- 10 Ekim 2011
- 1.212
- 219
- 163
evdeki ölçüm mü bu canım? Diyet mi yapıosun? valla benim doktor sırf sabahları 140 küsür çıkıo diye düşük doz insülin verdi..ki ikinci saatte ve diğer öğünlerde 140 ı geçmediği halde..Sinir oluyoruym benim ki mi çok titizleniyo yaaa
aynı şekilde benimde sadece sabahları tokluk 1.saat değerim 140 üstü çıkıyordu öğlen ve akşam öğünleri hep 140 altı çıkıyordu benim doktorumda insüline başlattı şuan sadece gece yatmadan yapıyorum insülini ve çok şükür normal sınırlarda gidiyor artık..
Hastayım genicim 2 gün dahaa rapor aldım. Yeni yeni kendime gelince de buraya girdim hemen.
kızlarr okumamız gereken kıtapların lıstesı vardı bulamıyorum kaydetmıs olan varsa paylasabılırmı<<<<* buarada mahallenın en mutlu bebegı kıtabı kitap yurdu sitesinde 9.900 haberınız olsunnnn hamişcanlarr
Kıslar işte ilk magnet denemelerimiz özlem maker iftiharla sunarnasıl olmuş???
Eki Görüntüle 933708 . Eki Görüntüle 933709
Ben her ihtimale karşı emzik de almıştım.
Ondan da vazgeçtim.
Yani biberon, pompa, emzik benim doğum çantamda olmayacak.
8 bebek bezi olacak :))
2 takım kıyafet alacağım bebişime.
Moralman çöktüm((( bugün doktora gittim zaten 10 gündür tansiyon ölçüyorum yüksek bulmuştu doktorumc degerlere bakınca ne yüksek ne düşük dedi sonra ktrasona baktık bebeğimin kafasıhaftasına göre büyük vücuduhaftadına göre küçük çıktı gecen seferde aynı çıktı kilosuda 1600 gr civarında. Beslenmeinde sorun var dedi sonra ayrıntılıya yolladıordada aynı şekilde çıktı . Ama kan akışında problem yok dedi.sonra doktoruma gittik sonuçlarla çalışmamı uygun bulmadığını sol tarafıma yatıp dinlenmem gerektiğii söyledi. Yani iş görmezlik verdi. İdrar testi yaptırım herhangi bir protein kaybı çıkmadı...Yıkıldım resmen moralim çok bozuk ((((( oysa oğlum bugün esnedi dilini çıkrdı bize yüzünü gördük ilk defa bu kdar net.. Oğlum benim bugün çok kötüyüm yeternce besleyemior mym. Nede anlış yapıyorum (((( çok kötüyü çokkkkkk Allah korusun erken doğum bile olabilirmiş ((dua eder misiniz oğlum için lütfen (
Merhaba kızlar.Bugün dr aradım.geçen hafta kan tahlili vermiştim.sonuçlarda hemoglobin 8.9 çıkmış.normal aralık 11-15. Çok düşmüş dedi.çok üzüldüm.tahlili yenileyelim dedi.yarın devlet hastanesinde kan vereceğim.bu durumu yaşayanınız var mı?canım çok sıkıldı.yorgunluk hissetmiyorum halbuki.offf of...
HypnoBirthing - Marie F. Mongan (Okudum, normal doğumu destekleyici, genel olarak doğum korkusu ile baş etmeyi teşvik eden bir kitap. Ama benim erken doğum riskim olduğu için bana çok uygun olmadığını düşünüyorum.)
Emzirme Sanatı - La Leche League (Emzirme ile ilgili ayrıca internetten mutlaka okunması hatta ezberlenmesi gereken Tomris'in Emzirme Notlarıvar. 18 bölümden oluşuyor. Araştırın, kaydedin, okuyun. )
Bu 4'lüyü de bebeklerimiz doğmadan okumalıyız ki; uykusu, emmesi, düzeni hakkında hazırlıklı olalım, yoksa bebeklerimiz dünyaya geldiğinde bu kitapları okuyup özümsemek için yeterli vaktimizin olmayacağını düşünüyorum.
Mahallenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp
Bilinçli Bebek - Aletha Solter
Yeni Annelere Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler - Melinda Blau & Tracy Hogg
Bebişler biraz daha büyüdüğünde, yine de 6 aylık olmalarından önce de şu kitapları okumamızı tavsiye ediyorum;
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı - Harvey Karp
Ek gıdaya geçiş öncesi hazırlık için;
Çocuğum yemek Yemiyor - Carlos Gonzales
O Tabak Bitecek (mi)? - Gill Rapley & Tracey Murkett
Bebeklerimiz ile kaliteli zaman geçirebilmek ve gelişimlerine yardımcı olabilmek için;
Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri - Maja Pitamic
Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Tim Seldin
Waldorf Yöntemiyle Harika Bebek Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
Waldorf Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir? - Christopher Clouder
yanlış hatırlamıyorsam shaqa paylaşmıştı,ben de copy-paste yapmıştım
bence pompa olmalı.ilk an süt gelmezse pompalamak gerekebilir.biberondan ben de vazgeçtimien azından pompalayıp kaşıkla verebilirim.inşallah gerekmez de...
meraba kızlar bugun doktor amcayla randevumuz vardı.....cok mutluyum:):)
kızım 1.750 gr olmuşşşşşş herseyı gayet normalmış adet tarıhıme gore 31+1 olması gerekırken 32+5 cıkıo dedı ama bız 31+5 dıycez dedı ılerde gıdıoruz..
ve dogum tarıhımıde 11 mart dedı11 de olur 14 arası beklıoruz dedı erkenden gıttıgı ıcın sanırım aslında 18 ı cıkıodu hep ama sımdı 11 14 mart olabılır dıo dr....çantamızı hazırlamaya basladık yavastannnnn
Kıslar bu evdeki değerler hastanedekilerden farklı mı oluyor hastanede kaç çıkmıştı sizin çünkü 180 1. Saat normal dedi doktorum, hatta 2 doktora sordum nete de baktım ordada 180 altı normal diyordu, kafam karıştı biras..
Teşekkür ederim cnm mesaj yolladım sana..
balkaymak bana da atarmısın lütfen ismimiz belli olunca benimde ihtiyacım olacak
Balkaymak hepimizi merak ettirdi ya
Öğrenen benimle de paylaşsın bari : )
Benim kız da 30+6 da 1760 gramdi. Bizim ultrasona göre 3 gün ileride çıkti. Doktor haftasıyla uyumlu dedi.
Niye benim doktorumda ilerde gidiyo deyip moralimi tavan yapmadı ki
sağlıklı bebışlerımız olsun da ılerde gerıde olması onemlı dııl canım ya...
benımkı kılosundan ılerde demedı ama benım adet tarıhıme gore 31+1 olmam lazımken ultrasyonda 32+5 cıkmış ondan dedı
acayıp badem cevız yedım buara sanırım onların etkısı cok bıde sut cok ıctım onceden gerıdeydı sımdı one gecmış tavsıye ederımmmm
Şu an 20 aylık canım. Sen nasıl planlıyorsun? İkisini aynı odada mı yatıracaksın? Bebeği bir süre yanına mı alacaksın? Ben ilk bebeğimi hiç kendi odamda yatırmadım. Halada kendi odasında uyuyor. Yeni gelen bebişi nerede yatıracağımı şaşırdım. Her şeyi çok ince düşünmek gerekiyor.
Canımmm çok teşekkür ederim ama inan beceriklilikle alakalı değil zamanın varsa birde istekliysen çok kolay bence yaptırma kendin yap, iki tülü üst üste koyuyoruz içine ortasına lavanta koyuyoruz ve tülü ikiye katlayıp bir taraftan yelpaze gibi katlamaya başlıyoruz, bir ön bir arka kağıttan yelpaze yapar gibi sonra lavantanın ağzını iple bağlıyoruz tül zaten yelpaze şeklinde kalıyor. Üzerine hazır kurdeleyi ve bebeği silikonla yapıştır bitti. Ben tanesini 1 liraya mal ettim ama seçtiğim tülden kaynaklandı, yanar dönerli parlayan bir tül seçtim, karlı tüller yarı fiyatınaydı yani daha ucuza da mal edilebilir, çoğu şekerci tek tül kullanıyor. Tavsiye ederim kafa dağıtmaya birebir ve insan birşeyler ürettiği için mutlu oluyor...
Merhaba kızlar.Bugün dr aradım.geçen hafta kan tahlili vermiştim.sonuçlarda hemoglobin 8.9 çıkmış.normal aralık 11-15. Çok düşmüş dedi.çok üzüldüm.tahlili yenileyelim dedi.yarın devlet hastanesinde kan vereceğim.bu durumu yaşayanınız var mı?canım çok sıkıldı.yorgunluk hissetmiyorum halbuki.offf of...
Balkaymak hepimizi merak ettirdi ya
Öğrenen benimle de paylaşsın bari : )
Kizlar kafayi yicem bu igneyi oldugumdan beri cocugumun harejetleri azaldi nabcam bilmiom ya kafayi yicem artik simdi tatli yedim yattim hic tepki yok.nabicam ben ,( sabah oynadi bi jac sefer acile mi gtsem
..
Kızlar tek tek alıntılayamadım geçmiş olsun diyen dualarıyla destek olan herkese çok teşekkür ederim duaların sayesinde suyum normal seviyede çok şükür allahıma ama bi taraftan suyum geliyor hala yani bi taraftan kaybedip bi taraftan doluyor ilk gün ciğer geliştirici iğne yapıldı 2 kere arkasından doğumu durdurmak için ilaçlar falan çok şükür kritik 48 saati atlattık bundan sonra bebeğimi içerde tutabildiği kadar tutucak doktor hergün tansiyon ateş ve nabzıma bakıyolar sabah akşam nst ye bağlanıyorum kalp atışları dinleniyor kan alıyorlar enfeksiyon almamam için ziyaret yasağı kondu enfeksiyon alırsam hemen bebeği alıcaklarmış bebeğin ve senin durumun iyiye gidiyor 1 ay yatarsın diyor sadece tuvalete kalkıyorum onun harici hep yatıyorum doğuma kadar hastanedeyim bol bol dua edin nolur bebeğim içerde kalsın bir de merak edenler olduysa cuma sabahı sol tarafıma dönük yatıyordum bacak aramda yastık vardı yastıktan sıkıldım yastığı çıkardım o esnada biraz da sağa döniyim dedim sağa dönüp yerleştim tam o esnada önce balon patlaması gibi içimde sonra bi sıcaklık hissettim yataktan kalktığım gibi suyum boşaldı önce idrar sandım ama tutmaya çalıştım tutamadım kokusuz saydam su gibiydi sonra gelmeye devam edince su olduğunu anladım ardından panikleyince daha çok geldi belki 2-3 litre yatağın kenarı göl olmuştu öyle sancım falan yoktu iki kere kasılma oldu her zamanki gibi sonra hastanede doğumhaneye aldılar beni suya bakılıcaktı idrar mı su mu diye orda da suyum öyle çok çıktı ki su olduğu anlaşıldı hemen o esnada eşime kıyafetlerimi vermişler dışarda bana bişey oldu sanmış o da neyse ki fazla kalmadım orda odaya çıkarttılar sonra tedaviye başladılar hemen durum bu o gün yaşadıklarımı hiçbiriniz umarım yaşamazsınız çok zor günler yaşadık kaç gündür ama şimdi allahıma şükürler olsun bebeğim de ben de iyiye gidiyoruz şimdi tek isteğim bebeğimi sağlıkla kucağıma almak o günler de gelecek inşallah arada yine yazarım ilaçların etkisiyle günün çoğunu uyuyarak geçiriyorum çünkü hepinize sevgiler
Tecrübe herşeyden önemli tabii. O zaman hiç acele etmiyeyim yastık konusunda.. Teşekkür ederim canım :)
Teşekkür ederim cnm
Hihihih bir tane kesmedi napıyım 3 tane yaptım, bir tek etiketimiz eksik üzerinde bu arada
Magnet yapacak arkadaşlar internette etiket için bir site keşfettim yüzlerce etiket var istediğiniz gibi tasarlıyorsunuz, isteyenlere mesaj atabilirim rüya gibi etiketler var şekilli şekilli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?