2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
valla canım ben oğlumda sarılıktan çok çektim bol bol emzir dediler ama malesef ilk hafta oğlum meme ucum küçük olduğundan tutamadı mama verdik bir aile hekimi şekerli su verin dedi ama vermedik pekmez verin dediler verdik ama işe yaramadı tabi 3 ay ilaçla düşürebildik sarılığını gözleri sapsarıydı bilurbin o kadar yüksekti ki emmek için bile uyanmıyordu ne yapsak ne etsek de uyanmıyordu
anneye ya da bakana kolay geliyor koy tv karşısında otursun sen işini gücünü yap yemeğini yedir farkında değil ççocuk yaptığının
ooo maşallah ben hala oturuyorum valla bişey yapmadım daha offff
keçeyi nerden aldın golkan ben kırtasiyelerden buldum şu a4 boyutunda olanlardan çok ince onlar da
pekmez bir işe yaramaz o kesin

ayy canım o dediğin isimlerin hepsini önerdim eşim istemiyoo yaaa
tööbeee şaştım kaldımmm son karar Efe olucak sanırımmm aklımızda tek o var
ama sıkıldık gibi bişi isimden

biz de bulamadık deniz mete diyorduk ama fikrimiz değişti gibi:26:

Çok güzeller kalıbını nasıl çıkarttın canım deneye deneye mi???

canım tek isim istiyorummm
kızım adı Elif ama uyumlu olsun gibi bi derdim yok
köklü asil bi isim istiyorum güncel isimleri pek sevemiyorum ısınamıyorumm

istiyorumda istiyorum yaniiii

Bir arkadaşımın kızının adı eflin, söylenişi hoş ama anlamını bilmiyorum birde ben yeni çıkan isimlerden hoşlanmıyorum ama Elif'e uyumlu belki senin hoşuna gider...

Yaa kizlar ben stres yapmayayim da kim yapsin korktugum basima geldi ben ayri annem ayri guzel bi dille kayinvalideme nobetlese gelin dedigimiz halde tutturdu illa dogumda gelicem zaten ben bakamam sadece gormeye gelirim diyo ya tamam tabii ki babaanne olarak onun da hakki gelme direkt diyemem ama sebeplerimi soyledim ev sartlari pek musait degil simdi bile daralip bunaliyorum evin icinde surekli gezme halindeyim dogumdan sonra gogus ucu yara oldugu icin ustu ciplak gezen arkadaslarim vardi kayinpeder falan varken nasil olacak bu is hadi onu da gectim annem surekli kalamaz yanimda bari once biri sonra digeri gelseydi ya insanlar neden kolaylastirmak yerine zorlastiriyorlar anlamiyorum ya su an anlatmak istedigimi tam toparlayip yazamadim ama kadin resmen acik acik soyluyor ben bakmam cocuga bakici tutariz ben basinda dururum diye
allahim insallah ileride boyle bi kayinvalide olmam (

Kizlar aksamdan beri toparlanmaya calisiyorum.iyiyim cok sukur.kuzucugumuz kuvez de.iki kilo dogdu.yanimizda degil.4saatte bir goruyoruz esimle.hepiniz kendinize dikkat edin.tansiyonlariniza ve idrarda protein.suanda gozlerim kapaniyo halsizligim var.dualariniza ihtiyacimiz cooookk.eksik etmeyin...

cnm deneye deneye oldu gibi, kareli kağıda yaptım bebek kafalarını sayıyla bi nokta belirrledim belli sayıda karelerle çizdim ama kapı süsünü resim öğretmeni var bizim kurumda ona çizdirdim o büyük olmalıydı çünkü ölçülerini fln o ayarladı, senin yaptığın bebek arabalarından da yaptım birde 22 tane ondan çıktı aldığım keçeden,ama bebek kafalarıda 22 oldu şimdilik ama 52'ye tamamlicam nları o biraz zor uğraştırıyo gözzünü fln hep dikerek yapıosun kurdalelerini sara sara yapıosun , içini pamukla doldurdum biraz zaman alıyo yani sen aslında böyle şeyler yapmalıydın hemen bitmezdi işin tam istediğin gibi

Ben ssklıyım. Çalışabilir raporumu alırken doktora sordum o da kadın doğum harici istediğin yerden rapor alabilirsin doğum izninden düşmez dedi. Bu kanunları kuralları falan bilmiyorum canım. Okumuyorum da. Sürekli değişiyor çünkü. En iyisi şöyle diyelim o zaman : Çalışabilir raporu aldıktan sonra rapor almak isteyenler kurumlarına ve de doktorlarına danışsınlar. Ben bu konuyu özellikle sordum çünkü.
Bir de benim aldığım Çalışabilir Raporu ssk onaylı değil. Şirketim de bu yeterli ssk onayına gerek yok dedi mesela. Bu da bana özel bir durum mu bilemiyorum.

Yazinin sol altindaki yildiz isareti begen olmasi lazim

Allah yardımcınız olsun canım çok merak etmiştik seni, ilk mart bebeğimiz geldi sağlığı nasıl?? Dua ediyoruz senin için, inşallah en yakın zaman da kucağında olur miniğin...

Ayyy gecmis olsun gozunuz aydin insallah en kisa zamanda kavusursunuz bebisinizle

Cnm bende ilk keçe aldım ama kırtasiyeden ince keçe almışım hoşuma gitmedi evayla yaptım merer kalını da varmış neyse onuda bebişin doğum günü için yaparız belkim bir şeklinde mesela 1 yaş keçesi kenarında bir çiçek kondur gitsin...

Son düzenleme:

Bir şey daha söyleyeceğim canım. Bu bilgi muallak bir ifadeyle yazılmış : Bu dönemde çalışmayan devlet memuru Yıllık iznin ve rapor sebebiyle hastalık izni kullanması halinde 5 haftalık süreyi doğum sonrası 8 haftalık süre ile birleştirmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir. Düşünülmektedir derken? Öyle mi değil mi?

Allah yardımcınız olsun canım çok merak etmiştik seni, ilk mart bebeğimiz geldi sağlığı nasıl?? Dua ediyoruz senin için, inşallah en yakın zaman da kucağında olur miniğin...

Sagligi iyi teyzesi.akcigerleri gelissin diye dogumdan once bana sonra ona igne yapmislar.yanimizda degil ona uzuluyoruz.sut sagmaya calistim.cirpiniyoruz onun icin.aksama gorus saati.sabirsizlikla bekliyoruz.hepiniz kendinize iyi bakin.ben firsat bulunca yazicam size...

Kızlar hastanedeyiz. Ağrılarım devam edince geldik nst ye girdim ve biraz karşılamalarım cikti😞doktorun vajinal muayenede yaptı . Muayene olmadan once bacaklarimdan. Aşağı akan su sızıntısı hissettim. Tahlil sonuclarını bekliyoruz . Bebeğin suyu mı değil mı diye? Ona göre hastaneye yatacağım. Cok korkuyorum. Doktorumda bu haftada dogum yapan bir cok hastam oldu, korkma diyor ama elimde değil.aglamaktan mahvoldum ,inşallah hayırlı haberler alırım birazdan.
Kilosu da 5 gün gerıden geliyormuş bebeğimin. O kadar da beslenmeme dikkat ettim😞😞😞😞

canım tek isim istiyorummm
kızım adı Elif ama uyumlu olsun gibi bi derdim yok
köklü asil bi isim istiyorum güncel isimleri pek sevemiyorum ısınamıyorumm

istiyorumda istiyorum yaniiii

benim kızım da Elif ikinci de kız olsaydı Ezo istemiştim ama Mete geliyor kısmetse.

Çok şükür zor kısmını atlattınız. Allah yardımcınız olsun. Bundan sonrası bebek iiçin de sizin için de daha kolay, daha keyifli geçecektir umarım.

canımöncelikle geçmiş olsun sana umarım kuzumuz da sağlıkla çıkacak küvözden canım
allah yardımcın olsunnn güzel haberlerini bekliyoruz

Canımm sağ salim kuzucuğunu kollarına alırsın inş. Sağlığınız nasıl senin ve bebeğinin ? Dinlen canım bu aralar bebeğin kuvezden çıkınca sürekli yanında olucaksın ve onun sana, gücüne ihtiyacı olucak. Sakın kendini bırakma. Bir an evvel hastaneden çıkıp evinize dönmenizi yürekten diliyorum...

İnş bebişin birazcık daha bekler canım. Sakın korkma artık tıp o kadar gelişti ki, o kadar çok örnek var ki bu haftalarda doğum yapıp bebekleri çok sağlıklı olan. Şöyle düşün hep benim bebeğim beni görmek için acele etti. Başka hiç bir nedeni yok.
Bu arada bunları yazdım ama sormayı unuttum. Açıklığın var mı ? Varsa su sızıntısı ne kadardı ? Normal akıntı da olabilir bu sızıntı...

Korkma hiç bir zaman rabbime sığın. Nice doğum duydum vakti dolup da bebişi kurtaramadıkları... Nice doğum duydum 26-28 haftalarda doğum yapıp sağlıkla büyüttükleri bebekleri olan... Örnek benim amcamın kızı tam 900 gr doğdu. Herkez ölür dedi Allah ona can bağışlarsa parmak bebekler bile yaşar...

Dualarım seninle...

Son düzenleme:

evet cnm haklısın düşünülmektedir yazmışlar, ama ben birkaç yerden daha okudum, doğum öncesi 8 haftalık izin için işgöremezlik raporu alınoymuş, yani 8 hafta doğum iznine çıkmıtır diye değilde hamilelik nedneiyle iş göremez raporu veriliyomuş, şimdi sen iş görebilir raporu alıp sonra ben grip oldum diye raporu alırsan ki o aldığın raporda iş göremezlik raporu oluyo işte orda bi karışıklık oluyo o zaman doğum izni için verilen 8 haftadan düşüyo diye biliyorum bende, ama keşke dediğiniz gibi olsa başka dr.dan alınan rapor iznimizden düşmese, ben bu salı alcam 5 hafta daha çalışabilir raporunu personle teslim ederken sorcam bunların hepsini bakalım bizimkler ne dicekler, daha öncekiler ne yapmışlar?

bir de şu var daha öncedende yazmıştı burda mebde çalışan öğretmen arkadaşlar 5 hafta çalışabiir zamanları şubat tailine mi ne denk geliomuş aslında resmi tatil ama yinede onlarınd a5 haftalarından düçek o şubattatili, çünkü iş görebiilr raporu aldığında fiilen çalışman gerekiyomuş çalışmadığın zamanlar izinden düşüyomuş, grip için flnrapor alıncada fiilen çalışmamaış oluyosun sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…