- 10 Nisan 2010
- 432
- 86
- 123
günaydın kızlar.. ben bugun şu hastane çantası işini bitirmek istiyorum hala almadım bşy. burda bir liste vardı sadeydi. deneyimli bir anne koymuştu. onu bulamadım bi türlü. baska yerdekilerde cok ayrıntılı geldi. hastane çantası hazırlayanlar ya da o listeyi bulanlar bi paylaşabirse, yazıyımda ona göre çarşıya cıkıyım:)
günaydın kızlar.. ben bugun şu hastane çantası işini bitirmek istiyorum hala almadım bşy. burda bir liste vardı sadeydi. deneyimli bir anne koymuştu. onu bulamadım bi türlü. baska yerdekilerde cok ayrıntılı geldi. hastane çantası hazırlayanlar ya da o listeyi bulanlar bi paylaşabirse, yazıyımda ona göre çarşıya cıkıyım:)
6 ay çok uzun bi süre gibi geldi bana ama bozulmadıysa sorun olmaz heralde
bozulduğu nasıl anlaşılırki
anlaşılıyormu
bide biberonu gece verin diye duymuştum uyku sersemi analmıyo bebekler diyorlar
ben izmitte yaşıyorum canım. konak hastanesine gidiyorum. epidural normal doğum fiyatı 1300 civarında sezaryanı sormadım ama o da yaklaşık 1500dür diye düşünüyorum
aynen yaa benimde fazla büyümedi 75 kullanıyordum şuan 80 takıyorum ama içini tam doldurmuyo sadece daha rahat olduğu için 80e geçtim 75 sıkmaya başladı. inşallah doğuma kadar büyür yoksa bende utancam milletin içindebuarada daha öncede söylemiştim benim kahverengi kısım da büyümedi emzirenlerin o kısım hep büyük olur nie acaba çok merak ediyorum:26:
bende de bu hafta başladı aynı ağrılar. ama normalmiş rahim kendini doğuma hazırlıyormuş. yarın kontrolüm var bide doktora sorcam bakalım
ben geçen hafta iç çamaşır mağazasında sormuştum hemde bez değil süngerli 80 beden kalmamıştı ama gelecek dedi beklemedeyim. bez olanları kesinlikle takamam ya bişe yok zaten nasıl olcak:44:
canım çok geçmiş olsun Allah tekrarlatmasın. hepimizi ve bebişlerimizi korusun Rabbim
hepinize çok teşekkür ederim :) sayenizde daha iyi hissediyorum gerçekten :)
pompa konusunda ben de kararsızdım.çalışmıyorum çünkü şimdilik.ama artık erken doğum riskim olduğu için galiba kesin almam gerekecek.bebişim küvöze falan girerse süt için lazım olacak galiba.ama manuelmi elektrikli mi alsam bilemedim.bir de anneme çekersem süt konusunda kesin sağmam gerekecek.annem bir memesinden emzirirken diğer memesinden süt fışkırırmış
kizlartunaydin herkesee... bugun gitmedim ise. 2 haftadir tatilsiz calisiyorum. cok zorlandim ve hastayim. hastaligim ne geciyo nede artiyo ama cok yorgunum.nedes alamixyorum vucudum kirik gibi. geniz skinzim var surekli bide bu son uc gundur karnim kasiliyo. uykumdan uyaniyorum agridan. dun araba olmadigi icin gidemedim doktora ama bugun gitcem kocam gelsin. bu arada bende iyi bi dinlenmis olurum
kizlartunaydin herkesee... bugun gitmedim ise. 2 haftadir tatilsiz calisiyorum. cok zorlandim ve hastayim. hastaligim ne geciyo nede artiyo ama cok yorgunum.nedes alamixyorum vucudum kirik gibi. geniz skinzim var surekli bide bu son uc gundur karnim kasiliyo. uykumdan uyaniyorum agridan. dun araba olmadigi icin gidemedim doktora ama bugun gitcem kocam gelsin. bu arada bende iyi bi dinlenmis olurum
canım çok geçmiş olsun.aman dikkat et kendine...
dün dr randevum vardı.bebişim 971gr olmuş :)
ama hoş olmayan haberler de aldım.kızımda damar yapısal bozukluk varmış.yani atardamarlarından biri yemek borusunun arkasından geçiyormuş.doğduktan sonra şiddetli kusmalara yutkunma zorluğuna yol açabiliyormuş.Dr um doğumda bir kalp damar uzmanı da bulundurucam dedi.çok küçük ihtimal ama doğar doğmaz müdahele edebilir dedi.tabi bunlar en kötü ihtimaller.belki de hiç bir sıkıntı yaşamaz bebek.hiç sorun olamayabilir de dedi.yeni keşfedilen birşeymiş.şu an sizde ben de bile olabilir dedi.
bir de erken plasenta yaşlanması varmışdikkatli takip edicez artık.muayenelerim 15 günde bire düştü.kilo ve tansiyonumu takip edicem.erken doğum riskim yüksek anlayacağınız kızlar.dr um da gerekirse müdahele edip alıcaz bebeği dedi.yani ben 40 haftayı görmicem.
anlayacağınız dünden beri sıkıldım çok.inşallah sıkıntısız sağlıkla alırım kızımı kucağıma.
canım herkesin bütçesi farklı. ben o zamanlar acemilikle lansinoh manuel almıştım. saklama poşetleri de aynı markaydı.
yalnız ikinciyi yapacağım ve ilkini de 2 yaşına kadar emzirdiğimi(sağdığımı) göz önünce bulundurunca daha kaliteli hatta
elektrikli birşey alabilirmişim diye düşünüyorum. şimdi 2.cide de onu kullanacağım kaynatıp ama dedim ya sonrasını da düşünmek lazımmış. şimdi sadece 2.ci için özel birşey alamam. sadece saklama poşetlerini alacağım yeniden.
Genelde anneler elektrikli pompayla daha rahat ettiklerini söylüyorlar. Ben de elektrikli aldım. Bu arada ne olur çok fazla endişe ve kaygı yaşama. Bizler hep henüz olmamış-gerçekleşmemiş şeylerden çok çok korkarız. Kendimizi yıpratırız. Belki de bebek tıbbi desteğe hiç ihtiyacı olmayacak sağlıkla ve zamanında doğacak. Kendini boşuna üzmüş olacaksın. Şimdi ben hep böyle düşünüyorum. Başından beri erken doğum riski olduğundan bu hafta çantayı hazır edip kenara koyacağım. Sonrasında geçireceğim her bir hafta bebeğimin karı olacak. Sen de böyle düşün. Zamanı geldiğinde doğuma da lay lay lom gideriz, olur mu? Henüz bir sıkıntımız yok. Doğunca olabilme riski var. O da kesin değil.
Bebeklerimize sağlıklı haftalar ve sonrasında sağlıklı kolay doğumlar diliyorum...
Canım zuzumm hiç üzme kendini gördüğüm kadarıyla doktorun çok iyi gözlemlemiş bebeğini ne kadar güzel. 36. Haftayı atlattı mı sonrası zaten tehlikeli değil
Hiç sıkma canını lütfen. .
Emelcim hatta 30 hafta. Ben doktoruma ne zaman oğlumla ben düze çıkarız demiştim, o da 30 hafta demişti. Ama eklemişti sonrasındki hedeflerimiz ikişer haftalık periyodları tamamlamak olacak. Yani 30 hafta bittiğinde hedef 32, 32 hafta bittiğinde hedef 34 olacak demişti. O yüzden yazdıklarında haklısın, insan rahat düşündüğünde metabolizması d rahatlıyor ve gevşiyor. O yüzden üzülmemek çok önemli...Canım zuzumm hiç üzme kendini gördüğüm kadarıyla doktorun çok iyi gözlemlemiş bebeğini ne kadar güzel. 36. Haftayı atlattı mı sonrası zaten tehlikeli değil
Hiç sıkma canını lütfen. .
Kizlar ben bebisimin kiyafetlerini sabun tozuyla yikamayi dusunuyorum ablam yegenlerimde kullandi cok memnundu mis gibi kokardi kiyafetleri hem de yumsacik olurdu .tecrubeli arkadaslarimda aynisini soyluyorlar
Kıslar ben hergün bel ve kuku:78: ağrısıyla uyanıyorum birde halsizlik geri döndü sanki siz dede var mı böyle şeyler???
canim sen parti hazirliklar falan cok yordun kendini bel agrisi bende de var bir elektrikli tutuyorum otura otura nineler gibi:))))))Kıslar ben hergün bel ve kuku:78: ağrısıyla uyanıyorum birde halsizlik geri döndü sanki siz dede var mı böyle şeyler???
ya bu benim şey nie ağrıyor ki?? Allah 'I'm sorduğum sorulara bak :97:Bende sadece bel ağrıı oluyor, tbi bir de hasizlik var.
canim sen parti hazirliklar falan cok yordun kendini bel agrisi bende de var bir elektrikli tutuyorum otura otura nineler gibi:))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?