2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
günayın annişler bu saatte kalktım ama uyuyamadım hiç .gece de öyle bebegim rahatsız etmiyor ama rahat rahat bi uyuyamıyorum hiç dinlenmiş kalkmıyorum daha çok dayak yemiş gibiyim

Son düzenleme:

Yenidoğan ıslak mendil zaten içerik olarak saf su ve pamuk olarak geçiyor. Yani aynı şey :)
Ben de aynı kremi aldım.

Yenidoğan ıslak mendil zaten içerik olarak saf su ve pamuk olarak geçiyor. Yani aynı şey :)
Ben de aynı kremi aldım.

Hımm iyi o zaman tekrar mendil bakmama gerek yok. :)
Göğüs ucu kremini arkadaşlarım 1-2 ay önceden sürmeye başla demişti ama burada ve nette okuduklarımdan sonra erken doğumu tetikliyor diye daha hiç kullanmadım. Bugün kontrolüm var sorucam bakalım dr umada.

günayın annişler bu saatte kalktım ama uyuyamadım hiç .gece de öyle bebegim rahatsız etmiyor ama rahat rahat bi uyuyamıyorum hiç dinlenmiş kalkmıyorum daha çok dayak yemiş gibiyim

Günaydınnn
Doğum sonrası uyanmalara hazırlık diye düşünüyorum ben gece uykusuzluğumu :)

Ben kırk yılda bir aklıma gelirse e vitamini kapsül sürüyorum.
Emel demişti. Başlamışken yüzüme filan da sürüyorum :)

Günaydınnn
Doğum sonrası uyanmalara hazırlık diye düşünüyorum ben gece uykusuzluğumu :)

ama zaten dogum sonrası uyuyamıycaz şimdi uyusak :) ben hemen alışırım önceden alıştırmaya gerek yok :) ama insan çok sinirli oluyor uyuyamayınca eşim horul horul yanımda bi de sabah kalk kahvaltı hazırla zaten uyku yok bide o ara iyice uykum açılıyo.. ah kızım ahhh şimdiden nazları başladı

Ben kırk yılda bir aklıma gelirse e vitamini kapsül sürüyorum.
Emel demişti. Başlamışken yüzüme filan da sürüyorum :)

Bende 6. aydan bu yana göbeğime ve göğüslerime bebeyağı sürüyorum..
Çatlak olmasın diye sürüyorum gerçi ama aynı zamanda nemlendiriyor :)

Arkadaşlar eşleriniz destek olabilecek yapıdaysa, en güzeli kendi çekirdek aileniz ile olmak.
Daha önce de bahsetmiştim, benim arkadaşım doğum yaptı eve gittiler, ilk hafta eşi izin aldı. İkinci hafta arkadaşım tek başına bebekle kalabiliyordu. Herşey normale dönmüştü.

Hahaha bizde de aynı durum
Hem yatakta hareket edemiyorum
Hem tuvalete zırt pırt kalkıyorum
Uykum iyice kaçıyor
Sonra kalk kahvaltı hazırla vs

Bir kaç günde bir gündüzleri uyuyorum
Zaten diyorlar ya "bebek uyurken siz de uyuyun" diye
Demek bizim de gündüz uykularımız öyle olacak :)

Walla kizlar bana da tuhaf geliyor iki doktora gittim.ikiside 25 haziran dedi bi daha gitcemm yaaa dediginiz gibi resmen 4 haftami yiyo

bir de ıslak pamuk varmış netten bak canım

Canım benim tansiyonum 15-11 den 14-9 a zor düşürdüm. 2 defa daha çıkmıştı 1 saat içinde düşmüştü 12-8 e. En son işte 2 saat içinde düştü. Panik oldum doktora gittim. Geç gittiğimden laboratuar kapalıydı. 1 hafta sonrasına gün verdi gidicem idrarda proteine bakılacak. Benim ki zehirlenme değil de o sıralar bir salgın vardı hem ishal olmuştum hem de kusuyordum. Oğlum 29 haftada 1500 gr dı tombiş tombişti. O ishalden sonra hem 2 hafta geriye düştü hem de kilosunu az almış. Şu anda 32 haftalık 1800 gr gözüküyor.Çok korkuyorum gelişimi durdu diye. İlk bebeğim ve preeklamsiden şüpheleniyorum.Bundan dolayı da daha fazla üzülüyorum. Doktor önlem olsun diye magnezyum verdi. Tansiyonu dengelemek içinde kullanılıyormuş. Şimdilik onu kullanıyorum. Haftaya ne olacağımız belli olur.
Bu arada çok sağlıklı besleniyorum. Normalde asla tuz yemeyen biriyim. Süt yoğurt ve meyve aşığıyım. Buna rağmen bebeğim kilo alamadı.
Hakkımızda hayırlısı canım. Senin tansiyonun çok yüksek değil ama sürekli ölç derim. Çünkü tansiyon gebelikte hiç şakaya gelmiyor malesef

Uni baby ıslak mendil zaten saf su ve pamuk. Başka bir çeşidi de yok.
Göğüs ucu kremi olarak da Motherlove diye bir marka hiiiiiiç duymadım.
Lansinoh Lanolin genelde hep önerilen krem.

benim de kafam karıştı canım netten bak unıbaby saf pamuk diye parantez içinde ayırmışlar
lansinoh ben de duydum da bir de bu markayı motherlove önerdiler kararsız kaldım:26:

iyice dengemiz bozulacak yani napalım zaten hayatımızı degiştirdi şimdiden odamızda eşyalarımızın yerlerini ( evimiz 2+1 odamız yok bebişmize yanımızda beşiğinde yatıcak) ona yer açmak için tabiki eşimin eşyalrının yerleri degişti ama oh olsun hep bende mi degişiklik olsun tabi eşim memnun kızım sağlıklı olsun da benim kıyafetlerime yer olmasın diyo ..bi de diyor ki ah ne kadar şanslıyım bana aşık 2 kişi olacak diyo bi<im prenses şimdiden bana rakip :)

Soyismiyle uyumuna bakın canım ona göre karar verirsiniz, ben ela istiyordum eşim naz o galip geldi naz'a karar verdik ama ben her ikisini de beğeniyordum, onun da beğendiği olsun istedim...
ela naz olsun bence
allah yardımcınız olsun canım dikkat et dicem ama
rabbim sağlıkla vaktinde doğmasını nasip etsin
öyle valla sırayla yiyorduk ilk zamanlar ya da yemek soğuyordu çayı uzun süre soğuk içtim heheheh
hey gidi günler hey
valla biz oğlumu sadece okulda olduğumuzda toplantımız veya bir görevimiz olduğunda bıraktığımızdan başbaşa sadece evde çay içiyoruz eşim zorunu haller dışında annesine bırakmıyor oğlanı şöyle diyim şimle sinemaya gitmeyeli 4yıl oldu düşün
genelde biz her yere üçümüz gidiyoruz oğlumu bir yere bırakıp berabier hiç gitmedik eşim annesine bırakıp ekstra yük olmasını istemediğinden bırakmıyoruz
sadece akşam oğlumuz 9 -9.30 da uyuyunca film izliyip çay içiyoruz ya da uyuyoruz o ama bu eşimin kararı
yoksa bırakılır abimler anneme bırakırdı arkadaşlarla bir yere gitmek istediklerinde o anne babaya bağlı yani
aynen öyle sabah evden çıkılıyor öğle geliniyor yemekti ortalık toparlamaktı çocukla ilgilenmek sonra akşam yemeği ortalık topla çocukla oyun ki artık yetmiyoruz oğluma 9 oluyor her gün bir diğerinin aynısı
geçmiş olsun canım yaaa acaba bebeğe giden kan akışında mı sıkıntı acaba iğne falan sulandırıcı verseler
çünkü yüksek tansiyonda kan pıhtılaşıyor kan akışı yavaşlıyor böylee bebek beslenemiyor bunu bir sorsana hoş dr derdi ama
bir de periontologlarla görüşmeni tavsşye ederim canım
allah yardımcın olsun canım sağlıkla alacaksın kucağına allahın izniyle duamız senle bebeğinle arkadaşım
Günaydın kızlar..dün geceden beridir felaket bir bel ağrısı yaşıyorum

ayaklarım da şiş ve acıyor
şişlik neden canım ödem mi oluştu dr ara sor bakalım
ben bundan sonra 2 haftada bir gideceğim canım
kesinlikle doğru ve otizm çok farkedilemiyebiliyor o yüzden 2 yaşından sonra bile süreli izlentmek gerek
ki en nefret ettiğim şeydir tv karşısında yemek yedirmek çocuk ne yediğini anlamıyor zaten

unibaby ıslak mendil yenidoğan aldım sadece dışarda kullanmalık evde su ve pamuk kullanacağım büyük oğlumda da öyle yaptım

ah ah canm keske ole becerıklı bı eşım olsa guvenemem esıme mecbur anneler gelcek ama en azından benım evıme gelsınler ben rahat ederım aynı fıkırdeyım ama becerıklı eşlerı olan bebek tutabılen,:)şanslılar

kızlar bebin sarılık olmaması için yapılacak bişeyler var mı? bi kaç kişiden duymuştum dogumdan önce kayısı suyu iç birde bebek dogdugunda salatalık suyu az ver demişlerdi var mı sizinde bildiginiz

eşim yenidoğan bebeğe bile bakmakta bırak tutmayı bakmakta bile çekinen bir adamdı ama sonra oğlu oldu
ben okuldayken bakıyordu oğlumuza kendi bebekleri olunca yapıyorlar

canım o bilgileri hic duymadigim bildigim bebege dogunca o tur takviyeler yapılmaz.. sarılık olmaması ya da hafif olması için tek yapılcak sey bol bol emzirmek diye biliyorum.. oglumda da oyle yapmiştim , cok sukur sarılık olmadi..

eşim yenidoğan bebeğe bile bakmakta bırak tutmayı bakmakta bile çekinen bir adamdı ama sonra oğlu oldu
ben okuldayken bakıyordu oğlumuza kendi bebekleri olunca yapıyorlar

agzından bal damlıo lovelı ınsallah yenı bebk tutamıo bızımkıdeamaa bende umutlluyum kendı bebegı olunca tutar bakar dıye ama hayatta altını fılan alamaz tabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…