Canım bende uni baby aldım ama ıslak pamuk değil parabensiz yenidoğan ıslak mendil aldım. Hastane çantasına onu koydum.. Islak pamuk hiç görmedim açıkcası.. Göğüs ucu kremide lasionunkini aldım. Kullanan birkaç arkadaşım onu önerdiği için.
Yenidoğan ıslak mendil zaten içerik olarak saf su ve pamuk olarak geçiyor. Yani aynı şey :)
Ben de aynı kremi aldım.
günayın annişler bu saatte kalktım ama uyuyamadım hiç .gece de öyle bebegim rahatsız etmiyor ama rahat rahat bi uyuyamıyorum hiç dinlenmiş kalkmıyorum daha çok dayak yemiş gibiyim
Hımm iyi o zaman tekrar mendil bakmama gerek yok. :)
Göğüs ucu kremini arkadaşlarım 1-2 ay önceden sürmeye başla demişti ama burada ve nette okuduklarımdan sonra erken doğumu tetikliyor diye daha hiç kullanmadım. Bugün kontrolüm var sorucam bakalım dr umada.
Günaydınnn
Doğum sonrası uyanmalara hazırlık diye düşünüyorum ben gece uykusuzluğumu :)
Ben kırk yılda bir aklıma gelirse e vitamini kapsül sürüyorum.
Emel demişti. Başlamışken yüzüme filan da sürüyorum :)
rüyamda dogum yaptıgımı görmedim ama bebegim dogmuştu.. bahsedilen o sarı sıvıyı biberonla veriyodum ama emzirmek için can atıyodum etrafımda annemler ablamlar yegenler... kimse emzirde demiyo.. ayy kabus.. küçük yegen eline basıyo oradan birileri bi şe diyooo tam bir kausss... eşime dertleniyorum neden evimizde degiliiiiiiiiiizzzz.... kan ter içinde uyandım bebek kustu çok degişik bi rüyaydı.. uyandım ama
Bana ders kendi evime gelmeliyim.
anladıgım kadaryla sende dogumdan sonra annen yada kayınvaldende kalma taraftarydın bende ole dusunuodum takı gecen aylara kadar ınsanın kendı evı gbısı yok ben bıde ıst a gıtcektım ızmırde oturuyoruz suan burda kımsemız yok ama ben vazgetım kayınvaldem sagolsun gozumu erken actı zaten lohusa olcam orda kesın bırbırımıze gırerız bızımkı rahatına cok duskun rahatsız olur bı gun ıkı gun ceker bızı ıyı olmus senınde vazgecmen:)allah kurtarsın
ama zaten dogum sonrası uyuyamıycaz şimdi uyusak :) ben hemen alışırım önceden alıştırmaya gerek yok :) ama insan çok sinirli oluyor uyuyamayınca eşim horul horul yanımda bi de sabah kalk kahvaltı hazırla zaten uyku yok bide o ara iyice uykum açılıyo.. ah kızım ahhh şimdiden nazları başladı
Canım bende uni baby aldım ama ıslak pamuk değil parabensiz yenidoğan ıslak mendil aldım. Hastane çantasına onu koydum.. Islak pamuk hiç görmedim açıkcası.. Göğüs ucu kremide lasionunkini aldım. Kullanan birkaç arkadaşım onu önerdiği için.
Geçmiş oldun ruhgüzeli ... Aynı sorunu bende yaşıyorum tansionum genelde 13-8 civarı a sıra yükseldiğide oluyorbende bundan 1 ay evvel zehirlenme yaşamış ishal olmuştum sonra serumla toparlamıştım. Acaba ondan mı geride gelişimi sen deyince aklımageldi. (( ben çok üzülüyorum şimdi evdeyim bugünden itibaren sıkı bir beslenmeye dokucam kendimi bebeğe yararlı ne varsa iki kat fazlasını yicem inşallah bugünler geride kalır(((senin tansiyon nasıl çok mu yüksek?
Uni baby ıslak mendil zaten saf su ve pamuk. Başka bir çeşidi de yok.
Göğüs ucu kremi olarak da Motherlove diye bir marka hiiiiiiç duymadım.
Lansinoh Lanolin genelde hep önerilen krem.
iyice dengemiz bozulacak yani napalım zaten hayatımızı degiştirdi şimdiden odamızda eşyalarımızın yerlerini ( evimiz 2+1 odamız yok bebişmize yanımızda beşiğinde yatıcak) ona yer açmak için tabiki eşimin eşyalrının yerleri degişti ama oh olsun hep bende mi degişiklik olsun tabi eşim memnun kızım sağlıklı olsun da benim kıyafetlerime yer olmasın diyo ..bi de diyor ki ah ne kadar şanslıyım bana aşık 2 kişi olacak diyo bi<im prenses şimdiden bana rakip :)Hahaha bizde de aynı durum
Hem yatakta hareket edemiyorum
Hem tuvalete zırt pırt kalkıyorum
Uykum iyice kaçıyor
Sonra kalk kahvaltı hazırla vs
Bir kaç günde bir gündüzleri uyuyorum
Zaten diyorlar ya "bebek uyurken siz de uyuyun" diye
Demek bizim de gündüz uykularımız öyle olacak :)
ela naz olsun benceSoyismiyle uyumuna bakın canım ona göre karar verirsiniz, ben ela istiyordum eşim naz o galip geldi naz'a karar verdik ama ben her ikisini de beğeniyordum, onun da beğendiği olsun istedim...
allah yardımcınız olsun canım dikkat et dicem amamerhaba kızlar bugun tam bihafta oldu hastaneden kendi istegimle cıkalı 2gun yattım sancım var diye serumla ve nidilat başlamıştılar carsambad yatırıyolardı gecen hafta ama ben o pskolojiye dayanamayıp imza atıp cıkmıstım 2gundur yine sancım vardı bugun gittim kendi özel doktoruma 34+3uz bugun pazar 35olucaz insalllah.sancım cıktı dunden beride hareketlerinde azalma hissettim boynuna kordon dolanmış ama gevşekmiş hani ondanmıdır diye dusundu renkli dopplere girdim yine kordon sıkmışmı çokmu dolanmış acaba hareketi ondan mı sebep yavaşladı baktı dopplerdede bir tur donmuş ama gevsek gozukuyo ondan degildir dedi hareketlerini say bugun 10az olursa gel sezeryana alalım dedi gayet normal bi sekilde sıkıntı olmaz dogsa dedi.ben yine guvenemeyip devlet hast gittim oradada sancı cıktı 2kere 1saat arayla nstye baglandım 2sindede cıktı sancım.yatırıcaz dedi onlarda 37haftanda olsa bu sancı dogsun deriz diyo ama suan altta acılman yoksa sancının olması bişey degiştirmez dedi gozetim altında tutmak istiyolar allah korusun nstye baglıcaklar ara ara bebegin kalp atımında bi sıkıntı olursa alırız sezeryana diyo ama normalse dursun sancılar diye ilaç yani şu nidilat ve boş seum o nidilatın yan etkisi çok bugun hala devam ediyo bırakalı bir hafta oldu elde ayakta yanma gece terleme şişligi anlatamam bu arada serviste yer yoktu nst odasında kalcaktım dedim bari yarın gelim yatim dedim yarın goztepe ssk kadın dogum bolumune yatıcam yine ve moral diye bişey yok stres sıkıntı tek başına yanlızlık lutfen daha giremem bol bol dua edin dogucaksada kuveze girmesin saglıklı dogsun nebilim işte aklım çok karısık dogmıcaksada 37ye kadar durabilse hakkımızda hayırlısı bilmiyorum rabbim yardım etsin hepimize acil sifa versin.
öyle valla sırayla yiyorduk ilk zamanlar ya da yemek soğuyordu çayı uzun süre soğuk içtim hehehehkeşke öyle olsa ama olmuyor işte, olabilen var mı inan hiç duymadım. tam eşinle film izleyeyim diyorsun bebiş uyanıverip ağlıyor, yemeği bile sırayla yerdik, önce birimiz bitirir bebğe koşar sonra diğerimiz otururdu sofraya, bu süreç herkeste böyle geçiyor sanırım
valla biz oğlumu sadece okulda olduğumuzda toplantımız veya bir görevimiz olduğunda bıraktığımızdan başbaşa sadece evde çay içiyoruz eşim zorunu haller dışında annesine bırakmıyor oğlanı şöyle diyim şimle sinemaya gitmeyeli 4yıl oldu düşünCanım bu bahsettiğin bebeklik süresince zaten normal ki.yani en fazla 1 sene veya 2 sene sonrasının bu kadar zor olduğunu,eşinle başbaşa kalmana hić bir engel teşkil etmeyeceğini düşünüyorum. Senin kızın şuan kaç yaşında ki
aynen öyle sabah evden çıkılıyor öğle geliniyor yemekti ortalık toparlamaktı çocukla ilgilenmek sonra akşam yemeği ortalık topla çocukla oyun ki artık yetmiyoruz oğluma 9 oluyor her gün bir diğerinin aynısıkızım şuan 5 yaşında, yok öyle olmuyor emel, benim kızım daha bu sene ilk kez arkadaşlarının yanında kalmaya başladı, tabi ben herkesin yanında bırakmam orası ayrı da çok yakın akrabalarımızın yanında oyun oynamak için kalmaya başladı diyeyim. anneden babadan ayrılmak istemiyorlar, sen de bırakıp sosyalizme karışayım diyemiyorsun içine sinmiyor zaten, aksine büyüdükçe çok daha fazla ilgi istiyorlar, konuşmanı oyun oynamanı yemek yedirmeni resim yapmayı herşeyi birlikte yapmak istiyorlar, sen ona yeteceğim derken bu kez enerji tükeniyor, yalnız ben çalıştığımın da altını çizeyim, zaten yprgun argın geliyorsun işten, eve gelir gelmez mecburi ev işleri ile ilgilendikten sonra geriye kalan enrjiniçocuğa harcıyorsun, sonra da Allah 'ım uyusa da uyusam diye gözünün içine bakıyorsun, uyuduğu ana kendini yatağa atıp sıızııp kalıyorsun,günler hergün birbirnin ardışığı şeklinde deavm edip gdiyor.
geçmiş olsun canım yaaa acaba bebeğe giden kan akışında mı sıkıntı acaba iğne falan sulandırıcı verseleriyi geceler sevgili hamiş arkadaşlarım,
Uzun zamandır giremiyorum. Tansiyonla başım dertte... Bir düzeltemiyorum ki tuzlu hiç bir şey yemiyorum. Haftaya randevum var doktorumla idrarda proteine bakılacak. Çok korkuyorum. Oğlum ishal olduğum haftalarda pek beslenememiş kilosu hemen hemen aynı, 2 hafta geriye düştü gelişimi çok üzülüyorum.Allah sonumuzu hayırlı etsin inşallah.
allah yardımcın olsun canım sağlıkla alacaksın kucağına allahın izniyle duamız senle bebeğinle arkadaşımNst ye baglndm kasilmm cikti gne ve serumlu igne yedim gne bbegin harektlri cok azaldi ultrasonda dktr iki dakks ugrasti oyntti hrekt ck az bgn dopplere grcm aglmktn helak oldum keske o igneleri olmasydim keske agrim vr demsydim o ignekerden snra bbgm yvsladi cumaretsu vuruldum iki gn normldi simdi bsldi az hareket etmye allaha dua edyrum srkli bni evldima evldimi bana bgislasin .((
şişlik neden canım ödem mi oluştu dr ara sor bakalımGünaydın kızlar..dün geceden beridir felaket bir bel ağrısı yaşıyorum
ayaklarım da şiş ve acıyor
ben bundan sonra 2 haftada bir gideceğim canımkızlar 32.haftaydım; çalışabilir raporu için salı günü dr.a gittim ultrasyona girdim (bebeğimiz iyi çok şükür )ama ilçe dr.umuz gittiği için merkezden başka bir hastaneden sürekli dr.değişmek kaydıyla dr.geliyor ilçe hastanesine. benim net bir dr.um yok yani.doğum zaten merkezde olcak ve devlet hastanesinde, nasılsa nöbetçi olan girecektir doğuma muhakkak... neyse sorum şu ben bir dahaki rutin kontrol için ne zaman gideyim sizce? bu hafta gidenler bir dahakine ne zamn gidecekler yazabilirler mi?
kesinlikle doğru ve otizm çok farkedilemiyebiliyor o yüzden 2 yaşından sonra bile süreli izlentmek gerekMerhaba, geçen haftaki kontrolden beri sürekli yatıyorum. Ve hep yan yatabildiğimden sizlerle yazışamıyorum. Hazır oturuyorken foruma bir gireyim dedim. Trt 1 de bir program var. Ben ilk defa izliyorum. 2 uzman var biri nörolog biri de çocuk psikiyatrı. İkisi de 2 yaşına kadar tv, tel ve tablet izletmemek gerek diyor. Konuuşma bozukluğundan epilepsi ve otisme kadar etkileri oluyormuş. Bu kadar kötü etkisi olabileceği düşünmemiştim. Kadın en net akademik anlamda başarısız çocuklar oluyorlar dedi. Çünkü beynin % 70'i iki yaşına kadar oluşuyormuş. Tv izlerken sadece görsel zeka gelişiyormuş. İşitsel zeka geri kalıyormuş. İeride okula başladığında öğretmenini dinleyemiyormuş, dinlese bile kısa süreli hafızaya alıyormuş, sonrasında da unutuyormuş. Dikkat bozukluğu da görülüyormuş. Anneler bu çocukları bazı uzmanlara götürdüklerinde çok yanlış teşhis konulabiliyormuş, mesela hiper aktivite gibi. Böyle olmasa da ileride sosyalleşme, arkadaş edinememe, sistemli spor yapmama gibi surumlar söz konusu oluyprmuş.
kızlar unı baby ıslak saf pamuk aldınız mı?ya ben unıbaby ıslak mendil almışım.bu ıslak saf pamuk marketlerde satılmıyor mu nette mi var sadece?hastane çantası için gerekli bir de göğüs ucu kremini motherlove kremi çok tavsiye eden var sizce?çok keskin bir kremmiş fiyatı da uygun
Arkadaşlar eşleriniz destek olabilecek yapıdaysa, en güzeli kendi çekirdek aileniz ile olmak.
Daha önce de bahsetmiştim, benim arkadaşım doğum yaptı eve gittiler, ilk hafta eşi izin aldı. İkinci hafta arkadaşım tek başına bebekle kalabiliyordu. Herşey normale dönmüştü.
ah ah canm keske ole becerıklı bı eşım olsa guvenemem esıme mecbur anneler gelcek ama en azından benım evıme gelsınler ben rahat ederım aynı fıkırdeyım ama becerıklı eşlerı olan bebek tutabılen,:)şanslılar
kızlar bebin sarılık olmaması için yapılacak bişeyler var mı? bi kaç kişiden duymuştum dogumdan önce kayısı suyu iç birde bebek dogdugunda salatalık suyu az ver demişlerdi var mı sizinde bildiginiz
eşim yenidoğan bebeğe bile bakmakta bırak tutmayı bakmakta bile çekinen bir adamdı ama sonra oğlu oldu
ben okuldayken bakıyordu oğlumuza kendi bebekleri olunca yapıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?