günaydın kızlar.. ben bugun şu hastane çantası işini bitirmek istiyorum hala almadım bşy. burda bir liste vardı sadeydi. deneyimli bir anne koymuştu. onu bulamadım bi türlü. baska yerdekilerde cok ayrıntılı geldi. hastane çantası hazırlayanlar ya da o listeyi bulanlar bi paylaşabirse, yazıyımda ona göre çarşıya cıkıyım:)
Daha telsiz, sterilazatör gibi eksikler duruyor. Anne babalar her birine nasıl yetişiyor anlamıyorum ki? Tüm bunları eksiksiz tamamlamak için vakit ve parayı aynı anda bulmak lazım. Bu da pek mümkün değil. Bana gelen kadın iki gün önce küçük balkonu temizledi. Bir sürü çöp attı. Çiçek gibi oldu ama ayakkabı kutularının içinden sadece ayakkabı çıktı. Bendeki bu şans...
Hiç denemedim ama dur bir bakayım. Merak ettim şimdi...
aziz bebenin kıyafetleri müthiş indirimde .bir hayli yazlık aldım kızıma erkek kıyafetleride güzel ,hastane çıkışları 5 li takımlar çok uygun bir bakın derim
günaydın kızlarrr
p.tesiden beri hiçö giremedim topiğee
bi bakayım ne var ne yok dedim ama almış başını gitmiş sayfalarr
okuyamadım haliyleee
herkesler iidir inş... öpüyorum hepiniziiii
Doğum Çantası - Hastane Çantası Hazırlama
Doğum çantama (valizime) neler koymalıyım ya da doğum çantam da neler olmalı? Iste bu sorunuzun cevabini asagidaki yazimizda eksiksiz sekilde bulabilirsiniz.
Bir anne adayı hastane çantasını hazırlarken doğum yapacağı mevsime çok önem vermeli, ona göre giysi koymalıdır. Ayrıca doğum yapacağı hastaneden anne ve bebek için temin edecekleri şeyleri öğrenmelidir. Böylece anne adayı çantasını gereksiz, kullanmayacağı eşyalarla doldurmuş olmaz. Doğum çantası ihtiyacı olan her şeyin elinin altında olmasını sağlayacağından bir anne adayı için çok önemlidir. Erken doğum ihtimaline karşı doğuma birkaç ay kala hazır olması gereken bu çanta sayesinde anne adayı kendisini daha rahat hissedecektir.
Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler
Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler
2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
34 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)
Kaynak: Ankara Etlik Doğumevi
Yukarı
günaydın kızlar .......
hatırlarsınız en son son hastalanıyorum galiba yazmıştım....ve evet çok fena hastalandım....
pazartesi çok çok kötüydüm yerimden kalkacak halim yoktu .akşam eşim gelince acile götürdü 2 tane serum taktılar özel hastaneye gittik hemşire saolsun sağ kolumdan damarı bulamadı ğineyi içerde oynattı durdu sonunda yanlış taktı serum kolumu şişirmeye başladı, sonra sola geçtiki orda zaten hiç bulunmaz en son sol elimin üstünde taktı serumu,.. gece yine fenalaştım devletin acile gittik ordada cins bi hemşireye denk geldim oda epey bi damar aradı en son sağ elimin üstüne iğneyi çok fena sapladı resmen canımı yakmak için yaptı sanki yaaa 1 serum daha derken sabahı zor ettim..
acilde kadın doğum doktorumuza gitmemizi yoksa 10 günden önce ayağa kalkamayacağımı söylediler...
salıda kendi doktoruma gittim bikaç gün hastanede yatmamı önerdi.....yatışımı yaptırdık önce kbb sonra göğüs hastalıkları dr'larına gönderdiler üst solunum yollarım felç olmuş.....faranjit, nezle, orta kulak iltihabı, sinüzit ....yok yok......
hemen serumlar , antibiyotkler falan ilk gün 3 kere nst'ye bağladılar ordada fenalaştım sırt üstü yatırıyolar tansiyonum falan bi tuhaf oluyo nefes alamıyorum bayılacak gibi oldum .....ama ateşim çıktığı için sürekli bakmaları lazımdı tabi. ertesi günde 2 defa bağladılar nst'ye her ne kadar hastalıktan gözümü açamasamda bebğimin kalp atışlarını duymak müthişti... allahtan kuzumuda hiç bi sorun yok ona bişey olacak diye aklım çıktı dr'umda ateşe çok dikkat etmemi söyledi eğer çıkarsa hemen gel dedi....... derken anca dün çıktık hastaneden halada tam toparlayabilmiş değilim .....
Merhaba, umarım hepimiz için iyi bir haftasonu olur. NTS'ye girenler (ya da bağlananlar?), bu uygulama nasıl oluyor yani vajinal mi karından mı bakılıyo, acıtıyor mu anlatabilirler mi?
Bi'de ben burun aspiratörünün ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum tecrübeli anneler bi' tarif eder misiniz?
canım çok geçmiş olsun.aman dikkat et kendine...
dün dr randevum vardı.bebişim 971gr olmuş :)
ama hoş olmayan haberler de aldım.kızımda damar yapısal bozukluk varmış.yani atardamarlarından biri yemek borusunun arkasından geçiyormuş.doğduktan sonra şiddetli kusmalara yutkunma zorluğuna yol açabiliyormuş.Dr um doğumda bir kalp damar uzmanı da bulundurucam dedi.çok küçük ihtimal ama doğar doğmaz müdahele edebilir dedi.tabi bunlar en kötü ihtimaller.belki de hiç bir sıkıntı yaşamaz bebek.hiç sorun olamayabilir de dedi.yeni keşfedilen birşeymiş.şu an sizde ben de bile olabilir dedi.
bir de erken plasenta yaşlanması varmışdikkatli takip edicez artık.muayenelerim 15 günde bire düştü.kilo ve tansiyonumu takip edicem.erken doğum riskim yüksek anlayacağınız kızlar.dr um da gerekirse müdahele edip alıcaz bebeği dedi.yani ben 40 haftayı görmicem.
anlayacağınız dünden beri sıkıldım çok.inşallah sıkıntısız sağlıkla alırım kızımı kucağıma.
canım benim bak onlar da doktor olarak seni en kötüsüne hazırlıyorlar.
ama inan bana dualarımız seninle. hepimizin bebekleri inşallah tam zamanında
sağlıkla, sıhhatle dünyaya gelirler. lütfen moralini bozma herşey senin elinde
sen ne hissedersen o da aynısını hissediyor.
herhangi bir sağlık sorunu olmasın varsın 37. hafta da doğsun ama rabbim
ne sana ne de hiç kimseye evlat acısı göstermesin.
şimdi moralimizi bozmuyoruz eskisinden daha dikkatli oluyoruz tamam mı canım bundan sonra öncelik sen ve bebeğinsin.
Zuzumanji canim gecmis olsun.kizlarinda dedigi gibi bencede bisey olmaz sen stres yapma aklina kotu seyler getirme ALlahin izniyle vaktinde saglikli geli insallah bebisin dualarim seninle
günün konusu bu olsun mu
ben çok merak ediyorum bu konuyu
yani napıcaz bebkleri süt almak zorundalar tamam emzirme izni cartu curtu var ama iş yeri çok uzak olan arkadaşlarımız var
çalışmaya devam edersem ben zaten il değiştirmek zorunda kalıcam
süt nasıl saklanmalı yada saklanmalı mı
yada saklanan süt nasıl bebeğe verilmeli
bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi
ben şöyle yaptım diyecek var mı aranızda
benim kardeşim hiç anne sütü alamadı
o yüzden daha 15 yaşındayken 5 tane dolgu yaptırmak zorunda kaldı
doktor dişlerinin çok sağlıksız olduğunu söyledi ve anne sütü hiç mi vermediniz buna dedi
bağışıklık sistemi de çok zayıftır kış boyu hasta gezer
zuzumanji inşallah bebeğin çok sağlıklı olur
iyi düşün iyi olsun
İnşallah canım vaktiyle gelir, çok şükür en kritik dönemleri atlattık, artık 7 aylık olduk doğsalar bile yaşama şansları çok yüksek ki zaten çok düşük bir ihtimal erken doğum demiş doktorun, en kötüyü düşünüp kötüyü çağırmamak gerek. Sen kendine dikkat et, Allah'ım bebeklerimizi korur.
Peki hangi marka pompa almak lazım, fiyatlar çok açık bir aralıkta, bebedorun manuel pompaları 30tlden başlıyor, mandela-avent gibi markaların da 300tl 'ye kadar çıkıyor.ben 6 ay evdeyim sonrasında da öğretmenim yarım gün çalışıyorum mesela çok ayrıntılı bir cihaz almaya gerek yok gibi geliyor, ne önerirsiniz? sanki saklama kaplarını iyi markalardan alsak daha mantıklı
tamam işte bak sadece şimdi değil o zaman bile her yaptığımızın tadına bakacağız
hem önlem hem de düşünsene senin yemediğini çocuğuna yedirir misin
çalışan anneler için bebeginiz için süt soklamayı düşünüyo musunuz ya da yapan oldu mu nasıl yapacagımı bilmiyorum ve güvenli mi bu şekilde???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?