2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Şu millet varya katil eder adamı boş ver sen onları karınla alakalı değil bi kere çocuğun gelişimi benim kızımda kocamandı karnım 50 cm 3300gr doğdu yani aman aman öyle iri falan değildi. Ben de gezmeye gittim bugün kimi diyo ay kilo almışsın, kimi diyo ay hiç değişmemişsin aynısın yüzün gözün de değişmemiş yani kim nasıl bakıyorsa öyle görüyor

Kızlar daha önce de sormuştum ama cevap alamadım bezleri 1 numara mı 2 numara mı aldınız biri 2-5 kg biri 3-6 kg

ben 2 numara 3-6kg ı aldım Allah nasip ederse zamanında doğarsa 3kg nin altında olmaz işallah diye umuyorum ama az olursa 1 numara alırım. 2 numaranın herzaman gideri var :) bide paketi açmadan hastaneye götür bazı hastaneler açık paket almıyo..

Yaren1506 ben aylardır burun tıkanıklığı yaşıyorum. Eczaneden aldığım burun bantı sayesinde rahatladım. Sana da tavsiye ederim canım.
aynen bende 3. aydan beri cekiyorum ama hatta kbb gittim gebelikten dolayi burun icinde sismeler olmus ilac falan vermedi tabi burun bantlarindan aldim fakat memnun kalmadim.burnu tikanik yasamaya alistim:) kbb doktoru dogumdan sonra cagirdi muane icin burnum disaridan hernekadar guzel gorunse de icte bir kisimda daralma varmis

Kızlar daha önce de sormuştum ama cevap alamadım bezleri 1 numara mı 2 numara mı aldınız biri 2-5 kg biri 3-6 fkg
bez konusunda bende kararsizim ablam 4-5 paket yeni dogan al diyor arkadaslarim 3-6 kilo arasi al diyor celiskiden dolayi alamadim bir turlu

ohh ohhh iyi olmuşş:))) Sen arada kalmadan çözülmüş sorunn..Üzülmüş gibi yapsaydın bari

bez konusunda bende kararsizim ablam 4-5 paket yeni dogan al diyor arkadaslarim 3-6 kilo arasi al diyor celiskiden dolayi alamadim bir turlu

Kızlar ben bu bezlerin nasıl takıldıgını bile görmedim hiç. Hiç bişey bilmiyorum su konuyu bi netleştirin lütfen siz ne derseniz onu alcam ona göre:)Ama 2-5 aldım diyelim bebeğim 3,5 kilo dogunca kullanamaz mıyım? Yada 4 kilo dogdugunda. Daha da cok olmaz zaten izin vermiyorlar o kadar buyumesine. 5 den daha cok olmaz heralde değilmi bebeğim:) Bu mantıkla baslarda kullanmak için 1 paket 2-5 sonrası içinde 3-6 mantıklı olurmu kiii...bide bu paketler kaçarlı olur. GÜnde kaç tane gider. Bide en son prima premiumcare de karar kılmıştık değil mi?

Bence konu dogum sonrasi gobegi baglamak olsun annem simdiden 2 tane pamuk tulbent ayarlamis sarcax diyo siz ne dusunuyosunuz

Günaydın, Biraz geç oldu cevap ama yazdıklarınıza yetişemiyorum valla
Göbek için sadece verilen şekilde pansuman yapılması gerekiyor. Onun dışında kesinlikle sarılmaması gerektiğini söylemişlerdi doktorlar. O bölgenin daha çabuk kuruması için. Sarmak iyileşme sürecini uzatıyor diye söylemişlerdi.
Benim kızımın göbeği küvezde düştü. Küvezde olduğu için çıplaktı yavrum. Üzerine bez dışında bir şey yoktu. Çıktıktan sonrada nasıl pansuman yapacağımızı anlattılar sadece. Sarmaya filan gerek yok yani.
Anneleri bu tür şeylere alıştırmak zor oluyor kendimden biliyorum. Daha ne kadar şey duyacağınıza şaşıracaksınız inanın.
Yok efendim kız çocuklarının memelerini ovmak lazım, yok boynu düzgün olsun diye bebeği kafasından tutup sallamak lazım yok bilmem ne. Bu tür konularda zaten her türlü uyarıyı doktorlar yapıyor. Onlar ne derse onu yapın.
Anne ve diğer büyükler kıymetli bilgileri dikkate alınmadığı için biraz sinirleniyor ama olsun

Beni. Annemle babamın evleri dubleks, bir de küçük çatı katı oda var. Onunla beraber üç katlı sayılabilir. Bilgin olsun evi son ayarında saatlerce ısıtsan bile evde cereyan oluyor. Engellemenin imkanı yok. Ayrıca kış başladığında evn ısınması günler alıyor. Bir de inan bana dubleks bebek için tehlikeli. Çünkü bebekler emeklemeye başladıkları andan itibaren ilk hedefleri merdivenler oluyor. Boşver, kaçan dubleks olsun...

Kesinlikle katılıyorum, düşünsenize basit parmak kesiğinde bile yara bantı kurumayı engelliyor, acısı geçince o yüzden bantı da çıkartmak gerekiyor. Sonrasında hemen iyileşebilliyor.

Kızlar daha önce de sormuştum ama cevap alamadım bezleri 1 numara mı 2 numara mı aldınız biri 2-5 kg biri 3-6 kg

Ben 2-5 olandan bir paket aldım.Doğar doğmaz sorun olacağını sanmıyorum. ama belki bir kaç hafta sonra 3-6 da olabilir :S. neticede kaç kilo doğduğu ile de ilgili bence. Genelde Bebekler annesinin doğduğu kiloda doğar diye bir yazı okumuştum. ben 3,5 kilo kardeşim 2,5 kilo doğmuş. İlk sefer için bu be yeterli diye düşündüm. Sonuçta iki-üç güne bir paket biter. içine sinmezse 3-6 alırsın .

ben gittim eminönüne ve pek beğenmedim. bir kere pijamaların hepsi birbirinin aynısı.bir dükkana baksan yeter.

Geçmişi okudum ama herkesi tektek alıntılayamadım. Hasta olanlara cokkk geçmiş olsun. Bir arkadasımızda dedesini kaybetmiş Basın sağolsun cnm bnm... Umarım bundan sonraki süreçte hepimizin hamileliği güzel geçer. Süper bir şekilde aranıza geri döndüm :) badana bitti temizlik bitti ve biz dün aşkımla bebeğimizin beşiğini ve dolabını da aldık :) büyük eşya bitek bebek arabası kaldı... onuda bu hafta halletcez ve küçük eksikleri kalıcak inşş... nasıl kuş gibi hafifledim anlatamam. Geçen hafta o inşaat gibi evi gördükçe nasıl toparlanacak diye üzüldüm durdum.... Neyse ki evim artık pırıl pırılll :))) hadi şimdi hep birlikte mutlu bir hafta geçirelim....

Bebek bezi konusunda; ilk günler için Prima Premium Care 1 numara almayı düşünüyorum.

günaydın cnm ben yanlış anlamadıysam o arkadaş kendi göbeğimizden bahsediyodu bebeğin göbeğinde sarılacak bişey yokki kendi kendine düşüşüyo hastanede bişey takıyolar hatta bir kişide korseler var demişti

Günaydın Hamişler...

Dün eşimin ablası ve 2,5 yaşındaki yeğenimiz Afyon'dan geldi. Anneanneler'de toplandık. Sağolsunlar her kafadan birer ses çıkmaya başladı. Ben kilo almamışım yok zayıfmışım. Tam 8 kilo aldım ve daha 4 alırım diyorum ama kilolarım hep göbeğimde toplandı. Anlatamıyorum arkadaş. Bu genetik birşey ben mi şeçiyorum sen iki kilo basene git ! sen 3 kilo göbekte kal. siz ikiniz etrafı kolacan edin . Yetmezmiş gibi daha çocuk doğmadı ne yiyeceğime karar veriyorlar süt çok olsun diye uydurma uydurma şeyler. yok şerbetler yok kompostolar. Neyse ki Şu kitabı aldım. Allah Yazanlardan razı olsun içinde her bi şey var. Bu arada internette aldığım bu kitap, kitap evlerinde falan da var. "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" Orada doktor yazmış. Anne sütü %1-2 şeker içerir diye. bunlar bana bol bol şerbet içirip hamilelikte aldıramadıklarını lohusalıkta yaparak tatmin olacaklar sanırım En son bomba ise Kv 'den geldi. kızım sen yarın bi git dolabı kontrol et eksik bir şey var mı dedi Ben de şalterler attı. Allah allah sanki on çocuk büyüttü. Ben ters ters bakınca da bi sankıncası yoksa tabi falan dedi. Yahu dolabı aldım,bir sürü araştırma yapıp listeler oluşturdum, eşyaları aldım, yıkadım ütüledim, yeleştirdim. O zaman neredeydiniz de şimdi teftişe geliyorsunuz! İnsanı bazen deli ediyorlar yahu.... Sizinde canını sıkmak istemezdim aslında ama sinirimi bir yerden boşaltayım dedim

evet bende öyle düşünüyorum arkadaşım da öyle almış sorun olmamış 2 5 olanlar sanırım küçük geliyomuş

1 numara 2-5 kg
Benim son zamanlarda doğuran arkadaşlarımın bebişler hep minik, sanki eskisi gibi iri olmuyor bebekler. Bir de doğum kiloları biraz düşüyor ilk günlerde. Belki kız erkek olması bile fark ediyordur. Bilemiyorum ki.

Yine de yani stok yapacak kadar değil ama hastaneye götürmek için 1 numara yani 2-5kg alırım diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…