evet bizimkilerde zor geçiyo galiba solgun görünüyosun diyolar neyapayım zor geliyo
ben üstümü bile zor giyiyorum bazende bir enerji geliyo ama bu ağırlıkla o enerji bir daha
ne zaman gelir bilmiyorum
Kızlar Dogum zamanı geldi. Yaklaşık 30 dakika sonra sezeryan ameliyatına gireceğim. 32 + 6 durumundayız dualarınızı eksik etmeyin.
İnsanlar neden anne olunca sanki sadece dünyadaki tek çocuk onunmuş gibi dünyalarını herkese kapatırlar aklım almıyor. Benim ablam da öyle o tamamen zırvalamış durumda. Yeğenim 10 yaşında ve hala onla yatıyor. 16 yaşında oğlu var diye eğer dışarda ise eve gidip yemeğini hazırlıyor o yemeği isitamaz diye.
öyle olmak istemiyoruuumm Allahım korusunnnn(
İnsanlar neden anne olunca sanki sadece dünyadaki tek çocuk onunmuş gibi dünyalarını herkese kapatırlar aklım almıyor. Benim ablam da öyle o tamamen zırvalamış durumda. Yeğenim 10 yaşında ve hala onla yatıyor. 16 yaşında oğlu var diye eğer dışarda ise eve gidip yemeğini hazırlıyor o yemeği isitamaz diye.
ben oğlum bana bağımlı olmasın diye kaşık çatal kullanmayı çok erken başladım döktü üstüne başına sürdü ama öğrendi ellerini yıkaması giyinme soyunma kirlisini atma oyuncaklarını toplama falan hep erkenden öğrettim ben hep yanında olmayacağım kendi başına ayakta durmalı ben sırtına havlu falan koymayı nerdeyse yapmadım
kendm yemek yedirmem eğer hasta değilse bazen hasta olunca iştahsız oluyor ilaç içecek diye yemesi için sırar ediyorum onun dışında yemezse yemez açsa yer gibi
mesela 8. sınıfta dersteysim ısınma koşusu yaptırdım baktım bir kadın bir erkek öğrencimin sırtına havlu koyuyor ne yapıyrsunuz falan hocam dedi hasta olmasın diye yapmayın dedim 13 yaşında çocuk bırakın kendi yapsın yok hocam dedi hala ben giydirip soyduruyorum demez mi ağzım açık kaldı
Hastane çantasına bebek bezi koyun diyorlar ya, yaklaşık 4 tane yeterli dedi bir arkadaşım.
Daha önce doğum yapanlar da onaylayabilir mi bunu?
Bir de ben aldım hasta bezini. Kaç tane yanımıza alalım ?
Ah bu arada hastaneye pompa ve biberon götürmekten vazgeçtim.
Çatlasak da patlasak da bebişin emmesi için pompasız sürekli emzirmek gerekliymiş.
Biberona da alışırsa emme güdüsü azalıyormuş.
Ayrıca doğum zamanı ya da sonrası mutlaka eşinize annenize kim varsa yanınızda onları da uyarın, bebişlere sarılık ya da bebek aç gibi hiç bir bahaneyle mama ya da şekerli su vermesinler.
Hastane çantasına bebek bezi koyun diyorlar ya, yaklaşık 4 tane yeterli dedi bir arkadaşım.
Çatlasak da patlasak da bebişin emmesi için pompasız sürekli emzirmek gerekliymiş.
Ayrıca doğum zamanı ya da sonrası mutlaka eşinize annenize kim varsa yanınızda onları da uyarın, bebişlere sarılık ya da bebek aç gibi hiç bir bahaneyle mama ya da şekerli su vermesinler.
ben oğlum bana bağımlı olmasın diye kaşık çatal kullanmayı çok erken başladım döktü üstüne başına sürdü ama öğrendi ellerini yıkaması giyinme soyunma kirlisini atma oyuncaklarını toplama falan hep erkenden öğrettim ben hep yanında olmayacağım kendi başına ayakta durmalı ben sırtına havlu falan koymayı nerdeyse yapmadım
kendm yemek yedirmem eğer hasta değilse bazen hasta olunca iştahsız oluyor ilaç içecek diye yemesi için sırar ediyorum onun dışında yemezse yemez açsa yer gibi
mesela 8. sınıfta dersteysim ısınma koşusu yaptırdım baktım bir kadın bir erkek öğrencimin sırtına havlu koyuyor ne yapıyrsunuz falan hocam dedi hasta olmasın diye yapmayın dedim 13 yaşında çocuk bırakın kendi yapsın yok hocam dedi hala ben giydirip soyduruyorum demez mi ağzım açık kaldı
Hastayım genicim 2 gün dahaa rapor aldım. Yeni yeni kendime gelince de buraya girdim hemen.bir iki bir iki emel nerdesin tatlım herşey yolundadır umarım
sen normalde bu saatte kadar uğrardın hiç görmedim seni
yazdıktan sonra okudumbenim dr daha kan sayımıma bakmadı habire vitamin veriyo allahım esirgesin yakışıklı oğluşunu
cnm sen normal düşünüyodun dimi
valla biz de önce vermedik ve oğlum sarılık oldu mama vermek zorunda kaldık kaşıkla çünkü oğlum göğsümü ancak 1 hafta sonra tutabildi ve sarılığı tam 3 ay sürdü ışık tedavisi yeterli olmayınca iilaç tedavisi ile durdu gözlerinin içi sapsarıydı ve emmek için bile uyanamıyordu sonrA bir dr bize daha doğrusu anneme hadi kzın bilmez sen de mi bilmiyorsun şekerli su veremedin mi dedi annem de dr vermeyin dedi diye vermedik dedi ne kadar doğru bilemem
ablan çok abartmış ben hep kızımın kendi ihtiyaçlarını kendisi yapma taraftarıyım öğretiyorumda ofrayı kuruyorum beraberİnsanlar neden anne olunca sanki sadece dünyadaki tek çocuk onunmuş gibi dünyalarını herkese kapatırlar aklım almıyor. Benim ablam da öyle o tamamen zırvalamış durumda. Yeğenim 10 yaşında ve hala onla yatıyor. 16 yaşında oğlu var diye eğer dışarda ise eve gidip yemeğini hazırlıyor o yemeği isitamaz diye.
mutlaka şekerim doğum yaptıktan sonra ençok yüzüstü yatmayı özledim kendimi erken toparlarım ama şimdiDoğumdan sonra olur heralde o enerji. Ben hastalığın etkisinden mi bilmiyorum koala gibi oturduğum yerde kalakalıyorum:26:
aslında çok güzel bir yazı vardı şimdi bulamam sanırım, bir annenin duygularıydı, anne olana kadar başka anneleri eleştirdiğim ve asla yapmam dediğim herşeyi yapıyorum artık diye :) anne olunca farkında olmadan bütün dünyan çocuk oluveriyor gerçekten, ve işin ilginci bunu gerçekten severek ve isteyerek yapıyorsun. çok enteresan bir duygu, normalde beni yataktan mecburi durumlar dışında kimse kaldıramaz amaa kızım yanıma gelip anne çiişim geldi dediği zaman nasıl büyük bir şevkle kalkıyorum o yataktan kendime şaşıyorum.
Hiç bir kombinde başarılı olmadığım gibi bu isim konusunda da kombinde başarılı değilimdir:))şimdi senin nezninde bende soruyorum kızlar
kerem bir tanesi diğeri için keremin önüne uygun isim tavsiyesi istiyorum
Offf çok fena ya.
Ben hala tiksintiyle hatırlarım bizim ilk okulda bir çocuk vardı annesi her tenefüste çocuğun sırtına tülbent koyardı.
Çok ezik bir çocuktu.
Bir de 6. ayını dolduğunda bebişlerimiz ek gıdaya geçecek ya kısmetse; o dönem için kendi kendine yeme tekniği var; baby led weaning... O tabak bitecek (mi?) - Gill Rapley kitabın türkçe hali..
Kısmetse düşünüyorum yani sürekli püre filan yedirmeye çalışmak yerine...
valla biz de önce vermedik ve oğlum sarılık oldu mama vermek zorunda kaldık kaşıkla çünkü oğlum göğsümü ancak 1 hafta sonra tutabildi ve sarılığı tam 3 ay sürdü ışık tedavisi yeterli olmayınca iilaç tedavisi ile durdu gözlerinin içi sapsarıydı ve emmek için bile uyanamıyordu sonrA bir dr bize daha doğrusu anneme hadi kzın bilmez sen de mi bilmiyorsun şekerli su veremedin mi dedi annem de dr vermeyin dedi diye vermedik dedi ne kadar doğru bilemem
şu söz çok hoşuma gider ne yiyeceğine sen karar ver ne kadar yiyeceğine bebeğin karar versin
4 tane bebek bezi derken, sadece 4 adetten mi bahsediyor? yoksa 4 paket mi ?
Bebekler ilk günlerde çok sık kaka yapıyorlar. Günde 8-12 adet civarlarında bez kullandığım oldu. 4 adet yetmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?