geçmiş olsun aysemelek. Ben yaptırmadım ama burda yaptıran arkadaşlar var o ciğer geliştirici iğnelerden. Bence kötü değil iyi bile olmuş. Çünkü Allah korusun erken doğum olursa diye önlem alınmış. Sen gönlünü ferah tut. Doktorun elbette işinin ehlidir. Sana zararı olan bir ilaç yaptırmamıştır emin ol buna.
Ben ilk hamileyken su icemiodum simdi ise 1 haftadir asiri su iciyorum sizce anormalmi
Kızlar benim kızım da şu an 5 aylık oldu çok uyku sorunumuz yok ama yine de kesintisiz uykuya hasretim 5 aydır
Size tavsiyem bol bol uyuyun bol bol uyuyun bir daha uzun süre kesintisiz uyumuycaksınız
Bir de sadece doğuma değil doğum sonrasına da odaklanın
Ben normal doğurcam diye perine masajları Kegel egzersizleri yok normal doğum vidyoları hep bunlara odaklanmıştım yani sadece doğum vardı benim için gerisi yoktu
Oysaki asıl hikaye doğumdan sonra başlıyormuş. Elimde küçücük bi Bebekle hastaneden eve dönünce hiç bi şey bilmediğimi ve araştırmadığımı farkettim
Ne ufak bi bebek nasıl uyutulur ne gaz sancısıyla nasıl başedeilir ağlama krizleri nasıl sakinleştirilir bebek nasıl beslenir hiç bir şey bilmiyormuşum meğer
Üstelik normal da doğuramadım acil sezeryana alındım elimde küçük bi bebek ve sezeryan kesiğinin dehşet veren acısıyla başbaşA kaldım
Tracy hoggun bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabı ile mahallenin en mutlu bebeği kitabını okumanızı tavsiye ederim
Yakınlarımız annemiz kv olcAk yanımızda diyebilirsiniz ama öyle olmuyo top sizde oluyor çünkü anne sissiniz
Eşler de yükü baya hafifletiyor ama asıl yük sizde oluyor
Yine ne yazsam ne desem boş olcAk kimse yaşamadan öğrenmiyor
Size sağlıklı ve gönlümüze göre güzel doğumlar diliyorum
Son diyeceğim bol bol uyuyun!!!
bugun bir arkadasima cok alindim ama hamilelikten mi ekstra hassassim bilmiyorum kizim dogudunda sutle illgili soru lqr yasadim ve emzirme seruvenimiz 40 gunde sona erdi. bu sefer hep dua ediyorum ayni seyi yasamayayim diye neyse arkadasim da 1 ay once dogum yapti ve sutunu sagmis geturmis ne olur ne olmaz diye dilaba koyduk unuttu.zaten surekli emziriyor neyse sonra telefon etti sutu unutmusum artik sakla kizlarina verirsin dedi gulerek ve acayip bozuldum. annelerin bu yaristirma huyundan oldum.olasi nefret ederim kimseye de sormam boyle gereksiz seyler. ayrica benim kizimin da masallahi var, allahima sukurler olsun saglikli ve cok akilli.siz siz olun kimseyi boyle bir konuda kirmayin
iyi akşamlar kızlar... ya kaç gündür rüyamda erken doğurup duruyorumpsikolojim bozuldu valla ya...
annemle konustuk bugün. Annem,anneannem,kv,2 tane teyzem hepsi oğluma çeyiz hazırlyordu. Önümüzdeki hafta
pazar günü getireceklermiş. Getirsinler de bende yıkayıp ütüleyip kaldırim. Çantamı hazırlim. Başka türlü bu
kabuslara çare bulamıcam sanırım....
emelcim nasılsınn...
Bu ara<da eşimle konsutum bizde sezeryan dogum olmasını istiyoruz ama dogum tarihine bebeğim karar versin istiyorum. Nişan mıdır su mudur ne olursa o bi çıtlatsın bana bakalım... Doktorumla bu perşembe konusacagım. Olmzsa baska bi doktora bakarım artık..
Kızım artık bizi çok mutlu ediyo tekmeleriyle
Ben çok kilo almadım ya sadece 2 kilo bu beni bazen korkutuyo ama kızımın gelişimi normal çok şükür..ilk aylar vermiştim 4 kilo onu aldım sadece tekrar iki kilo ekledim eşim dalga geçiyo fit hamile bu ne ya diyo... annemde böyle hamilelik mi olur nasıl dogurucan sen diye kızıyo
el emeği göz nuru sabunum. kocamla beraber mutfağın bir kısmını kimyasal deney laboratuvarına çevirerek sabun yapımını başarıyla tamamladık.. Bakın bakalım beğenicek misiniz sabunumuzu?
Eki Görüntüle 930304
Selam luboyf,
Yazdığın konu konusunda o kadar haklısın ki. Ben de sizinkinin tam tersi hamilelikten doğum şeklinden çok doğumdan sonraki aşamaya odaklandım. Çünkü bir kaç arkadaşımın sizinkinin aynısı hikayeleri oldu. Onlar da normal doğuma odaklandı. Sezeryana alındı. Kesi yüzünden eşleriyle zor durumda kaldılar. Kendilerini güzel hissetmiyolardı. Çevrelerindeki herkes bir de lohusa iken arkadaşıma bu kilolar sende kalacak baskısı da yaptılar. 2 aylıkken bebek lohusa sendromundan dolayı diyetisyene gitmişti ve diyetisyen arkadaşımı kovmuştu senin ne işin var burda diye.
Ben de şuan ona odaklandım o yüzden. Sezeryan olduğumda gergin karnımın hemen eski haline gelmeyeceğini,en az 6 haftalık bir sürecin olacağını,eşimle olan ilişkimin bir süre sekteye uğrayacağını, çok ama çok uykusuz kalacağımı,Belki bir süre aynaya bile bakacak cesaretimin olmayacağını ve buna benzer bir sürü şeye odaklandım ki eğer herşey yolunda giderse ben bu dönemi kolay atlatırım diye.
Çok şükür çevremdeki herkes çok çok anlayışlılar ve 100 kilo olmama rağmen hiç bir şekilde kilomla alakalı yorum yapıldığını duymadım. Aksine herkes hamileliğin bana çok yakıştığını ve güzelleştirdiğini söylediler.
Dediğiniz gibi ben hiç bebeğin gün gün gelişimini okumadım bile. Çünkü her şekilde büyüyor bebeğim o doktoruma ve bana emanet. Doktorum eğer bir sorun diyorsa, gün gün gelişimini takip edip acaba şurası gelişti mi diye beynimi yormanın da pek anlamı yok.
Ben dediğiniz mahallenin en mutlu bebeği,Merhaba bebek ve bilinçli bebek adlı kitapları aldım. Onları okuyorum eşime de okuyor ki doğum sonrası yaşanılacak şeyleri daha önceden o da bilsin diye.
Siz de emin olun sabrınız sonrasında herşeyin çok çok güzelleşeceğini göreceksiniz. Bu bir süreç ve herşey normale dönecek:)))
el emeği göz nuru sabunum. kocamla beraber mutfağın bir kısmını kimyasal deney laboratuvarına çevirerek sabun yapımını başarıyla tamamladık.. Bakın bakalım beğenicek misiniz sabunumuzu?
Eki Görüntüle 930304
emeeeeel bayıldım buna ben çook güzel mis gibi de kokuyodur... bunları misafirler için mi yapıyosun bir de maliyet ve nasıl alınır malzemeler
Cnm merhabalar öncelikle sakin ol şekerin en büyük düşmanı stres kaç çıkıyor şekerin ve hastanede kaç çıktı?? Bendede gebelik şekeri var
gunaydın;
benım bır arkadasım bana cok guzel bır yazı yollamıstı ılk hamılelıgımde ana fıkrı suydu "bu 5-6 aylık bır donem hepsı GEÇECEEEK ve hersey daha da guzel olmakla beraber eskıye doneceksınız"
bu yazı benım bunaldıgım donemlerde okadar benı rahatlatıyordukı anlatamam
ee kızım bunlar supeerrrrrrrrrrrrr elınıze sağlık
Eki Görüntüle 930304
Ellerinize sağlık canım çok güzel olmuş..
Valla ilk denemeye göre çok başarılı :)
dün gece rüyamda burnum tıkanmıştı yardım isitoyrdum nefessiz kaldım ölecek gibiydim sonra bağırarak uyandığımı farkettim evet gerçekten de burnum tıkanmış ayy öldüm öldüm dün gece nefes alamıyordum.hemen susam yağı aklıma geldi onu kullandım bi süre devam etti ve geçti çok şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?