2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

emelcim nasılsınn...
Bu ara<da eşimle konsutum bizde sezeryan dogum olmasını istiyoruz ama dogum tarihine bebeğim karar versin istiyorum. Nişan mıdır su mudur ne olursa o bi çıtlatsın bana bakalım... Doktorumla bu perşembe konusacagım. Olmzsa baska bi doktora bakarım artık..

Selam luboyf,

Yazdığın konu konusunda o kadar haklısın ki. Ben de sizinkinin tam tersi hamilelikten doğum şeklinden çok doğumdan sonraki aşamaya odaklandım. Çünkü bir kaç arkadaşımın sizinkinin aynısı hikayeleri oldu. Onlar da normal doğuma odaklandı. Sezeryana alındı. Kesi yüzünden eşleriyle zor durumda kaldılar. Kendilerini güzel hissetmiyolardı. Çevrelerindeki herkes bir de lohusa iken arkadaşıma bu kilolar sende kalacak baskısı da yaptılar. 2 aylıkken bebek lohusa sendromundan dolayı diyetisyene gitmişti ve diyetisyen arkadaşımı kovmuştu senin ne işin var burda diye.

Ben de şuan ona odaklandım o yüzden. Sezeryan olduğumda gergin karnımın hemen eski haline gelmeyeceğini,en az 6 haftalık bir sürecin olacağını,eşimle olan ilişkimin bir süre sekteye uğrayacağını, çok ama çok uykusuz kalacağımı,Belki bir süre aynaya bile bakacak cesaretimin olmayacağını ve buna benzer bir sürü şeye odaklandım ki eğer herşey yolunda giderse ben bu dönemi kolay atlatırım diye.

Çok şükür çevremdeki herkes çok çok anlayışlılar ve 100 kilo olmama rağmen hiç bir şekilde kilomla alakalı yorum yapıldığını duymadım. Aksine herkes hamileliğin bana çok yakıştığını ve güzelleştirdiğini söylediler.

Dediğiniz gibi ben hiç bebeğin gün gün gelişimini okumadım bile. Çünkü her şekilde büyüyor bebeğim o doktoruma ve bana emanet. Doktorum eğer bir sorun diyorsa, gün gün gelişimini takip edip acaba şurası gelişti mi diye beynimi yormanın da pek anlamı yok.

Ben dediğiniz mahallenin en mutlu bebeği,Merhaba bebek ve bilinçli bebek adlı kitapları aldım. Onları okuyorum eşime de okuyor ki doğum sonrası yaşanılacak şeyleri daha önceden o da bilsin diye.

Siz de emin olun sabrınız sonrasında herşeyin çok çok güzelleşeceğini göreceksiniz. Bu bir süreç ve herşey normale dönecek:)))

Kızım artık bizi çok mutlu ediyo tekmeleriyle

Ben çok kilo almadım ya sadece 2 kilo bu beni bazen korkutuyo ama kızımın gelişimi normal çok şükür..ilk aylar vermiştim 4 kilo onu aldım sadece tekrar iki kilo ekledim eşim dalga geçiyo fit hamile bu ne ya diyo... annemde böyle hamilelik mi olur nasıl dogurucan sen diye kızıyo

canım benim yaa hassasiyetin çok normal ama o arkadaşını sen daha iyi tanırsın. eğer çok çok samimiyseniz hassasiyetini farketmeden espri mahiyetinde söylemiş olabilir. ama laf sokma,nispet yapma gibi biri ise zaten bence ne evine sok onu, ne de bu lafları yüzünden üzül. Yani ben şahsen değeri olmayan birinin beni üzme çabasına gülüp geçiyorum :)))

İt ürür kervan yürür diye bir laf vardır bilirsin canım..

Alevela yok kız görme öyle rüyalar dettt:))) zamanı gelince doğacak bizim bücürükler o kadarrr:)))

iyiyim codulum sen nasılsın,
aynı şeyleri düşünüyoruz bu fikri de schaga verdi sağolsun :))) Kesinlikle en doğru olanı bu bence. İnşallah aklımızdaki gibi olur da herşey istediğimizi yürür herşey canım :))
Ben eşimle bu konudan dolayı tartıştığımızdan beri ben hiç bir daha fikrini sormadım o da sormadı.

süpersin canım yaaa. Nadir şanslı hamilelerdensin:))

dün gece rüyamda burnum tıkanmıştı yardım isitoyrdum nefessiz kaldım ölecek gibiydim sonra bağırarak uyandığımı farkettim evet gerçekten de burnum tıkanmış ayy öldüm öldüm dün gece nefes alamıyordum.hemen susam yağı aklıma geldi onu kullandım bi süre devam etti ve geçti çok şükür...

emeeeeel bayıldım buna ben çook güzel mis gibi de kokuyodur... bunları misafirler için mi yapıyosun bir de maliyet ve nasıl alınır malzemeler

gunaydın;
benım bır arkadasım bana cok guzel bır yazı yollamıstı ılk hamılelıgımde ana fıkrı suydu "bu 5-6 aylık bır donem hepsı GEÇECEEEK ve hersey daha da guzel olmakla beraber eskıye doneceksınız"
bu yazı benım bunaldıgım donemlerde okadar benı rahatlatıyordukı anlatamam

ee kızım bunlar supeerrrrrrrrrrrrr elınıze sağlık

günaydın güzel hamile arkadaşlarım
cumartesi nihayet oğluşuma alışverişe başladık. Resmen kendimi kaybettim mağazada. Ama alışveriş için tatili bekleyen öğretmen arkadaşlar vardı onlar için söylüyorum, inanlımaz zorlandım. Bir saat içinde pilim bitti. Arabadan inip eve çıkmaya takatım kalmadı haberiniz olsun. Keşke bu kadar beklemeseymişim. Ama alışveriş yapacağım yerleri ve alacakları önceden planlayıp not etmenin faydasını gördüm. Alışverişe başlamayan yada eksikleri olan arkadaşlar iyice ağırlaşmadan tamamlasın diyorum. Naçizane fikrim.
Not: Bu söylediklerim aldıklarını yıkayıp ütüleyenler için geçerli değil

emeeeeel bayıldım buna ben çook güzel mis gibi de kokuyodur... bunları misafirler için mi yapıyosun bir de maliyet ve nasıl alınır malzemeler

Evet esansını ve rengini tamamen kendinin ayarladığı güzel bir sabun oldu. Bebek pudrası kokuyor mis gibi :))
Misafirlerime kurabiye değil de bunlardan dağıtıcam.Kurabiyenin ömrü kısa bunun ömrü ise uzun istediğin kadar sakla birşey olmaz hafif bir doku bırakır:))

canım yeni yapacağım için fazlaca abarttığım malzemeler almışım. Ama şöyle söyliyim 1 kg sabun

1 kg sabun bazı =18 TL
50 ml neon boya=18 TL(1 adet sabına 1,2 damla koyuyosun o yüzden bu kadarlık boya 50 adet sabun yapımını karşılar)
50 ml esans = 20 TL (Bu da aynı şekilde sabun bazının %1 ile %4ü kadar esans koyuluyor.)

Daha detaylı bilgi istersen yapım videolarını falan aşağıdaki linkten bakabilirsin.

www.tatlidilimler.com/shop/

Yani kabaca hesap yaparsan bir sabun 45 gr falan,1 kilo sabundan 22,23 tane sabun çıkıyor yaklaşık. tabi kalıbına göre değişiyor.

Kalıbı da aşağıdaki siteden aldım üretim yeri burası o yüzden pahalı gibi gözükse de aslında piyasadakilerin en uygunu..

www.silikonkalipevi.blogspot.com/2013/09/kelebek-silikon-kalip-k-42.html

Ben çok eğlendim yaparken. El becerim pek yoktur aslında dikim işi falan filan. Bu o yüzden tam benlik birşey oldu. Kaynat erit boyaları karıştır kalıba dök donsun işte bu kadar:)))

Cnm merhabalar öncelikle sakin ol şekerin en büyük düşmanı stres kaç çıkıyor şekerin ve hastanede kaç çıktı?? Bendede gebelik şekeri var

hastanede yemek yedikten 3saat sonra gidip ölçtürdüğümde 182 çıkmıştı. sonra ertesi günü 75lik şeker yüklemesi yapıldı. onda da açlık 85 1. saat 182 ikinci saat 182 üçüncü saat ise 150 çıktı anlayacağın baya yüksekti. şimdi diyet yapıyorum dün iyi çıktı şekerim günde 3defa ölçüm yapıyorum. sabah aç karnına öğlen ve akşam yemekten 1 saat sonra. diyet dışında ağzıma lokma koymuyorum.
bakalım inşallah böyle gider. sen diyet yapıyor musun?

kızlar bu arada bana tarçın çayı önermiştiniz dün içtim sanırım şekerimi o düşürdü. ancak akşam araştırdım tarçın çayı rahiöde kasılmalara sebep oluyormuş o da erken doğumu tetikliyormuş bende içmeyi bıraktım bakalım bugün kaç çıkacak şekerim?
tarçın çayı içenler varsa aranızda bi araştırın derim.

kesinlikle öyle bu bir süreç 1 yıllık belki daha az sürecek uykusuzluk süreci. Hatta bebek yapım bakım onarım blogunda o kadar güzel eğitimler var ki bence çok kolay atlatılabilir bir süreç. Yaşayıp göreceğiz. Ama herşeye de hazırlıklı olmak lazım.

Teşekkür ederim beğenmene sevindim channel immm :))

Ellerinize sağlık canım çok güzel olmuş..
Valla ilk denemeye göre çok başarılı :)

Teşekkür ederim smasher:))
önceden okullarda alçıdan yaparlardı ya bunu :)) işte bu da onun aynısıydı. Ben çok eğlendim. Henüz 3 tane yaptık denemelik
ve yarım saatimizi bile almadı. Bana kalsa çok yapardım ama işte kalıpta durma süresini ekleyince anca bu kadar çıkıyor.

Günaydın canım..
Benimde dün gece fena burnum tıkanmış, hatta kanamış o kurumuş falan gece 4 gibi bi uyandım ölüyorum sandım..
Ama bu aylarda normalmiş sabır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…