canım, ben 3.5 sene once dogum yaptim, kendine gecelik, corap, hırka al, sezeryan olcaksan sonrasında usume oluyor, onun dısında hicbirseye gerek yok.. hastanede herseyini veriyolar, bebegin hastane cıkısı, sana hasta pedi vs...tabi hastaneden hastanee değişiyor olabilir..O yuzden cok yonlendirmiş olmayayım.
bebege orda mama vs verme saın biberonla, ilk 2 gun zaten kolostrum gelir anneden, cok az ama bebek için cok degerli sarı renkli bir sıvı..ilk gunler sakır sakır sut gelmesini bekleme, bebek bu kolustrumu alacaktir, birkac damla ama cok degerli protein yulu bir sıvı
Cumlemizin Allah yardimcisi olsun canim. Ben de oğlumu ilk zamanlar emsin diye 1 Saat kucagimda tuttuğunu bilirim. Yeni doğduğunda yavaş etmiyordu çok. Simdi nazil yaparim bilemiyorum evdeki zipirla sağolsun.oyy benim de 21 aylık kızım var. 23 ay olacak araları ve benim evde yardımcım yok. ancak temizliğe gelen var 2 haftada bir
hem şu hamilelik dönemim bitsin istiyorum hem de doğunca ne yapacağım diye korkuyorum. ilki planlıydı ama ikincisi plansız oldu, herkesin ortak görüşü ilk 2 sene zorlanacağımız yönünde. iş hayatına ne zaman nasıl dönerim orası tamamen muamma. bir de ben kendime vakit ayıramazsam acayip mutsuz oluyorum ve huysuzlaşıyorum (gerçi kim mutsuz olmaz ki?) annem var ama o da öyle tüm gün gelip de 2 bebeyle uğraşmaz, şimdiden seyahat planlarını filan yapmış yani. ancak yazın yazlığa gidince 2 kişi olacağız belki o zaman biraz rahatlarım. bir de emzirme problemlerim oldu ilkinde lohusalıktan nefret ettim inanın, doğsun ve 40 gün sağ salim geçsin Allahım diye dua ediyorum. Her kafadan bir sesin çıktığı nalet bir dönemdi benim için. Hiç öyle kendimi prenses gibi hissetmedim ne yalan söyleyeyim.
4 adet diyor.
Hani kısmetse doğdu, hastaneden eve gelene kadar 4 adet yeter dedi.
Kızlar Dogum zamanı geldi. Yaklaşık 30 dakika sonra sezeryan ameliyatına gireceğim. 32 + 6 durumundayız dualarınızı eksik etmeyin.
Hastayım genicim 2 gün dahaa rapor aldım. Yeni yeni kendime gelince de buraya girdim hemen.
boğazıma bir yumru oturdu
sen yanına fazla fazla al bence fazla bez göz çıkarmaz
4 adet diyor.
Yer kaplıyor ama ya :)
Hastanede bez yok mu?
Biz niye götürüyoruz herşeyi ?
(İsyan başladı :)) )
Kıslar işte ilk magnet denemelerimiz özlem maker iftiharla sunarnasıl olmuş???
Eki Görüntüle 933708 . Eki Görüntüle 933709
İnsanlar neden anne olunca sanki sadece dünyadaki tek çocuk onunmuş gibi dünyalarını herkese kapatırlar aklım almıyor. Benim ablam da öyle o tamamen zırvalamış durumda. Yeğenim 10 yaşında ve hala onla yatıyor. 16 yaşında oğlu var diye eğer dışarda ise eve gidip yemeğini hazırlıyor o yemeği isitamaz diye.
öyle olmak istemiyoruuumm Allahım korusunnnn(
Hastane çantasına bebek bezi koyun diyorlar ya, yaklaşık 4 tane yeterli dedi bir arkadaşım.
Daha önce doğum yapanlar da onaylayabilir mi bunu?
Bir de ben aldım hasta bezini. Kaç tane yanımıza alalım ?
Ah bu arada hastaneye pompa ve biberon götürmekten vazgeçtim.
Çatlasak da patlasak da bebişin emmesi için pompasız sürekli emzirmek gerekliymiş.
Biberona da alışırsa emme güdüsü azalıyormuş.
Ayrıca doğum zamanı ya da sonrası mutlaka eşinize annenize kim varsa yanınızda onları da uyarın, bebişlere sarılık ya da bebek aç gibi hiç bir bahaneyle mama ya da şekerli su vermesinler.
ben oğlum bana bağımlı olmasın diye kaşık çatal kullanmayı çok erken başladım döktü üstüne başına sürdü ama öğrendi ellerini yıkaması giyinme soyunma kirlisini atma oyuncaklarını toplama falan hep erkenden öğrettim ben hep yanında olmayacağım kendi başına ayakta durmalı ben sırtına havlu falan koymayı nerdeyse yapmadım
kendm yemek yedirmem eğer hasta değilse bazen hasta olunca iştahsız oluyor ilaç içecek diye yemesi için sırar ediyorum onun dışında yemezse yemez açsa yer gibi
mesela 8. sınıfta dersteysim ısınma koşusu yaptırdım baktım bir kadın bir erkek öğrencimin sırtına havlu koyuyor ne yapıyrsunuz falan hocam dedi hasta olmasın diye yapmayın dedim 13 yaşında çocuk bırakın kendi yapsın yok hocam dedi hala ben giydirip soyduruyorum demez mi ağzım açık kaldı
Hastayım genicim 2 gün dahaa rapor aldım. Yeni yeni kendime gelince de buraya girdim hemen.
Hiç bir kombinde başarılı olmadığım gibi bu isim konusunda da kombinde başarılı değilimdir:))
Beni mazur gör canımm
şu söz çok hoşuma gider ne yiyeceğine sen karar ver ne kadar yiyeceğine bebeğin karar versin
4 adet diyor.
Hastane verir mi vermez mi bilmiyorum ama, normal doğumda 1, sezeryanda 2 gün hastanede kalacağız. Ne olur ne olmaz diye bende paketi götüreceğim. Dediğim gibi biz kızımda ilk günlerde, hatta ilk aylarda çok bez kullanmıştık.
Kızlar Dogum zamanı geldi. Yaklaşık 30 dakika sonra sezeryan ameliyatına gireceğim. 32 + 6 durumundayız dualarınızı eksik etmeyin.
Ayyy çok heyecanlandım inşallah sağlıkla gelsin bebeğin cnm hayırlı haberlerini bekliyoruz...Kızlar Dogum zamanı geldi. Yaklaşık 30 dakika sonra sezeryan ameliyatına gireceğim. 32 + 6 durumundayız dualarınızı eksik etmeyin.
şimdi hasta bezi konusunda bende yanıma alacağım ama kaç tane alırım
diye düşününce sanırım bir 5 tane falan alırım ne olur ne olmaz diye
sana rakam çok gelebilir öncesinde de suyum falan gelirse kullanırım
diye düşündüm
canım bende ilkinde zaten acemilik vardı bebek memeyi tutmayı bilmiyor ben acemi neyse gece emziremedim ve çocuk sarılık oldu neyse ki kolay atlattı yani beslenmesi önemli bu tabi ki her bebek farklı olduğu için o an kaşık ya da biberon hangisi ile yapabilecekseniz-ki temennim hiçbirine ihtiyacın olmasın bebeğin emebilsin- onunla takviye yapmanız.
schaga hastaneden de takviye yapılacağını ve kaç gece kalacağını falan göz önünde bulundurunca
yeterli olabilir de olmayabilir de.
ben de lohusalıkta kendimi prenses gibi hissetmedim 15 günlüktü oğlum yalnız kaldığımızda herşeyi ben ve eşim yaptık hoş eşim sabah çıkıp akşam geliyordu ama olsun
Senin mi benim mi. Okuyunca neee diye bağırdım resmen. Allahım korusun bebişlerimizi:))
Hasta bezi ben de kendim için 4 -5 tane diye düşündüm.
Her ihtimale karşı yine de ped de alırım.
Gerçi eminim hastanede onu da veriyorlardır.
valla çok değil geçen haftaya kadar öyleydi şimdi hem ne giyeceğine hem ne yiyeceğine kendi karar veriyor
bende karışmıyorum sonuçta o da bir birey ve onunda artık zevkleri beğendikleri var
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?