirler mi?
Bi'de ben burun aspiratörünün ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum tecrübeli anneler bi' tarif eder misiniz?

Nst de tam göğsünün hemen alt orta kısmına ve bebeğin kalp atışını bulup oralara makineye bağlı yuvarlak küçük bişeyler takıyorlar sen uzanıyorsun makinede sancı varmı diye bakılıyor o kadar yan gelip yatıyorsun yani burun aspiratörünü ben hiç kullanmadım canım bilmiyorum

selam kızlar..Dün ve bugün ilk kez el ve ayaklarım şişti hatta parmak eklem yerlerim oynatınca ağrıyor gece kaltığımda ayaklarımda ağrıdı yere bastıkça ..Çok hareket edemiyorum ondan mı acaba yürüyüş filan yapmak şart ama hava çokk soğukk..Yinede 15 dak da olsa yürüycem..

Geçmiş olsun canım lütfen moralini bozma moralini yüksek tutmaya çalış bebiş etkilenmesin, hiç belli olmaz herşey değişebilir bak kontrollere de sık gidecekmişsin her şey kontrol altında bol bol dua edicez tek yapabildiğimiz bu

Zuzumanji canim gecmis olsun.kizlarinda dedigi gibi bencede bisey olmaz sen stres yapma aklina kotu seyler getirme ALlahin izniyle vaktinde saglikli geli insallah bebisin dualarim seninle

hepinize çok teşekkür ederim :) sayenizde daha iyi hissediyorum gerçekten :)

pompa konusunda ben de kararsızdım.çalışmıyorum çünkü şimdilik.ama artık erken doğum riskim olduğu için galiba kesin almam gerekecek.bebişim küvöze falan girerse süt için lazım olacak galiba.ama manuelmi elektrikli mi alsam bilemedim.bir de anneme çekersem süt konusunda kesin sağmam gerekecek.annem bir memesinden emzirirken diğer memesinden süt fışkırırmış

Kızlar çatı muayenesi doğuma 2-3 hafta kala yapılıyor hamileliğin seyri normal gidiyorsa tabi. Bana yapılmıştı korkulacak bişey yok endişelenmeyin, ilk günden beri 2-3 cm açılma var demişti doktorum normal doğuracaktım olmadı tabi tam günüm geldiğinde de halen aynı açıklık vardı neyse detayları doğuma yakın anlatırım sizlere

tamam işte bak sadece şimdi değil o zaman bile her yaptığımızın tadına bakacağız

hem önlem hem de düşünsene senin yemediğini çocuğuna yedirir misin

Pirinç unu mamasıni bilmiyorum ama senin yemedıgini bebeğe yedirir misine pek katılmıyorum keza söyle bir örnek vereyim ki
Ablam dogum yapınca sagdıgı sütten içmistim. Böğk dedim bu bücürük bunu nasıl içiyor bee diyip koymuştum kenara:)))
Yani ablam hem ablam hem süt annem oldu:))
Eşim de Diyor ben de merak ediyorum içicem diye. Dedim ben de hem karın hem süt annen olacağım hiç etik değil asla içirmem:))))

Pompa çalışmasak ta gerekli arkadaşlar benim göğüslerimde acayip yarlar oluştu ve emiremediğim zamanlar oldu birde süt sıtması denilen şeyi yaşadım kesinlikle göğüsleri boşaltmak gerekiyor. Bide benim minnoşum 3 aylıkken oto koltuğundan düşmüştü ağzının içinde kesik oluştuğu için bi süre emememişti. O zaman da gerekmişti

Son düzenleme:
çalışan anneler için bebeginiz için süt soklamayı düşünüyo musunuz ya da yapan oldu mu nasıl yapacagımı bilmiyorum ve güvenli mi bu şekilde???

Ben süt stoklamayı düşünüyorum canım. Aventin süt saklama poşetleri var onlarla buzlukta 3 veya 6 aya kadar korunabiliyormuş.arkadaşlarım yaptı benim sütü kesildiginde 3 aylık stogu vardı hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…