2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Geçmiş olsun. Umarım herşey yoluna girer de bu stresli günleri atlatırsın canım m

Tşk ederim canım. Gelecek haftayı bekliyorum.İnş her şey normale döner de rahatlarım.

Selamlar bende mart annesi olcaktim ama olamadim kizlarim sabirsiz ciktilar gectigimiz hafta 8ocakta 32+2iken dogum yaptim kuvezdeler ufaciklar birisi 1670 digeri 1620 gr dogdular cok sukurhersey yolunda gidiyor dualarinizi bekliyorum darisi basiniza

Ah canım gözün aydın mart ayı bebişleri sabırsız mı çıktılar ne Bir an evvel bebişlerini kucağına alırsın inş. kuvezden de çabucak çıkarlar inş.

Sagolun kizlar allahim hepimize kucagimiza saglikla alabilmeyi nasip etsin ins benimkiler zaten en bastan beri sabirszlardi anca 7,5ay olana kadar sabredebildiler bunada sukur neyseki ciger gelistiricileri felan yapilmisti da solunum acisindan bi sorun yasamadik

Hahaha Emel yine güldürdün beni : ))))
Sen olumlu düşün yine de, belki gelecekler pozitif enerji verecek sana ya da hayat tecrübesi katacaklar..

Yaaa işin esprisi de işte ben en kötüsünü düsüneyim ki olumlu olacaklar sürpriz olsun bana:))
İlla ki büyüklere ihtiyacım olacak ama işte ihtiyacım oldugunda sorayım onun dışında işime karışmasınlar ben de lohusa krizine girip dalmiyim onlara:)))

Çok tatlı bir plan oldu bence bu...
Bir de olaya kardeşini de dahil et yine.
Hani o magnet seçme bölümü çok iyiymiş.
İşte doğumgünü partisinde, "kardeşine göstereceğimiz fotoğraf çekelim." filan gibi.
Aslında baya kardeşi hayata sokma partisi olsun bu :)
Bebiş öncesi Kaan'ın bebişli yaşama başlama partisi :)

Sakin olmaya çalış canım bebiş de strese girmesin içeride, doktorun da birşey olmaz demiş, iyi haberle gelirsin inş..

Ah bir de bu işler var deme daha var diye rahatım ama gözüm korkmuyor değil...

Nur ada ve geniccm bence güzel fikir belki araba motifli bir şeyler tasarlarsanız erkek çocuklarınıda fetheden birşey olabilir...
Selamlar bende mart annesi olcaktim ama olamadim kizlarim sabirsiz ciktilar gectigimiz hafta 8ocakta 32+2iken dogum yaptim kuvezdeler ufaciklar birisi 1670 digeri 1620 gr dogdular cok sukurhersey yolunda gidiyor dualarinizi bekliyorum darisi basiniza

Maşallah ikizlerinize

çok sevindim,olsun ikisi de sağlıklı ya ocak,mart farketmez :) inşallah en kısa zamanda küvözden de çıkarlar.Allah sağlık versin hepinize.

Emelcm bende çok tedirginm bu konuda, daha geçen gün kayınvalidem bebeğe ıhlamur vermekden bahsetti boğazı yumuşak diye, bende o süt içsin yeter dedim illa nolcak 2 kaşık ıhlamurdan diyor çok ısrar etme huyları var annemi bi şekilde idare ederim o alınmaz bana ama kv le sorun yaşıcaz diye şimdiden düşünüyorum..

Selam annişler..
Doktora gittik geldik, oğluşumu gördük tam bir tosuncuk olmuş maşallah :) İri bi bebek olması dışında herşey normal dedi dr çalışabilir raporumu aldım..
Ultrasona göre 36. haftadaymışız ama dr um bu doğum tarihini etkilemez kesinlikle dedi. İnşallahta öle olur..
Göğüs ucu kremini sakın sürme şimdiden erken doğumu tetikler dedi, doğuma 1 hafta 10 gün kala sürsen yeter dedi..
Allah'ım sağlıkla kucaklarımıza almak nasip etsin inşallah :)

Geçen bebek bakım onarım da lohusa anayı çileden çıkaran kaynanayı püskürtme yolları diye bir yazı okumuştum... Denemekde fayda var, hazırlıksız yakalanmayalım
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/2013/04/10-admda-lohusa-anay-cileden-ckaran.html

1- ¨Üşür bu böyle, bu tulumu giydir, üzerine yeleği giydir, üzerine hırkasını, onun üzerine montunu giydir, üstüne battaniyeyi ört, onun üzerine de yorganını. Üşür yoksa...¨ durumunda üzerinizde ne var ne yok yırtarak soyunun ve odanın ortasında bağıra çağıra bir mumdur iki mumdur üç mumdur (ingilizce: van kendıl tu kendıl tri kendıl) adlı eseri söyleyin. Kaynananın püskürtülme başarısı bu yöntemle %98. Yapılan araştırmalarda geri kalan %2'nin bu tekniğe bebeğin gaz mendiliyle halay çekerek cevap verdiği görülmüş.

2- ¨Doymaz bu böyle, sütün yok. Varsa da yaramıyor herhalde, baksana minicik. 2 günde 25 kilo kaybetti. Sütün yaramıyor yani belli, ya da sütün yok. ya da yaramıyor. Yok herhalde sütün. Yaramıyor mu yoksa? Sütün var mı ki? yok herhalde. Yaramıyor. Sütün yok. Yarıyo mu ki? Mama ver.¨ durumunda göğüslerinizin dolmasını bekleyin ve gözlerini hedef alacak şekilde sütünüzü fışkırtın. Eğer kaçmaya çalışırsa arkasından vurun. Yere yıkılacaktır büyük ihtimalle. Düşene bir tekme de siz atın. Kalkacak gibi olursa diğer göğsünüzü boşaltın. Hala ¨Yetmiyor¨ diyorsa çaktırmadan etlerini bükün. Tekniğin işe yarama oranı %97. Geri kalan %3'ün üzerine boca edilen anne sütü sayesinde zekasının arttığı ve pılını pırtını toplayıp işine gücüne döndüğü görülmüş.
3- ¨Ay bu aynı bizim tarafa çekmiş. Kaşı gözü boyu posu aynı biz. İnşalla huyu da çeker...¨. Durumunda: Lise 1 terk olan halasının şimdi ne yaptığını ve 45 yaşındaki amcasının iş bulup kendi evine çıkıp çıkmadığını sorun. Cevap alamazsanız eşinizin nihayet çaydanlığa su doldurup ocağın üzerine koymayı, hatta ocağın altını açmayı öğrendiğini söyleyin. Hatta öğretene kadar akla karayı seçtiğinizi ama kendi kendine giyinmeyi öğretmekten çok daha kolay olduğunu anlatın. Tekniğin işe yarama olasılığı %96. Geri kalan %4'ün ¨Bizim¨ve ¨Taraf¨sözcüklerinden başka kelime bilmediği ve sürekli bunları kullanmak zorunda olduğu görülmüş.

4- ¨Çok da kilo aldın. Bunların hepsini verebilicen mi?¨ Durumunda: Obezite sınırının kendisinin kilosundan 10 kilo daha düşük olarak belirlendiğini belirtin. Oturduğu yerden kalkınca koltuğun çöktüğünü, o konuda ne yapılabileceğini sorun. Bastığı yerlerdeki ayak izlerini gösterin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3 eğildiği zaman ortadan ikiye bölünmüş. Ne durumda olduklarını kimse bilmiyor.
5- ¨Emziği şekere batır ver, bak nasıl alıyor!¨Durumunda: ¨Denedim olmadı, olmayınca ben de bebeği aldım toptan şekere batırdım, üzerine de bal döktüm ki şekeri iyice emsin vücudu¨ açıklamasını yapın. Çığlık çığlığa evi terketmezse akıl hastanesini arayın. Tekniğin işe yarama olasılığı %100. Her durumda düşmanı kesin denize döküyorsunuz.
6- ¨Böyle uyumaz bu. Ver bana ayağımda sallayayım, kolumda çevireyim kafamda döndüreyim¨ Durumunda: Gidip çekmeceden temiz bir çift çorap alın verin. ¨Bunları giy de öyle salla yoksa çocuk bayılıyor 5 saat uyandıramıyoruz.¨ diyin. Ya da 15 yaşında kadar ayakta sallanan eşinizi çağırın, o halletsin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3'ün ayakları 45 numara olduğu için bebekler kayıp düşüyormuş.

7- ¨Amaaaaan sanki bizim zamanımızda bunları mı yiyorduk bunları mı giyiyorduk...¨ Durumunda: Onların zamanından örnekler verin: Aydemir Akbaş, Nuri Alço filan olur... İşe yarama olasığını bilmiyorum. Attım bunu.
8- ¨Bebek kız olduğuna göre benim adımı koymak gerek. Adettendir¨. Durumunda: ¨Anne senin adının sonu gelmiyor bir türlü, söylemeye başladığımızda bitene kadar akşam oluyor, yatıyoruz. Çocuğa da bu adı koyarsak adını söylemekten başka bi şey söylemeye zaman kalmaz, çocuk arsız olur.¨ cevabı uygundur. Ya da ¨Oğlun istemiyor¨diyin, onlar birbirlerine düşsünler siz de bu arada nüfus cüzdanını filan çıkarttırır yırtarsınız. (Not: Benim adımı koyun bence).
9- ¨Bebek biraz büyüsün, alır gideriz bizde kalır.¨ Durumunda çekin vurun. Başka hiçbir teknik işe yaramamış.

10- ¨Ben en iyisi sizde kalayım yoksa sen beceremezsin bebek bakmayı.¨ Durumunda kendisinin becerebilmiş olduğunu gösteren ehliyeti sorun. Eşinizi iyice bir inceleyin tam olarak neresinden bakılmayı becerilmiş olduğunu anlamaya çalışın. Bir delil bulamazsanız olmayan evrakta sahtecilik suçlamasıyla kaynananızı mahkemeye verin.

Son düzenleme:

"Bebiş öncesi Kaan'ın bebişli yaşama başlama partisi"

bak en çok bu kısmını sevdim cidden süper fikirler ortağa çıkıyor

bu konuyla ilgili planları da tamamlayalım çok güzel oldu

teşekkür ederim

Geçen bebek bakım onarım da lohusa anayı çileden çıkaran kaynanayı püskürtme yolları diye bir yazı okumuştum... Denemekde fayda var, hazırlıksız yakalanmayalım

Balkaymakcım bir de link ver ki blog sahibine haksızlık olmasın.

Maşallah

Şimdi doktor onaylı bir görüşümüz var;
Memeleri doğumdan 10 gün önceye kadar uyarmıyoruz, krem sürmüyoruz, sıkmıyoruz.

Evet konuştukça çok iyi fikirler çıkıyor gerçekten.
Üstelik birinci çocuğu bu duruma hazırlamak için bence çok güzel bir fikir oldu bu ya
ben bile heyecanlandım

Maşallah

Şimdi doktor onaylı bir görüşümüz var;
Memeleri doğumdan 10 gün önceye kadar uyarmıyoruz, krem sürmüyoruz, sıkmıyoruz.

Aynen canım.. Bildiğin liste ile sordum sorularımı..
Suyun azalmaması için bol bol su içmek gerekiyormuş.. Kolay kolay azalmaz ama sen yinede bol bol su iç hem çatlakların az olur dedi :)

Evet konuştukça çok iyi fikirler çıkıyor gerçekten.
Üstelik birinci çocuğu bu duruma hazırlamak için bence çok güzel bir fikir oldu bu ya
ben bile heyecanlandım

evet burada birbirimizle hem fikir alışverişi hemde bilmediğimiz/akıl edemediğimiz çok güzel fikirler

ortaya çıkıyor

aminnnnn canm cok sevındım tombıs olsun bence ele gelmesı daha kolay oluo

Annemde öle diyor iyidir iri bebek iyidir diyor ama bakalım inşallah doğurmasıda kolay olur :)

bendebenım yıyenımden bılıorum toparlaktı ben hıc tutamazdım hemen aldım hıc korkmadım kolay oluo cok amaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gel gelelım doğum ısıne allah yardımcımız olsunkoaly olsunn

bendebenım yıyenımden bılıorum toparlaktı ben hıc tutamazdım hemen aldım hıc korkmadım kolay oluo cok amaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gel gelelım doğum ısıne allah yardımcımız olsunkoaly olsunn

Ayy bende hiç yeni doğan bebek tutamam elimde, bakalım kendi çocuğum olunca ne yapıcam :))
Aminnn canımmm hepimiz kolaycana doğurlarım inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…