codulum üzülme paketin sütnde nasıl takılacağı gösteriliyor olmazsa aldığın paketten bir tane çıkar alıştırma yap canımohh ohhh iyi olmuşş:))) Sen arada kalmadan çözülmüş sorunn..Üzülmüş gibi yapsaydın bari
Kızlar ben bu bezlerin nasıl takıldıgını bile görmedim hiç. Hiç bişey bilmiyorum su konuyu bi netleştirin lütfen siz ne derseniz onu alcam ona göre:)Ama 2-5 aldım diyelim bebeğim 3,5 kilo dogunca kullanamaz mıyım? Yada 4 kilo dogdugunda. Daha da cok olmaz zaten izin vermiyorlar o kadar buyumesine. 5 den daha cok olmaz heralde değilmi bebeğim:) Bu mantıkla baslarda kullanmak için 1 paket 2-5 sonrası içinde 3-6 mantıklı olurmu kiii...bide bu paketler kaçarlı olur. GÜnde kaç tane gider. Bide en son prima premiumcare de karar kılmıştık değil mi?
ben prima aktif bebek yenidoğan aldım bir paket oğlumda prima care kullandım güzeldi ama kokusu kötüydü ama kullanımı güzel bunu deneyeyim bakalım ben 3-6kg aldık 2-5 te olur kullanırsın 5 kiloya kadar kullanılır yani 5kg sonra bir sonraki pakete geçmen lazım yoksa bacakları sıkıyor
günde kaç tane gider valla bebekler çok sık kaka yapacaklar 15-20 gider pakette 50 tane falan var sanırsam
annemlerin de evi dubleks oğlum çıkacak diye merdiven önlerine sandalye dizmiştik bi dik merdivenler şimdi 3 yaşında ama koruyoruz halaBeni. Annemle babamın evleri dubleks, bir de küçük çatı katı oda var. Onunla beraber üç katlı sayılabilir. Bilgin olsun evi son ayarında saatlerce ısıtsan bile evde cereyan oluyor. Engellemenin imkanı yok. Ayrıca kış başladığında evn ısınması günler alıyor. Bir de inan bana dubleks bebek için tehlikeli. Çünkü bebekler emeklemeye başladıkları andan itibaren ilk hedefleri merdivenler oluyor. Boşver, kaçan dubleks olsun...
bebek için olmaz zaten bebeğin göbek deliği kapanması için hava almalıKesinlikle katılıyorum, düşünsenize basit parmak kesiğinde bile yara bantı kurumayı engelliyor, acısı geçince o yüzden bantı da çıkartmak gerekiyor. Sonrasında hemen iyileşebilliyor.
ama sezeryanda korse ya da kuşak gerekiyor göbek ağır oluyor sanki düşecekmiş gibi hissiyat zayıflıyor yaa yara iyi olunca ben takacağım
allahtan ilk oğlumda yanımda annem vardo ne akrabam ne kayınvalidem görümcem okula gidiyordu gelemedi gelse de karışmazdı zaten hala da karışmaz sağolsun o şerbet olayı da anne susasın da su içsin sütü gelsin diye diyorlarGünaydın Hamişler...
Dün eşimin ablası ve 2,5 yaşındaki yeğenimiz Afyon'dan geldi. Anneanneler'de toplandık. Sağolsunlar her kafadan birer ses çıkmaya başladı. Ben kilo almamışım yok zayıfmışım. Tam 8 kilo aldım ve daha 4 alırım diyorum ama kilolarım hep göbeğimde toplandı. Anlatamıyorum arkadaş. Bu genetik birşey ben mi şeçiyorum sen iki kilo basene git ! sen 3 kilo göbekte kal. siz ikiniz etrafı kolacan edin. Yetmezmiş gibi daha çocuk doğmadı ne yiyeceğime karar veriyorlar süt çok olsun diye uydurma uydurma şeyler. yok şerbetler yok kompostolar. Neyse ki Şu kitabı aldım. Allah Yazanlardan razı olsun içinde her bi şey var. Bu arada internette aldığım bu kitap, kitap evlerinde falan da var. "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" Orada doktor yazmış. Anne sütü %1-2 şeker içerir diye. bunlar bana bol bol şerbet içirip hamilelikte aldıramadıklarını lohusalıkta yaparak tatmin olacaklar sanırım En son bomba ise Kv 'den geldi. kızım sen yarın bi git dolabı kontrol et eksik bir şey var mı dedi Ben de şalterler attı. Allah allah sanki on çocuk büyüttü. Ben ters ters bakınca da bi sankıncası yoksa tabi falan dedi. Yahu dolabı aldım,bir sürü araştırma yapıp listeler oluşturdum, eşyaları aldım, yıkadım ütüledim, yeleştirdim. O zaman neredeydiniz de şimdi teftişe geliyorsunuz! İnsanı bazen deli ediyorlar yahu.... Sizinde canını sıkmak istemezdim aslında ama sinirimi bir yerden boşaltayım dedim
bunlara hehehe dicen geçcen hehee ben hep kendi bildiğimi yaptım iyi ki de yaptım
onu ilk defa duydum akıntıyı duymuştum ama göğse masajı ilk defa duydumgunaydın guzel annelerrrr
bebeklerın bazılarından gercekten sutvarı akıntı gelıyor bızım dıger grupta bırkac arkadasın basına gelmıstı oyuzden doktor kız bebelerın goguslerıne hafıfce masaj yapabılırsınız demıstı
Şampuan;jounson babyKesin kararlarımızı veriyor muyuz artık?
Şampuan;
Pişik Kremi;
Bebek Bezi;
Alt Açma Bezi;
Islak Mendil;
Pamuk;
Kulak Çubuğu;
Bebek Yağı;
Bebek Bezi;
Kıyafet Deterjanı;
Kıyafet Yumuşatıcısı;
Marka kararlarımızı verip listeye yazarız, başka neler var bu kategori?
Pişik Kremi;bepanaten
Bebek Bezi;prima aktif yeni doğan prima premium care
Alt Açma Bezi;can bebe
Islak Mendil;dışarda unibaby evde pamuk ılık su
Pamuk;herhangi bir marka
Kulak Çubuğu;bebekler için olanı
Bebek Yağı;nivea kullandım oğlumda ama düzenli değil alırsam onu alırım
Kıyafet Deterjanı;dalan roxy
Kıyafet Yumuşatıcısı;gerek yok şimdilik
1. renkliyi düşündüm dolabın ve beşiğine de uygun ona uygun aksesuar süper renkli cıvıl cıvıl olurŞimdi kızlar ben aksesuar seçme özürlüsüyüm ve en çok zorlandığım şeylerdir. Halı perde çanta seçimi vs.. Evlenme kararı alırken bile bu kadar zorlanmamıştım düşünün. Halı seçimine geldi sıra ama şu iki halıda kararsız kaldım. Sizlerin zevklerine göre de karar vereyim dedim. Sizce hangisi?
Eki Görüntüle 906881 Eki Görüntüle 906882
çok doğru işgüzarlık işte kayınvalidenin yaptığı sağolsun kayınvalidem sordu kızım lazım olan bişey var mı dedi ben hazırlık yapıyorum ama eksik varsa elbirliğince tamamlayalım dedi sağol anne dedim sen nasıl düşündüysen yap dedimBen mi fazla kişisel alıyorum, bilmiyorum. Ne demek sen git bir dolaba bak eksik varmı? Ona ne? Bir çocuk doğurdu diye uzman mı oldu? Alenen gelinii aşağılıyor, iradesini hiçe sayıyor. Grçekten sinirleniyorum. Çileksepeti, aşkolsun sen niye demiyorsun, kimse dolabımı karıştıramaz, fazla da olabilir eksik de olabilir. Hr anne adayının hata yapma hakkı vardır. Zamanla öğrenir. Anneliğin en güzel tarafı bebeği dünyaya getirip sadece ona bakmak, onu sevmek değil ki! Annem hep söyler beni doğurduğunda eldiven girdirmeyi unutmuş yüzümü çok kötü çizmişim, o iz geçene kadar benim de canım çok yandı kızım der. Annelik bir öğrenme yolculuğudur. Bu süreci zevkli yapan bir sürü şeyi anında öğrenmemizin yanında aynı zamanda gözden kaçırdıklarımızdır, unuttuklarımızdır. Lütfen bunun savunucusu olun. Bizler gerektiğinde yardım istemeyi de biliriz ama mahremimize de müdahale edilmesin. Neden anlamıyorlar, sadece kadın ve erkeğin yatak odası deil mutfak çekmecesi de salondaki kitap rafları da o çiftin mahremidir. İnsanlar yardım istemedikçe akıl danışmadıkça asla karışmak, kontrol etmek teklif bile edilemez. Asla!
marketlerde var canımCanbebenin alt açma bezini bizim Toptan mağazasında görmüştüm fiyatıda uygundu.
Dalan roxy nerede satılıyor?
çatlama olmasın o kaşıntı varmıKızlar göbek deliğim kızardı sanki patlıcakmış açılacakmış gibi gergin
Korkuyorum sizin nasıl gerginlik
Bu normal mi baska bişey mi var acaba(((
ben emzik bulundurdum oğlum ağlayınca koyduk eve gidince sadece uyuyrken verdik hemen çektik uyuynca sonra yavaş yavaş onu da yapmadık 6 aylık olunca biberonu da emziği de vermedim versem alışacaktı ben de istemedim gerek görmedim suyunu sütünü bardakla verdim alıştırma bardakları var minik onları kullandım sonra onu da bıraktık çok alışmadan bırakmak lazımAynen öyle. ben de şuan onun zorluklarını yaşamaya başladım ama gelip geçici şeyler olduğu için pek üzerinde durmuyorum. Görümcem sanal mağaza açtı ve o para kazansın diye nerdeyse bebeğe dair ne eksik kaldıysa ordan aldırmaya çalışıyolar bana.
Allahtan çoğu eksiğini tamamlamıştık da fazla kriz oluşmadı. kriz oluşsaydı da pek umurumda olmazdı gerçi. bebeğin nevresim takımını ordan almaya çalışıyolar. Ben de he he dedim eşime söyledim eğer beğendiğim bir model olursa alırım. ama sırf ablan para kazanacak diye zevksiz birşey de almam bunu böyle bil dedim. Eşim de bana hak verdi.
En son emzik konusu kriz oldu hafiften. Kayınvalidem emzik aldınız mı dedi. Ben de yok almayı düşünmüyorum alışmasını istemiyorum dedim. aaaa emziksiz olur mu dedi. Ben de dedim emziksiz niye olmasın. Bir çok tanıdığım var emzik kullanmıyor bebekleri. Şimdiye kadar da ölmediler dedim. Almak lazım dedi. Ben de dedim eğer çok ihtiyaç olursa çok ağlarsa deneriz emziği dedim kapandı konu.
Neyse ki bizimkiler o kadar zorlu değiller. Çok fazla müdahale etmiyolar. Müdahaleleri bununla sınırlandı şimdilik.
Bebek doğunca olacakları düşünüyorum bende. Yaptıklarına karşı çıksan dediğin gibi bu sefer de biz de çocuk büyüktük diye ahkam kesecekler.
Neyse yaşayıp görcez. Umarım bu olgunluğu doğumdan sonraki o zorlu süreçte de gösterebiliriz büyüklerimize..
sen bulundur bir tane ne olur ne olmaz
ister sitemez hamilelere bişey olur vebal alırım korkusuyla iş yaptırmıyorlar okulda bile sen otur biz dersine bakarız diyor arkadaşlar sağolsunlar ya da sen çıkma biz çıkarız diyorlarcnm üzülmüyorum aslında biliyordum böyle birşey olacagını ama kendimi cok fazla hazırlamamısım sanırım. Doğum parası alana kadar cıkısını yapmayacaklar. ne yapalım bende evde oturur rahat rahat hazırlıklarımı tamamlarım artık. Bide inan işe hiç bir ağırlığımı yansıtmadım sonuçta bir sürü masrafımız var eşim zor durumda kalır korkusuyla hep işimi özenle yaptım yani en azından ben öyle zannetmişim. Hayırlısı artık ne yapalım...
kızlar çok moralim bozuk.Dün eşimle doktora gittik dönüştede anneme ugrıyayım dedim.Tutturdu işe git diye.Zaten yorgundum gitmek istemedim neyse bıraktı annemlere ama burnumdanda getirdi.5 gibi eve gidersin dedi o sırada da misafirler geldi biraz daha oturayım dedim vay efendim bi aradı kükrüyo benim evde işim yokmuymuş evi otel gibi kullanıyomuşum bida anneme gitmek yokmuş.Misafirlerin yanında ağlattı beni.Kayınvalidem le ikisi bide bu halimle benden iş bekliyolar çok moralim bozuldu çok.Ben hadi biraz daha sabredeyim doğum parası alayım diye canım burnumda çalışıyorum.Bide üstüne üstelik kayınvalidemle aynı evde oturuyoruz benim evimin petekleri olmadığı için hep birlikte kalıyoruz düşünün yani.Bukadarda bencillik olmaz napçağımı şaşırdım(zaten şekerim var dün geceden beri hep ağlıyorum (
valla bacım ağlayacan erkek milletine benim canım yok mu yabancıda mıyım ne demek annene gitmek yok buna nasıl kendisi karar verebiliyor yazıktır bir hamileye bir anneye söylenecek laf değil annen gördü mü ağladığını umarım görmedmiştir çok üzülmüştür kadıncağız evlat ağlayınca annenin ciğer yanar kavrulur
söyle ben senin için fedakarlık yapıyorum da sen benim için ne yapıyorsun de ailen arkada zaten ezdirme bacım kendini sana da yazık ailene de